Ylellinen purjelaivaristeily Kuuban ja Jamaikan rannikolla 13.-25.3.2021

Havanna - Maria la Gorda - Santiago de Cuba - Port Antonio - Cienfuegos - Trinidad

Purjehdus menneen ajan tyyliin elegantilla SEA CLOUD II -aluksella!

Viiden tähden purjelaivaristeilyllä rentoudutaan trooppisista maisemista ja erinomaisesta palvelusta nauttien. Matka alkaa Havannasta, johon tutustuttua noustaan purjelaivaan ja aloitetaan ainutlaatuinen purjehdus Kuuban ja Jamaikan rannikolla. Rantaudutaan Maria la Gordan palmurannalle, historialliseen Santiagon kaupunkiin, Jamaikan entiseen banaanipääkaupunkiin Port Antonioon ja lopuksi Cienfuegosiin ja Trinidadiin, jotka ovat Kuuban arkkitehtonisia helmiä. Meripäivinä on aikaa seurustella niin kansainvälisten kanssapurjehtijoiden kuin miehistönkin kanssa. Purjehduksen aikana järjestetään mielenkiintoisia ohjelmanumeroita ja päästään myös seuraamaan hyvin läheltä miehistön työskentelyä.

Matkaan on tullut muutoksia esitteen ilmestymisen jälkeen.

Asiantuntijaopas Markku Pykäläinen opastaa Havannassa, Cienfuegosissa ja Trinidadissa. Purjehdus ilman opasta, aluksen pääkieli on englanti.

Asiantuntijan matkassa 

Pykäläinen Markku

Pykäläinen Markku, asiantuntijaopas

Biologi, joka on asunut ja työskennellyt vuosia sekä matkaoppaana että kehitysyhteistyötehtävissä Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Trooppinen l ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

   • reittilennot turistiluokassa
   • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja ateriat Havannassa, Cienfuegosissa ja Trinidadissa
   • majoitus kahden hengen huoneessa Trinidadissa
   • purjelaivaristeily kahden hengen hytissä
   • kaikki ateriat ruokajuomineen varhaisesta aamiaisesta illalliseen purjehduksella
   • snorkkelointi- ja vesihiihtovälineitten käyttö purjehduksella
   • palvelumaksut ja verot laivalla
   • Kuuban turistikortti
   • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut maaosuudella

 

6 598 €/hlö Hyttikategoria vahvistuu laivalla, F-A

8 218 €/hlö Deluxe, E-kat.

9 418 €/hlö Deluxe, C-kat.

10 788 €/hlö Junior Suite, B-kat.


Hintatieto alustava, vahvistetaan keväällä 2020.


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 13.3.
Lento Havannaan. Kuljetus satamaan, jossa astutaan SEA CLOUD II -purjelaivaan. Tervetulosamppanja ja hedelmäkori odottavat hytissä. Ensimmäinen yö vietetään laivalla Havannan satamassa. (P)

2. päivä, 14.3.
Havannan kierros
Päivä Havannassa. Kaupunkikierros aloitetaan komeasti 50-luvun amerikanraudoilla. Lounaan jälkeen kävelykierros UNESCO:n suojelemassa, rosoisessa Havannan vanhassakaupungissa. Paluu laivalle. SEA CLOUD II irroittaa köydet ja lähtee purjehdukselle keskiyöllä. (A, L, P)

3. päivä, 15.3.
Merellä
Meripäivänä nautitaan maisemista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta purjelaivalla. Sopivissa paikoissa pidetään uimataukoja, turkoosinsiniseen mereen pääsee suoraan laivan uintilaiturilta. (TH)

4. päivä, 16.3.
Maria la Gordan paratiisiranta

Aamulla saavutaan Maria la Gordan satamaan. Maria la Gorda oli aikoinaan merirosvojen levähdyspaikka. Nyt tällä trooppisella palmurannalla nautitaan uimisesta ja kävelystä kauniissa postikorttimaisemissa. Lämmin rauhallinen meri säteilee kaikkia sinisen sävyjä, upea koralliriutta tarjoaa ihanteelliset olosuhteet snorklaukseen. Paluu laivalle lounaalle. Purjehdus jatkuu. (TH)

5. - 6. päivä, 17.-18.3.
Merellä (TH)

7. päivä, 19.3.
Santiago de Cuba - vanhaa Kuubaa ja musiikkia
Aamulla saavutaan Santiago de Cubaan, maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, joka tarjoaa paljon historiannälkäiselle. Morron linnoitustornit kohoavat korkealla lahden yläpuolella tervehtien satamaan saapujia. Kaupungin keskustassa sijaitsee Kuuban vanhin talo. Santa Ifigenian hautausmaalla on kansallissankari José Martínin mausoleumi, ja myös vuonna 2016 kuolleen presidentti Fidel Castron tuhkat on haudattu tänne. Santiago, vallankumouksen syntymäpaikka, tunnetaan myös musiikista ja tanssista. Täällä löydät itsesi ennemmin tai myöhemmin autenttisesta salsa-baarista. (TH)

8. päivä, 20.3.
Port Antonio - luksuselämää Jamaikalla
Siirrytään Jamaikan rannikolle. Port Antonio oli aikoinaan maailman banaanipääkaupunki, nykyään se tunnetaan luksushuviloistaan ja ihastuttavista rannoistaan. Port Antonion Sinisellä laguunilla on kuvattu useita elokuvia. Satama on kansainvälisten purjehtijoitten suosiossa, pieni sievä kaupunki levittäytyy sataman ympärille. Aikoinaan banaaneja kuljetettiin bambulautoilla Rio Grandea pitkin yli 60 kilometrin matka viidakon läpi Port Antonion satamaan. Nykyään näitä lauttoja käytetään retkillä. (TH)

9. päivä, 21.3.
Merellä
(TH)

10. päivä, 22.3.
Cienfuegos - ripaus Ranskaa
Saapuminen risteilyn päätesatamaan Cienfuegosiin iltapäivällä. Cienfuegos on ollut UNESCO:n maailmanperintökohde vuodesta 2005. Sen nimi tarkoittaa kirjaimellisesti "sataa tulipaloa", mutta se tunnetaan myös nimellä "Etelän helmi". Kaupungin romanttinen arkkitehtuuri juontaa ranskalaisten siirtomaa-aikaan. Kaiken kruunaa sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jossa kohtaavat useat eri rakennustyylit. Viimeinen ihana ilta ja yö SEA CLOUD II:lla Cienfuegosin satamassa. (TH)

11. päivä, 23.3.
Ihastuttava Trinidad
Aamiaisen jälkeen sanotaan hyvästit ja kiitokset SEA CLOUD II:n miehistölle. Matka jatkuu Trinidadiin. Kaupungin pastellinsävyiset talot ja upea keskustori palatseineen heijastavat 1800-luvun vaurautta, jolloin Trinidad oli maailman johtava sokerintuottaja. Tutustutaan mukulakivikujia kävellen Trinidadin idylliseen vanhaankaupunkiin. Iltapäivällä voi omatoimisesti nauttia Trinidadin värikkäistä katumarkkinoista, museoista, musiikkibaareista ja shoppailusta tai viettää aikaa rennosti rannalla. Illallisen jälkeen lähdetään kuuntelemaan musiikkia Casa de la Trovaan. Perhemajoitus Trinidadissa. (A, P)

12. päivä, 24.3.
Trinidad - Havanna
Aamiaisen jälkeen on vielä aikaa nauttia Trinidadista ennen paluumatkaa Havannaan. Nautitaan vielä yhteinen illallinen ennen lentokentälle lähtöä. (A, P)

13. päivä, 25.3.
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu vahvistetaan keväällä 2020.


Purjelaiva
SEA CLOUD II
Vuonna 2001 valmistuneessa viiden tähden purjelaivassa yhdistyvät modernin risteilyaluksen tekniikka ja romanttisen purjelaivan ainutlaatuinen tunnelma. SEA CLOUD II on legendaarisen SEA CLOUDin sisaralus, jolla on kuitenkin oma luonteensa. Klassisen tyylikkäässä aluksessa on 47 hyttiä, enimmillään 94 matkustajaa, henkilöstöä noin 65 henkilöä. Kolmimastoinen alus on 117 metriä pitkä ja 16,5 metriä leveä, neljä kantta. Laivalla on suuret kansitilat, lounge, kirjasto, ravintola, kuntosali ja sauna. Laiva purjehtii Maltan lipun alla. Katso video purjehduksesta.

Hytit

Kahden hengen hytti, hyttikategoria vahvistuu laivalla:
viihtyisä kahden hengen hytti vapaana olevasta kategoriasta (F-A). Hytin sijainti vahvistuu laivalla.

Deluxe, E-kategoria:
viihtyisä hytti kannella 2 (samalla kannella kuntosali, sauna sekä uintilaituri). Hytin koko 19-20 m2. Parivuode, jossa on kaksi erillistä patjaa (90 cm), voidaan erottaa kahdeksi vuoteeksi. Hytissä on kaksi pyöreää laivaikkunaa, sohva, pöytä, TV ja DVD-soitin, minibaari, kampauspöytä, kaappi, tallelokero, säädettävä ilmastointi. Hytissä on n. 3 m2 kokoinen kylpyhuone, jossa suihku, WC, marmoriallas, hiustenkuivain, pistoke parranajokoneelle.

Deluxe, C-kategoria: viihtyisä hytti kannella 3 (samalla kannella ravintola, putiikki ja vastaanotto). Hytin koko 20 m2. Parivuode, jossa on kaksi erillistä patjaa (86 cm). Hytissä on maisemaikkuna, kaksi tuolia, pöytä, TV ja DVD-soitin, minibaari, kampauspöytä, kaappi, tallelokero, säädettävä ilmastointi. Hytissä on n. 3 m2 kokoinen kylpyhuone, jossa suihku, WC, marmoriallas, hiustenkuivain, pistoke parranajokoneelle.

Junior Suite, B-kategoria:
tilava hytti kannella 3 (samalla kannella ravintola, putiikki ja vastaanotto). Hytin koko 21,5 - 23 m2. Parivuode, jossa on kaksi erillistä patjaa (90 cm), voidaan erottaa kahdeksi vuoteeksi. Hytissä on maisemaikkuna, istuinalue, koristeellinen takka, TV ja DVD-soitin, minibaari, kampauspöytä, vaatehuone, tallelokero, säädettävä ilmastointi. Hytissä on n. 3 m2 kokoinen kylpyhuone, jossa suihku, WC, marmoriallas, hiustenkuivain, pistoke parranajokoneelle. Maksuton pesulapalvelu.

Ruokailut purjehduksella
Kaikki ateriat varhaisesta aamiaisesta neljän ruokalajin illalliseen sisältyvät purjehduksen hintaan. Kahtena iltana on viiden ruokalajin gaalaillallinen. Lounailla ja illallisilla tarjoiltavat huolella valitut viinit ja oluet sisältyvät hintaan, samoin kuin kaikki virvoitusjuomat, mehut, kahvit ja teet. Hytissä on aina tuoreita hedelmiä ja retkille saat laivalta mukaasi vesipullon.


Lisämaksusta
- yhden hengen hytti alk. 1 800 e (hyttikategoria vahvistuu laivalla, F-A)
- englanninkieliset retket purjehduksen aikana (varataan laivalla):
* Maria la Gorda: Beach Day
* Santiago de Cuba: City tour incl. Castillo El Morro
* Santiago de Cuba: Full day tour with Castillo El Morro, lunch & city walk
* Port Antonio: Boat tour at the Rio Grande
* Port Antonio: Frenchman's Cove beach

Purjehdusaikataulu (sitoumuksetta)
13.3.21  yö laivalla Havannassa
14.3.21  lähtö Havannasta klo 24.00
15.3.21  merellä
16.3.21  Maria la Gorda, Kuuba klo 8.00 - 12.00
17.3.21  merellä
18.3.21  merellä
19.3.21  Santiago de Cuba, Kuuba klo 8.00 - 21.00
20.3.21  Port Antonio, Jamaika klo 10.00 - 17.00
21.3.21  merellä
22.3.21  saapuminen Cienfuegosiin klo 12.00
23.3.21  Cienfuegos


Matkaehdot

Tämän matkan erikoisehdot:
Ennakkomaksu on 500 €/hlö, eräpäivä on 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun 1. erä 1 000 €/hlö, eräpäivä on 6 kk ennen matkaa.
Loppumaksun 2. erän eräpäivä on 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 6 kk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu 500 €/hlö
- 6 kk - 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1 500 €/hlö
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 10.2.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 10.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.