Laatokan kierros 27.-30.6., 1.-4.8.2019

Summa, Syväri, Aunus... Laatokan kierros vie alkuperäisille tapahtumapaikoille: vuoden 1919 heimosotiin, talvi- ja jatkosodan rintamille, Leningradin saartoon... Historia muuttuu eläväksi asiantuntija Martti Turtolan opastuksessa. Sotahistorian ja Venäjän Suomea koskevan historian ohella matkan kohteita ovat myös nuorena kuolleen runoilijan Edith Södergranin muistomerkki Raivolassa sekä Ilja Repinin taiteilijaura Kuokkalassa. Kesäinen Karjala hurmaa kauneudellaan.

Asiantuntijan matkassa 

Turtola Martti

Turtola Martti, asiantuntijaopas

Sotahistorian professori (emeritus). Martti Turtola on julkaissut toistakymmentä elämäkertateosta suomalaisista ja virolaisista upseereista ja valtiomiehistä. N ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset Länsilinjojen tilausajobussilla
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
• ohjelman mukaiset ruokailut
• asiantuntijaopas Martti Turtolan opastus matkan ajan
• ryhmäviisumi Suomen kansalaisille

643 €

1. päivä, 27.6., 1.8.
Sortavala
Bussimatka Tampereelta Helsingin ja Kouvolan kautta Lappeenrantaan, jossa on mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas.  Matka jatkuu Imatran kautta Niiralan raja-asemalle, jonne saavutaan iltapäivällä. Ajo Ruskealan kautta Laatokan pohjoisrannalla sijaitsevaan Sortavalan kaupunkiiin. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. (P)

2. päivä, 28.6., 2.8.
Lemetin motti, Murheen risti, Salmi, Vitele, Tuulosjoki, Nurmoilan idyllinen karjalaiskylä, Aunus
Aamiaisen jälkeen ajetaan Lemettiin. Talvisodan mottitaisteluihin tutustutaan Lemetin motin alueella sekä Murheen Ristillä. Matka jatkuu Pitkärantaan ja Salmiin. Salmissa käydään Aunuksen retkellä vuonna 1919 kaatuneiden muistomerkillä. Täältä matka jatkuu Viteleeseen, jonne puna-armeija nousi maihin kesällä 1944. Tuulosjoella tutustutaan suomalaisten joukkojen läpimurtoon syyskuussa 1941 ja käydään idyllisessä karjalaiskylässä Nurmoilassa. Majoittuminen ja illallinen Staraja Sloboda -hotellissa. (A,P)

3. päivä, 30.6., 3.8.
Syväri, Lotinanpelto, Aleksanteri Syväriläisen luostari, Diorama-museo, Terijoki
Aamiaisen jälkeen vierailu Aleksanteri Syväriläisen luostarissa. Ajo Diorama-museoon, jossa asiantuntijaopas kertoo Leningradin saarrosta. Matka jatkuu Pietarin ja Siestarjoen ohitse Ilja Repinin kotipaikkakunnalle Kuokkalaan ja edelleen Terijoelle, jossa majoitutaan G-9 hotelliin. Illallinen hotellissa. Illalla on mahdollisuus käydä katsomassa Terijoen kuuluisia rantamaisemia. (A,P)

4. päivä, 1.7., 4.8.
Raivola, Summa, Viipuri
Aamiaisen jälkeen käydään Edith Södergranin muistomerkillä Raivolassa. Tutustutaan Perkjärven ampumaleiriin sekä talvisodan taisteluihin Summassa. Paluumatka Viipurista Nuijamaan raja-aseman kautta Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotellit

Päivä 1-2, 1 yö, Seurahuone, Sortavala
Suomalaisten ennen sotia rakentama hotelli kaupungin keskustassa. Nykyään rakennus toimii Upseerien talona (Dom Ofizerov) Sortavalan ydinkeskustassa. Kolme kerrosta, ei hissiä. 33 remontoitua huonetta; kahdeksan kahden hengen huonetta, joissa erillinen sänky, kolme yhden hengen huonetta.Kahvila, sauna neljälle hengelle. Ravintola Ladoga noin 50 metrin päässä.

Päivä 2-3, 1 yö, Staraja Sloboda, Lotinanpelto
Svirskij-kylässä sijaitseva hotelli lähellä Syväriläisen luostaria, 31 km päässä Aunuksesta Pietarin suuntaan. Alueella on kaksi hotellirakennusta. Huoneissa mukavuudet.

Päivä 3-4, 1 yö, Terijoki, hotelli G-9
Vuonna 2017 avattu keskitason hotelli Terijoen keskustassa. Yhteensä 68 huonetta.
Hotellissa on 24h-vastaanotto, terassi, ilmainen WiFi ja yhteiskäytössä oleva oleskelualue.
Kaikissa huoneissa on taulu-tv ja oma kylpyhuone, jossa on kylpyamme tai suihku.
Mannermainen aamiainen.   


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 140 €

Bussiaikataulu
04.30 Tampere, Vanha kirkko tilausajopysäkki
05.30 Hämeenlinna, Wetterhofin tilausajopysäkki
06.00 Riihimäki, MT19 rampin pysäkki
07.00 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
07.40 Porvoo, linja-autoasema
08.40 Kouvola, Matkakeskus
11.00 Lappeenranta, Matkakeskus
11.30 Imatra, keskusliikenneasema* (vain menomatkalla)
14.30 Niirala, raja-asema * (vain menomatkalla)

*Paluu Suomeen Nuijamaan raja-aseman kautta. 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi/ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.