Kesäinen Petroskoi 13.-17.7.2022

Sortavala (1yö)- Salmi - Aunus - Petroskoi (2yötä) - Prääsä - Läskelä - Käkisalmi (1yö) - Kiviniemi - Viipuri

Matkan yhtenä teemana ovat entiset suomalaiskaupungit: Sortavala, Petroskoi, Käkisalmi ja Viipuri. Nähdään mahtavat Laatokan ja Äänisen rannat ja vieraillaan Nurmoilan kuvankauniissa lyydiläiskylässä. 

Matkan kruunaa Petroskoi, viehättävä ja vehreä Äänisen kaupunki. Mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki kantosiipialuksella ainutlaatuiselle Kizhin kirkkosaarelle. Paluumatkalla Käkisalmen vanha keskiaikainen linna ja Viipuri.

 

Asiantuntijan matkassa 

Turtola Martti

Turtola Martti, asiantuntijaopas

Sotahistorian professori (emeritus). Martti Turtola on julkaissut toistakymmentä elämäkertateosta suomalaisista ja virolaisista upseereista ja valtiomiehistä. N ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus hotelleissa kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit
• ohjelman mukaiset ateriat
• Venäjän ryhmäviisumi Suomen kansalaiselle
• asiantuntijaopas Martti Turtolan opastus

674 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 13.7.
Sortavala
Bussimatka Tampereelta Helsingin ja Kouvolan kautta Niiralan raja-asemalle. Illalla saavutaan hyvin säilyneeseen suomalaiskaupunkiin, Sortavalaan. Kiertoajelu ja majoittuminen. Illallinen hotellissa. (P)

2. päivä, 14.7.
Laatokan rannat, Murheen risti, Salmi ja Aunus, Nurmoila
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu, ihaillaan Laatokan jylhiä rantoja. Ohitetaan apteekkari Jääskeläisen entinen jugend-huvila. Vieraillaan Murheen ristillä ja tutustutaan talvisodan mottitaisteluiden paikkoihin. Vanha raja ylitetään Manssilassa. Käydään vielä idyllisessä Nurmoilan karjalaiskylässä ennen tuloa Petroskoihin, vehreään Äänisen kaupunkiin. Majoittuminen Petroskoissa ja illallinen. (A, P)

3. päivä 15.7.
Petroskoissa, retki Kizhin saarelle
Aamiainen hotellissa. Lisämaksullinen kokopäiväretki kantosiipialuksilla Kizhin saarelle, jonka kuuluisat puukirkot ovat Unescon maailmanperintölistalla. Petroskoihin jääville järjestetään kiertoajelu, jonka jälkeen jää aikaa vaikkapa kävelylle rantabulevardilla. Illallinen. (A,P)

4. päivä, 16.7.
Käkisalmi 

Aamiaisen jälkeen jatketaan Prääsän kautta Läskelään ja edelleen entiseen suomalaiskaupunkiin, Käkisalmeen. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. (A,P)

5. päivä, 17.7.
Käkisalmen linna, Kiviniemi, Viipuri
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Käkisalmen linnassa. Ajetaan Sakkolan Kiviniemen kautta Viipuriin. Viipurissa omaa aikaa ostoksille. Ajo Nuijamaan raja-asemalle ja edelleen Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotelli Kaunis, 1yö, Sortavala. Hyvällä paikalla keskustassa sijaitseva vaatimaton hotelli. Huoneissa mukavuudet.
Hotelli Piter Inn, 2 yötä, Petroskoi. Siisti ja kodikas hotelli,huoneessa on WC, suihku, TV, WiFi, puhelin, ilmastointi, hiustenkuivaaja sekä tallelokero. 
Hotelli Kexholm, 1yö, Käkisalmi. Hotelli Kexholm sijaitsee Käkisalmella Vuoksen rannalla kaupungin keskustan lähellä. Siistit hotellihuoneet, joissa mukavuudet. Huoneet ovat keskenään erilaisia ja erikokoisia. 

 

 


Bussiaikataulu 
05:30 Tampere, Vanha kirkko
06:00 Toijala, ABC rampin pysäkki
06:30 Hämeenlinna, Wetterhoff
08:00 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
08:40 Porvoo, 
12:00 Lappeenranta, Matkakeskus
12:30 Imatra, Keskusliikenneasema* (vain menomatkalla)
Paluu Nuijamaan raja-aseman kautta Lappeenrannasta kohti Helsinkiä.

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 140 €
• Kizhin kokopäiväretki, suomenkielinen opastus 85 €

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Matkalle tarvitaan Venäjän ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen. Venäjän e-viisumi ei sovellu tälle matkalle.

Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.