Uuden–Seelannin ja Australian risteily 14.2.-1.3.2020

Auckland, Uusi-Seelanti – Bay of Island, Uusi–Seelanti – Tauranga, Uusi-Seelanti, Akaroa, Uusi–Seelanti – Dunedin, Uusi–Seelanti – Dusky Sound/Doubtful Sound/Milford Sound, Uusi–Seelanti – Sydney, Australia – Melbourne, Australia

Lähde unohtumattomalle risteilylle Uuteen-Seelantiin ja Australiaan. Mielenkiintoiset kaupungit ja uskomattoman kauniit luonnonnähtävyydet ovat tämän risteilyn kohokohtia. Liikut paikasta toiseen upealla Celebrityn laivalla nauttien myös laivan monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, uima-altaista ja ruokailuista, jotka kaikki kuuluvat matkan hintaan. 

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa (1vrk) Aucklandissa
• mahdollinen majoitus Dohassa meno ja/tai paluumatkalla lentoaikataulusta riippuen
• 12 yön risteily valitussa hyttiluokassa
• ohjelman mukaiset ateriat ja classic-juomapaketti laivalla
• Aucklandin kiertoajelu
• Melbournen kiertoajelu
• täysihoito laivalla
• laivan palvelumaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
• Australian viisumi

4 696 €/hlö kahden hengen ulkohytti (07)
5 796 €/hlö parvekkeellinen hytti (2B)
6 370 €/hlö yhden hengen ulkohytti (07)

Matkalle tarvitaan lisäksi Uuden-Seelannin matkustuslupa, ks. hankintaohjeet lisätiedoista.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 14.2.
Matka alkaa

Lento Dohan kautta Aucklandiin.

 2.- 3.päivä 15.-16.2.
Auckland

Saapuminen Aucklandiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.(P)

4.päivä 17.2.
Aucklandin kiertoajelu

Lähtö kiertoajelulle ihailemaan kaupungin merellistä ympäristöä. Iltapäivällä majoittuminen laivaan. Nautitaan lounas ja illallinen laivalla, joka lähtee risteilylle klo 18.00.(A,L,P)

5.päivä 18.2.
Bay of Island

Saavutaan Bay of Islandin edustalle aikaisin aamulla. Kuljetus maihin yhteysveneillä. Bay of Islandin upeat rannat houkuttelevat auringonottoon ja uimiseen. (TH)

6.päivä 19.2.
Tauranga
Aurinkoisessa kaupungissa on saaren suurin luonnonsatama. Maa- ja merieläinten kannat ovat todella runsaat. Voit valita retkiä laivan monipuolisesta retkitarjonnasta. (TH)

7.päivä, 20.2.
Meripäivä
Aikaa toipua tulomatkan rasituksista ja nauttia upeista maisemista ja laivan herkuista, uima-altaista ja palveluista.(TH)

8.päivä 21.2.
Akaroa
Maorihistoria sekä Ranskan ja Englannin siirtomaa-aika näkyy edelleen Akaroassa ja sen varhaisessa arkkitehtuurissa. Täällä asuu myös maailman pienin delfiinilaji, Mauin delfiini, joita arvioidaan olevan vain 43-47 yksilöä. Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai Lomalinjan lisämaksullinen retki Christchurchiin. (TH)

9.päivä 22.2.
Dunedin
Yksi edwardiaanisen ja viktoriaanisen ajan parhaiten säilyneitä kaupunkeja. Ekopääkaupunkina tunnetun Dunedinin karu luonto tarjoaa ainutlaatuisia kohteita myös luonnon ystäville. Alueella asustaa laaja albatrossi-, hylje- ja delfiinikanta. Lomalinjan lisämaksullinen retki. (TH)

10.päivä 23.2.
Dusky Sound, klo 08.00 – 9.00

Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit.

Doubtful Sound, Uusi-Seelanti, klo 11.30 - 12.00
Vuonon piilossa oleva tuloaukko paljastaa upeat maisemat karuine vuorenhuippuineen keskellä sademetsää. Täällä asustaa delfiinejä ja hylkeitä sekä useita lintulajeja kuten pingviinejä. Vuonopingviini elää ainoastaan tällä alueella.

Milford Sound, Uusi-Seelanti, klo 16.30 – 18.00
Laiva seilaa Milford Soundin luonnonpuistoalueella. Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsuttu alue tarjoaa upeita vuoristo- ja vuonomaisemia, suoraan merestä kohoavia jättiläismäisiä lumihuippuisia vuoria ja tiheitä sademetsiä. (TH)

11.-12.päivä 24.-25.2.
Meripäivät


13.päivä 26.2.
Sydney, lisämaksullinen kiertoajelu
Saapuminen Sydneyyn aamulla. Sydneyn kiertoajelulla nähdään musiikkikonservatorio, kasvitieteellinen puutarha, satama, korkeat pilvenpiirtäjät ja The Rocksin vanhakaupunki. Lopuksi tehdään kierros Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa, jonka suunnitteli 60 vuotta sitten John Utzon, ja kuullaan uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä. Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Paluu laivalle lounaalle. Laiva on Sydneyssä 2 yötä. (TH)

14.päivä 27.2.
Kierros Sinisille vuorille, lisämaksullinen retki

Aamiainen. Laiva viettää koko päivän Sydneyssä. Lomalinjan lisämaksullinen retki Sinisille vuorille. Matkalla käydään Featherdalen luonnonpuistossa, jossa kukkii suuri määrä erilaisia kukkia, ja nähdään myös tyypillisiä paikallisia pussieläimiä, kuten kenguruita, koaloja ja vompatteja. Blue Mountains on tunnetuin osa Australian suurinta vuoristoa, kyseessä on maailman neljänneksi pisin vuoristo. Päästään nauttimaan näistä uskomattomista maisemista. Lounas retken aikana. (TH)

15.päivä 28.2
Meripäivä (TH)

16.päivä 29.2
Melbourne

Melbourne on Australian kulttuuripääkaupunki. Sen postikorttimaiset maisemat tarjoavat jokaiselle jotain. Saavutaan aamulla satamaan ja tehdään kiertoajelu tässä kauniissa kaupungissa. Lounas ennen lähtöä kentälle, josta lento Dohaan. (A,L)

17.päivä 1.3.
Lento Dohasta Suomeen.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
14.2. Helsinki - Doha klo 16.25 - 23.35
15.2. Doha - Auckland 02.10 - 04.50 +1 (16.2)

29.2. Merlbourne - Doha klo 22.30 - 05.15+1
1.3. Doha - Helsinki klo 08.30 - 13.55


Majoitus
SkyCity Grand Hotel****, Auckland, 1 yö

Celebrity Solstice, 12 yötä
Celebrity Solstice aloitti liikennöinnin loppuvuodesta 2008 ja se on remontoitu vuonna 2013. Solstice-luokan alukset ovat Celebrity Cruisesin suurimmat ja uusimmat, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota sisustukseen. Celebrity Cruises –varustamon päämäärä on ollut tarjota luksusta aluksen suuren ravintola-, viihde- ja aktiviteettitarjonnan avulla. Osa palveluista on tarjolla lisämaksusta. Celebrity Solsticen sydän on aluksen yhdeksän kannen korkuinen atrium, jonka keskivaiheilla keinahtelee elävä puu. Laivassa on kymmenen ravintolaa. Ateriointi neljässä niistä sisältyy risteilylippuun, muissa maksetaan erillinen kattausmaksu.

Hytit
Majoitus parvekkeellisissa kahden hengen hyteissä (2B), hyttien koko 18 m2, parvekkeen koko 5 m2. Tai 1-2 hengen ulkohyteissä (07), hyttien koko 16m2. Hytit sijaitsevat kansilla 6 ja 7.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lomalinjan lisämaksulliset retket:

21.2.Christchurch - hinta 220€
Laiva saapuu Akaroan satamaan, josta matka jatkuu bussilla kohti Christchurchia, jonne saavutaan noin klo 11.00. Kaupunkikierroksen aikana nähdään alati muuttuvaa keskusta-aluetta, jota jälleenrakennetaan edelleen tuhoisan, vuonna 2011 sattuneen maanjäristyksen jäljiltä. Kuullaan Christchurchin historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Lounas nautitaan kuvankauniissa maisemissa Kasvitieteellisessä puutarhassa, Curator’s House ravintolassa. Retken lopuksi istahdetaan veneisiin ja päästään nauttimaan leppoisasti Avon-joen vehreistä maisemista. Kohti Akaroaa lähdetään noin klo 15.

22.2. Dunedinin nähtävyydet ja Otagon niemimaa - hinta 220 €
Laiva saapuu Dunedin Chalmersin satamaan. Kaupunki on säilyttänyt oman erityisen lumonsa siirtomaa-ajoista nykypäivään ja nykyäänkin alueella on merkkejä sen skottilaisista perinteistä. Asuinalueet levittäytyvät kukkuloilla melkein kaupunkiin asti ja aluetta kutsutaankin ”Etelän Edinburghiksi”. Kultakuumeen aikaan 1800-luvulla tämä erittäin rikas maakunta oli pääpankkialuetta. Kokopäiväretken aikana päästään nauttimaan monimuotoisen Otagon niemimaan kauniista maisemista ja nähdään alueen ainutlaatuista eläimistöä. Retki alkaa Dunedinin kaupunkikierroksella, jonka aikana ajetaan näyttävien Viktoriaanisen ja Edwardiaanisen aikakauden rakennusten ohi ja nähdään kirkkoja, rautatieasema, Otagon yliopisto ja oikeustalo. Käydään myös Badwin Streetillä, jota pidetään maailman jyrkimpänä asuttuna katuna. Vieraillaan Larnach Castlen restauroidussa, uusgoottilaisessa linnassa. Kierros linnassa ja sen lähiympäristössä. Lounaan jälkeen retki jatkuu läpi kauniiden maisemien sekä lammas- ja karjatilojen. Käydään katsomassa hylkeiden pesimäaluetta ja jatketaan merenrantareittiä Penguin Beachin pingviinien pesimäalueelle, jotka nähdään kaukaa. Täällä pesii myös harvinainen keltasilmäpingviini. Lopuksi jatketaan rinnettä ylös takaisin karjatilalle 200 metriin korkeuteen, josta avautuu esteetön 360-asteen näköala kauniille Otagon niemimaalle. Paluu satamaan noin klo 17.30.

26.2. Sydneyn nähtävyyksiä 130€
Aamiaisen jälkeen lähtö Sydneyn kiertoajelulle, jonka aikana nähdään musiikkikonservatorio, kasvitieteellinen puutarha, satama, korkeat pilvenpiirtäjät ja The Rocksin vanhakaupunki. Lopuksi tehdään kierros Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa, jonka on suunnitellut John Utzon. Kuullaan uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä. Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia.

27.2. Blue Mountains – Siniset Vuoret 190€
Tämä on matka ainutlaatuisen maailman perintökohdealueen sydämeen. Pysähdytään Featherdale Wildlife Parkissa, missä päästään tutustumaan eläimiin ja paijaamaan koalakarhuja sekä ruokkimaan kenguruita, vallabeita ja emuja. Jatketaan kohti Blue Mountainsia – Sinisiä vuoria. Ajetaan läpi kuvankauniin Wentworth Fallsin kylän näköalapaikalle, josta avautuu huikeat näkymät yli Jamison laakson ja suurenmoisten vesiputousten, joiden mukaan paikka on nimetty. Tehdään kävelyretki vesiputouksia ihastellen ennen matkan jatkumista kohti Eaglehawkin näköalapaikkaa. Tämä etäinen paikka kaukana ihmisvilinästä tarjoaa näkymän kuuluisalle Three Sisters nimiselle muodostelmalle - kolmelle vierekkäin seisovalle vuorenhuipulle. Iltapäivällä ihastellaan luonnonkauniita maisemia, näkymät Gowett’s Leapiltä ovat huikeat. Nähdään vesiputousten ryöppyävän 180 metriä alemmas kallion kielekkeille ja pysähdytään viehättävässä Mt Tomahin kasvitieteellisessä puutarhassa. Nautitaan lasillinen kuohuviiniä tai tuoremehua. Paluu Sydneyyn pitkin Bells Line Roadia. Lounas päivän aikana.

Myös laivayhtiöllä on tarjolla kansainvälisiä retkiä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 21.9.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

VIISUMITIEDOT

Australian viisumi (ETAS)
Passikopio, kotiosoite, matkapuhelinnumero ja matkustajan sähköpostiosoite toimitettava joko postitse Lomalinja, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki tai sähköpostitse matkustaja@lomalinja.fi viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa. Mikäli haluatte lähettää tiedot suojattuina, otattehan yhteyttä toimistoomme. Viisumi sisältyy matkan hintaan.

Uuden-Seelannin matkustuslupa (NZeTA)
Suomen kansalainen tarvitsee sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla, https://nzeta.immigration.govt.nz/. Sähköinen matkustuslupa maksaa 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.