Uusi-Seelanti ja Tyynenmeren risteily 9.-27.1.2023

Auckland - Suva, Fidži - Lautoka, Fidži -  - Pago Pago, Amerikan Samoa - - Apia, Samoa - Nuku alofa, Tonga - Auckland

 

Upea Tyynenmeren risteily Celebrity Eclipsellä vie Bay of Islandsin kautta Fidžin, Samoan ja Tongan eksoottisille paratiisisaarille. Matka alkaa Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista, Aucklandista, jonka siluettia rytmittävät tulivuoret. Luonto on täällä vahvasti läsnä ja vesiurheilu on hyvin suosittua. Kaupunki tunnetaankin myös nimellä City of Sails, purjeiden kaupunki.

Matkan aikana ehditään nauttia turkoosinsinisestä merestä ja tutustua erilaisiin luontokohteisiin joko omatoimisesti tai laivayhtiön järjestämille retkille osallistuen. Oma parvekkeellinen hytti tarjoaa rauhallisen lepopaikan koko risteilyn ajan.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa Aucklandissa
• 12 yön risteily (parvekkeellinen hytti, kategoria 2A)
• Aucklandin kiertoajelu ja viinitilaretki
• ohjelman mukaiset ateriat ja classic-juomapaketti laivalla
• laivan palvelumaksut
• wifi laivalla
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

5 868 €/hlö parvekkeellinen hytti (2A)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 09.1.2023
Matka alkaa
Lento Dohan kautta Aucklandiin.

2.-3. päivä, 10.-11.1.2023
Auckland
Hotelliin majoittuminen. Yhteinen lounas tai illallinen riippuen lentojen aikataulusta.

4.päivä, 12.1.2023
Auckland
Aamiainen hotellissa. Kiertoajelu tässä viehättävässä vihreässä kaupungissa ja yhteinen lounas 328 metrisen Sky Towerin ravintolassa, josta on upeat maisemat. Eläväinen ja rento Auckland sijaitsee Pohjoissaarella. Waitematan satama uimarantoineen keskustassa on mainio paikka ihailla lukuisia jahteja ja purjeveneitä, Aucklandin lempinimi onkin ”Purjeiden kaupunki”. Queen Streetin, Karangahape Roadin ja Newmarketin alueet ovat hyviä ostospaikkoja ja taiteen ystäville kaupungista löytyy Auckland Art Gallerian, maoritaiteen ja meri- kuin laivastomuseoidenkin lisäksi loputtomasti tutustumiskohteita. (A,L)

5.päivä, 13.1.2023
Viinitiloja, kauniita maisemia
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Kumeun viinitiloja, jotka alkuperältään kroatialainen perhe perusti 1930-luvulla. Matkalla päästään ihailemaan upeita rannikkomaisemia. Viininmaistajaiset ja lounas. Matkalla kohti Westbrookin viinitilaa ohitetaan Australiansuulien yhdyskunta. Viininmaistajaiset tilalla ja paluu hotelliin illaksi. (A,L)

6.päivä, 14.1.2023
Risteily alkaa
Aamiainen. Iltapäivällä siirrytään laivalle, jossa voi nauttia lounaan. Risteily alkaa. Yhteinen illallinen laivalla. (TH)

7.-8.päivä, 15.-16.1.2023
Meripäivät

Kaksi kokonaista päivä aikaa toipua pitkästä matkasta, nauttien uskomattomista merimaisemista, laivan herkuista, altaista, kylpylähoidoista ja viihdetarjonnasta. (TH)

9. päivä, 17.1.2023
Suva, Fidži
Tyynenmeren suurin kaupunki ja Fidžin pääkaupunki Suva on alueen kaupan ja opiskelun keskus. Läheisessä Colo-i-Suva Forest Reserven ekoresortissa voit vaeltaa vesiputouksille ja uida luonnonaltaissa. Kaupungin tori ja etenkin sen käsityömarkkinat ovat loistava paikka hankkia paikallisia tuliaisia. Fiji Museum tutustuttaa alueen historiaan ja esineistöön. Laiva saapuu aivan keskustan tuntumaan. (TH)

10. päivä, 18.1.2023
Lautoka, Fidži

Fidžin saarivaltion toiseksi suurin kaupunki ja tärkeä satama. Kaupungissa näkee siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja sitä kutsutaan sokerikaupungiksi. Voit tutustua kaupunkiin omin päin tai osallistua laivayhtiön retkille luonnonpuistoon tai kauniille saarille, missä voi nauttia turkoosinvärisestä merestä kookospalmujen alla. (TH)

11.päivä, 19.1.2023
Meripäivä
Leppoisa päivä merellä.(TH)

12.päivä, 20.1.2023
Pago Pago, Amerikan Samoa - auringolaskun saari
Amerikan Samoan pääsaarella, Tutuilalla sijaitseva Pago Pago muodostuu useista pienistä kylistä. Fagatogon kylässä sijaitsevasta keskustasta löytyy niin pankki kuin torikin. Mount Alava vuorelta avautuu mahtava näköala tähän yhteen maailman parhaiten luonnonsuojaamaan satamaan. Tutuilan saari on upea kokonaisuus korkeita huippuja, dramaattisia maisemia, vehreitä sademetsiä, häikäiseviä valkoisia hiekkarantoja ja turkoosia merta. Pago Pago ja Tutuila ovat yksi upeimpia ja parhaiten alkuperäisenä säilyneitä kohteita Polynesiassa. Poloan pikku kylä Tutuilan länsirannikolla on viimeinen paikka maapallolla, jossa aurinko laskee. Risteilyalus saapuu aivan Fagatogon keskustassa sijaitsevaan satamaan.(TH)

12,13, päivä, 20.1.- 21.1.2023
Merellä, Apia

Kansainvälinen vuorokausiraja ylitetään, meripäivä.
Apia on rento ja mukava kaupunki, joka tarjoaa, alueen mittakaavassa, hyvät mahdollisuudet ostoksiin ja ravintolaelämään. Samoassa on loputtomasti toinen toistaan upeampia rantoja ja luontoa aina laavakentistä vesiputouksiin. Vaisigano-joen suulla sijaitseva satama sijaitsee noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Apian keskustasta. (TH) (TH)

14.päivä, 22.1.2023
Meripäivä. (TH)

15.päivä, 23.1.2023
Nuku’alofa, Tonga
Koralliriuttojen ympäröimällä Tongatapun saarella sijaitseva Nuku’alofa on Tongan pääkaupunki. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Kuninkaallinen palatsi vuodelta 1867, Talamahun torilta kannattaa tehdä tuliaisostoksia. Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee kaupungin ulkopuolella, kuten Anahulun tippukiviluolat joissa voit myös uida sekä Houman kylän lähellä olevat, aaltojen kallioon muovaamat ”puhallusaukot”, joista nousuvedenaikaan vesi syöksyy aaltojen vaikutuksesta korkealle ilmaan. Saaren rannat ja koralliriutat mahdollistavat lukuisia ikimuistoisia kokemuksia. Tongalla pärjää hyvin englannin kielellä. Nuku’alofan satama sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta.(TH)

16,17. päivä, 24.-25.1.2023
Meripäivät

Viimeiset päivät merellä ennen saapumista takaisin Uuteen-Seelantiin. Nyt ehtii vielä nauttimaan aurinkokannesta, laivan ravintoloista ja viihdetarjonnasta. (TH)

18.päivä, 26.1.2023
Auckland, kotiinlähtö
Aamiainen laivalla. Lähtö bussilla lentokentälle.  (A,L)

19.päivä, 27.1.2023
Saapuminen aamulla Dohaan, jatkolento Helsinkiin.

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta):
Varaamme lennot n. 11kk ennen lähtöpäivää.

 


Majoitus
SkyCity Hotel*****, Auckland (tai vastaava)

Celebrity ECLIPSE, 12 yötä
Celebrity Eclipse aloitti liikennöinnin 2010 ja se on remontoitu vuonna 2015. Solstice-luokan alukset ovat Celebrity Cruisesin suurimmat ja uusimmat, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota sisustukseen. Celebrity Cruises –varustamon päämäärä on ollut tarjota luksusta aluksen suuren ravintola-, viihde- ja aktiviteettitarjonnan avulla. Osa palveluista on tarjolla lisämaksusta. Aluksen sydän on yhdeksän kannen korkuinen atrium, jonka keskivaiheilla keinahtelee elävä puu. Laivassa on kymmenen ravintolaa. Ateriointi neljässä niistä sisältyy risteilylippuun, muissa maksetaan erillinen kattausmaksu.
Hytit Majoitus parvekkeellisissa kahden hengen hyteissä (2A, kansi 7), hyttien koko 18 m2, parvekkeen koko 5 m2.


Lisämaksusta
• Uuden-Seelannin matkustuslupa, ks. oheinen ohje


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 2.9.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

VIISUMITIEDOT

Uuden-Seelannin matkustuslupa (NZeTA)
Suomen kansalainen tarvitsee sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla, https://nzeta.immigration.govt.nz/. Sähköinen matkustuslupa maksaa 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.