Kulttuuria ja sotahistoriaa Ranskassa - Normandian maihinnousu 4.-8.10.2020

Pariisi (1 yö) - Calais (1 yö) - Caen (1 yö) - Saint-Lô (1 yö) 

Tuhannet pienet, valkoiset ristit kertovat omaa kieltään toisen maailmansodan loppuvaiheista Euroopassa. Bunkkerien puolitoistametristen seinien sisäpuolella melkein kuulee vieläkin täsmällisiä saksankielisiä sotilaskomentoja. Tunnelmaa keventää kuitenkin leppoisa ranskalaisten herkkujen ja mainioiden omenajuomien Normandia. Kierroksen kruunaa aina elegantti Pariisi.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Ilmari

Hakala Ilmari, asiantuntijaopas

Sotahistorian tutkija, Karjalan ja karjalaisen kulttuurin tuntija, joka on opettanut sotahistoriaa puolustusvoimissa yli kymmenen vuotta. Toiminut Lomalinjan asiantuntijaoppaana pa ...

Asiakkaamme suosittelevat

Sotahistorian asiantuntijana toimiva Ilmari oli ihan täysi kymppi! Tietämys ja tapa kertoa asioista oli ihan omaa luokkaansa. -Mari

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
• paikallisoppaan palvelut tulopäivänä Pariisissa

1 398 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 4.10.
Pariisi
Finnairin suora lento Helsingistä Pariisiin. Perillä paikallisen oppaan johdolla kaupunkikiertoajelu, jolla nähdään Pariisin päänähtävyyksiä kuten Seine upeine siltoineen, Notre Damen katedraali, Eiffel-torni ja vanha ooppera. Lounas kierroksen aikana sekä käynti Musée de l’Armée -sotamuseossa. Majoittuminen hotelliin Pariisissa. (L)

2. päivä, 5.10.
Calais
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla ensimmäisen ja toisen maailmansodan taistelupaikkojen kautta Saint Omerin la Coupole -bunkkerimuseoon. Ajoaika noin kolme tuntia. Bunkkerista laukaistiin V1- ja V2-ohjukset kohti Iso-Britanniaa. Noin tunnin ajomatka Dunkerquen kautta Calais'iin, jossa käydään toisessa mielenkiintoisessa bunkkerissa: lähes 100 m pitkä MAKO (Marine Kommando) oli saksalaisten merivoimien komentopaikka toisen maailmansodan aikana. Majoittuminen Englannin kanaalin rannalla sijaitsevassa Calais´ssa keskustahotelliin. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (A,P)

3. päivä, 6.10.
Caen
Hotelliaamiainen. Matkalla Caeniin (n. 350 km) pysähdytään calvados-alueella. Tutustuminen iltapäivällä Calvados Coeur de Lion -maatilaan, jossa pikakurssi perinteisen calvados-omenaviinan, siiderin ja pommeau -aperitiivin valmistuksesta. Maistelua ja mahdollisuus ostaa tuliaisia. Matka jatkuu Honfleurin kautta Vilhelm Valloittajan kotikaupunkiin, Caeniin, jossa majoittuminen. Illallinen hotellissa. (A,P)

4. päivä, 7.10.
Saint-Lô
Aamiainen hotellissa. Päivän teemana on Normandian maihinnousu. Aiheeseen tutustutaan sekä ratkaisevilla taistelupaikoilla että sankarihautausmailla, joiden ristien alle on haudattu lähes 100000 sotilasta. Vierailu Arromanchen maihinnousumuseossa, missä nähdään myös 360° elokuva. Illalla majoittuminen ja illallinen Mercure St-Lôn pikkukaupungissa. (A,P)

5. päivä, 8.10.
Aamiainen hotellissa. Pienen Saint-Lôn kaupunkikierroksen jälkeen jatketaan kohti Pariisia Bernayn ja Evreaux'n kautta. Näillä seuduilla asusteli Asterixkin aikoinaan. Iltalento Pariisista Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 300 km. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta):
Helsinki – Pariisi 09.25 – 11.30 Finnair
Pariisi – Helsinki 19.00 – 22.55 Finnair


Hotellit

Hotel Magenta 38 by HappyCulture ***, Pariisi, 4.-5.10.
Peruskorjattu viihtyisä keskitason hotelli keskustassa 600 m République-aukiolta ja 400 m Saint Martinin kanaalista kahviloineen ja ravintoloineen. Lähin metroasema 150 m hotellista. Huoneissa on ilmastointi, WiFi, tv, puhelin, tallelokero, minibaari, kahvin/teenkeittovälineet, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. 
Ibis Styles Calais Centre ***, Calais, 5.-6.10.
Keskitasoinen keskustahotelli, jonka huoneissa ilmastointi, WiFi, taulu-tv, minbaari ja tallelokero.
Mercure Caen Centre Port De Plaisance ****, Caen, 6.-7.10.
Tyylikäs ja moderni hyvätasoinen hotelli Caenin keskustassa vastapäätä huvivenesatamaa lähellä kaupungin ostos- ja kävelykatuja. Huoneissa on ilmastointi, taulu-tv, teen/kahvinkeittovälineet, puhelin, WiFi ja kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. 
Mercure Saint Lo ****, Saint Lo, 7.-8.10.
Keskitasoinen hotelli kävelymatkan päässä keskustasta. Huoneissa on tv, puhelin ja oma kylpyhuone. Ilmainen WiFi. Hissi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 255 €
• ruokajuomat
• Moulin Rouge –liput Pariisissa


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.