Sotahistoriaa Valko-Venäjällä 25.8. - 1.9.2019

Minsk (2 yötä) - Zaslauje (retki)- Mogiljov (1 yö)- Vitebsk (1 yö) - Minsk (1 yö) - Brest (1 yö) - Minsk (1 yö)

Valko-Venäjä tunnetaan nykyään erityisesti sen yleisestä mallista poikkeavan poliittisen järjestelmän vuoksi. Pääkaupunki Minskille nykyinen järjestely on antanut omalaatuisen leimansa. Valko-Venäjällä on keskeinen sijansa myös maanosamme sotahistoriassa, jonka jälkiä tällä matkalla seurataan. Napoleon tuli ja meni läpi Valko-Venäjän kärsien siellä lopulta ratkaisevan tappion, samoin kävi Hitlerin armeijan v. 1941-44. Valko-Venäjällä solmittiin v. 1918 Brest-Litovskissa myös rauha, jolla oli merkitystä Suomen itsenäisyyden kannalta. Matka Valko-Venäjälle merkitsee tutustumista maanosamme keskeiseen historiaan.

Asiantuntijan matkassa 

Ahto Sampo

Ahto Sampo, asiantuntijaopas

Lukuisten sotahistoriallisten matkojen arvostettu ja pidetty asiantuntijaopas, eversti ja sotahistorian tuntija, joka on opettanut Sotakorkeakoulussa historiaa. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• Sampo Ahdon ja Ari Lähdesmäen opaspalvelut

1636 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 25.8.
Minskin kaupunkikiertoajelu
Aamulento Riikan kautta Minskiin. Bussi ryhmää vastassa kentällä. Minskiin saavuttaessa kaupunkikiertoajelu.  Majoittuminen Minsk-hotelliin ja yhteinen illallinen. (P)

2. päivä, 26.8.
Kuropatyn joukkohauta, Stalinin linjan ulkoilmamuseo
Aamiaisen jälkeen käydään kaupungin ulkopuolella Kuropatyn joukkohaudalla, johon on haudattu mahdollisesti jopa 250 000 Stalinin ajan uhria. Käydään lisäksi Stalinin linjan ulkoilmamuseossa Zaslaujessa. Paluu Minskiin ja illallinen hotellissa. (A, P)

3. päivä, 27.8.
Hatynin muistoalue, Berezinajoen taistelupaikka, Mogiljov
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja lähdetään Minskin kaupungin ulkopuolelle Hatynin muistoalueelle. Jatketaan matkaa tutustuen Berezinajoen taistelupaikkaan (Napoleonin tappio 1812). Matka jatkuu edelleen Mogiljovin kaupunkiin, mistä Mannerheimillakin oli kokemuksensa. Majoittuminen ja illallinen Metropol-hotellissa. (A, P)

4. päivä
Orsa ja Stalinin urut, Vitebsk, 28.8.
Aamiaisen jälkeen matka suuntautuu kohti Orsaa, missä sijaitsee muistomerkki paikassa, jossa ensimmäisen kerran ammuttiin ns. Stalinin uruilla v. 1941. Kaupungissa on myös viimeinen neuvostovallan aikana pystytetty Leninin muistomerkki. Vitebskissä vieraillaan historiallisesti ja kulttuurillisesti merkittävällä kaupungintalolla sekä Chagall-museossa. Majoittuminen ja illallinen Eridan-hotellissa. (A,P)

5. päivä, 29.8.

Polotsk, Pyhittäjä Jefrosinian luostari, Minsk
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Minskin koillispuolella sijaitsevaan Polotskiin, missä tutustutaan Pyhän Sofian katedraalin ja Kristuksen kirkastumisen luostariin. Illaksi saavutaan Minskiin, majoittuminen ja illallinen hotellissa. (A, P)

6. päivä, 30.8.
Brestin linnoitus, Brest
Aamiaisen jälkeen matka suuntautuu Brestiin, missä tutustutaan 2. maailmansodan tapahtumiin sekä Brest-Litovskin rauhantekoon v. 1918. Majoittuminen ja illallinen Hermitage-hotellissa. (A, P)

7. päivä, 31.8.
Brestin kaupunkikiertoajelu ja rautatiemuseo, Minsk
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kaupunkiin ja sen historiaan kiertoajelulla ja vieraillaan myös rautatiemuseossa, jonka jälkeen paluumatka Minskiin. Majoittuminen ja yöpyminen. (A, P)

8. päivä, 1.9.
Operaatio Bagration
Aamiainen. Puolen päivän jälkeen käydään massiivisen Bagration-operaation Mound of Glory-muistomerkillä, josta lähdetään kohti lentokenttää ja lento Riikan kautta Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
Helsinki - Riika 10.15 - 11.20 Air Baltic
Riika - Minsk 13.35 - 14.45 Air Baltic
Minsk - Riika 15.20 - 16.30 Air Baltic
Riika - Helsinki 18.25 - 19.30 Air Baltic


Majoitus

25.-27.8. Hotel Minsk ****, Minsk, keskitason hotelli sijaitsee keskustan tuntumassa Vapauden aukiolla. 252 huonetta, joissa wc, suihku/kylpy, tv, puhelin, tallelokero ja ilmastointi. Hotellissa on ravintola, casino, yökerho, 3 baaria ja kahvila, business center, kokoustiloja, kuntosali  ja kylpyläosasto.
27.-28.8. Hotel Metropol ****, Mogiljev, keskitason hotelli sijaitsee Mogiljevin historiallisessa keskustassa. 53 huonetta, joissa on wc/suihku,minibaari, tallelokero, puhelin ja hiustenkuivaaja.
28.-29.8. Hotel Eridan ***, Vitebsk, vaatimaton hotelli sijaitsee historiallisessa kaupunginosassa, Sovetskayan ja Suvorovan risteyksessä. Huoneissa on wc/suihku, tv, puhelin, minibaari, hiustenkuivaaja.
29.-30.8. Hotel Minsk ****, Minsk
30.-31.8. Hotel Hermitage ****, Brest, keskitason hotelli sijaitsee puistojen keskellä, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. 55 huonetta, joissa on wc/suihku, ilmastointi ja tv. 
31.-1.9. Hotel Minsk ****, Minsk


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Valko-Venäjälle ei tarvitse viisumia, kun lennetään Minskiin. Viisumivapauden edellytykset:
- Passin pitää olla voimassa vähintään 90 päivää matkan päättymisen jälkeen.
- Matkustajalla pitää olla käytössään paikallista tai muuta valuuttaa 22 eur jokaista matkapäivää kohden.
- Matkustajalla pitää olla voimassa oleva matkavakuutus, joka korvaa vähintään 10.000 euron sairaus- tai tapaturmakulut

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.