Teemu Keskisarjan matkassa Karjalan kadotetut kaupungit 14.-16.7.2019

VIIPURI – KÄKISALMI – SORTAVALA

Suomen vanhat kaupungit, kierros kulttuuria ja sotahistoriaa. Mitä vanhaa suomalaista on vielä löydettävissä? Keskeisiä taistelupaikkoja matkan varrella, mm. Äyräpää-Vuosalmi.
Viipuri on kulkemassa kohti uutta kukoistusta, vanhoja suomalaisia arvorakennuksia kunnostetaan alkuperäistä kunnioittaen.

Asiantuntijan matkassa 

Keskisarja Teemu

Keskisarja Teemu, Asiantuntijaopas

FT Teemu Keskisarja on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa. Keskisarja on tutkinut muun muassa arkielämän historian taitekohtia ja suomalais ...

Tammi Eeva

Tammi Eeva, Asiantuntijaopas

Sotahistorioitsija, joka on perehtynyt itsenäisen Suomen käymiin sotiin. On toiminut sotahistoriallisten matkojen oppaana taistelupaikoilla toistakymmentä vuotta mm. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ruokailut
• ohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
• asiantuntijaopas Teemu Keskisarjan ja Eeva Tammen opastus matkalla
• ryhmäviisumi Suomen kansalaisille

586 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 14.7.
Viipuri
Bussimatka Tampereelta Helsingin ja Enson kautta Viipuriin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen Espilässä. (P)

2. päivä, 15.7.
Äyräpää-Vuosalmi-Käkisalmi-Sortavala
Aamiaisen jälkeen ajetaan Kannaksen halki Äyräpään kautta Käkisalmeen, jossa tehdään kaupunkikierros ja nautitaan retkievästä. Lahdenpohjassa käydään tarkastamassa Huuhanmäen kasarmien nykytila bussista käsin. Illaksi siirrytään Sortavalaan Laatokan rannalle. Majoittuminen Piipun Pihaan ja illallinen. (A,P)

3. päivä
Sortavala 16.7.
Aamiaisen jälkeen tehdään Sortavalan kierros ja tutustutaan suomalaisen arkkitehtuurin ulkoilmapuistoon. Kotimatka Niiralan raja-aseman kautta Suomeen. Pajarinhovissa Kiteellä omakustanteinen lounastauko. Paluumatka Imatran ja Helsingin kautta Tampereelle. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotelli Victoria
Sijainti: Vuonna 2009 avattu moderni hotelli Viktoria sijaitsee Viipurin keskustassa Salakkalahden rannalla kauppatorin ja suositun Pyöreä Torni -ravintolan läheisyydessä.
Hotellissa 2 ravintolaa, 2 baaria, kuntosali, sauna. Huoneissa suihku, wc, puhelin, tv, minibaari ja nettiyhteys.

Hotelli Piipun Piha
Entisen Kiviniemen sahan rakennuksessa toimiva nykyaikainen hotelli Piipun Piha sijaitsee 1,5 km päässä Sortavalan keskustasta Laatokan rannalla. Hotellissa ravintola, lobby-baari, sauna. Huoneissa suihku, WC, sekä TV.


Bussiaikataulu
05.00 Tampere, Vanha kirkko tilausajopysäkki
06.00 Hämeenlinna, Wetterhoffin tilausajopysäkki
07.30 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
08.15 Porvoo, ABC Deli Näsi
09.20 Kouvola, Utti ABC
10.55 Lappeenranta, ABC Viipurinportti
11.20 Imatra, Keskusliikenneasema
         Enso,raja

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 35.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.