Teemu Keskisarjan matkassa - Karjalan kummemmat kunnaat 14.-17.7.2022

Sortavala (1 yö)-Lumivaara-Elisenvaara-Kaukola-Käkisalmi (1 yö)-Rautu-Valkjärvi-Muolaa-Terijoki (1 yö)-Koivisto-Uuraa-Viipuri

Raudun kuolemanlaakso 1918, Elisenvaaran pommitus 1944, Käkisalmen linna ja Karjalan kauneimman kulttuurin kunnaat Sortavalassa.

Asiantuntijan matkassa 

Keskisarja Teemu

Keskisarja Teemu, asiantuntijaopas

FT Teemu Keskisarja on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa. Keskisarja on tutkinut muun muassa arkielämän historian taitekohtia ja suomalais ...

Tammi Eeva

Tammi Eeva, asiantuntijaopas

Sotahistorioitsija, joka on perehtynyt itsenäisen Suomen käymiin sotiin. On toiminut sotahistoriallisten matkojen oppaana taistelupaikoilla toistakymmentä vuotta mm. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ruokailut
• ohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
• asiantuntijaopas Teemu Keskisarjan ja Eeva Tammen opastus matkalla
• ryhmäviisumi Suomen kansalaiselle

796 €

Hintatieto alustava, vahvistetaan tammikuussa 2022.

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 14.7.2022
Sortavala
Bussimatka Tampereelta Helsingin ja Värtsilän kautta Sortavalaan. Omakustanteinen lounastauko. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. (P)

2.päivä, 15.7.2022
Sortavala-Lumivaara-Elisenvaara-Kaukola-Käkisalmi
Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Sortavalassa, jonka jälkeen ajetaan Lahdenpohjaan Gora Filina- eli Huuhanmäki-sotamuseoon. Ajetaan Lumivaaraan, tutustumista kauniisiin kunnaisiin. Matka jatkuu Elisenvaaraan, missä katsastetaan merkittävä rautatieristeys ja evakkojunan kohtalokas pommituspaikka. Kummat kunnaat jatkuvat: käynti Kaukolan kirkolla. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. (A,P)


3.päivä, 16.7.2022
Rautu-Valkjärvi-Muolaa-Terijoki
Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Käkisalmessa ja käynti linnalla. Ajo Rautuun ja käynti "kuolemanlaaksossa". Kummat kunnaat jatkuu reittiä Valkjärvi, Kivennapa ja Raivola, jossa käydään lehtikuusimetsässä. Jatketaan Terijoelle. Majoittuminen G-9 hotelliin ja illallinen. (A,P)


4.päivä, 17.7.2022
Koivisto-Uuraa-Viipuri, kotimatka Suomeen
Aamiaisen jälkeen pieni kierros Terijoella, käynti Koiviston kirkossa ja Uuraan satamassa. Lounas Viipurissa Pyöreässä tornissa ja vähän ostosaikaa kauppahallissa. Paluu Vaalimaan kautta kohti Helsinkiä ja Tamperetta. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotelli Piipunpiha, Sortavala, 1 yö
Entisen Kiviniemen sahan rakennuksessa toimiva nykyaikainen hotelli Piipun Piha sijaitsee 1,5 km päässä Sortavalan keskustasta Laatokan rannalla. Hotellissa ravintola, lobby-baari, sauna. Huoneissa suihku, WC, sekä TV.

Hotelli Kexholm, Käkisalmi, 1 yö
Lomakylä järven rannalla muutaman kilometrin päässä Käkisalmen keskustasta.

Hotelli G-9, Terijoki, 1 yö
Vuonna 2017 avattu keskitason hotelli Terijoen keskustassa. Yhteensä 68 huonetta.
Hotellissa on 24h-vastaanotto, terassi, ilmainen WiFi ja yhteiskäytössä oleva oleskelualue.
Kaikissa huoneissa on taulu-tv ja oma kylpyhuone, jossa on kylpyamme tai suihku.
Mannermainen aamiainen. 


Bussiaikataulu (sitoumuksetta)
06.00 Tampere, Vanha kirkko
07.00 Hämeenlinna, Wetterhoff
08.30 Helsinki, Kiasma
11.00 Kotka, ABC Amiraali
12.30 Lappeenranta, ABC Viipurinportti
15.15 Värtsilä-Niirala raja


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen. Venäjän e-viisumi ei sovellu tälle matkalle.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, joten pyydämme, että lähetätte viisuminhakuun tarvittavat dokumentit (passi, max. 6 kk vanha värillinen passikuva ja täytetty viisumikaavake) vasta saatuanne Lomalinjalta lisätietoja matkaanne koskevista ajankohtaisista käytännöistä. Ohjeistamme hakukäytännöistä noin 2 kk ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.