Tonavan risteily Budapestista Mustallemerelle 24.8.-1.9.2020

Risteile Tonavalla aina Budapestista Mustallemerelle. Risteilyllä pääset kurkistamaan viiteen mielenkiintoiseen maahan - Unkariin, Kroatiaan, Serbiaan, Bulgariaan ja Romaniaan. Reitin varrella nähdään historiallisia pikkukyliä, upeita linnoja ja kaupunkeja. Luonnonkauneutta päästään ihailemaan Tonavan suistossa, joka on kuuluisa erityisesti monipuolisesta ja runsaslukuisesta linnustostaan, sekä Serbian ja Romanian rajalla, jonne Tonava on uurtanut Euroopan syvimmän rotkolaakson, Rautaportin.

Asiantuntijan matkassa 

Fleury Raija

Fleury Raija, asiantuntijaopas

Raija on luotsannut ryhmiä maailmalla kymmeniä vuosia, Helsinki-oppaana myös kotimaassa. Raija omaa erinomaisen kielitaidon, ja opastaakin monissa eri maissa. Ranska ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• ruokajuomat, tervetulomalja
• satamamaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 496 €/hlö B2-hytissä
2 726 €/hlö A2-hytissä
2 846 €/hlö L2-hytissä


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 24.8.
Budapest (Unkari)
Lento Budapestiin. Aamupäivä vietetään Budapestin kaupunkikierroksella palatseja, kirkkoja ja siltoja ihaillen. Majoittuminen laivaan, tervetulotilaisuus ja illallinen. (P)

2. päivä 25.8.
Mohács (Unkari) – Osijek (Kroatia)

Laiva siirtyy yön aikana Mohácsiin. Lähtö kohti Osijekia, jonne saavutaan iltapäivällä. Kiertoajelu tässä kauniissa itämaisessa kaupungissa, jossa käytiin taistelu Kroatian sodan aikana v. 1991 – 1992. (TH)

3.päivä 26.8.
Novi Sad (Serbia) – Belgrad (Serbia)
Aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu Novi Sadissa. 1694 perustettu kaupunki on aina ollut tunnettu kulttuuristaan, ja se onkin yksi Euroopan vuoden 2021 kulttuurikaupungeista. Iltapäivällä kaupunkikierros Serbian pääkaupungissa Belgradissa, Savajoen ja Tonavan yhtymäkohdassa. (TH)

4päivä 27.8.
Rautaportti
Päivä vietetään laivalla, joka kulkee ainutlaatuisia maisemia seuraten vuorten ympäröimässä solassa. Rautaportti erottaa eteläisen Karpaattien vuoriston ja Balkanvuoret. Tonava on uurtanut kallioon yli 100 kilometriä pitkän ja 800 metriä syvän solan, joka on unohtumaton luontoelämys. (TH)

5.päivä 28.8.
Ruse (Bulgaria)
Saavutaan Rusen satamakaupunkiin. Ohjelmaan kuuluu kokopäivän retki Veliko Tarnovoon, joka oli muinoin toisen Bulgarian valtakunnan pääkaupunki. Tämä historiallinen kaupunki on suoraan kuin satukirjasta. Käydään myös Arbanasin kylässä, jossa on ulkoilmamuseo. Kylässä on viisi kirkkoa ja kaksi luostaria. Linnoituksen muotoon rakennetut talot ovat peräisin 1500- ja 1600-luvuilta. Lounas paikallisessa ravintolassa, illallinen laivalla. (TH)

6. päivä 29.8.
Ruse ( Bulgaria) – Oltenita (Romania)
Tutustuminen Rusen kaupunkiin, sen laajoihin aukioihin ja upeisiin renessanssiajan rakennuksiin.
Risteily jatkuu Romanian puolelle Oltenitaan, josta mennään Bukarestiin ja tutustutaan ulkoilmamuseoon. Laivalla gaala-illallinen. Perinteisiä romanialaisia esityksiä laivalla. (TH)

7.päivä 30.8.
Cermavoda / Fetesti (Romania) – Murfatlar (Romania)
Kokopäiväretki Constantaan. Antiikin kreikkalaisten perustama kaupunki muodostui Rooman valtakunnan aikana merkittäväksi satamakaupungiksi. Nykyisin kaupunki on suosittu turistikohde, jonka nähtävyyksiä ovat moskeija, kasino sekä myös lähellä sijaitseva Mamaian uimaranta. Lounas paikallisessa ravintolassa. Jatketaan laivalla matkaa ja pysähdytään viinitilavierailulle Murfatlarissa, jossa maistellaan Romanian parhaita viinejä. Illallinen laivalla. (TH)

8.päivä 31.8.
Sulina (Romania) – Tulcea (Romania)
Laiva saapuu Mustallemerelle. Veneretki Tonavan suistoon. Tonavan suisto on valtava luonnonsuojelualue ja lintuparatiisi, jossa on ainutlaatuinen kasvisto ja eläimistö. Matka jatkuu päätesatamaan, Tulceaan.  (TH)

9.päivä 1.9.
Paluu Suomeen
Aamiainen. Kuljetus Bukarestin lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A)

Matkaohjelmaan saattaa tulla muutoksia Tonavan vesitilanteen takia.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Budapest 09.35-10.55 Finnair
Bukarest - Amsterdam 13.55-15.55 KLM
Amsterdam - Helsinki 20.50-00.10+1 KLM

 Hytit
Laivan kaikissa hyteissä on ikkuna, tallelokero, tv, WiFi, suihku ja wc. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.
L2 kahden hengen hytti, 3.kansi, panoraamaikkuna, parivuode, koko 13 m2
A2 kahden hengen hytti, 2.kansi, panoraamaikkuna, parivuode, koko 13 m2
B2 kahden hengen hytti, pääkansi, ikkuna, parivuode, koko 13 m2
B1 yhden hengen hytti, pääkansi, ikkuna, koko 13 m2

Laiva
L´Europe
CroisiEurope varustamon M/S L´Europe on rakennettu vuonna 2006 ja uusittu 2016. Laiva on 110 metriä pitkä, 10 metriä leveä ja siinä on kolme matkustajakantta ja aurinkokansi. Laivassa 90 hyttiä ja matkustajia max 180. Laivassa on ravintola ja loungebaari. Hissi. Laivalla ei ole pesulaa.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.