VASTUULLISUUS

Vastuullinen matkailu on termi, joka puhuttaa tällä hetkellä kiivaasti. Voimmeko me suomalaisina vaikuttaa asioihin, tarvitaanko yksilön toimia? Kyllä tarvitaan! Yhdessä voimme saada suuria aikaan ja turvata myös tulevaisuuden.

Suomi on tällä hetkellä luontomatkailun ykköskohteita, joten meillä on nyt mahdollisuus näyttää, kuinka maassamme toimitaan ja sitä kautta levittää käytäntöjä myös muualle maailmaan. Olemme yrityksenä sitoutuneet tekemään valintoja kestävämmän tulevaisuuden puolesta ja haluamme jakaa aktiivisesti tietoa myös asiakkaillemme, jotta pystymme jatkossakin nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta. Matkoja rakentaessamme teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, jotka jakavat kanssamme samat vastuullisen matkailun arvot - kunnioitamme kohteen luontoa, hyödynnämme paikallista osaamista ja palveluja, tuemme kulttuurien kirjoa ja pyrimme yhdessä pitkäjänteiseen, kehittyvään ja kannattavaan toimintaan. Matkamme vastuullisuuteen on vasta alussa, mutta yhdessä tekemällä ja toimimalla saamme varmasti tuloksia aikaan.

 
 

KOMPENSOI MATKASI

Viisi vinkkiä vastuulliseen matkustamiseen

Matkalle lähteminen tuo vaihtelua arkeen ja avaa uusia näkökulmia elämysten ja kohtaamisten myötä.
Matkustamisessa voi omilla konkreettisilla teoilla toimia esimerkkinä ja vähentää omaa hiilijalanjälkeään.

 
 
 

Pakkaa vastuullisesti

Pakkaa vain mitä tarvitset. Suunnitelmallisella pakkaamisella kantamuksesi on kevyempi. Voit yllättyä iloisesti huomatessasi, ettet tarvitsekaan niin paljon vaatetta mukaan. Kevyellä pakkaamisella myös matkatavaroiden kantaminen lyhyitä matkoja sujuu vaivatta, ilman tarvetta turvautua taksiin.

 
 
 
 

Toimi viestinviejänä

Suomessa muovin kierrättäminen on monella jo arkipäivää ja kierrätysmahdollisuuksia on useita. Vie suomalainen osaaminen mukanasi kohdemaahan. Voit kieltäytyä esimerkiksi pyyhkeiden turhasta vaihdosta, muovipussista kaupassa ja pillistä ravintolassa ja kertoa, että näin haluat säästää luontoa. Pakkaa kotoa kevyt kauppakassi mukaasi matkatavaroihin.

 
 
 
 

Kokeile matkustaa eri tavalla kuin ennen

Matkusta myös sesongin ulkopuolella, vietä pidempi aika matkakohteessa tai valitse maitse tehtävä matka lähialueille - vinkkejä ja vaihtoehtoja löydät runsaasti esitteestämme. Jos sinulla on mahdollisuus käyttää julkista liikennettä kotoa lentokentälle ja kohdemaassa, voit vähentää hiilidioksidipäästöjäsi verrattuna oman auton tai taksin käyttöön. Kun olet pakannut kevyesti, matkatavaroiden kantaminen lyhyitä matkoja sujuu vaivatta.

 
 
 
 

Kompensoi matkasi

Jos olet jo napannut yllä olevat vinkit vähentääksesi hiilijalanjälkeäsi ja haluaisit vielä tehdä jotain lisää, tarjoaa Lomalinja yhteistyössä Hope Fund -ilmastorahaston kanssa sinulle mahdollisuuden kompensoida matkasta aiheutuneita päästöjä kestävästi ja vaikuttavasti jo matkavarauksesi yhteydessä. Hope Fundin laskuri tarjoaa sinulle mahdollisuuden kompensoida matkustamisesta aiheutuvat päästöt.

 
 
 
 

ILMASTORAHASTO

Arvosta paikallisuutta

Heittäydy rohkeasti paikallisten tapojen maailmaan! Lomalinjan kokeneilta oppailta saat kohteissa kullanarvoisia vinkkejä. Uskaltaudu kokeilemaan myös kotimajoitusta hotellimatkan sijaan ja pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin aivan uudella tavalla. Tämä mahdollisuus löytyy esimerkiksi Kuubasta, Mongoliasta ja Perusta.

 
 
 
 
 

Mikä on Hope Fund?

Hope Fund luo vihreitä hiilinieluja kehittyviin maihin, alueille, joissa ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat suurimpia, ja tekee ihmisoikeusperustaista ilmastotyötä paikallisten yhteisöjen ja kumppaneiden kanssa. Kompensaatiolla vaikutetaan tuhansien ihmisten elämään lisäämällä yhteisöjen ilmastotietoisuutta. Hiilinielut hankealueilla kasvavat jatkuvasti.