Historiallinen Pietari ja muistojen Karjala 12. - 15.9.2019

Lähde tutustumaan Mannerheimin ja tsaarien ajan Pietariin, Eremitaasin aarteisiin ja Katariinan palatsiin Pushkinissa. Karjalan kannaksella vieraillaan Kronstadtissa ja Viipurissa.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Ilmari

Hakala Ilmari, Asiantuntijaopas

Sotahistorian tutkija, Karjalan ja karjalaisen kulttuurin tuntija, joka on opettanut sotahistoriaa puolustusvoimissa yli kymmenen vuotta. Toiminut Lomalinjan asiantuntijaoppaana pa ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset suomalaisella tilausajobussilla
• laivamatka Helsinki – Pietari m/s Princess Anastasialla B-luokan kahden hengen hytissä
• majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja tutustumiskäynnit
• Venäjän viisumi Suomen kansalaisille
• asiantuntijaopas evl Ilmari Hakalan opaspalvelut koko matkan ajan

695 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 12.9.
Laivamatka Helsingistä Pietariin. Evl Ilmari Hakalan luento ”Suomalainen Pietari ja Mannerheim”. Illallinen. (P)

2. päivä, 13.9.
Eremitaasin aarteet ja Pietarin kiertoajelu "Suomalaiset Pietarissa ja Mannerheimin jäljillä”
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Eremitaasiin ja sen aarteisiin sekä Pietarin kiertoajelu teemana ”Suomalaiset Pietarissa ja Mannerheimin jalanjäljillä”. Nähdään Mannerheimille merkittäviä rakennuksia ja kuullaan suomalaisten elämästä tsaarien ajan Pietarissa. Iltapäivällä matka jatkuu Pushkiniin, Tsarskoye Seloon. Majoittuminen Pushkinissa ja yhteinen ravintolaillallinen. (A, P)

3. päivä, 14.9.
Katariinan palatsi Pushkinissa, Kronstadt ja Viipuri
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Katariinan palatsiin puistoineen sekä palatsin kauniiseen meripihkahuoneeseen.
Matka jatkuu Kronstadtiin, missä tutustutaan kaupungin historiaan ja Kronstadtin kapinaan. Ajoreitti kulkee Terijoen, Vammelsuun ja Raivolan lehtikuusimetsän sekä Edith Södergranin muistomerkin kautta Viipuriin. Matkalla evl Ilmari Hakala kertoo
talvi- ja jatkosodan tapahtumista Karjalankannaksella. Majoittuminen Victoria hotelliin Viipurissa ja yhteinen illallinen Pyöreässä Tornissa. (A, P)

4. päivä, 15.9.
Viipuri
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Viipuriin. Käydään Monrepos’n puistossa ihailemassa kunnostettuja kaarisiltoja ja muistellaan puiston historiaa. Kauppahallissa ja torilla on mahdollisuus tehdä ostoksia. Paluu Suomeen Vaalimaan raja-aseman kautta. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Bussiaikataulu
14.00 Tampere, Vanha kirkko
15.00 Hämeenlinna, Wetterhof
16.30 Helsinki, Länsisatama

Paluumatkan bussireitti
Vaalimaa – Hamina – Kotka – Porvoo – Helsinki – Hämeenlinna – Tampere


Majoitus

12.-13.9., 1 yö, m/s Princess Anastasia

13.-14.9., 1 yö, Hotelli Natali, Pushkin
Hotelli Natali sijaitsee Pushkinissa 700 metrin päässä Katariinan palatsista ja 4,5 km:n päässä Pavlovskin palatsista. Hotellissa on ravintola ja WiFi.

14. - 15.9., 1 yö, Hotelli Victoria, Viipuri
Hyvätasoinen vuonna 2009 avattu hotelli kaupungin keskustassa Salakkalahden rannassa, kauppatorin laidalla.
Hotellissa on 7 kerrosta, 60 huonetta, 2 ravintolaa, aulabaari.


Lisämaksusta
• majoitus yhden hengen huoneessa/hytissä 140 €  


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.