Taideristeily Välimerellä 14.-22.10.2023

Barcelona - Palma de Mallorca - Marseille - Firenze - Rooma - Napoli - Barcelona

Lähde unohtumattomalle risteilylle maailman suurimmalla laivalla taideasiantuntija Veikko Halmetojan matkassa!

Matkan aikana vieraillaan taidemuseoissa ja nähdään toinen toistaan upeampia taideteoksia: Vatikaanin ja Mirón aarteita sekä Uffizin taidegalleria. Kaupungeista tutuiksi tulevat Barcelona, Palma de Mallorca, Marseille, Firenze, Rooma ja Napoli. Matkaan sisältyy kaksi Veikko Halmetojan taidehistoriallista luentoa laivalla sekä alustukset taidemuseoihin bussimatkojen aikana. Laivan monipuolisista palveluista löytyy runsaasti vaihtoehtoja myös vapaa-aikaan!

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, taideasiantuntija

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Finnairin reittilennoilla turistiluokassa
  • 7 yön Välimeren risteily parvekkeellisessa kahden hengen hytissä
  • 1 yö Barcelonassa kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ruokailut, kuljetukset, retket ja pääsymaksut
  • taiteen asiantuntija Veikko Halmetojan luennot matkan aikana
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 998 €/hlö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 14.10.
Lento Barcelonaan

Lento illaksi Barcelonaan. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

2.päivä 15.10.
Barcelona, Mirón taideaarteita
Lähtö aamiaisen jälkeen taidekierrokselle, jonka aikana tutustutaan Mirón museoon, joka avattiin vuonna 1975. Museo sijaitsee upeassa valkoisessa rakennuksessa, jonka suunnitteli Mirón ystävä Josep Lluís Sert. Museokierroksen jälkeen ajetaan Symphony of the Seas -laivalle lounaalle. Ensimmäisenä iltana laivan turvallisuusharjoitukset ja yhteinen illallinen. (L,P)

3.päivä 16.10.
Palma de Mallorca
Kiertoajelu Mallorcalla, lounas laivalla. Laivalla Veikko Halmetojan luento ennen yhteistä illallista. (TH)

4.päivä 17.10.
Marseille, lisämaksullinen retki
Vapaapäivä. Lisämaksullinen Marseillen kiertoajelu tai mahdollisuus laivayhtiön järjestämiin retkiin. Veikko Halmetojan luento ennen illallista. Huom! Marseillen retkibussi ei pääse aivan laivan viereen. Kävelyä tulee hieman yli kilometri per suunta. (TH)

5. päivä 18.10.
Firenze, Uffizin taidegalleria
Aamiaisen jälkeen ajo Firenzeen, La Spezan satamasta on matkaa noin 150 km/suunta. Saavutaan Arnojoen varrelle, josta kävellään ensin Santa Crocen kirkon aukiolle ja siitä edelleen Piazza Della Signorialle. Tutustuminen Uffizin taidegalleriaan, jossa saa loistavan läpileikkauksen renessanssin kehityksestä ja niistä muutoksista, mitä renessanssi toi tyylikautenaan länsimaiden taiteeseen. Lounas retken aikana. Paluu laivalle, joka lähtee merelle klo 20.30. (TH)

6.päivä 19.10.
Rooma, Vatikaanin aarteet
Aamiaisen jälkeen ajetaan Civitavecchian satamasta Roomaan, noin 80 km/suunta. Vatikaani on todellinen aarreaitta kulttuurimatkailijoille, ja sen museo on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista taidekokoelmista. Tutustutaan upeisiin aarteisiin opastetulla kiertokäynnillä. Lounas retken aikana ja paluu Civitavecchiaan, josta laiva lähtee klo 20.00. (TH)

7.päivä 20.10.
Napoli, lisämaksullinen retki Amalfin rannikolle
Laiva saapuu Napolin satamaan, jossa vapaa-aikaa Napolin keskustassa. Vaihtoehtoisesti Lomalinjan lisämaksullinen retki ihastuttavalle Amalfin rannikolle. Laiva lähtee satamasta klo 20.00. (TH)

 8.päivä, 21.10.
Meripäivä
Taide-elämysten jälkeen on aikaa nauttia laivan palveluista. Aamupäivällä Veikko Halmetoja luennoi aiheesta ”Länsimaisen taiteen historia”.  (TH)

9.päivä 22.10.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen siirtyminen Barcelonan lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Muutokset mahdollisia
Risteilyohjelma sitoumuksetta. Sääolosuhteiden tai matkustajan evakuoinnin vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Barcelona 17.05 - 20.05 Finnair
Barcelona - Helsinki 10.05 - 15.10 Finnair


Majoitus
HCC Taber-hotelli***, Barcelona 14.-15.10., 1 yö 
Barcelonan keskustassa kauniissa, modernistisessa rakennuksessa sijaitseva hyvä turistiluokan hotelli. Rakennus on kuuluisan barcelonalaisen modernistiarkkitehdin, Domènech i Montanerin suunnittelema. Hotellin huoneet ovat käytännöllisesti sisustetut ja niissä on tauluTV satelliittikanavin, wifi, puhelin, minibaari, ilmastointi/lämmitys, tallelokero. Kylpyhuoneessa kylpy/suihku. Hiustenkuivain saatavilla hotellin vastaanotosta. Huoneissa parkettilattiat.

Symphony of the Seas, 15.-22.10., 7 yötä
Oasis-luokan alus, joka aloitti liikennöinnin vuonna 2018. Laivalla on runsaasti erilaisia palveluja, upea keskuspuisto, juoksurata, surffaussimulaattori, laaja uima-allas ja kylpyläosasto sekä monipuolinen viihdetarjonta. Kymmeniä kahviloita ja useita ravintoloita, muutamissa erikoisravintoloissa on erillinen kattausmaksu. 

Hytti:
Parvekehytti, 4D. Hytin vakiovarusteluun kuuluu vuodesohva, TV, puhelin, tallelokero, pieni minibaari, jossa maksulliset juomat, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220V sähkölaitteille. Hytin koko noin 16m2, parvekkeen koko noin 4m2.


Lisämaksusta
• yhden hengen hytti 1280 €
• Marseillen kiertoajelu 65 € - retki vaatii toteutuakseen vähintään 15 osallistujaa
• Retki Amalfin rannikolle sis.lounas 185 € - retki vaatii toteutuakseen vähintään 15 osallistujaa
• juomapaketit*
• muut laivayhtiön lisämaksulliset palvelut

*Erikoistarjous juomapaketeista
Deluxe-juomapaketti 490 €/hlö/risteily - huom! Ikäraja 21 vuotta. Pakettiin sisältyvät oluet ja viinit laseittain (max. 13 USD/juoma), drinkit, liköörit, väkevät alkoholit sekä refreshment-pakettiin sisältyvät juomat
Refreshment - alkoholiton juomapaketti 196 €/hlö/risteily. Pakettiin sisältyvät kahvi/tee, pullovesi, appelsiinituoremehu, alkoholittomat hanajuomat/Coca-Cola Freestyle -juomat.

Paketit eivät sisällä minibaarin tuotteita, virvoitusjuomia tölkeissä, mehuja pulloissa tai matkamuistolaseissa, erikoisoluita tai todella arvokkaita tuotemerkkejä. Kaikilla samassa hytissä matkustavilla aikuisilla tulee olla sama juomapaketti.

Erikoishintaiset juomapaketit tulee tilata kauttamme varauksen yhteydessä, niitä ei voi lisätä varaukselle jälkikäteen. Tarjous voimassa toistaiseksi, pidätämme oikeuden hinnanmuutokseen ilman ennakkoilmoitusta, mikäli varustamo muuttaa paketin hintaa. Normaalihintaisia juomapaketteja on mahdollisuus lisätä varaukselle vielä 2 vrk ennen matkaa varustamon nettisivuilta. Hinnat voivat vaihdella päivittäin ja paketin hinta määräytyy varaushetkellä. Tarkemmat tiedot ja ohjeistus asiakaspalvelustamme. 

Retkikuvaukset:
Marseillen kiertoajelu: Kierroksen aikana nähdään vanha satama, kukkulan laella sijaitseva Notre Dame de la Garden basilika, Kennedyn näköalakatu, Pradon rantaseutu, Longchampsin palatsi ja Canebière. Huom! Kiertoajelubussit eivät pääse aivan laivan viereen, vaan kierroksen alkupaikalle kävellään noin 40 min. 

Amalfin kiertoajelu: kokopäiväretki klo 8.30 - 17.00
Lähtö aamulla bussilla kohti Amalfin rannikkoa. Tutustuminen Amalfin viehättävään kaupunkiin. Kolmen ruokalajin lounas ja vapaa aikaa. Lähtö klo 14.30 Amalfilta lautalla kohti Maioria, josta bussikuljetus laivalle.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.