Kulttuuria ja sotahistoriaa Pohjois-Italiassa ja Sveitsissä 29.9.-4.10.2020

 

Sampo Ahdon opastuksella tutustutaan monipuolisesti sotahistoria- ja kulttuurikohteisiin upeissa Pohjois-Italian järvimaisemissa alppien tuntumassa. Matka suuntautuu myös Sveitsiin, missä käydään mm. Mannerheimin muistomerkillä Montreux´ssä.

Asiantuntijan matkassa 

Ahto Sampo

Ahto Sampo, asiantuntijaopas

Lukuisten sotahistoriallisten matkojen arvostettu ja pidetty asiantuntijaopas, eversti ja sotahistorian tuntija, joka on opettanut Sotakorkeakoulussa historiaa. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• matkanjohtaja ja asiantuntijaopas Sampo Ahdon palvelut koko matkan ajan
• Italian opas Piia Suomisen opastukset kohteessa

1696 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 29.9.
Gardajärvi, Sirmionen niemi, Catulluksen luolat
Lento Helsingistä Milanoon, missä suomenkielinen opas on ryhmää vastassa. Ajomatka vie halki Lombardian maakunnan ja Pojoen tasangon Gardajärven eteläosaan. Matkan aikana pidetään pieni pysähdys moottoritiekahvilassa välipalan nauttimista varten. Pysähdytään San Martino della Battaglian monumenttaalisen tornin luona sekä käydään Sirmionen niemellä. Sirmionen niemi on yksi kauneimpia paikkoja Gardajärvellä ja niemen kärjessä ovat roomalaishuvilan rauniot, joiden uskotaan olleen kirjailija Valerius Catulluksen loistelias huvila kylpylöineen ja jotka nykyisin tunnetaan nimellä Catulluksen luolat. Tämän jälkeen on suuntana hotelli Desenzanossa, majoittuminen ja illallinen lähiravintolassa. Päivän ajomatka noin 185 km. (P)

2. päivä, 30.9.
Kirjailija Gabriele d´Annunzion kotimuseo, Gardonen kaupunki
Aamiaisen jälkeen lähdetään Gardajärven länsirannikolle Gardoneen, jossa sijaitsee Il Vittoriale eli kirjailija Gabriele d’Annunzion kotimuseo. Gardonessa sijaitsee myös Villa Fiordaliso, jossa asui Mussolinin rakastajatar Claretta Petacci, sekä Villa Feltrinelli, jossa Mussolini asui noin kaksi vuotta ennen pakomatkayritystään Comojärven kautta kohti Saksaa v. 1945. Nykyisin molemmat huvilat toimivat hotelleina. Tunnelien läpi Gardesanatie vie Limone sul Gardaan, jossa pidetään taukoa välipalan nauttimista varten ja Limonesta jatketaan ohi Riva Del Gardan Ledro- ja Idrojärville, joiden kautta palataan Desenzanoon. Illallinen lähiravintolassa. Päivän ajomatka noin 210 km. (A,P)

3. päivä, 1.10.
Gardan kaupunki, Malcesine, Varonen vesiputoukset
Aamiainen. Päivän aikana tutustutaan Gardajärven itärannikkoon. Ensimmäinen pysähdys on Gardan pikkukaupungissa, jonka mukaan koko järvialue on nimetty. Seuraavaksi pysähdytään ns. oliivirivieralla romanttisessa Malcesinessa, jonka katukuvaa hallitsee Scala-suvun rakennuttama linna. Edelleen Torbolen kautta tullaan järven pohjoisosiin, jotka vuoteen 1918 kuuluivat Itävallalle. Tauko Riva del Gardan kaupungissa, mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen. Ennen paluuta takaisin järven eteläosiin poiketaan vielä Varonen vesiputouksilla ja sen jälkeen palataan Desenzanoon, illallinen lähiravintolassa ja viimeinen yöpyminen Gardajärvellä. Päivän ajomatka noin 185 km. (A,P)

4. päivä, 2.10.
Comojärvi, Sondrio, Dongon kylä
Varhaisaamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja jatketaan matkaa kohti pohjoista ja Trenton kaupunkia, josta edelleen Valtellinan laaksoon ja Sondrioon. Tauon jälkeen matka jatkuu iltapäivällä Comojärven pohjoisosan kautta kohti Comon kaupunkia. Matkan aikana ohitetaan mm. Dongon kylä, missä Mussolini joutui pysäytetyksi ja sittemmin teloitettiin II maailmansodan loppuvaiheissa. Saapuminen illansuussa Comoon, majoittuminen hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 380 km. (A,P)

5. päivä, 3.10.
Maggiorejärvi, Stresan kaupunki, Isola Bellan saari, Borromeon palatsi, Montreux
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja suunnataan kohti Maggiorejärveä ja Stresan kaupunkia. Stresasta tehdään veneretki Bella saarelle, jossa on komea Borromeosuvun palatsi ja sen yhteydessä teatraalinen puutarha. Matka jatkuu Domodossolan kautta Sveitsin puolelle ranskankieliselle alueelle Genevejärven rannalle. Hieman ennen Montreux´tä on komea Chillonin linna, jonka luona pysähdytään. Majoittuminen Montreux'n hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 325 km. (A,P)

6. päivä, 4.10.
Geneve
Aamiaisen jälkeen käynti Mannerheimin muistomerkillä Montreux´ssä. Matka jatkuu Lausannen kautta Geneveen, missä omaa aikaa. Kuljetus Geneven lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 08.00-10.05
Geneve – Helsinki 19.00 – 22.55


Majoitus
29.9.-2.10. hotelli Bonotto***, Desenzano, 3 yötä

Keskitason hotelli sijaitsee Desenzanon keskustassa, lähellä St. Mary Magdalenan katedraalia. Hotellissa on 46 huonetta, joissa on wc/suihku, ilmastointi, puhelin, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja ja ilmainen WiFi.

2.10.-3.10. hotelli Tre Re***, Como, 1 yö
Keskitason hotelli sijaitsee 300 m Comon katedraalista. Huoneissa on ilmastointi, tv, puhelin, tallelokero, ilmainen WiFi ja hiustenkuivaaja.

3.10.-4.10. hotelli Villa Toscane ***, Montreaux,1 yö
Keskitason hotelli sijaitsee 10 min kävelymatkan päässä Montreux´n ydinkeskustasta. Hotellissa on 45 huonetta, joissa on suihku/wc, minibaari, ilmainen WiFi, tv, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 eur


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.