Teemu Keskisarjan matkassa - Viipurin ihmisten historiaa keskiajalta kesään 1939 5.-6.6. ja 12.-13.9.2020

”Viipurin pienet, suuret ja keskikokoiset ihmiset. Afäärejä, kulttuuritekoja ja veritekoja. Kalmistoja ja ilottelupaikkoja. Asiantuntijaoppaat näyttävät askel askeleelta Viipurin kohtalot kolkot ja armaat.”

Asiantuntijan matkassa 

Keskisarja Teemu

Keskisarja Teemu, asiantuntijaopas

FT Teemu Keskisarja on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa. Keskisarja on tutkinut muun muassa arkielämän historian taitekohtia ja suomalais ...

Tammi Eeva

Tammi Eeva, asiantuntijaopas

Sotahistorioitsija, joka on perehtynyt itsenäisen Suomen käymiin sotiin. On toiminut sotahistoriallisten matkojen oppaana taistelupaikoilla toistakymmentä vuotta mm. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ruokailut
• ohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
• asiantuntijaopas Teemu Keskisarjan ja Eeva Tammen opastus matkalla
• ryhmäviisumi Suomen kansalaiselle

438 € kesäkuussa

448 € syyskuussa


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 5.6., 12.9.
Kiiskilän kartano, Tervaniemi, Tienhaara, Pantsarlahti, Havi
Bussikuljetus Vaalimaan raja-aseman kautta Viipuriin. Omatoiminen lounastauko Rajahovissa. Vierailu Kiiskilän kartanossa, jonka jälkeen tutustutaan Tienhaaran ja Tervaniemen alueisiin. Kohteissa tutustutaan ihmisten historiaan aidoilla tapahtumapaikoilla. Tutustuminen Viipurin kirjastoon, jonka jälkeen ajetaan Pantsarlahden ja Havin kautta hotellille. Majoittuminen ja illallinen. (P)


2.päivä, 6.6., 13.9.
Lepola, Papula, Viipurin linna
Aamiainen hotellissa. Kävelykierros keskustassa, jonka jälkeen kierretään bussilla Lepolan ja Papulan kaupunginosissa. Käynti Viipurin linnassa. Ostosaikaa Kauppahallissa, lounas Pyöreässä Tornissa. Paluu Vaalimaan raja-aseman kautta Suomeen. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotellit
5.-6.6
Hotelli Viipuri
Entinen hotelli Knut Posse sijaitsee ydinkeskustassa Karjalankadun, nyk. Leningradskij prospektin varrella. Rakennettu 1928, kunnostettu 1999–2001.  
6 kerrosta, hissi. 103  huonetta, joissa  suihku, wc,  tv ja puhelin. Ravintola, yökerho, baari, arvotavarasäilytys, sauna,kampaamo.

 

12.-13.9.
Hotelli Victoria
Hyvätasoinen vuonna 2009 avattu hotelli kaupungin keskustassa Salakkalahden rannassa, kauppatorin laidalla.
7 kerrosta, 60 huonetta. Huonevarustus: suihku /kylpy, wc, hiustenkuivaaja, puhelin, tv, minibaari, tallelokero
ja internetyhteys. Hotellissa: 2 ravintolaa, aulabaari, Cabinet-baari.Saunaosastolla suomalainen, venäläinen ja
turkkilainen sauna, lepotila ja poreallas. Kuntosalissa monipuoliset kuntosalilaitteet, sali ohjatulle liikunnalle,
pukeutumis- ja suihkutilat.


05.30 Tampere, Vanha kirkko tilausajopysäkki
06.25 Hämeenlinna, Wetterhoffin tilausajopysäkki
08.00 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
08.30 Neste K Sipoonlahti
09.00 Pernaja, ABC Kuninkaantie
10.45 Rajahovi

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 50 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 200 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 35.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän ryhmäviisumi ja rajalupa sekä matkustajavakuutus on pakollinen.
Venäjän e-viisumi ei sovellu tälle matkalle rajaluvan hankinnan vuoksi.

Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 8 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.