Tonavan risteily Mustaltamereltä Wieniin 28.9.-6.10.2019

Braila – Sfantu Gheorge – Ruse – Nikopol – Rautaportti – Belgrad – Mohacs – Kalocsa – Budapest – Esztergom – Wien

Risteile Tonavalla aina Mustaltamereltä Keski-Euroopan sydämeen. Risteilyllä pääset kurkistamaan viiteen mielenkiintoiseen maahan - Romaniaan, Bulgariaan, Serbiaan, Unkariin ja Itävaltaan. Reitin varrella nähdään historiallisia pikkukyliä, upeita linnoja ja kaupunkeja. Luonnonkauneutta päästään ihailemaan  Tonavan suistossa, joka on kuuluisa erityisesti monipuolisesta ja runsaslukuisesta linnustostaan, sekä Serbian ja Romanian rajalla, jonne Tonava on uurtanut Euroopan syvimmän rotkolaakson, Rautaportin.

Asiantuntijan matkassa 

Fleury Raija

Fleury Raija, Asiantuntijaopas

Raija on luotsannut ryhmiä maailmalla kymmeniä vuosia, Helsinki-oppaana myös kotimaassa. Raija omaa erinomaisen kielitaidon, ja opastaakin monissa eri maissa. Ranska ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• ruokajuomat
• tervetulomalja
• viihde laivalla
• satamamaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

1 968 € /hlö C2
2 368 € /hlö B2  
2 726 € /hlö A2  
2 846 € /hlö L2 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 28.9
Bráila
Lento Amsterdamin kautta Bukarestiin. Bussimatka Bráilaan, joka oli 1900-luvulla Romanian tärkein ulkomaankauppasatama. Majoittuminen laivaan, joka lähtee Bráilasta illalla. (P)

2. päivä 29.9.
Sfàntu Gheorge
Laiva saapuu Sfàntu Gheorgeen, josta tehdään veneretki Tonavan suistoon. Tonavan suisto on valtava luonnonsuojelualue ja lintuparatiisi, jossa on ainutlaatuinen kasvisto ja eläimistö. (TH)

3. päivä 30.9.
Cernavoda/Fetesti
Aamulla bussiretki Constantaan. Antiikin kreikkalaisten perustama kaupunki muodostui Rooman valtakunnan aikana merkittäväksi satamakaupungiksi. Nykyisin kaupunki on suosittu turistikohde, jonka nähtävyyksiä ovat moskeija, kasino sekä myös lähellä sijaitseva Mamaian uimaranta. (TH)

4. päivä 1.10.
Ruse – Nikopol
Saavutaan Bulgarian puolelle Rusen satamakaupunkiin. Ohjelmaan kuuluu kokopäivän retki Veliko Tarnovoon, joka oli muinoin toisen Bulgarian valtakunnan pääkaupunki. Tämä historiallinen kaupunki on suoraan kuin satukirjasta. Käydään myös Arbanasin kylässä, jossa on ulkoilmamuseo. Kylässä on viisi kirkkoa ja kaksi luostaria. Linnoituksen muotoon rakennetut talot ovat peräisin 1500- ja 1600-luvuilta. Laivaan noustaan taas Nikopolissa. (TH)

5. päivä 2.10.
Rautaportti
Päivä vietetään laivalla, joka kulkee ainutlaatuisia maisemia seuraten vuorten ympäröimässä solassa. Rautaportti erottaa eteläisen Karpaattien vuoriston ja Balkanvuoret. Tonava on uurtanut kallioon yli 100 kilometriä pitkän ja 800 metriä syvän solan, joka on unohtumaton luontoelämys. (TH)

6. päivä 3.10.
Belgrad
Kaupunkikierros Serbian pääkaupungissa Belgradissa, Sava-joen ja Tonavan yhtymäkohdassa. Kierroksella tutustutaan myös Belgradin historialliseen linnoitukseen Kalemegdaniin, josta on upeat näkymät alas Tonavalle. (TH)

7. päivä 4.10.
Mohács – Kalocsa
Saavutaan Unkarin puolelle Mohácsiin. Pustan kauneutta nähdään ja koetaan retkellä, johon kuuluu ratsastusnäytös. Paprikan viljelystä ja värikkäistä käsitöistä tunnetussa Kalocsan kaupungissa tehdään kävelykierros. Laivalle palataan Kalocsassa, josta jatketaan matkaa kohti Budapestiä. (TH)

8. päivä 5.10.
Budapest – Esztergom
Aamupäivä vietetään Budapestin kaupunkikierroksella palatseja, kirkkoja ja siltoja ihaillen. Tonavan mutkaa pitkin matkataan bussilla Esztergomin kaupunkiin. Täällä tutustutaan mm. Esztergomin kuuluisaan tuomiokirkkoon. Laiva on päivän aikana siirtynyt Esztergomiin, ja kaupunkikierroksen päättääkin matka laivalle tunnelmallisella kaupunkijunalla. (TH)

9. päivä 6.10.
Wien – Nussdorf
Lähtö alukselta klo 9.30. Wienin kiertoajelu ja mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas ennen kuljetusta lentokentälle. Lento Helsinkiin. (A)

 

Matkaohjelmaan saattaa tulla muutoksia Tonavan vesitilanteen takia.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Amsterdam 07.00 – 08.35 KLM
Amsterdam – Bukarest 09.30 – 13.10 KLM
Wien – Helsinki 19.25 – 22.45 FinnairLisämaksusta
• juomarahat laivalla, suositus 7-10 €/hlö/päivä
• yhden hengen A, B tai C-hytti + 350€. Tilataan erikseen pyydettäessä.

Laiva
Prinzessin Sisi
Hyvä turistiluokka. Alus on valmistunut vuonna 2000 ja peruskorjattu vuonna 2016. Laivalla on 74 reilunkokoista hyttiä, näköalaravintola ja -baari, myymälä ja kirjasto. HUOM! Laivalla ei ole hissiä.

Hytti
Kaikissa hyteissä ilmastointi ja hiustenkuivaaja.
C2  Kahden hengen hytti, kansi 1, 12m2, pieni ikkuna
B2  Kahden hengen hytti, kansi 2, 12m2, panoraamaikkuna
A2  Kahden hengen hytti, kansi 2, 15m2, ranskalainen parveke
L2  Kahden hengen hytti, kansi 3, 15m2, ranskalainen parveke


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.