Historiallinen Kaliningrad 23.-28.8.*, 10.-15.9.2019

Helsinki - Tallinna (1yö) - Kaunas (1 yö) - Kaliningrad (2 yötä) - Riika (1 yö) - Tallinna - Helsinki 

Vuosi 1945 tuhosi vanhan saksalaisen kulttuurikaupunki Königsbergin, " Itämeren helmen". Nyt kuuluisan
filosofin Immanuel Kantin (1724-1804) kotikaupunki on kuoriutumassa harmaudestaan. Historia on noussut
arvoonsa ja monumentaalirakennuksia on entisöity.

Alue on osa Baltiaa ja matka suuntautuukin sinne halki Viron, Latvian ja Liettuan, entisten Virunmaan, Liivinmaan ja
Kuurinmaan. Matkalla asiantuntijaopas, professori Martti Turtola kertoo näiden maiden ja kansojen historiasta. Virolaisten lisäksi suomensukuiset liiviläiset ovat asuttaneet Liivinmaata.

Asiantuntijan matkassa 

Turtola Martti

Turtola Martti, asiantuntijaopas

Sotahistorian professori (emeritus). Martti Turtola on julkaissut toistakymmentä elämäkertateosta suomalaisista ja virolaisista upseereista ja valtiomiehistä. N ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneissa
• laivamatka Helsinki-Tallinna A-luokan 2-hengen hytissä
• laivamatka Tallinna-Helsinki
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ruokailut 
• ohjelman mukaiset asiantuntijan opaspalvelut
• Venäjän henkilökohtaisen viisumin hankinta Suomen kansalaisille

845€

*23.8 lähtö on myyty ryhmälle

1.päivä 23.8., 10.9.
Bussikuljetus Tampereelta Hämeenlinnan kautta Helsinkiin Katajanokan satamaan, josta Viking XPRS lähtee klo 20.30. Yöpyminen laivan hyteissä. Päivällinen lisämaksusta.

2.päivä 24.8., 11.9.
Kaunas
Take away-aamiainen ja poistuminen laivasta viimeistään 6.30. Ajomatka Tallinnasta jatkuu Viron ja Latvian kautta kohti Liettuaa ja Kaunasin kaupunkia, joka oli vuosina 1918-40 itsenäisen Liettuan tasavallan pääkaupunki. Nykyinen pääkaupunki Vilna oli tuolloin Puolan miehittämä. Majoittuminen ja illallinen BW hotel Kaunas -hotellissa. (A,P)

3.päivä 25.8., 12.9.
Jääkäripataljoonan taistelut, Kaliningrad
Aamiaisen jälkeen opastettu kaupunkikiertoajelu. Jatketaan matkaa kohti Kaliningradia. Kaupunki tunnettiin toiseen maailmansotaan saakka nimellä Königsberg. Bussimatkan aikana Martti Turtola kertoo kuinka Liettuan ja Latvian alue liittyivät yli sadan vuoden 
takaiseen Suomen historiaan suomalaisten miesten muodostaman 27. preussilaisen jääkäripataljoonan taistellessa alueella. Alkuillasta majoittuminen Moskva -hotelliin Kaliningradissa. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (A,P)

4.päivä 26.8., 13.9.
Königsbergin tuomiokirkko, kaupunkikiertoajelu
Aamiainen hotellissa. Opastettu kaupunkikiertoajelu, jonka jälkeen vieraillaan täysin restauroidussa Köningsbergin tuomiokirkossa, jossa on sodan pommituksista kuin ihmeen kaupalla säilynyt filosofi Immanuel Kantin hautamuistomerkki ja Kantin museo. Iltapäivä vapaata aikaa. Illallinen hotellissa. (A,P)

5. päivä 27.8., 14.9.
Kuurinkynnäs, ristikukkula, Riika
Aamiaisen jälkeen jatketaan matkaa Kuurinkynnäälle. Tämä Unescon suojeluksessa oleva, lähes satakilometriä pitkä hiekkasärkkä ulottuu sekä Venäjän että Liettuan puolelle. Kuuluisa saksalainen kirjailija ja nobelisti Thomas Mann vietti kesiä Kuurinkynnäällä, Nidan rantakaupungissa, nykyisen Liettuan puolella. Saavutaan nykyisen Klaipedan, aiemmin Memelin alueelle, joka näytteli merkittävää osaa Hitlerin valloitusten tiellä kohti toista maailmansotaa.Klaipedasta matka jatkuu Liettuan ja Latvian rajan lähellä sijaitsevalle Siauliaun ristikukkulalle, joka on mieleenpainuva paikka. Ajo Riikaan. Majoittuminen ja illallinen. (A,P)

6.päivä 28.8., 15.9.
Aamiainen hotellissa. Paluumatkalla perehdytään asiantuntijaoppaan johdolla Baltian alueen historiaan ennen toista maailmansotaa ja sodan aikana. Ajomatkan aikana omakustanteinen lounas. Laiva lähtee Tallinnasta klo 17.00/16.30. Laivamatkan aikana ruokailu seisovasta pöydästä. Helsingistä bussikuljetus Tampereelle. (A,P)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotellit
Viking XPRS, A-luokan hytti  1 yö
Kaunas, BW hotel Kaunas, 1yö 
Kaliningrad, hotelli Moskva, 2 yötä 
Riika, Radisson Blu hotelli (elokuun lähtö) Bellevue Park hotel Riga, 1yö


Lisämaksusta
• yhden hengen huone/hytti 186 €
• menomatkalla buffetruokailu 26€ sis. ruokajuomat

Laiva-aikataulu(sitoumuksetta)
23.8. Helsinki - Tallinna 21.00 - 23.00 XPRS (yöpyminen laivassa), poistuminen 6.00 mennessä
28.8. Tallinna - Helsinki 17.00 - 20.30 XPRS

10.9. Helsinki -  Tallinna 20.30 - 23.00 XPRS (yöpyminen laivassa), poistuminen 6.00 mennessä. 
15.9. Tallinna - Helsinki 16.30 - 18.30 Tallink Star  

Bussiaikataulu (vain 10.9. lähdölle)
16.30 Tampere, keskustori, Vanha kirkko
17.30 Hämeenlinna, Wetterhoffin pysäkki
18.00 Hyvinkää, MT16 rampin pysäkki
19.30 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
20.00 Helsinki, Katajanokka, Viking Line terminaali

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.