Taideristeily Välimerellä 17.-24.10.2021

Barcelona - Palma de Mallorca - Marseille - Firenze - Rooma - Napoli - Barcelona

Lähde unohtumattomalle risteilylle Välimerelle taideasiantuntija Veikko Halmetojan matkassa!

Vieraillaan taidemuseoissa ja nähdään toinen toistaan upeampia taideteoksia: Vatikaanin ja Gaudin aarteita sekä Uffizin taidegalleria.  Matka sujuu mukavasti laivan monipuolisista palveluista nauttien samalla, kun kaupungit seuraavat toisiaan: Barcelona, Palma de Mallorca, Marseille, Firenze, Rooma ja Napoli. 

Matkaan sisältyy kaksi Veikko Halmetojan taidehistoriallista luentoa laivalla sekä alustukset taidemuseoihin bussimatkojen aikana.

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, asiantuntijaopas

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Lufthansan reittilennoilla turistiluokassa
  • 7 yön Välimeren risteily parvekkeellisessa kahden hengen hytissä
  • ohjelman mukaiset ruokailut, laivan palvelumaksut
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja pääsymaksut
  • taiteen asiantuntija Veikko Halmetojan luennot matkan aikana
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 296 €/hlö
 

 

1.päivä 17.10.
Barcelona, Gaudin taideaarteita
Aamulento Barcelonaan Munchenin kautta. Lähdetään suoraan taidekierrokselle, jonka aikana tutustutaan Antonio Gaudin suunnittelemaan Güellin puistoon. Eusebi Güellin talvipuutarhaksi tarkoitetun puiston rakennustyöt aloitettiin vuonna 1900. Vuodesta 1984 lähtien se on kuulunut UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Ajo Harmony of the Seas laivalle lounaalle. Laiva lähtee satamasta klo 18.00 (L,P)

2. päivä 18.10.
Palma de Mallorca, taideretki

Aamulla saavutaan Palma de Mallorcaan. Lähtö taidekierrokselle, jonka aikana nähdään mm. Katedraalin museo ja Bellverin linna. Iltapäivällä palataan laivaan, Veikko Halmetojan luento. (TH)

3. päivä 19.10.
Marseille
Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai lisämaksullinen Marseillesin kiertoajelu. (TH)

4. päivä 20.10.
Firenze, Uffizin taidegalleria

Aamiaisen jälkeen ajo Firenzeen. Saavutaan Arnojoen varrelle, josta kävellään ensin Santa Crocen kirkon aukiolle ja siitä edelleen Piazza Della Signorialle. Tutustuminen Uffizin taidegalleriaan, jossa saa loistavan läpileikkauksen renessanssin kehityksestä ja niistä muutoksista mitä renessanssi toi tyylikautenaan länsimaiden taiteeseen. Paluu laivalle, joka lähtee merelle klo 20.30. (A,P)

5. päivä 21.10.
Rooma, Vatikaanin aarteet

Aamiaisen jälkeen ajetaan Civitavecchian satamasta Roomaan. Vatikaani on todellinen aarreaitta kulttuurimatkailijoille, ja sen museo on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista taidekokoelmista. Tutustutaan upeisiin aarteisiin opastetulla kiertokäynnillä. Lounas retken aikana ja paluu Civitavecchiaan, josta laiva lähtee klo 20. (TH)

6.päivä 22.10.
Napoli

Aamiaisen jälkeen lähdetään Capodimonten taidemuseoon, jossa tutustutaan laajaan kokoelmaan tunnettujen taiteilijoiden töitä. Esillä on sekä Caravaggion maalauksia että Andy Warhallin näkemys Vesuviuksesta. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaa Napolin keskustassa. Laiva lähtee satamasta klo 20.00 (TH)

7. päivä, 23.10.
Meripäivä

Taide-elämysten jälkeen on aikaa nauttia laivan palveluista. Päivän aikana Veikko Halmetoja luennoi aiheesta ”Länsimaisen taiteen historia”. (TH)
 
8.päivä 24.10.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen lähtö kentälle josta lento Munchenin kautta Helsinkiin. (A)

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
17.10 Helsinki - Munchen 06.15 - 07.45 Lufthansa
17.10 Munchen-Barcelona 09.00 - 11.00 Lufthansa
24.10 Barcelona -Munchen 11.45 - 13.45 Lufthansa
24.10 Munchen - Helsinki 15.30 - 18.55 LufthansaLisämaksusta
• ruokajuomat
• yhden hengen hytin lisämaksu 800 €
• muut laivayhtiön lisämaksulliset palvelut
• Marseillen kiertoajelu 65 €

Harmony of the Seas
Harmony of the Seas® on Oasis-luokan alus, joka aloitti liikennöinnin kesällä 2016. Laivalla asiakkaita palvelee monta erilaista ravintolaa. Muutamissa erikoisravintoloissa on erillinen kattausmaksu. Jos pidät vehreydestä, kannattaa suunnata laivan omaan Central Parkiin, joka on saanut inspiraationsa New Yorkin Central Parkista. Ja laivan uima-allasosastolla ja kylpyläosastolla voi nauttia meripäivistä. Viihdetarjonta on monipuolista, voit nauttia upeista broadway-esityksistä ja muusta laivan korkeatasoisesta ohjelmasta.

Hytti:
Parvekehytti, 4D. Kaksi vuodetta, jotka voidaan yhdistää parivuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, oma parveke merelle päin, kylpyhuone suihkulla, TV, radio, minibaari ja tallelokero. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille. Hytit sijaitsevat pääosin kansilla 6, 7 ja 8. Hytin koko: n. 18 m2, parveke n. 5 m2. 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

HUOM! Risteilyvarustamot ovat ryhtyneet ylimääräisiin varotoimenpiteisiin koronaviruksesta johtuen.
LUE LISÄÄ varustamon sivuilta


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.