Tonavan risteily Mustaltamereltä Wieniin 27.8.-7.9.2022

Risteile Tonavalla Keski-Euroopan sydämeen saakka!

Harsova – Sfantu Gheorge – Ruse – Nikopol – Rautaportti – Belgrad – Mohacs - Kalocsa – Budapest – Bratislava – Wien

Risteilyllä päästään kurkistamaan kuuteen mielenkiintoiseen maahan: Romaniaan, Bulgariaan, Serbiaan, Unkariin, Slovakiaan ja Itävaltaan. Reitin varrella nähdään historiallisia pikkukyliä, upeita linnoja ja kaupunkeja. Luonnonkauneuksia päästään ihmettelemään Tonavan suistossa, joka on kuuluisa erityisesti monipuolisesta ja runsaslukuisesta linnustostaan, sekä Serbian ja Romanian rajalla, jonne Tonava on uurtanut Euroopan syvimmän rotkolaakson, Rautaportin. 

Asiantuntijan matkassa 

Fleury Raija

Fleury Raija, asiantuntijaopas

Raija on luotsannut ryhmiä maailmalla kymmeniä vuosia, Helsinki-oppaana myös kotimaassa. Raija omaa erinomaisen kielitaidon, ja opastaakin monissa eri maissa. Ranska ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot Lufthansan ja Finnairin lennoilla turistiluokassa
• majoitus kahden hengen hytissä
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket matkaemännän kääntäminä
• täysihoito laivalla alkaen illallisella ja päättyen aamiaiseen
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 856 €/hlö B2-hytissä
3 045 €/hlö A2-hytissä
3 299 €/hlö L2-hytissä 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 27.8.
Mustallemerelle
Lähtö Helsingistä Munchenin kautta Bukarestiin. Kuljetus Harsovaan (matkaa noin 220 km), siirtyminen laivalle ja tervetulotilaisuus. Miehistö esittäytyy matkustajille ennen illallista. (P)

2.päivä 28.8.
Fetesti, Romania

Laiva risteilee koko päivän kohti Tonavan suistoa. (TH)

3.päivä 29.8.
Tulcea (Romania)  - Sulina (Romania) – Crisan (Romania)- Oltenita (Romania)
Tonavan suisto on valtava luonnonsuojelualue ja lintuparatiisi, jossa on ainutlaatuinen kasvisto ja eläimistö. Tehdään veneretki ihailemaan tätä luonnonihmettä. (TH)

4. päivä 30.8
Olternita (Romania) – Ruse (Bulgaria)
Aamiaisen jälkeen lähtö tutustumaan Romanian pääkaupunkiin, Bukarestiin. Kaupunki on hämmentävä sekoitus erilaisia tyylisuuntia. Se oli ennen täynnä upeita Belle Epoque- rakennuksia ja sitä pikku-Pariisiksikin kutsuttiin. Nicolae Ceausescun aikana taas rakennettiin mahtipontisia kommunistisia betonisia rakennuksia, ja hänen kukistuttuaan Bukarest jäi sekasortoiseen tilaan. Nykyään Bukarest on suuri ja vilkas kaupunki, jossa on nähtävissä historian eri aikakaudet. Ajo Rusen satamakaupunkiin, jossa laiva odottaa. (TH)

5. päivä 31.8.
Ruse ( Bulgaria)
Tutustuminen Rusen kaupunkiin, sen laajoihin aukioihin ja upeisiin renessanssiajan rakennuksiin. Paluu laivalle ja lähtö kohti Rautaporttia. (TH)

6. päivä 1.9.
Rautaportti

Päivä vietetään laivalla, joka kulkee ainutlaatuisia maisemia seuraten vuorten ympäröimässä solassa. Rautaportti erottaa eteläisen Karpaattien vuoriston ja Balkanvuoret. Tonava on uurtanut kallioon yli 100 kilometriä pitkän ja 800 metriä syvän solan, joka on unohtumaton luontoelämys. (TH)

7. päivä 2.9.
Belgrad (Serbia) - Novi Sad (Serbia)
Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Serbian pääkaupungissa Belgradissa, Savajoen ja Tonavan yhtymäkohdassa. Iltapäivällä lounaan jälkeen kaupunkikiertoajelu Novi Sadissa. 1694 perustettu kaupunki on aina ollut tunnettu kulttuuristaan, ja se onkin yksi Euroopan vuoden 2021 kulttuurikaupungeista. (TH

8päivä 3.9.
Osijek (Kroatia) - Mohács (Unkari)
Laiva siirtyy kohti Osijekia. Kiertoajelu tässä kauniissa itämaisessa kaupungissa, jossa käytiin taistelu Kroatian sodan aikana v. 1991-1992. Risteily jatkuu Mohácsiin Unkarin puolelle, gaalaillallinen laivalla. (TH)

9. päivä 4.9.
Budapest (Unkari)
Aamiaisen jälkeen siirtyminen lentokentälle ja lento Helsinkiin. Vuonna 2022 aamiaisen jälkeen Budapestin kaupunkikiertoajelu. Nähdään palatseja, kirkkoja ja siltoja. Illalla lisämaksullinen retki kylpemään kuuluisaan Gellertin kylpylään. (TH)

10. päivä 5.9.
Bratislava(Slovakia)
Kaupunkikierros viehättävässä Bratislavan kaupungissa. Paluu laivalle lounaalle, jonka jälkeen voi vielä omatoimisesti tutustua Bratislavaan. (TH)

11. päivä 6.9.
Wien

Kiertoajelu kaupungissa ja kierros upeassa Schönbrunnin linnassa, jossa Habsburgien keisariperhe asui kesäisin huhtikuusta lokakuuhun. Tehdään myös Wienin kaupunkikiertoajelu. Lounaan jälkeen voi tutustua omatoimisesti kaupunkiin tai lähteä lisämaksulliseen konserttiin ja/tai hevosajelulle kaupunkiin. (TH)

12. päivä 7.9.
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja Finnairin lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
27.8. Helsinki -  München 06.15 - 07.45 Lufthansa
27.8. München - Bukarest 09.00 - 12.00 Lufthansa
7.9. Wien - Helsinki 11.15 - 14.40 FinnairLisämaksusta
• yhden hengen hytti 590 €, varaukset lomalinja@lomalinja.fi
• ohjelmassa mainitut lisämaksulliset retket, varataan ja maksetaan laivalla
• palvelumaksut (tipit), suositus 5€/hlö/pvä

Laiva
Vivaldi
CroisiEurope varustamon Vivaldi on rakennettu vuonna 2009. Laiva on 110 metriä pitkä, 11,4 metriä leveä ja siinä on kolme matkustajakantta ja aurinkokansi. Laivassa 88 hyttiä ja matkustajia max 175. Laivassa on ravintola ja loungebaari. Hissi. Laivalla ei ole pesulaa.

Hytit
Laivan kaikissa hyteissä on ikkuna, tallelokero, tv, WiFi, suihku ja wc. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.
B2 kahden hengen ikkunallinen hytti, pääkansi, koko 12,8 m2
B1 yhden hengen ikkunallinen hytti, pääkansi, koko 12,8 m2 (ainoastaan tilauksesta)
A2 kahden hengen ikkunallinen hytti, 2.kansi,  koko 12,8m2
L2 kahden hengen hytti, 3.kansi, avattava ikkuna, koko 12,8 m2 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle, laivalla ei ole hissiä.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

COVID-19 voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin. Mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.  Tiedotamme tarvittavista dokumenteista ja/tai todistuksista tarkemmin lähempänä matkan ajankohtaa. Matkustaja on velvollinen huolehtimaan, että hänellä on matkalle lähdettäessä vaaditut dokumentit. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.