Taideristeily Välimerellä 8.-16.10.2022

Barcelona - Palma de Mallorca - Marseille - Firenze - Rooma - Napoli - Barcelona

Lähde unohtumattomalle risteilylle maailman suurimmalla laivalla Välimerelle taideasiantuntija Veikko Halmetojan matkassa!

Vieraillaan taidemuseoissa ja nähdään toinen toistaan upeampia taideteoksia: Vatikaanin ja Mirón aarteita sekä Uffizin taidegalleria.  Matka sujuu mukavasti laivan monipuolisista palveluista nauttien samalla, kun kaupungit seuraavat toisiaan: Barcelona, Palma de Mallorca, Marseille, Firenze, Rooma ja Napoli. 

Matkaan sisältyy kaksi Veikko Halmetojan taidehistoriallista luentoa laivalla sekä alustukset taidemuseoihin bussimatkojen aikana.

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, asiantuntijaopas

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Finnairin reittilennoilla turistiluokassa
  • 7 yön Välimeren risteily parvekkeellisessa kahden hengen hytissä
  • 1 yö Barcelonassa kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ruokailut, kuljetukset, retket ja pääsymaksut
  • taiteen asiantuntija Veikko Halmetojan luennot matkan aikana
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 898 €/hlö

 

1.päivä 8.10.
Lento Barcelonaan
Lento illaksi Barcelonaan. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

2.päivä 9.10.
Barcelona, Mirón taideaarteita
Lähtö aamiaisen jälkeen taidekierrokselle, jonka aikana tutustutaan Mirón museoon, joka avattiin vuonna 1975. Museo sijaitsee upeassa valkoisessa rakennuksessa, jonka suunnitteli Mirón ystävä Josep Lluís Sert. Museokierroksen jälkeen ajetaan Wonder of the Seas -laivalle lounaalle. Ensimmäisenä iltana laivan turvallisuusharjoitukset ja yhteinen illallinen. (L,P)

3. päivä 10.10.
Palma de Mallorca
Kiertoajelu Mallorcalla, lounas laivalla. Laivalla Veikko Halmetojan luento ennen yhteistä illalista (TH)

4. päivä 11.10.
Marseille
Vapaapäivä. Lisämaksullinen Marseillen kiertoajelu tai mahdollisuus laivayhtiön järjestämiin retkiin. (TH)

5. päivä 12.10.
Firenze, Uffizin taidegalleria

Aamiaisen jälkeen ajo Firenzeen. Saavutaan Arnojoen varrelle, josta kävellään ensin Santa Crocen kirkon aukiolle ja siitä edelleen Piazza Della Signorialle. Tutustuminen Uffizin taidegalleriaan, jossa saa loistavan läpileikkauksen renessanssin kehityksestä ja niistä muutoksista mitä renessanssi toi tyylikautenaan länsimaiden taiteeseen. Lounas retken aikana. Paluu laivalle, joka lähtee merelle klo 20.30. (TH)

6. päivä 13.10.
Rooma, Vatikaanin aarteet

Aamiaisen jälkeen ajetaan Civitavecchian satamasta Roomaan. Vatikaani on todellinen aarreaitta kulttuurimatkailijoille, ja sen museo on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista taidekokoelmista. Tutustutaan upeisiin aarteisiin opastetulla kiertokäynnillä. Lounas retken aikana ja paluu Civitavecchiaan, josta laiva lähtee klo 20.00. (TH)

7. päivä 14.10.
Napoli

Aamiaisen jälkeen lähdetään Capodimonten taidemuseoon, jossa tutustutaan laajaan kokoelmaan tunnettujen taiteilijoiden töitä. Esillä on sekä Caravaggion maalauksia että Andy Warholin näkemys Vesuviuksesta. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaa Napolin keskustassa. Laiva lähtee satamasta klo 20.00. (TH)

8. päivä, 15.10.
Meripäivä

Taide-elämysten jälkeen on aikaa nauttia laivan palveluista. Päivän aikana Veikko Halmetoja luennoi aiheesta ”Länsimaisen taiteen historia”. (TH)
 
9.päivä 16.10.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen siirtyminen Barcelonan lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Barcelona 17.05 - 20.05 Finnair
Barcelona - Helsinki 10.05 - 15.10 Finnair


Hotelli Barcelona 8.-9.10. 1 yö Sercotel Caspe -hotelli****
Siisti, hyvätasoinen hotelli Barcelonan ydinkeskustassa. Huoneissa kylpyhuone, jossa wc ja suihku, tallelokero. 


Lisämaksusta
• yhden hengen hytti 1200 €
• Marseillen kiertoajelu 65 € - retki vaatii toteutuakseen vähintään 15 osallistujaa

Kierroksen aikana nähdään vanha satama, kukkulan laella sijaitseva Notre Dame de la Garden basilika, Kennedyn näköalakatu, Pradon rantaseutu, Longchampsin palatsi ja Canebière. Huom! Kiertoajelubussit eivät pääse aivan laivan viereen, vaan kierroksen alkupaikalle kävellään noin 40 min. 

• juomapaketit - hintatiedot asiakaspalvelustamme, varataan suoraan laivayhtiöltä
• muut laivayhtiön lisämaksulliset palvelut

Wonder of the Seas
Wonder of the seas® on Oasis-luokan alus, joka aloittaa liikennöinnin kesällä 2022. Laivalla asiakkaita palvelee monta erilaista ravintolaa, muutamissa erikoisravintoloissa on erillinen kattausmaksu. Jos pidät vehreydestä, kannattaa suunnata laivan omaan Central Parkiin, joka on saanut inspiraationsa New Yorkin Central Parkista. Laivan uima-allas- ja kylpyläosastolla voit nauttia meripäivistä. Viihdetarjonta on monipuolista, voit nauttia upeista broadway-esityksistä ja muusta laivan korkeatasoisesta ohjelmasta.

Hytti:
Parvekehytti, 4D. Hytin vakiovarusteluun kuuluu vuodesohva, TV, puhelin, tallelokero, pieni jääkaappi, jossa maksulliset juomat, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220V sähkölaitteille. Hytin koko noin 16m2, parvekkeen koko noin 4m2.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

HUOM! Risteilyvarustamot ovat ryhtyneet ylimääräisiin varotoimenpiteisiin koronaviruksesta johtuen. Tämän hetkisten tietojen mukaan:
- Kaikkien matkustajien (18+ vuotiaat) tulee olla täysin rokotettuja osallistuakseen risteilylle.
- Lapsilla (0,5-17 vuotiaat) tulee olla negatiivinen PCR-testitulos, joka on otettu aikaisintaan 72 tuntia (3 vrk) ennen risteilyn lähtöpäivää.
- Viimeinen rokotus tulee olla saatuna vähintään 14 vuorokautta ennen risteilyn lähtöpäivää.

LUE LISÄÄ varustamon sivuilta Tiedot sitoumuksetta, pidätämme oikeuden muutoksiin. 


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.