Sotahistoriaa ja kulttuuria Karjalankannaksella 10.-12.6., 8.-10.7., 12.-14.8.2022

Ihantala (retki) - Portinhoikka (retki) - Äyräpää (retki) - Muolaa (retki) - Sakkola (1 yö) - Siiranmäki (retki) - Kronstadt  (retki) - Terijoki (1 yö) - Summa  (retki) - Viipuri (retki)

Asiantuntijaoppaan johdolla perehdytään sotiemme taistelupaikkoihin, historiaan ja nykypäivään.
Taistelupaikkojen lisäksi käydään Kronstadtissa,” inkeriläisten vanhassa saaressa” eli Retusaaressa
ja laivaston katedraalissa. Lähde nauttimaan kesäisestä Karjalasta.

Asiantuntijan matkassa 

Turtola Martti

Turtola Martti, asiantuntijaopas

Sotahistorian professori (emeritus). Martti Turtola on julkaissut toistakymmentä elämäkertateosta suomalaisista ja virolaisista upseereista ja valtiomiehistä. N ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset Länsilinjojen tilausajobussilla
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja  tutustumiskäynnit
• asiantuntijaopas Martti Turtolan opastus matkan aikana
• ryhmäviisumi Suomen kansalaisille

 546 €

Lukuvinkkejä

Oscar Parland: Lumottu tie, Härän vuodet


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.6.,8.7.,12.8.
Ihantala, Portinhoikka, Muolaa, Äyräpää, Kiviniemi
Bussimatka Tampereelta Helsingin kautta kohti Vaalimaata, ennen rajan ylitystä omakustanteinen lounastauko. Ajo Vaalimaan raja-aseman kautta kesän 1944 torjuntavoiton keskeisiin paikkoihin Ihantalassa ja Portinhoikassa. Muolaassa tutustutaan talvisodan Mannerheim-linjan bunkkereihin. Äyräpäässä perehdytään talvisodan ja kesän 1944 raskaisiin Vuosalmen taisteluihin. Illaksi jatketaan Sakkolan Kiviniemeen kuohuvan kosken partaalle ja tutustutaan Vuoksen sekä Laatokan monivaiheiseen historiaan. Majoittuminen ja illallinen hotelli Losevossa Sakkolan Kiviniemessä. (P)

2. päivä, 11.6.,9.7.,13.8.
Siiranmäki, Kronstadt, vanha raja
Aamiaisen jälkeen ajetaan Raudun Kuolemanlaaksoon, joka liittyy vuoden 1918 järkyttäviin tapahtumiin. Matka jatkuu Siiranmäen kuuluisalle taistelupaikalle ja edelleen pengertietä Kronstadtin vanhaan linnoituskaupunkiin, joka sijaitsee Kotlinin saarella. Tutustutaan Kronstadtin historiaan ja vieraillaan Laivaston katedraalissa. Terijoen kiertoajelulla nähdään komeat kunnostetut kirkot ja "Kuusisen palatsi" talvisodan ajalta. Majoittuminen G-9 -hotellissa. Illallinen hotellissa. (A, P)

3. päivä, 12.6.,10.7.,14.8.
Summa, Viipuri
Aamiainen hotellissa. Kiertoajelu Terijoella, jonka jälkeen ajo Summan kylään, jossa perehdytään talvisodan koviin torjuntataisteluihin. Raivolassa käydään Edith Södergranin muistomerkillä ja jatketaan Kuuterselän taistelupaikalle. Matka jatkuu Viipuriin, ajomatkan aikana käydään läpi talvi- ja jatkosodan taisteluita. Viipurissa mahdollisuus ostoksiin. Paluu Suomeen Vaalimaan raja-aseman kautta. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Majoitus:

Päivät 1-2, 1 yö, hotelli Losevo, Sakkolan Kiviniemi
Vuoksen rannalla sijaitseva vaatimaton suurehko vuonna 1975 rakennettu hotelli. Alueella 4 majoitusrakennusta, joissa 2-3 kerrosta, ei hissejä. Ravintolarakennus, jossa myös baari. Erillinen saunarakennus. Kaikissa huoneissa suihku/kylpy, wc.

Päivät 2-3, 1yö, hotelli G-9, Terijoki
Vuonna 2017 avattu keskitason hotelli Terijoen keskustassa. Yhteensä 68 huonetta.
Hotellissa on 24h-vastaanotto, terassi, ilmainen WiFi ja yhteiskäytössä oleva oleskelualue.
Kaikissa huoneissa on taulu-tv ja oma kylpyhuone, jossa on kylpyamme tai suihku.
Mannermainen aamiainen.  


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 120 €

Bussiaikataulu
05.00 Tampere, Vanha kirkko tilausajopysäkki
05.30 Valkeakoski, linja-autoasema
06.00 Hämeenlinna, Wetterhoffin tilausajopysäkki
07.30 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
08.15 Porvoo, ABC-huoltamo Näsi
09.50 Kotka, linja-autoasema
10.20 Hamina, ABC-huoltamo

 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen. Venäjän e-viisumi ei sovellu tälle matkalle.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, joten pyydämme, että lähetätte viisuminhakuun tarvittavat dokumentit (passi, max. 6 kk vanha värillinen passikuva ja täytetty viisumikaavake) vasta saatuanne Lomalinjalta lisätietoja matkaanne koskevista ajankohtaisista käytännöistä. Ohjeistamme hakukäytännöistä noin 2 kk ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.