Sotahistoriaa ja kulttuuria Kaukasiassa - Georgia ja Azerbaidzan 10.-18.5.2020

Tbilisi (2+1 yötä) - Gudauri (1 yö) - Akhashen (1 yö) - Sheki (1 yö) - Baku (2 yötä)

Maailman vanhimpiin kristittyihin valtioihin lukeutuva Georgia ja islaminuskoinen Azerbaidžan ovat pääkohteina tällä mielenkiintoisella ja monipuolisella matkalla halki Kaukasian. Vaikka sotahistoria onkin matkan eräänä teemana, tutuiksi tulevat myös vaihteleva luonto, herkullinen Kaukasian keittiö ja maailmankuulu viinikulttuuri sekä monet eri kansakunnat uskontoineen ja värikkäine tarinoineen.

Asiantuntijan matkassa 

Ahto Sampo

Ahto Sampo, asiantuntijaopas

Lukuisten sotahistoriallisten matkojen arvostettu ja pidetty asiantuntijaopas, eversti ja sotahistorian tuntija, joka on opettanut Sotakorkeakoulussa historiaa. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja viininmaistajaiset
• Sampo Ahdon, Ari Lähdesmäen ja paikallisoppaiden palvelut
• Azerbaidžanin e-viisumi Suomen kansalaisille

2 078 €

 


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.5.
Iltalento Riikan kautta Tbilisiin, jonne saavutaan seuraavan vuorokauden puolella.

2. päivä, 11.5.
Tbilisin kaupunkikierros
Tbilisiin saavutaan aamuyöstä. Ennen retkipäivän aloitusta aikaa levätä hotellihuoneessa ja virkistyä myöhäisellä aamiaisella.  Tbilisin kaupunkikierroksella tutustutaan mm. Metekhi-kirkkoon, Pyhän Kolminaisuuden katedraaliin sekä jyrkällä kukkulalla sijaitsevaan Narikala-linnoitukseen ja ihaillaan huikeita näköaloja. Kävellään pitkin vanhankaupungin kapeita kujia, ihastellaan koristeellisia puuparvekkeita, taidokkaasti rakennettuja värikkäitä taloja sekä perinteisiä kylpylöitä. Vieraillaan myös miehitysmuseossa, joka esittelee maan historiaa vuosina 1921-1991, jolloin Georgia oli Neuvostoliiton miehityksen alla. Illallinen. (A, P)

3. päivä, 12.5.
Jvarin luostari, Ananurin linnoitus, Kazbegi ja Gudauri
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Pohjois-Georgiaa. Pysähdytään Jvarin luostarissa, joka on 500-luvulta. Bussimatka jatkuu Gruusian sotilasvaltatietä pitkin kohti pohjoista ja Ananurin linnoitusta, joka rakennettiin 1600- ja 1700-luvuilla ja jonka luona on käyty useita taisteluita. Upeissa Kaukasusvuorten maisemissa Kazbegissa bussi vaihtuu maastureihin, joilla siirrytään 2170 m korkeudessa sijaitsevalle Pyhän kolminaisuuden kirkolle, jolta näkymät ovat kuin maailman katolla. Saavutaan Gudauriin, majoittuminen ja illallinen. (A, P)

4. päivä, 13.5.
Gori ja Stalin, Silkkitien Uplistsikhe
Aamiaisen jälkeen ajomatka Josif Stalinin syntymäkaupunkiin Goriin, missä vieraillaan hänen elämästään kertovassa museossa. Gorin kupeessa sijaitseva Uplistsikhe oli yksi Silkkitien merkittävistä kauppapaikoista. Kyseessä on kallioalue, johon rakennettu luolakaupunki palveli aikoinaan kaupantekoa, maanpuolustusta ja uskonnollisia rituaaleja. Paluu Tbilisiin, majoittuminen ja illallinen. (A, P)

5. päivä, 14.5.
Telavi, Gremi, Kakhetin viinialue ja Akhasheni
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Georgian viinin kehtoa, Kakhetin viinialuetta.  Tutustutaan alueen hallinnolliseen keskukseen Telaviin. Nähdään Unescon perintölistaan kuuluva kuninkaallinen linnoitus ja arkkienkeleiden kirkko, Gremi. Kakhetin viinialueella vieraillaan tilalla, jonka viinit on säilötty vanhoihin armeijan tunneleihin ja maistellaan erilaisia viinejä. Majoittuminen Akhashenin viinitilalle ja illallinen. (A, P)

6. päivä, 15.5.
Sighnaghin pikkukaupunki, rajanylitys Azerbaidžaniin, Sheki
Aamiaisen jälkeen jälkeen matka jatkuu edelleen Azerbaidžanin rajan yli Shekiin, missä kaupunkiin saavuttaessa tehdään kiertoajelu tutustuen mm. Sheki Khansin kuninkaalliseen kesäpalatsiin ja keskiaikaiseen linnoitukseen.  Majoittuminen Shekiin ja illallinen. (A, P)

7. päivä, 16.5.
Shamakhi ja Baku
Aamiaisen jälkeen aloitetaan noin 350 km ajomatka kohti Bakua. Matkan varrella pysähdytään Shamakhissa, joka oli yksi Silkkitien tärkeimmistä kauppapaikoista. Illansuussa saavutaan Bakuun, majoittuminen ja illallinen. (A, P)

8. päivä, 17.5.
Bakun kaupunkikierros, Surakhan ja zarahustralaisten tulen temppeli
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Absheronin niemimaata. Azerbaidžania kutsutaan tulen maaksi ja käydään tutustumassa tulen temppeli Ateshgahiin, joka sijaitsee Surakhanin kylässä. Palataan takaisin Bakuun, jossa kaupunkikierroksella tutustutaan sekä Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin, että modernimpaan Bakuun, 1800-1900-lukujen arkkitehtuuriin. Nähdään mm. Shirvanshah-dynastian palatsi, Neidon torni ja värikäs kauppatori sekä uudemmalla puolella mm. suihkulähteiden aukio ja runoilija Nizami Ganjavin mukaan nimetty katu kauniine rakennuksineen. (A, P)

9. päivä, 18.5.
Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle ja lento Riikan kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
Helsinki - Riika 20.25 – 21.30 Air Baltic
Riika – Tbilisi 23.05 – 03.30+1 Air Baltic
Baku – Riika 04.10 – 07.00 Air Baltic
Riika – Helsinki 08.00 – 09.05 Air Baltic


Majoitus
10.-12.5. ja 13.-14.5. Tbilisi, hotelli New Tiflis, 2+1 yötä
Hyvätasoinen keskustahotelli, joka sijaitsee 800 m päässä Tbilisin Oopperasta ja Baletista, n. 2 km Vapauden aukiolle. Hotellissa 24 h vastaanottopalvelut, kampaamo ja lahjatavaraliike sekä maksuton WiFi.  Tilavahkot huoneet, joissa on tv, hiustenkuivaaja, tallelokero, wc ja suihku/kylpy.
12.-13.5. Gudauri, hotelli Marco Polo****, 1 yö
Hyvätasoinen hotelli sijaitsee Kaukasus-vuoristossa, lähellä Sadzelen huippua ja Pyhän Yrjön kirkkoa. Hotellissa on 123 erilaista huonetta, joissa on wc/suihku, puhelin, tv, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja, ilmainen WiFi.
14.-15.5. Akhashenin viinitila

Akhashenin viinitilalla sijaiteva hotelli, jossa on 41 modernia huonetta.
15.-16.5. Sheki, hotelli Marxal Resort & Spa****, 1 yö
Puistomaisessa ympäristössä kauniiden vuoristomaisemien äärellä sijaitseva nykyaikainen keskitason hotelli. Kahden hengen huoneissa ilmastointi, suihku/amme, puu/parkettilattiat, hiustenkuivaaja, tallelokero, TV. Hotellissa sisä- ja ulkouima-allas, spa- ja kuntosali-palvelut.
16.-18.5. Baku, hotelli Holiday Inn****, 2 yötä
Noin kahden kilometrin päässä vanhastakaupungista sijaitseva keskitason hotelli. Hotellissa spa ja sisäuima-allas. Huoneissa ilmastointi, TV, minibaari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 490 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 22.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalla tarvitaan Azerbaidžanin e-viisumi.
Viisumia varten pyydämme Teitä toimittamaan valokopion passinne kuva-aukeamasta sekä täytettävän kyselykaavakkeen viimeistään 1 kk ennen lähtöä, osoitteeseen matkustaja@lomalinja.fi tai Ratinanlinna, Aleksanterinkatu 32, 33100 Tampere. Toimitamme täytettävän kyselykaavakkeen teille 2 kk ennen lähtöä.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa.