Tuntemattoman sotilaan jalanjäljillä 20.-23.7. ja 28.-31.8.2022

Kuka on kukin Tuntemattomassa sotilaassa? Mikä sotaromaanissa on totta, mikä tarua? Millainen on Väinö Linnan kirjailijakuva? Matka etenee Väinö Linnan Tuntematon sotilas -romaanin ja sen esikuvan, Linnan oman jalkaväkirykmentti JR8:n sotareittiä.

Matkan toteuttamisesta ja sisällöstä vastaa evl Ilmari Hakala.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Ilmari

Hakala Ilmari, asiantuntijaopas

Sotahistorian tutkija, Karjalan ja karjalaisen kulttuurin tuntija, joka on opettanut sotahistoriaa puolustusvoimissa yli kymmenen vuotta. Toiminut Lomalinjan asiantuntijaoppaana pa ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset suomalaisella tilausajobussilla
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset  ateriat, retket ja tutustumiskäynnit
• ryhmäviisumi Suomen kansalaisille
• asiantuntijaopas evl Ilmari Hakalan matkanjohtaja- ja opaspalvelut matkan ajan

758 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 20.7.,28.8.
Sortavala
Bussimatka Niiralan raja-aseman kautta Sortavalaan, ”viimänen tervehrys” ja Tuntemattoman sotilaan matka alkaa. Majoittuminen Sortavalassa ja illallinen. (P)

2. päivä, 21.7.,29.8.
Läskelä, Kollaa, Suojärvi, Jessoila, Petroskoi
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu. Tuntemattoman sotilaan ensimmäiset taistelut, tapahtumat Läskelässä, eteneminen Kollaan kautta Suojärvelle ja edelleen Jessoilan kautta Petroskoihin. Majoittuminen Petroskoissa ja myöhäinen illallinen. (A, P)

3. päivä, 22.7.,30.8.
Syväri, Jandeba, Troitsan Kontu
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Petroskoihin Tuntemattoman sotilaan silmin. Vierailu Krasnyi Borin v. 1937-1938 teloituspaikan suomalaisella muistomerkillä. Jatketaan Äänisen rantatietä Syvärin sillanpäähän. Käynti suomalaisten taisteluasemissa Jandebajoella. Majoittuminen Aunuksessa ja illallinen. (A, P)

4. päivä, 23.7.,31.8.
Tuulos, Salmi, Tulemajoki
Aamiaisen jälkeen kohteina ovat: Tuuloksen taistelut, tapahtumat Salmissa ja Tulemajoella, josta matka jatkuu Pitkärannan ja Kitelän kautta Niiralan raja-asemalle ja edelleen Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Bussireitti

07.45 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
08.15 Kerava, Ali-Keravan Neste
09.05 Lahti, Matkakeskus D-pysäkki
09.35 Vierumäki, Matkakeidas, tauko 
10.15 Heinola, turistipysäkki
10.45 Kuortti, ABC
11.30 Mikkeli, Matkakeskus
11.45 Juva, ABC
12.35 Savonlinna, ABC
15.35 Kitee, rautatieasema
16.45 Niirala, raja-asema


Majoitus
Päivä 1, 1 yö, Hotelli Sortavala, Sortavala
Keskitason hotelli sijaitsee Sortavalan ydinkeskustassa alatorin vieressä. Huoneissa WC ja suihku, TV, puhelin.
Hotellin palvelut: majoitus, vartioitu parkkipaikka, ravintola, kahvila, sauna.

Päivä 2, 1 yö, Hotelli Piter Inn Petrozavodsk, Petroskoi
Hyvätasoinen hotelli sijaitsee Petroskoin keskustassa, rautatieaseman lähellä. Hotellissa on 180 huonetta, joissa mukavuudet. Langaton internet-yhteys, ravintola, kahvila, kuntosali ja tilat tapahtumien ja kokousten järjestämistä varten.

Päivä 3, 1 yö, Hotelli Olonia, Aunus
Hotelli sijaitsee kolmikerroksisessa tiilitalossa Aunuksen keskustassa. Rakennettu v.1991, remontoitu hiljattain. Huoneissa WC ja suihku, TV ja puhelin. Ei hissiä.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 115 €
Myymme matkalle nais- ja miespaikkoja.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle - runsaasti epätasaista maastoa.

Passin tulee olla voimassa vielä 6kk kuukautta matkan jälkeen. Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi/ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen. Venäjän e-viisumi ei sovellu tälle matkalle.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, joten pyydämme, että lähetätte viisuminhakuun tarvittavat dokumentit (passi, max. 6 kk vanha värillinen passikuva ja täytetty viisumikaavake) vasta saatuanne Lomalinjalta lisätietoja matkaanne koskevista ajankohtaisista käytännöistä. Ohjeistamme hakukäytännöistä noin 2 kk ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.