Kulttuuria ja sotahistoriaa Ranskassa - Normandian maihinnousu 5.–10.10.2019

Pariisi (1 yö) - Calais (1 yö) - Caen (1 yö) - Saint-Lô (1 yö) - Pariisi (1 yö)

Tuhannet pienet, valkoiset ristit kertovat omaa kieltään toisen maailmansodan loppuvaiheista Euroopassa. Bunkkerien puolitoistametristen seinien sisäpuolella melkein kuulee vieläkin täsmällisiä saksankielisiä sotilaskomentoja. Tunnelmaa keventää kuitenkin leppoisa ranskalaisten herkkujen ja mainioiden omenajuomien Normandia. Kierroksen kruunaa aina elegantti Pariisi.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Ilmari

Hakala Ilmari, Asiantuntijaopas

Sotahistorian tutkija, Karjalan ja karjalaisen kulttuurin tuntija, joka on opettanut sotahistoriaa puolustusvoimissa yli kymmenen vuotta. Toiminut Lomalinjan asiantuntijaoppaana pa ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matka oli erittäin antoisa ja mielenkiintoinen ja opas Ilmari Hakala erinomainen. Järjestelyt sujuivat hyvin ja taukoja pidettiin sopivasti. Matka herätti paljon ajatuksia ja olemme palanneet sen antiin lukuisia kertoja. Kiitos erinomaisesta matkasta! -Seija L.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
• paikallisoppaan palvelut tulo-ja lähtöpäivänä Pariisissa

1 456 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 5.10.
Pariisi
Finnairin suora lento Helsingistä Pariisiin. Perillä paikallisen oppaan johdolla kaupunkikiertoajelu, jolla nähdään Pariisin päänähtävyyksiä kuten Seine upeine siltoineen, Notre Damen katedraali, Eiffel-torni ja vanha ooppera. Lounas kierroksen aikana sekä käynti Musée de l’Armée -sotamuseossa. Majoittuminen hotelliin Pariisissa. (L)

2. päivä, 6.10.
Calais
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla ensimmäisen ja toisen maailmansodan taistelupaikkojen kautta Saint Omerin la Coupole -bunkkerimuseoon. Ajoaika noin kolme tuntia. Bunkkerista laukaistiin V1- ja V2-ohjukset kohti Iso-Britanniaa. Noin tunnin ajomatka Dunkerquen kautta Calais'iin, jossa käydään toisessa mielenkiintoisessa bunkkerissa: lähes 100 m pitkä MAKO (Marine Kommando) oli saksalaisten merivoimien komentopaikka toisen maailmansodan aikana. Majoittuminen Englannin kanaalin rannalla sijaitsevassa Calais´ssa keskustahotelliin. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (A,P)

3. päivä, 7.10.
Caen
Hotelliaamiainen. Matkalla Caeniin (n. 350 km) pysähdytään calvados-alueella. Tutustuminen iltapäivällä Calvados Coeur de Lion -maatilaan, jossa pikakurssi perinteisen calvados-omenaviinan, siiderin ja pommeau -aperitiivin valmistuksesta. Maistelua ja mahdollisuus ostaa tuliaisia. Matka jatkuu Honfleurin kautta Vilhelm Valloittajan kotikaupunkiin, Caeniin, jossa majoittuminen. Illallinen hotellissa. (A,P)

4. päivä, 8.10.
Saint-Lô
Aamiainen hotellissa. Päivän teemana on Normandian maihinnousu. Aiheeseen tutustutaan sekä ratkaisevilla taistelupaikoilla että sankarihautausmailla, joiden ristien alle on haudattu lähes 100000 sotilasta. Vierailu Arromanchen maihinnousumuseossa, missä nähdään myös 360° elokuva. Illalla majoittuminen ja illallinen Mercure St-Lôn pikkukaupungissa. (A,P)

5. päivä, 9.10.
Aamiainen hotellissa. Pienen Saint-Lôn kaupunkikierroksen jälkeen jatketaan kohti Pariisia Bernayn ja Evreaux'n kautta. Näillä seuduilla asusteli Asterixkin aikoinaan. Majoittuminen Pariisissa ja ilta vapaa-aikaa. Päivän ajomatka noin 300 km. (A)

6. päivä, 10.10.
Pariisi
Aamiainen hotellissa. Mahdollisuus nauttia Pariisin laajasta kulttuuritarjonnasta paikallisoppaan johdolla, tai vain viettää aikaa katukahvilassa pariisilaista katuelämää seuraten ja kaupungilla kuljeskellen. Iltapäivällä kuljetus hotellilta lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta):
Helsinki – Pariisi 09.25 – 11.30 Finnair
Pariisi – Helsinki 19.00 – 22.55 Finnair


Hotellit
Ibis Montmartre Paris Hotel ***, Pariisi, 1.päivä ja 5.päivä
Keskitasoinen hotelli lähellä Montmartren kukkulaa ja Punaista Myllyä. Huoneissa on ilmastointi, tv, puhelin, WiFi ja kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. Hotellissa on myös baari, ja pientä naposteltavaa saa ympäri vuorokauden juoma- ja karamelliautomaatista. Lähin metroasema Blanche, linja 2 (350 m hotellista) tai Place de Clichy, linjat 2 ja 13 (300 m hotellista). Place du Tertrelle rue Lepiciä pitkin on kilometri matkaa.
Ibis Styles Calais Centre ***, Calais, 2.päivä
Keskitasoinen keskustahotelli, jonka huoneissa ilmastointi, WiFi, taulu-tv, minbaari ja tallelokero.
Mercure Caen Centre Port De Plaisance ****, Caen, 3.päivä
Tyylikäs ja moderni hyvätasoinen hotelli Caenin keskustassa vastapäätä huvivenesatamaa lähellä kaupungin ostos- ja kävelykatuja. Huoneissa on ilmastointi, taulu-tv, teen/kahvinkeittovälineet, puhelin, WiFi ja kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. 
Mercure Saint Lo ****, Saint Lo, 4.päivä
Keskitasoinen hotelli kävelymatkan päässä keskustasta. Huoneissa on tv, puhelin ja oma kylpyhuone. Ilmainen WiFi. Hissi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• ruokajuomat
• Moulin Rouge –liput Pariisissa, mahdolliset sisääpääsymaksut Pariisissa 6. päivänä


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Joillakin matkoilla käytetään em. ehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Nämä ehdot ilmoitetaan erikseen kyseisen matkaohjelman yhteydessä.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.