Historiallinen Kaliningrad 22.-28.8., 5.-11.9.2020

Helsinki - Tallinna (1yö) - Kaunas (1 yö) - Kaliningrad (2 yötä) - Klaipeda (1yö) - Riika (1 yö) - Tallinna - Helsinki 

Vuosi 1945 tuhosi vanhan saksalaisen kulttuurikaupunki Königsbergin, " Itämeren helmen". Nyt kuuluisan filosofin Immanuel Kantin (1724-1804) kotikaupunki on kuoriutumassa harmaudestaan. Historia on noussut arvoonsa ja monumentaalirakennuksia on entisöity.
Alue on osa Baltiaa ja matka suuntautuukin sinne halki Viron, Latvian ja Liettuan, entisten Virunmaan, Liivinmaan ja Kuurinmaan. Matkalla asiantuntijaopas, professori Martti Turtola kertoo näiden maiden ja kansojen historiasta. Virolaisten lisäksi suomensukuiset liiviläiset ovat asuttaneet Liivinmaata.

Asiantuntijan matkassa 

Turtola Martti

Turtola Martti, asiantuntijaopas

Sotahistorian professori (emeritus). Martti Turtola on julkaissut toistakymmentä elämäkertateosta suomalaisista ja virolaisista upseereista ja valtiomiehistä. N ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneissa
• laivamatka Helsinki-Tallinna A-luokan 2-hengen hytissä
• laivamatka Tallinna-Helsinki
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ruokailut 
• ohjelman mukaiset asiantuntijan opaspalvelut
• Venäjän henkilökohtaisen viisumin hankinta Suomen kansalaisille

1094€

 

1.päivä 22.8.,5.9.
Bussikuljetus Tampereelta Hämeenlinnan kautta Helsinkiin Katajanokan satamaan, josta Viking XPRS lähtee klo 20.30. Yöpyminen A-luokan ikkunallisissa hyteissä. Päivällinen lisämaksusta.

2.päivä 23.8.,6.9.
Kaunas
Take away-aamiainen ja poistuminen laivasta. Ajomatka Tallinnasta jatkuu Viron ja Latvian kautta kohti Liettuaa ja Kaunasin kaupunkia, joka oli vuosina 1918-40 itsenäisen Liettuan tasavallan pääkaupunki. Nykyinen pääkaupunki Vilna oli tuolloin Puolan miehittämä. Majoittuminen ja illallinen Park Inn by Radisson hotellissa. (A,P)

3.päivä 24.8.,7.9.
Jääkäripataljoonan taistelut, Kaliningrad
Aamiaisen jälkeen opastettu kävelykierros Kaunasin vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen jatketaan matkaa kohti Kaliningradia. Kaupunki tunnettiin toiseen maailmansotaan saakka nimellä Königsberg. Bussimatkan aikana Martti Turtola kertoo kuinka Liettuan ja Latvian alue liittyivät yli sadan vuoden takaiseen Suomen historiaan. Suomalaisten miesten muodostama 27. preussilainen jääkäripataljoona taisteli alueella. Alkuillasta majoittuminen Holiday Inn Lastadie hotelliin Kaliningradissa. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (A,P)

4.päivä 25.8.,8.9.
Königsbergin tuomiokirkko, kaupunkikiertoajelu
Aamiainen hotellissa. Opastettu kaupunkikiertoajelu, jonka jälkeen vieraillaan täysin restauroidussa Köningsbergin tuomiokirkossa, jossa on sodan pommituksista kuin ihmeen kaupalla säilynyt filosofi Immanuel Kantin hautamuistomerkki. Iltapäivä vapaata aikaa. Illallinen hotellissa. (A,P)

5.päivä 26.8.,9.9.
Kuurinkynnäs, Nida, Klaipeda
Aamiaisen jälkeen jatketaan matkaa Kuurinkynnäälle. Tämä Unescon suojeluksessa oleva, lähes satakilometriä pitkä hiekkasärkkä ulottuu sekä Venäjän että Liettuan puolelle. Kuuluisa saksalainen kirjailija ja nobelisti Thomas Mann vietti kesiä Kuurinkynnäällä, Nidan rantakaupungissa, nykyisen Liettuan puolella. Pidetään tauko Nidassa, josta jatketaan nykyisen Klaipedan, aiemmin Memelin alueelle, joka näytteli merkittävää osaa Hitlerin valloitusten tiellä kohti toista maailmansotaa. Majoittuminen Amberton hotelliin, yhteinen illallinen. (A,P)

6.päivä 27.8.,10.9.
Siauliaun ristikukkula, Riika
Klaipedasta matka jatkuu aamiaisen jälkeen Liettuan ja Latvian rajan lähellä sijaitsevalle Siauliaun ristikukkulalle, joka on mieleenpainuva paikka. Ajo Riikaan, jossa vapaa-aikaa. Majoittuminen ja illallinen. (A,P)

7.päivä 28.8., 11.9.
Aamiainen hotellissa. Paluumatkalla perehdytään asiantuntijaoppaan johdolla Baltian alueen historiaan ennen toista maailmansotaa ja sodan aikana. Ajomatkan aikana omakustanteinen lounas. Laiva lähtee Tallinnasta klo 17.30. Laivamatkan aikana ruokailu seisovasta pöydästä. Helsingistä bussikuljetus Tampereelle. (A,P)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotellit
Viking XPRS, A-luokan hytti, 1 yö
Kaunas, Park inn by Radisson hotel, 1 yö 
Kaliningrad, Holiday Inn Lastadie hotelli, 2 yötä
Klaipeda, Amberton hotelli, 1 yö 
Riika, Stabu Seta Residence, boutique-hotelli, 1yö


Lisämaksusta
• yhden hengen huone/hytti 210 €
• menomatkalla buffetruokailu 29 € sis. ruokajuomat

Laiva-aikataulu(sitoumuksetta)
22.8. Helsinki - Tallinna 20:30 - 23:00 Viking XPRS (yöpyminen laivassa), poistuminen 6.00 mennessä
28.8. Tallinna - Helsinki 17:30 - 20:30 Viking XPRS

5.9. Helsinki -  Tallinna  20:30 - 23:00 Viking XPRS (yöpyminen laivassa), poistuminen 6.00 mennessä. 
11.9. Tallinna - Helsinki 17:30 - 20:00 Viking XPRS

Bussiaikataulu 
16.30 Tampere, keskustori, Vanha kirkko
17.30 Hämeenlinna, Wetterhoffin pysäkki
18.00 Hyvinkää, MT16 rampin pysäkki
19.00 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
19.30 Helsinki, Katajanokka, Viking Line terminaali


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi/ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 5 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.