Mannerheimin jäljillä Sveitsissä 17.-21.5.2024

Upea matka Sveitsin kauniisiin maisemiin Mannerheimin jäljillä!

Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim oli maailmanmatkaaja, joka viihtyi huonosti synnyinmaassaan Suomessa. Terveyden heikentyessä sodan raskaina vuosina hän pyrki hoitamaan itseään Sveitsissä ja kiintyi maahan vahvasti. Myös virallinen Sveitsi sekä sveitsiläiset ottivat kuuluisan marsalkan ja soturin lämpimästi vastaan. 

Luovuttuaan keväällä 1946 sairauteensa vedoten tasavallan presidentin tehtävistä, hän kotiutui Sveitsiin Montreux'hön ja toteutti siellä suuren hankkeensa, kaksiosaisten muistelmiensa kirjoittamisen. Vanha marsalkka siirtyi ajasta ikuisuuteen 27.1.1951 Lausannen kantonin sairaalassa, josta hänen arkkunsa siirrettiin sotilaallisin kunnianosoituksin lentoteitse Helsinkiin. Sveitsissä on siitä lähtien pieteetillä vaalittu suuren sotilaan muistoa.

Asiantuntijaopas Martti Turtola johdattaa Mannerheimin jäljille mm. Genevessä, Montreux'ssä ja Luganossa. Matkan aikana ehditään tutustua myös sveitsiläisiin herkkuihin: suklaaseen ja viineihin, nauttia upeista maisemista ja vierailla Punaisen Ristin museossa sekä Hermann Hessen museossa. Paikallisoppaana Tuula Roininen.

Asiantuntijan matkassa 

Turtola Martti

Turtola Martti, asiantuntijaopas

Sotahistorian professori emeritus. Martti Turtola on julkaissut toistakymmentä elämäkertateosta suomalaisista ja virolaisista upseereista ja valtiomiehistä. N&a ...

Roininen Tuula

Roininen Tuula, asiantuntijaopas

Tuula Roininen on työskennellyt Suomessa asuessaan matkailun parissa kunnes muutti perheineen vuonna 2006 Sveitsiin. Hän on asunut Ticinossa ja tuntee kantonin histo ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelmassa mainitut ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • asiantuntijaopas Martti Turtolan ja paikallisoppaiden opastukset matkan aikana

    2 296 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 17.5.
Café de Paris, Punaisen Ristin museo, Mannerheim
Päivän teema: Tiivistelmä Mannerheimin elämänvaiheista Louhisaaresta Montreux'hön. Mannerheim aikansa maailmanmatkaaja: kuvaus Mannerheimin monipuolisista matkakohteista 50 vuoden ajalta.
Aamulento Geneveen. Lähtö bussilla Geneven keskustaan. Yhteinen lounas maailmankuulussa Café de Paris’n brasseriessa, missä aika tuntuu pysähtyneen 1930-luvulle. Lounaan jälkeen tehdään pieni kierros kaupungissa kävellen ja vieraillaan Punaisen Ristin museossa, joka on perustamiskaupungissaan järjestön työlle ja humanitaarisille asioille omistettu museo. Opastettu kierros. Tämän jälkeen matkamme jatkuu Lausannen kautta Epessisin pikkukylään. Lausannessa jaloitellaan lyhyesti sairaala-alueella ja jatketaan alkuillasta kohti Unescon Maailmanperintöluettoloonkin merkityttyä Lavaux’n viiniviljelmiä. Vieraillaan Epessesissä paikallisella viinitilalla, missä tutustaan paikallisista juustoista ja leikkeleistä koostuvan kylmän illallisen ja viininmaistelun aikana sveitsiläisiin puna- ja valkoviineihin. Epessesistä lyhyt bussikuljetus Montreux’hön ja majoittuminen hotelliin. Yöpyminen hotelli Helvetiessä Montreux’ssä. Ilta vapaa.  (L)

2. päivä, 18.5.
Montreux, Mannerheimin muistomerkki
Päivän teema: Miksi Sveitsi? Miksi Montreux? Kaksi suurta tavoitetta: terveyden ylläpito ja muistelmat. Elämää kirjoittajayhteisössä Val du Montin klinikalla. Ketkä olivat kirjoittajat ja Mannerheimin oma osuus?
Aamiaisen jälkeen parin tunnin kaupunkikierros Montreux’ssä, jonka jälkeen käydään Mannerheimin puistossa laskemassa seppele Mannerheimin muistomerkille. Omatoiminen lounas ja vapaata aikaa Montreux’ssä. Alkuillasta lyhyt bussikuljetus hotellista Valmont’n klinikalle. Illallinen klinikan ravintolassa, josta avautuu ainutlaatuinen järvi- ja vuoristonäköala. Paluu hotelliin.  (A,L,P)

3. päivä, 19.5.
Kauniita kantoneita, Mannerheimin jäljillä Luganoon
Päivän teema: Mannerheimin viimeinen suuri rakkaus, kreivitär d'Arco ja Luganon paratiisi. 
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kauniissa ja vaihtelevissa maisemissa Vaudin ja Valais’n kantonien kautta italiankieliseen Ticinon kantoniin. Pysähdytään Centovallin laaksossa, lounas perinteisessä osteriassa. Matka jatkuu Locarnoon, kaupunkikierros. Alkuillasta saavutaan Luganoon, majoittuminen hotelli Zurigoon. Ilta vapaa. (A,L)

4. päivä, 20.5.
Risteily Luganojärvellä
Päivän teema: Naiset Mannerheimin elämässä, Mannerheimin läheisimmät ystävät. Oliko todellisia ystäviä?
Aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu Luganossa ja risteily Luganojärven lähes välimerellisissä maisemissa. Ensimmäinen pysähdys on pittoreskissa Gandriassa, josta risteily jatkuu Paradisoon. Noustaan köysiratajunalla San Salvadore -vuoren huipulle lähes 1000 metrin korkeuteen. Lounas ravintolan terassilla upeaa näköalaa ihaillen. Lounaan jälkeen aikaa istua puistossa, kiertää oppaan johdolla luontopolulla tai nauttia lasillinen paikallista viiniä ravintolan terassilla. Iltapäivällä paluu köysiratajunalla ja laivalla Paradison kautta takaisin Luganon keskustaan. Ilta vapaa. (A,L)

5. päivä, 21.5.
Lugano, Hermann Hessen museo
Päivän teema: Hermann Hesse ja 70-luvun nuorten hurmio. Hessen yhteys Viroon. Richard Straussin ”Neljä viimeistä laulua” ja Yrjö Kilpisen Hesse-opukset 97-99.
Aamiaisen jälkeen lyhyt bussikuljetus Caslanoon. Käynti Alprosen suklaatehtaalla ja museossa. Museo- ja tehdaskierroksen päätteeksi nautitaan tehtaan herkkuja ja tehtaanmyymälästä on mahdollista ostaa mukaan myös herkullisia tuliaisia. Lyhyt bussikuljetus Luganosta Montagnolaan ja tutustuminen Hermann Hessen museoon. Jatketaan bussilla kuvankauniiseen Morcoten kylään ja vieraillaan Parco Scherrerin kasvitieteellisessä puutarhassa. Lounaaksi nautitaan paikallisia herkkuja yhdessä Morcoten rantapromenadilla sijaitsevista ravintoloista. Iltapäivällä bussikuljetus Milanon lentokentälle. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Geneve 08.05 - 10.05 Finnair
Milano - Helsinki 19.05 - 23.05 Finnair


Majoitus
Hotel Helvetie***, Montreux, 2 yötä
Hotel Zurigossa***, Lugano, 2 yötä


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, ohjeistamme käytännöistä hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.