Sotahistoriaa ja kulttuuria Balkanilla 28.3.-3.4.2020

Belgrad (1 yö) - Skopje (2 yötä) - Pristina (2 yötä) - Kotor (1 yö)

Muinainen roomalainen, kreikkalainen ja bysanttilainen kulttuuri, keisari Tiberiuksen ja Aleksanteri Suuren valloitussodat, osmanien suurvalta, Napoleonin aika, Itävalta-Unkarin kaksoismonarkia ja äiti Teresan maailma. Mielenkiintoinen ja monipuolinen matkareitti kulkee Serbian, Makedonian, Kosovon, Montenegron ja Kroatian alueilla.

Asiantuntijan matkassa 

Ahto Sampo

Ahto Sampo, asiantuntijaopas

Lukuisten sotahistoriallisten matkojen arvostettu ja pidetty asiantuntijaopas, eversti ja sotahistorian tuntija, joka on opettanut Sotakorkeakoulussa historiaa. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• Sampo Ahdon ja Ari Lähdesmäen opaspalvelut

1 496 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 28.3.
Serbia, Belgrad, Kalemegdan linnoitus
Varhainen aamulento Frankfurtin kautta Belgradiin. Lyhyt kaupunkikierros, jonka aikana nähdään keskeisimmät nähtävyydet. Majoittumisen jälkeen käydään Kalemegdan linnoituksella. Yhteinen illallinen hotellissa. (P)

2. päivä, 29.3.
Pääkallotorni, Ćele Kula
Aamiaisen jälkeen aloitetaan bussimatka Nišin kautta kohti Makedoniaa. Vuonna 1809 ottomaaneja vastaan hyökänneiden serbikapinallisten maallisista jäänteistä koottu rakennelma, Pääkallotorni, on käyntikohteena Nišissä,jonne ajomatka 240 km. Matka jatkuu edelleen kohti Makedonian pääkaupunkia Skopjea, jonne ajomatka 215 km. Majoittuminen ja illallinen hotellissa Skopjessa. (A,P)

3. päivä, 30.3.
Skopjen kävelykierros
Aamiaisen jälkeen tehdään kävelykierros Skopjen keskustassa tutustuen sen keskeisimpiin nähtävyyksiin. Käyntikohteina Äiti Teresan Memorial House, Kale-linnoitus, Makedonia-aukio ja vanha kivisilta 1400-luvulta. Ostosmahdollisuus kaupungin basaarialueella. Yhteinen illallinen hotellissa. (A,P)

4. päivä, 31.3.
Matka-kanjoni, Racakin joukkohauta, maailmanperintökohde Gracanican luostari
Aamiaisen jälkeen käydään Matka-kanjonilla, jonka kalliojyrkänteet ja turkoosina virtaava joenuoma ovat upea nähtävyys. Matka jatkuu kohti Kosovoa ja Pristinaa. Matkan varrella käydään Racakin joukkohaudalla sekä Gracanican luostarissa Lipljanin kylän läheisyydessä. Majoittuminen ja illallinen Pristinassa. Päivän ajomatka 100 km.(A,P)

5. päivä, 1.4.
Pristinan kaupunkikiertoajelu ja Germia Parkin luonnonpuisto
Aamiaisen jälkeen tehdään Pristinan kiertoajelu ja tutustutaan mm. Pristinan erikoiseen kirjastoon. Kierroksen jälkeen siirrytään Germia Parkin luonnonpuiston alueelle. Yhteinen lounas. Paluu Pristinaan ja yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka 110 km.  (A, L, P)

6. päivä, 2.4.
Kotorin kävelykierros
Aamiaisen jälkeen bussimatka kohti Montenegroa ja Kotoria. Bussireitti Kotoriin kulkee Albanian kautta. Kävelykierros Kotorin vanhassakaupungissa, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka 380 km. (A,P)

7. päivä, 3.4.
Dubrovnik
Aamiaisen jälkeen alkaa bussimatka kohti Kroatiaa ja Dubrovnikia. Tutustuminen Dubrovnikin vanhaankaupunkiin. Bussikuljetus kentälle ja lento Münchenin kautta Suomeen. Päivän ajomatka 90 km. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
Helsinki - Frankfurt 07.20 - 09.10 Lufthansa
München - Belgrad 11.15 - 13.05 Lufthansa
Dubrovnik - München 16.40 - 18.15 Lufthansa
München - Helsinki 20.15 - 23.40 Lufthansa


Majoitus
Belgrad, 28.-29.3. Queen's Astoria Design Hotel****, 1yö.
Mukava hyvätasoinen hotelli hyvällä sijainnilla. Ystävällinen palvelu  ja kaunis sisustus.
Skopje, 29.-31.3. TCC Grand Plaza Hotel*****, 2 yötä.
Keskustan ulkopuolella sijaitseva hyvätasoinen hotelli rauhallisella sijainnilla. Avarat huoneet. Sisäuima-allas ja sauna.
Pristina, 31.3.-2.4. Hotel Garden Pristina*****, 2 yötä.
Hyvätasoinen hotelli kahden kilometrin päässä keskustasta. Pieni sisäuima-allas ja Spa.
Kotor, 2.-3.4. Hotel Vardar Kotor****, 1 yö.
Viihtyisä hyvätasoinen hotelli vanhankaupungin pääaukiolla, kävelymatkan päässä rannalta. Avarat huoneet.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 185 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.