Uuden-Seelannin risteily Sydneystä 12.-27.3.2023

Sydney, Australia - Milford Sound/Doubtful Sound/Dusky Sound, Uusi-Seelanti - Dunedin, Uusi- Seelanti - Wellington, Uusi-Seelanti - Christchurch, Uusi- Seelanti - Napier, Uusi-Seelanti - Picton, Uusi-Seelanti - Sydney, Australia

Uuden-Seelannin luonto on mykistävän kaunis - matkan varrella nähdään lumihuippuisia vuoria, vihreitä sademetsiä ja useita mielenkiintoisia kaupunkeja. 
 
Matka sujuu leppoisasti hyvätasoisella Celebrity Cruisesin laivalla nauttien myös laivan monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, uima-altaista, kylpyläpalveluista ja ruokailuista, jotka kaikki kuuluvat matkan hintaan. Risteilyn päätteeksi ehditään tutustua myös Sydneyyn ja kaupungin kuuluisaan oopperataloon.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• 11 yön risteily parvekkeellisessa hytissä
• 1 yön majoitus Sydneyssä
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• Classic-juomapaketti laivalla
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut matkan ajan
• laivan palvelumaksut ja wifi laivalla
• Australian viisumi

5 986 € kahden hengen huone/hytti 2B/hlö
6 996 €
yhden hengen huone/hytti 2B/hlö

Matkalle vaaditaan myös Uuden-Seelannin matkustuslupa, ks. hankintaohjeet lisätiedoista.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 12.3.
Lento Dohaan.
Lähtö illalla Helsingistä Dohaan. Majoitus Dohassa

2. päivä 13.3.
Doha
Aamiainen Dohassa. Mahdollisuuksien mukaan kiertoajelu ennen kentälle menoa. Lento Sydneyhin klo illalla klo 20.45.

3. päivä 14.3.
Sydney
Saapuminen Sydneyhin illalla. Illallinen ja majoitus. (P)

4. päivä 15.3.
Sydney
Aamiainen. Iltapäivällä lähdetään ajamaan laivalle, jonne ehditään sopivasti lounaalle. Laiva lähtee, illan aikana turvallisuusharjoitukset ennen yhteistä illallista. ((A,L,P)

5. päivä 17.3.
Meripäivä
Koko päivä aikaa toipua pitkästä matkasta, nauttien uskomattomista merimaisemista, laivan herkuista, altaista, kylpylähoidoista ja viihdetarjonnasta.(TH)

6. päivä, 18.3.
Milford Sound, Uusi-Seelanti klo 8-9.00
Laiva seilaa luonnonpuistoalueella. Milford Soundia kutsutaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi ja se tarjoaa henkeäsalpaavia vuoristo-ja vuonomaisemia - näe suoraan merestä kohoavat jättiläismäiset lumihuippuiset vuoret ja tiheät sademetsät.

Doubtful Sound vuono, Uusi-Seelanti, klo 13.30-14.00
Vuonon piilossa oleva tuloaukko paljastaa upeat maisemat karuine vuorenhuippuineen keskellä sademetsää. Täällä asustaa useita lintulajeja, delfiinejä, pingviinejä ja hylkeitä. Vuonopingviini elää ainoastaan tällä alueella.

Dusky Sound vuonom Uusi-Seelanti klo 16.-17.00
Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit. (TH)

7. päivä, 19.3.
Dunedin, Uusi-Seelanti klo 8.-17.00
Yksi Edwardiaanisen ja Viktoriaanisen ajan parhaiten säilyneitä kaupunkeja. Ekopääkaupunkina tunnetun Dunedinin karu luonto tarjoaa ainutlaatuisia kohteita myös luonnon ystäville. Alueella asustaa laaja albatrossi-, hylje- ja delfiinikanta. Lomalinjan lisämaksullinen retki. (TH)

8. päivä, 20.3.
Wellington, Uusi-Seelanti klo 12.-20.00
Uuden-Seelannin pääkaupunki, joka sijaitsee Pohjoissaaren lounaiskärjessä Cookinsalmen rannalla. Sitä ympäröivät rosoisen kauniit vihreät kukkulat. Kaupungin nopea, moderni kasvu ei ole vienyt vanhojen osien viehätystä ja siellä on edelleen nähtävissä vahva viktoriaaninen leima. Lomalinjan lisämaksullinen puolipäiväretki. (TH)

9. päivä, 21.3.
Christchurch, Uusi-Seelanti klo 07.-16.00
Uuden–Seelannin toiseksi suurin kaupunki. Lisämaksullinen kiertoajelu, jonka aikana tutustutaan Christchurchin upeaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Paluu laivalle päivälliselle. (TH)

10. päivä, 22.3.
Napier, Uusi-Seelanti klo 11.-17.00
Tämä pohjoissaaren itärannikolla sijaitseva satamakaupunki on tunnettu Hawke´s Bayn viineistä ja Art Deco rakennuksista. Vietä omatoiminen päivä kaupungissa tai osallistu laivayhtiön tarjoamille retkille. (TH)

11. päivä, 23.3.
Picton, Uusi-Seelanti klo 09.-16.30
4300 asukaan pikkukaupunki josta avautuvat upeat maisemat salmelle ja sen jylhiin merellisiin maisemiin. Täällä saattaa nähdä delffiineitä ja valaita, lintubongareille paikka on oikea paratiisi. (TH)

12.-13. päivä 24.-25.3.
Meripäivät
Kaksi ihanaa meripäivää laivan palveluista nauttien. Hyvää aikaa ladata akkuja kotimatkaa varten. (TH)

14. päivä 26.3.
Sydney, kotimatka alkaa
Saavutaan aamulla Sydneyhin. Lähdetään tutustumaan Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa, jonka suunnitteli 60 vuotta sitten John Utzon, ja kuullaan uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä. Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Sydneyn kiertoaelu ja lounas ennen ajoa lentokentälle, josta kotimatka alkaa. (A,L)

15. päivä 27.3.
Saavutaan Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
12.3. Helsinki-Doha 16.30-23.25 (majoitus Dohassa) Qatar Airways
13.3. Doha-Sydney 20.40-18.45+1 Qatar Airways
26.3. Sydney-Doha 22.00-0455+1 Qatar Airways
27.3. Doha - Helsinki  08.50-15.20 Qatar Airways


Majoitus
Sydney, ****+
Parkroyal Darling Harbour

Celebrity Eclipse, 11 yötä
Alus aloitti liikennöinnin 2010 ja se on remontoitu vuonna 2015. Solstice-luokan alukset ovat Celebrity Cruisesin suurimmat ja uusimmat, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota sisustukseen. Varustamon päämäärä on ollut tarjota luksusta aluksen suuren ravintola-, viihde- ja aktiviteettitarjonnan avulla. Osa palveluista on tarjolla lisämaksusta. Celebrity Eclipsen sydän on aluksen yhdeksän kannen korkuinen atrium, jonka keskivaiheilla keinahtelee elävä puu. Laivassa on kymmenen ravintolaa. Ateriointi neljässä niistä sisältyy risteilylippuun, muissa maksetaan erillinen kattausmaksu.

Hytit
Majoitus parvekkeellisissa kahden hengen hyteissä (2B), hytin koko noin 18 m2, parvekkeen koko noin 5 m2.


Lisämaksulliset retket:

19.3. Dunedinin nähtävyydet ja Otagon niemimaa - hinta 220 €
Kokopäiväretki. Laiva saapuu Dunedin Chalmersin satamaan. Kaupunki on säilyttänyt oman erityisen lumonsa siirtomaa-ajoista nykypäivään ja nykyäänkin alueella on merkkejä sen skottilaisista perinteistä. Asuinalueet levittäytyvät kukkuloilla melkein kaupunkiin asti ja aluetta kutsutaankin ”Etelän Edinburghiksi”. Kultakuumeen aikaan 1800-luvulla tämä erittäin rikas maakunta oli pääpankkialuetta. Kokopäiväretken aikana päästään nauttimaan monimuotoisen Otagon niemimaan kauniista maisemista ja nähdään alueen ainutlaatuista eläimistöä. Retki alkaa Dunedinin kaupunkikierroksella, jonka aikana ajetaan näyttävien viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden rakennusten ohi ja nähdään kirkkoja, rautatieasema, Otagon yliopisto ja oikeustalo. Käydään myös Badwin Streetillä, jota pidetään maailman jyrkimpänä asuttuna katuna. Vieraillaan Larnach Castlen restauroidussa, uusgoottilaisessa linnassa. Kierros linnassa ja sen lähiympäristössä. Lounaan jälkeen retki jatkuu läpi kauniiden maisemien sekä lammas- ja karjatilojen. Käydään katsomassa hylkeiden pesimäaluetta ja jatketaan merenrantareittiä Penguin Beachin pingviinien pesimäalueelle, jotka nähdään kaukaa. Täällä pesii myös harvinainen keltasilmäpingviini. Lopuksi jatketaan rinnettä ylös takaisin karjatilalle 200 metriin korkeuteen, josta avautuu esteetön 360-asteen näköala kauniille Otagon niemimaalle. Paluu satamaan noin klo 17.30. (L)

20.3. Wellington – hinta 80 €
Wellingtonin kaupunkikierros
Puolipäiväretki. Lähtö kohti Victoriaa, josta avautuu upea panoraamamaisema kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kierros Papa Tongarewa -museossa, joka sijaitsee upealla paikalla meren ääressä ja herättää henkiin tarinoita ihmisistä, jotka asuivat Uudessa-Seelannissa. Wellingtonin Cable Car, vuorenrinnettä nouseva vaunu, vie kasvitieteelliseen puutarhaan ja kaupungin merkittävimmälle ostosalueelle, Lambton Quayhin. Täällä on aikaa vaeltaa Lady Norwoodin ruusutarhassa. Jatketaan ohi parlamenttirakennusten ja nähdään ”Beehive” (mehiläispesä). Ennen laivalle paluuta vieraillaan St Paulin katedraalissa, joka on yksi Uuden-Seelannin vanhimmista puukirkoist

21.3. Christchurch - hinta 220 €
Kokopäiväretki. Laiva saapuu Akaroan satamaan, josta lähdetään kierrokselle. Noustaan kabiinihissillä 500 metrin metrin korkeuteen, josta upea näkymät.  Lounas kasvitieteellisessä puutarhassa. Nähdään alati muuttuvaa keskusta-aluetta, jota jälleenrakennetaan edelleen tuhoisan, vuonna 2011 sattuneen maanjäristyksen jäljiltä. Kuullaan Christchurchin historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Lopuksi seilataan Avon-joella perinteisellä jokiveneellä. (L)


Erityishuomiot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Muut lisätiedot

Matkan hinta perustuu 1.4.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

HUOM! Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot on saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta. Linkit maakohtaisten viranomaisten sivuille löydät tästä kartasta Tietoja päivitetään myös ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ja Suomen edustustojen tiedotteisiin.

Matkustajalla ei ole oikeutta kuluttomaan matkan peruuttamiseen, jos hän matkapakettisopimusta tehdessään on jo ollut tietoinen Covid-19-pandemiatilanteesta tai jostakin muusta Yleisten matkapakettiehtojen 5.1.b -kohdan mukaisesta poikkeuksellisesta olosuhteesta.

VIISUMITIEDOT

Australian viisumi (ETAS)
Passikopio, kotiosoite, matkapuhelinnumero ja matkustajan sähköpostiosoite toimitettava joko postitse Lomalinja, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere tai sähköpostitse matkustaja@lomalinja.fi viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa. Mikäli haluatte lähettää tiedot suojattuina, otattehan yhteyttä toimistoomme. Viisumi sisältyy matkan hintaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Uuden-Seelannin matkustuslupa (NZeTA)
Suomen kansalainen tarvitsee sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla, https://nzeta.immigration.govt.nz/. Sähköinen matkustuslupa maksaa 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.