Välimeren risteily 7.-14.10.2018

Barcelona - Palma de Mallorca - Marseille - Firenze - Rooma - Napoli - Barcelona

Royal Caribbeanin Symphony of the Seas valmistui huhtikuussa 2018 ja kantaa maailman suurimman risteilyaluksen titteliä. Upea laiva tarjoaa kaikille elämyksiä runsain mitoin. Risteilyllä on täysihoito ja valittavana erityyppisiä ravintoloita, iltaisin korkeatasoista viihdeohjelmaa sekä rento kansainvälinen tunnelma. Rooman ja Firenzen taideretkillä käydään Vatikaanin museossa ja Uffizin maailmankuulussa museossa.

Laivalla luennoi Virpi Hämeen - Anttila, kirjailija, kääntäjä ja Etelä-Aasian kirjallisuuden tutkija Helsingin yliopistossa. Hän on suosittu esitelmöijä, jonka monipuolisuus ja pitkäaikainen intohimo kulttuurihistoriaan ja taiteisiin ovat myös hänen tuotantonsa pohjana. Hän on julkaissut sekä romaaneja että tietokirjoja.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, Asiantuntijaopas

Katalonian paikallisopas ja matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Luonto, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä sydäntä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat lennot Barcelonaan
• majoitus kahden hengen hytissä
• täysihoito*
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
• asiantuntijaluennot ja laivan viihdeohjelma
• laivan palvelumaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

1 896 €/hlö sisähytti (6V)
2 186 €/hlö ikkunallinen hytti (2N)
2 396 €/hlö parvekkeellinen hytti (6D)

*erikoisravintoloissa kattausmaksu, kaikki juomat lisämaksusta.

1.päivä
Barcelona,
Torresin viinitila
Lento Barcelonaan. Lähtö kentältä maailmankuulun Miguel Torresin viinitilalle, jossa on meneillään sadonkorjuu. Perehdyttävällä kierroksella tutustutaan viinin valmistuksen jaloon perinteeseen, kuljetaan viiniviljelysten halki ja ihmetellään käymispannuja. Lopuksi maistellaan viinejä ja vieraillaan viinitilan kaupassa. Jos haluaa ostaa tuliaisia, voi laivalle viedä yhden pullon viiniä / matkustaja. Vierailun jälkeen ajo satamaan ja siirtyminen laivaan. Laivalla lounas ja illallinen.

2.päivä
Palma de Mallorca
Palma on upea, historiaa henkivä kaupunki, josta löydät kulttuuria ja nähtävyyksiä kaikille aisteille. Täällä riittää taidenäyttelyjä, museoita ja historiallisia maamerkkejä, joihin voi tutustua omin päin tai osallistuen laivayhtiön retkille.Virpi Hämeen-Anttilan ensimmäinen luento laivan kokouskannella. klo 16.-17.00.

3.päivä
Marseille
Suuri, värikäs ja mielenkiintoinen satamakaupunki Välimeren rannalla. Tarjolla laivayhtiön omia retkiä.Virpi Hämeen-Anttilan luento laivalla klo 17.

4. päivä
Firenze
Lisämaksullinen retki Firenzeen. Tutustuminen Uffizin taidegalleriaan, jossa saa loistavan läpileikkauksen renessanssin kehityksestä ja niistä muutoksista, joita renessanssin tyylikausi toi länsimaiden taiteeseen. Kevyt lounas. Virpi Hämeen-Anttila luennoi bussissa kuvataiteen renessanssista.

5.päivä
Rooma, Vatikaanin aarteet
Lisämaksullinen retki Roomaan. Vatikaani on todellinen aarreaitta kulttuurimatkailijalle. Vatikaanin museolla on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista taidekokoelmista. Tutustutaan näihin upeisiin aarteisiin opastetulla kiertokäynnillä. Vaihtoehtoisesti tarjolla on laaja valikoima laivayhtiön retkiä lisämaksusta.

6. päivä
Napoli ja Pompeji
Lisämaksullinen retki. Vuonna 79 kaupungin vieressä seisova tulivuori Vesuvius purkautui ja koko kaupunki peittyi laavan alle. 1700-luvulta asti alueella on kaivettu ja löydetty tuhkan ja jähmettyneen laavan alta kokonainen kaupunki. Pompejiin tutustumisen jälkeen kierrämme vielä Napolin tärkeimmät nähtävyydet.

7.päivä
Meripäivä
Aikaa tutustua perin pohjin laivan upeisiin tiloihin ja sen tarjoamiin palveluihin ja kylpylä- ja allasalueisiin. Laivalla tapahtuu koko ajan aikaisesta aamusta pikkutunneille, viihdettä ja tekemistä on jokaiseen makuun. 

8.päivä
Barcelonasta lento Helsinkiin

Aamiaisen jälkeen lähtö Barcelonan lentoasemalle, josta lento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Barcelona 05.40 - 08.40
Barcelona - Helsinki 10.15 - 15.05Laiva
Symphony of the Seas, maailman suurin risteilyalus, valmistui keväällä 2018. Laivalla on suuri valikoima baareja, klubeja, oleskelutiloja ja kasino, joissa voi viihtyä pikkutunneille asti. Laivan keskiosassa on Central Park, josta löytyy aukioita, puistokatuja, ravintoloita, liikkeitä ja baareja. Aluksen vaikuttavan, kolmen kannen korkuisen pääruokasalin antimet sisältyvät risteilylipun hintaan samoin kuin buffet-ravintola Windjammerin. Laivalla on sekä muodollisia että rentoja ravintoloita ja kahviloita, joista useimmat ravintolat sisältyvät risteilyn hintaan. Erikoisravintoloissa voi valita mitä tahansa ruokalistalta kattausmaksun hinnalla. Huonepalvelusta voi tilata continental-aamiaisen hyttiin täysin veloituksetta. Muista huonepalvelun tilauksista veloitetaan pieni lisämaksu. Laivalla on myös suuri uima-allasalue, kuntosali, kylpylä ja teatteri, jossa esitetään huippuviihdettä.

Lisämaksusta
• juomat laivalla
• yhden hengen sisähytti 650 €
• yhden hengen ulkohytti 850 €
• laivayhtiön retket
• Lomalinjan taideretki Firenzessä 140 €
• Lomalinjan taideretki Roomassa 110 €
• Lomalinjan retki Napoli ja Pompeji 70 €

Hytit
Ikkunaton sisähytti (6V) Hytissä voi valita erilliset sängyt tai parivuoteen. Kansilla 6-9 hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, kylpyhuone suihkulla, peilipöytä ja hiustenkuivaaja, TV, radio, minibaari ja tallelokero. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille. Hytin koko: 17 m2

Ikkunallinen hytti (2N). Kansi 3. Hytissä voi valita erilliset sängyt tai parivuoteen. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, suihkullinen kylpyhuone, peilipöytä ja hiustenkuivaaja, TV, radio, minibaari ja tallelokero. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille. Hytin koko: 18 m2

Parvekkeellinen hytti (6D). Kansi 10, 11, 12 tai 14. Hytissä voi valita erilliset sängyt tai parivuoteen. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, oma parveke, suihkullinen kylpyhuone, peilipöytä ja hiustenkuivaaja, TV, radio, minibaari ja tallelokero. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille. Hytin koko: n. 18 m2, parveke n. 5 m2

Muutokset mahdollisia
Risteilyohjelma sitoumuksetta. Sääolosuhteiden tai matkustajan evakuoinnin vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.