Arktista eksotiikkaa 12.-18.9.2020

Rovaniemi - Vuotso - Saariselkä - Ivalo (1yö) - Sevettijärvi - Kirkkoniemi - Petsamo - Pechenga (1yö)- Liinahamari - Titovka - Murmansk (2yötä)- Kantalahti (1yö) - Salla - Kemijärvi -Rovaniemi (1yö)

Perehdytään arktisen alueen nykypäivään sekä sotahistoriaan Venäjän luoteisosassa ja Suomen Lapissa. Syyskuisella matkalla loistavat ruskan värit. Matkan helmenä on arktinen Murmansk, Venäjän pohjoisin kaupunki.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Turtola Martti

Turtola Martti, asiantuntijaopas

Sotahistorian professori (emeritus). Martti Turtola on julkaissut toistakymmentä elämäkertateosta suomalaisista ja virolaisista upseereista ja valtiomiehistä. N ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset Rovaniemeltä alkaen
• ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit
• ohjelman mukaiset ruokailut
• asiantuntijaopas professori Martti Turtolan opaspalvelut
• Venäjän henkilökohtaisen viisumin hankinta

1 098 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 12.9.
Rovaniemi, Vuotso, Saariselkä, Kaunispää, Ivalo - oma Lappimme nyt ja sodassa
Aamupäivällä lento Helsingistä Rovaniemelle. Matka jatkuu Vuotson kautta Saariselälle ja Kaunispäälle. Matkan aikana Martti Turtola selvittää Rovaniemen kohtaloa Lapin sodassa ja saksalaisjoukkojen toimintaa alueella. Illalla saavutaan Ivaloon, jossa majoitutaan hotelliin. Yhteinen päivällinen. (P)

2. päivä, 13.9.
Petsamo, nokare Norjaa, romaanin ja elokuvan Kätilö maisemissa
Aamiaisen jälkeen ajetaan Inarin ja Sevettijärven kautta Norjan Kirkkoniemelle ja sen jälkeen Boris Glebin (Kolttaköngäs) rajan yli Venäjälle. Nämä maisemat ovat Katja ketun kiitetyn romaanin Kätilö tapahtumapaikkoja.Romaanista tehtiin myös Antti Jokisen elokuva.Venäjän luoteinen kolkka oli talvi- ja varsinkin jatkosodan aikana tiiviiden ja merkittävien taistelujen tantereita. Martti Turtola valaisee taistelujen kulkua. Käydään paikanpäällä rintamalinjoilla ja muistomerkeillä sekä sotilaiden hauta-alueiden muistopatsailla. Ennen Petsamoon tuloa poiketaan ortodoksisessa tsasounassa. Majoittuminen Petchengassa, yhteinen päivällinen hotellissa. (A,P)

3.päivä, 14.9.
Liinahamari, Titovka, Litsajoki, Murmansk
Aamiaisen jälkeen ajetaan Liinahamarin läheltä Litsajoelle, jossa Martti Turtola kertoo jatkosodan tapahtumista. Iltapäivällä saavutaan Kuolan niemimaalle, Kuolavuonon rannalle, Murmanskin kaupunkiin. Majoittuminen. Ohjelmassa on Martti Turtolan luento “Maailman ainoa arktinen sota 1939-45” hotellin kokoustiloissa. Yhteinen päivällinen.(A,P)

4.päivä, 15.9.
Murmanskin kaupunkikiertoajelu
Aamiaisen jälkeen opastettu Murmanskin kaupunkikiertoajelu, jonka aikana nähdään Aljosha-patsas, sukellusvene Kurskin muistomerkki ja maailman ensimmäinen atomijäänmurtaja Lenin, jonne sisustetaan parhaillaan tiedekeskusta. Vapaata ja yhteinen päivällinen. (A,P)

5. päivä, 16.9.
Viehkeä Vienanmeri, Alakurtti, Kantalahti
Aamiaisen jälkeen matkataan Montsegorskin kautta Kantalahteen. Matkan aikana muistellaan Muurmannin suomalaisia. Viimeinen Venäjän puoleinen yöpyminen on Kantalahdessa, joka on pieni, eläväinen kaupunki. Käydään ihailemassa maisemia näköalapaikalla. Majoittuminen hotelliin, yhteinen päivällinen. (A,P)

6. päivä,17.9.
Alakurtti, Salla, Kemijärvi
Aamiaisen jälkeen käydään ennen rajanylitystä Venäjän Alakurtissa ja torilla. Martti Turtola kertoo kaupungin varuskunnan vaiheista. Matkalla Sallaan Martti Turtola kertaa seudun sotahistoriaa. Suomen puolella katsastetaan Sallassa Salpa-puolustuslinjan pohjoinen pää. Ajetaan vielä Kemijärvellä kierros Avun kolumnistina tunnetun Kari Väänäsen kirjoittaman ja ohjaaman TV2:n sarjan Taivaan tulet tapahtumapaikoilla. Saavutaan Rovaniemelle, majoittuminen hotelliin. Yhteisellä päivällisellä on hyvä muistella matkan vaiheita. (A,P)

7.päivä 
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen kuljetus Rovaniemen lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Rovaniemi 11.40 - 13.25 Finnair
Rovaniemi - Helsinki 09.35 - 11.20 Finnair


Hotellit:
12.-13.9. Ivalo, hotelli Kultahippu, siistit huoneet, joissa sat.tv, kylpyhuone, hiustenkuivaaja, Wi.Fi
13.-14.9. Pechenga, Zapoljarnyi, vaatimaton hotelli. Huoneissa mukavuudet. 
14.- 16.9. Murmansk, Park Inn by Radisson Poliarnie Zornie. Moderni hotelli, WiFi, sat.tv ja kylpyhuone.
16.-17.9. Kantalahti, Belomorje, vaatimaton hotelli. Huoneissa mukavuudet.
17. -18.9. Rovaniemi, Scandic Rovaniemi City, ydinkeskustassa sijaitseva hyvätasoinen hotelli.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 220 €
• matkapaketti ilman lentoja, alennus -180 €

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Venäjän e-viisumi ei sovellu tälle matkalle.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.