Kulttuuria ja sotahistoriaa Kaukasiassa - Georgia ja Azerbaidzan 2.-9.5.2019

Tbilisi (3 yötä) - Mtskheta(retki) - Kazbegi (retki) - Gori (retki) - Sheki (1 yö) - Baku (2 yötä)

Maailman vanhimpiin kristittyihin valtioihin lukeutuva Georgia ja islaminuskoinen Azerbaidžan ovat pääkohteina tällä mielenkiintoisella ja monipuolisella matkalla halki Kaukasian. Vaikka sotahistoria onkin matkan eräänä teemana, tutuiksi tulevat myös vaihteleva luonto, jylhästä vuoristosta subtrooppiselle viljelysalueelle, herkullinen Kaukasian keittiö ja maailmankuulu viinikulttuuri sekä monet eri kansakunnat uskontoineen ja värikkäine tarinoineen.

Asiantuntijan matkassa 

Ahto Sampo

Ahto Sampo, asiantuntijaopas

Lukuisten sotahistoriallisten matkojen arvostettu ja pidetty asiantuntijaopas, eversti ja sotahistorian tuntija, joka on opettanut Sotakorkeakoulussa historiaa. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja viininmaistajaiset
• Sampo Ahdon, Ari Lähdesmäen ja paikallisoppaiden palvelut
• Azerbaidžanin e-viisumi Suomen kansalaisille

1 786 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 2.5.
Iltalento Riikan kautta Tbilisiin, jonne saavutaan seuraavan vuorokauden puolella.

2. päivä, 3.5.
Mtskheta ja sen maailmanperintökohteet, Tbilisin kaupunkikierros
Tbilisiin saavutaan aamuyöstä. Ennen retkipäivän aloitusta aikaa levätä hotellihuoneessa ja virkistyä myöhäisellä aamiaisella. Retkipäivä aloitetaan bussimatkalla kohti Mtskhetaa, missä tutustutaan Svetitskhovelin katedraaliin 1000-luvulta ja Jvarin luostariin 500-luvulta. Perinteen mukaan Georgian kirkon perustaja, Pyhä Nino, asetti paikalle ristin käännytettyään maan kristinuskoon. Korkealla kukkulalla sijaitsevalta luostarilta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Aragvi- ja Mtkvarijokien yhtymäkohtaan.
Tbilisin kaupunkikierroksella tutustutaan mm. Metekhi-kirkkoon, Pyhän Kolminaisuuden katedraaliin sekä jyrkällä kukkulalla sijaitsevaan Narikala-linnoitukseen ja ihaillaan huikeita näköaloja. Kävellään pitkin vanhankaupungin kapeita kujia, ihastellaan koristeellisia puuparvekkeita, taidokkaasti rakennettuja värikkäitä taloja sekä perinteisiä kylpylöitä. Vieraillaan myös miehitysmuseossa, joka esittelee maan historiaa vuosina 1921-1991, jolloin Georgia oli Neuvostoliiton miehityksen alla. Illallinen ja yöpyminen River Side-hotellissa. (A, P)

3. päivä, 4.5.
Ananurin linnoitus
Aamiaisen jälkeen bussimatka Gruusian sotilasvaltatietä pitkin kohti pohjoista ja Ananurin linnoitusta, joka rakennettiin 1600- ja 1700-luvuilla ja jonka luona on käyty useita taisteluita. Upeissa Kaukasusvuorten maisemissa Kazbegissa bussi vaihtuu maastureihin, joilla siirrytään 2170 m korkeudessa sijaitsevalle Pyhän kolminaisuuden kirkolle, jolta näkymät ovat kuin maailman katolla. Paluu Tbilisiin, illallinen ja yöpyminen. (A, P)

4. päivä, 5.5.
Gori ja Stalin, Silkkitien Uplistsikhe
Aamiaisen jälkeen ajomatka Josif Stalinin syntymäkaupunkiin Goriin, missä vieraillaan hänen elämästään kertovassa museossa. Gorin kupeessa sijaitseva Uplistsikhe oli yksi Silkkitien merkittävistä kauppapaikoista. Kyseessä on kallioalue, johon rakennettu luolakaupunki palveli aikoinaan kaupantekoa, maanpuolustusta ja uskonnollisia rituaaleja. Paluu Tbilisiin, yhteinen illallinen ja yöpyminen. (A,P)

5. päivä, 6.5.
Kakhetin viinialue ja Sighnaghin pikkukaupunki, rajanylitys Azerbaidžaniin, Sheki
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja aloitetaan matka kohti Georgian ja Azerbaidžanin rajanylityspaikkaa Lagodeghia. Matkan varrella vieraillaan Kakhetin viinialueella idyllisessä Sighnaghissa, jonka kaupunginmuurilta avautuu upea näkymä Alazanin laaksoon. Viininmaistajaisten jälkeen matka jatkuu edelleen Azerbaidžanin rajan yli Shekiin, missä kaupunkiin saavuttaessa tehdään kiertoajelu tutustuen mm. Sheki Khansin kuninkaalliseen kesäpalatsiin ja keskiaikaiseen linnoitukseen. Majoittuminen Marxall–hotelliin ja illallinen. (A, P)

6. päivä, 7.5.
Shamakhi, Baku
Aamiaisen jälkeen aloitetaan noin 350 km ajomatka kohti Bakua. Matkan varrella pysähdytään Shamakhissa, joka oli yksi Silkkitien tärkeimmistä kauppapaikoista. Illansuussa saavutaan Bakuun, majoittuminen Holiday Inn–hotelliin ja yhteinen illallinen. (A, P)

7. päivä, 8.5.
Bakun kaupunkikierros, Surakhan ja zarahustralaisten tulen temppeli
Aamiaisen jälkeen Bakun kaupunkikierroksella tutustutaan sekä Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin, että modernimpaan Bakuun, 1800-1900-lukujen arkkitehtuuriin. Nähdään mm. Shirvanshah-dynastian palatsi, Neidon torni, Silkkitien karavaaniseralji ja värikäs kauppatori sekä uudemmalla puolella mm. suihkulähteiden aukio ja runoilija Nizami Ganjavin mukaan nimetty katu kauniine rakennuksineen.  Iltapäivällä suunnataan matka Surakhaniin, missä tutustutaan Ateshgahiin, zarahustralaisten tulen temppeliin. Paluumatka Bakuun palavan kukkulan, Yanar Dagin kautta. Tuli on peräisin luonnollisista kaasupurkaumista, ja erityisen näyttäviä nämä ikuiset tulet ovat illan hämärtyessä. (A, P)

8. päivä, 9.5.
Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle ja lento Riikan kautta Helsinkiin.(A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
Helsinki - Riika 20.50 – 21.55 Air Baltic
Riika – Tbilisi 23.05 – 03.30+1 Air Baltic
Baku – Riika 04.10 – 07.00 Air Baltic
Riika – Helsinki 08.00 – 09.05 Air Baltic


Majoitus
3.-6.5. Tbilisi, hotelli River Side****, 3 yötä
Tbilisin historiallisessa keskustassa, Mtkvarijoen varrella sijaitseva keskitason hotelli. Päänähtävyydet noin 10 minuutin kävelymatkan päässä. Viehättävä georgialaiseen tyyliin rakennettu viisikerroksinen hotelli. Tilavahkot huoneet. Huoneissa tallelokero, vedenkeitin, ranskalainen parveke tai terassi. Maksuton WiFi.
6.-7.5. Sheki, hotelli Marxal Resort & Spa****, 1 yö
Puistomaisessa ympäristössä kauniiden vuoristomaisemien äärellä sijaitseva nykyaikainen keskitason hotelli. Kahden hengen huoneissa ilmastointi, suihku/amme, puu/parkettilattiat, hiustenkuivaaja, tallelokero, TV. Hotellissa sisä- ja ulkouima-allas, spa- ja kuntosali-palvelut.
Hotellissa yhteensä
7.-9.5. Baku, hotelli Holiday Inn****, 2 yötä
Noin kahden kilometrin päässä vanhastakaupungista sijaitseva keskitason hotelli. Hotellissa spa ja sisäuima-allas. Huoneissa ilmastointi, TV, minibaari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 435 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalla tarvitaan Azerbaidzanin e-viisumi.
Viisumia varten pyydämme Teitä toimittamaan valokopion passinne kuva-aukeamasta sekä täytettävän kyselykaavakkeen viimeistään 1 kk ennen lähtöä, osoitteeseen matkustaja@lomalinja.fi tai Ratinanlinna, Aleksanterinkatu 32, 33100 Tampere. Toimitamme täytettävän kyselykaavakkeen teille 2 kk ennen lähtöä.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot