Camino Frances - Sarriasta Santiago de Compostelaan 6.5. -13.5*., 2.-9.9. ja 15.-22.10.2018

Sarria - Portomarin - Palas de Rei - Arzua - O´Pino - Monte de Gozo - Santiago de Compostela

Ranskalainen tie ”Camino Frances” on tunnetuin yli tuhat vuotta vanhoista vaellusreiteistä Santiago de Compostelan katedraaliin, apostoli Jaakobin haudalle. Lähde vaeltamaan reitin viimeiset sata kilometriä! Klassisen tien simpukkatunnukset ohjaavat vaellusta idyllisissä Galician maakunnan luonnonmaisemissa, tammimetsissä, viinialueiden ja niittyjen reunoilla läpi ihastuttavien keskiaikaisten maalaiskylien. Nauti – kiirettä ei ole! Matkatavarat kulkevat hotellista toiseen autossa. Vaelluksella majoitutaan keskitason hotelleissa ja kahden hengen huoneissa.

 

Asiantuntijan matkassa 

Lipasti Ulla

Lipasti Ulla, Asiantuntijaopas

Ulla Lipasti on Madridissa asuva pitkän linjan matkailun ammattilainen. Hän on vaeltanut useita kymmeniä kertoja eri reittejä Santiago de Compostelaan. ...

Katainen Pekka

Katainen Pekka, Asiantuntijaopas

Liikunnan monipuolinen asiantuntija, joka on työskennellyt oppaana kuuden vuoden ajan Välimeren maissa ja Espanjan alueella. Pekka on toiminut oppaana myös Kuubassa ...

Lukijamatka

Hyvä terveys

Hyvä terveys

Hyvä Terveys -lehden tyypillinen lukija on aikuinen nainen, joka pitää huolta itsestään ja läheisistään. Silloinkin, kun terveelliset el&aum ...

Asiakkaamme suosittelevat

Itsestä huolehtiminen, liikunta ja lepo, hyvä ruoka ja uni ovat terveyden ja hyvinvoinnin peruspilareita. Aktiivilomilla nämä elämän peruspilarit yhdistyvät matkailuun, uuden kokemiseen ja näkemiseen. - Pekka Katainen, asiantuntijaopas

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Lufthansan reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen, 7 x illallinen)
• bussi vaelluksen aikana matkatavaroille, huoltoauto
• asiantuntijaoppaan opastus matkalla
• pyhiinvaelluspassi, -todistus

1 398 €

*Hyvä Terveys -lehden lukijamatka 

Lukuvinkkejä

Cees Nooteboom: Roads to Santiago, Paolo Coelho: Pyhiinvaellus, Frédéric Gros: Kävelyn filosofiaa

''Tässä maailmassa jokainen ihminen on pyhiinvaeltaja, sanovat kirkkoisät: kaikkien elämä kokonaisuudessaan on maanpakolaisuutta, sillä oikeaa kotia ei löydy eikä sitä voi tästä maailmasta koskaan löträäkään. Ja koko Maa on tilapäinen suoja. Kristitty kulkee elämän läpi niin kuin kävelijä missä-lie-maassa, pysähtymättä.''

''Käveleminen on kääntymys, kutsumus. Kävelemme myös päästäksemme eroon ja juuriaksemme itsemme maailman melskeestä, tehtävien kasautumisesta, kuluttavuudesta. Eikä mikään auta unohtamaan ja olemaan muualla kuin täällä yhtä hyvin.''

1. päivä
Portosta Sarriaan
Aamulento Frankfurtin kautta Portugalin puolelle Portoon, josta jatketaan bussilla Sarriaan. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

2. päivä
Sarriasta Portomariniin (vaellus 27 km)
Aamiaisen jälkeen vaellus alkaa Vileyn ja Barbadelon laaksojen kautta kohti Portomarínia. Reitti on merkitty simpukkatunnuksilla ja keltaisilla nuolilla. Jokainen voi vaeltaa omien voimiensa ja oman vauhtinsa mukaan - yksin tai ryhmässä. Kiirettä ei ole. Päivän aikana kävellään niin teillä kuin metsäpoluilla, läpi pienten galicialaisten kylien. Portomarinin kaupunkiin saavutaan myöhään iltapäivällä. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

3. päivä
Portomarin - Palas de Rei (vaellus 27 km)
Varhaisen aamiaisen jälkeen vaellus jatkuu ohi tammimetsien, viinitarhojen ja niittyjen sekä läpi pienten kylien kohti Palas de Reitä. Päivän vaellus päätetään hotelli Complejo La Cabanaan. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

4. päivä
Palas de Rei – San Julian – Leboreiro – Furelos – Melide – Ribadiso – Arzua (vaellus 34 km)
Aamiaisen jälkeen vaellus jatkuu. Päivän aikana kävellään hetki vanhaa roomalaistietä ja ylitetään keskiaikaisia kauniita siltoja. Arzuassa majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

5. päivä
Arzua – La Barrosas – Salceda – O´Pino (vaellus 21 km)
Aamiaisen jälkeen vaellus jatkuu Arzuasta kohti O´Pinoa idyllisissä maalaismaisemissa. Ohitetaan Pyhä Irene ja saavutaan O´Pinoon. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

6. päivä
O´Pino – Monte de Gozo – Santiago de Compostela (vaellus 25 km)
Aamiaisen jälkeen alkaa viimeinen vaelluspäivä kohti Santiago de Compostelan kaupunkia. Aamupäivällä noustaan Ilon vuorelle eli Monte de Gozolle, josta näkyy ensimmäisen kerran Santiagon katedraalin tornit. Pienessä Monte de Gozon kappelissa kaikuu usein eri kielillä pyhiinvaeltajien laulu. Saavutaan Santiago de Compostelaan ja noudetaan pyhiinvaeltajien toimistosta todistukset ja viimeiset leimat passeihin. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

7. päivä
Pyhiinvaeltajien messu Santiago de Compostelan katedraalissa
Aamiaisen jälkeen opastettu tutustuminen kävellen Santiago de Compostelan vanhaan keskustaan ja osallistuminen juhlalliseen pyhiinvaeltajien messuun Santiagon katedraalissa. Noin tunnin kestävän messun jälkeen on vapaata aikaa tutustua Santiagoon. Kaupunki on täynnä historiaa, palatseja, ravintoloita, viinitupia, kauppoja ja leppoisia ihmisiä ympäri maailmaa.

8. päivä
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen ajo Portugalin puolelle Portoon, josta lento Frankfurtin kautta Helsinkiin. ”Buen Camino”.

Lentoaikataulu 6.5. 2.9.(sitoumuksetta) Lufthansa
Helsinki – München  06.00 - 07.30
München - Porto      08.20 - 10.10
Porto – Frankfurt     16.15 – 19.50
Frankfurt – Helsinki 21.10 – 00.35 +1 tulo Hkiin 

Lentoaikataulu 15.10.(sitoumuksetta) Lufthansa
Helsinki – München 06.15 - 07.50
München - Porto 09.40 - 11.20
Porto – München 14.25 – 18.05
München – Helsinki 19.45 – 23.10.

Tarkistakaa aikataulu matkalipuistanne ja aina ennen liityntäkuljetuksen ostamista.


Majoitus
Siisteissä **-*** tähden hotelleissa, joissa on mukavuudet. Hotellitiedot ilmoitetaan lippujen postituksen yhteydessä.

Matkalle myydään nais- ja miespaikkoja jaetussa kahden hengen huoneessa rajoitetusti.


Lisämaksusta
•  yhden hengen huone 220 €