Teemu Keskisarjan matkassa Viipuri 1918 31.8.-1.9.2019

Viipuri oli sisällissodan tärkein tapahtumapaikka. Siellä säilyneitä kohteita on enemmän kuin missään muualla maassamme.
Matkalla seurataan itsenäisen Suomen alkutaipaleen kohtalon hetkiä ja musertavia ihmiskohtaloita.

Asiantuntijaoppaat historioitsija FT Teemu Keskisarja ja sotahistorioitsija Eeva Tammi.

 

Asiantuntijan matkassa 

Keskisarja Teemu

Keskisarja Teemu, Asiantuntijaopas

FT Teemu Keskisarja on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa. Keskisarja on tutkinut muun muassa arkielämän historian taitekohtia ja suomalais ...

Tammi Eeva

Tammi Eeva, Asiantuntijaopas

Sotahistorioitsija, joka on perehtynyt itsenäisen Suomen käymiin sotiin. On toiminut sotahistoriallisten matkojen oppaana taistelupaikoilla toistakymmentä vuotta mm. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ruokailut
• ohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
• asiantuntijaopas Teemu Keskisarjan ja Eeva Tammen opastus matkalla
• ryhmäviisumi Suomen kansalaisille

438 €

 

Lukuvinkkejä

 Teemu Keskisarja: Viipuri 1918; Kjell Westö: Missä kuljimme kerran 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 31.8.
Viipurin kiertoajelu, Pietisen tehdas, Keskuskasarmit
Bussimatka Tampereelta Helsingin kautta Viipuriin. Kiertoajelulla tutustutaan keskeisiin kohteisiin: Pietisen tehdas, Venäjänsaarelaisten retki, Säiniön asema, hylätyt hautausmaat sekä Keskuskasarmit. Majoittuminen ja illallinen. (P)

2.päivä, 1.9.
Patterinmäki, Papulanvuori, Viipurin linna, Pyöreä Torni
Aamiaisen jälkeen kiertoajelu jatkuu teemalla "taistelu kaupungista huhtikuun lopulla 1918". Kohteita ovat mm. Patterinmäki, Papulanvuori, Vallit, Lääninvankila ja  Viipurin linna ulkoa päin. Ostosaikaa Kauppahallissa ja lounas ravintola Pyöreässä Tornissa. Paluumatkalla seurataan punaisten perääntymisreittiä Merijoki, Naulasaari. Rajanylitys Vaalimaalla, jossa mahdollisuus tax-free ostoksiin. Bussimatka Vaalimaan raja-aseman kautta Suomeen.
(A,L)

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotelli Victoria
Sijainti: Vuonna 2009 avattu moderni hotelli Viktoria sijaitsee Viipurin keskustassa Salakkalahden rannalla kauppatorin ja suositun Pyöreä Torni -ravintolan läheisyydessä.
Hotellissa 2 ravintolaa, 2 baaria, kuntosali, sauna.
Huoneissa suihku, wc, puhelin, tv, minibaari ja nettiyhteys.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 89 € hotelli Victoria

Bussiaikataulu
05.30 Tampere, Vanha kirkko tilausajopysäkki
06.25 Hämeenlinna, Wetterhoffin tilausajopysäkki
08.00 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
08.55 Porvoo, ABC Deli Näsi
10.45 Rajahovi


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 35.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi/ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.