Camino Portugues - Tuista Santiago de Compostelaan 10.-17.4.2022.

Tui (1 yö) - Porrino (1 yö) - Redondela - Pontevedra (1 yö) - Caldas de Rei (1 yö) - Padron (1 yö) - Santiago de Compostela (2 yötä)

 

Vaellusreitillä Tuin kaupungista Santiago de Compostelaan tavoittaa aidon galicialaisen maalaismaiseman vihreine ja tuulisine kukkuloineen. Suurin osa reitistä kulkee kauniissa maalaismaisemissa, kaukana turistien tallaamista poluista.

Koko reitin voi vaeltaa jalan, ilman bussisiirtymiä. Vaellus on tasoltaan helppo.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Katainen Pekka

Katainen Pekka, asiantuntijaopas

Pekka Katainen on ollut oppaana Lomalinjan järjestämillä Espanjan pyhiinvaellusmatkoilla jo useina vuosina. Hän on liikunnan monipuolinen asiantuntija ja puhuu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retki
• pyhiinvaelluspassi ja -todistus
• huoltobussi matkatavaroille ja huoltoauto matkustajille
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan opastus matkalla

1 398 € 4.9. lähtö

1 484 € 10.4. lähtö

 

 

Lukuvinkkejä

Cees Nooteboom: Roads to Santiago, Paolo Coelho: Pyhiinvaellus, Frédéric Gros: Kävelyn filosofiaa

''Tässä maailmassa jokainen ihminen on pyhiinvaeltaja, sanovat kirkkoisät: kaikkien elämä kokonaisuudessaan on maanpakolaisuutta, sillä oikeaa kotia ei löydy eikä sitä voi tästä maailmasta koskaan löträäkään. Ja koko Maa on tilapäinen suoja. Kristitty kulkee elämän läpi niin kuin kävelijä missä-lie-maassa, pysähtymättä.''

''Käveleminen on kääntymys, kutsumus. Kävelemme myös päästäksemme eroon ja juuriaksemme itsemme maailman melskeestä, tehtävien kasautumisesta, kuluttavuudesta. Eikä mikään auta unohtamaan ja olemaan muualla kuin täällä yhtä hyvin.''


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 4.9.,10.4.
Tui
Lento Portoon Portugalin puolelle, josta kuljetus bussilla Espanjan puolelle Tuin kaupunkiin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. (P)

2. päivä, 5.9.,11.4.
Tui – Porriño (19 km)

Aamiainen hotellissa. Tuin historiallisessa keskustassa on aikaa pysähtyä ihailemaan Pyhän Marian katedraalia, vanhan historiallisen keskustan kapeat kadut ja keskiaikaiset rakennukset antavat hienon alun pyhiinvaellukselle. Reitin varrella nähdään ensimmäiset eukalyptuspuut.Ylitetään Febres-silta, joka on kunnostettu vanhan keskiaikaisen sillan päälle. Majoitus ja illallinen Porrinossa. (A, P)

3. päivä, 6.9.,12.4.
Porriño – Pontevedra (33 km)

Aamiainen hotellissa. Päivän kävelymatkan varrelle jää mm. Santiago des Antasin huippu, joka kohoaa noin 250 metrin korkeuteen.Redondelassa avautuu maisemat Vigon lahdelle. Päivän vaellusreitillä kauniita mäntymetsikköjä. Ostereistaan kuuluisan Arcaden kylä on hyvä taukopaikka. Reitti jatkuu Ponte Sampaion kylän läpi ja ylittää joen sen historiallista siltaa pitkin. Ponte Sampaion jälkeen vanhat polut ja metsätiet johtavat kukkulan yli, loppukilometrit ennen Pontevedran kaupunkia seuraa asfalttipäällysteistä tietä. (A,P)

4. päivä, 7.9.,13.4.
Pontevedra - Caldas de Rei (23 km)
Aamiainen hotellissa. Pontevedran keskustassa pyhiinvaeltajan reitti on selvästi ohjattu. Kaupungin monumentaalinen historiallinen keskusta on yksi Galician kauneimmista. Päivän vaelluksen aikana polku kulkee ensin viiniviljelysten ohi jatkuen aina Caldas de Reihin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. (A, P)

5. päivä,  8.9.,14.4.
Caldas de Rei – Padrón (19 km)
Aamiainen hotellissa. Caldas de Reista vaellusreitti ohittaa jälleen viiniviljelyksiä saapuen laaksoon, jossa viljelysmaat ja metsäiset maisemat vuorottelevat. Vaeltajan reitti kulkee usean pienen kylän kautta saavuttaen vihdoin Padrónin kaupungin, jonne Pyhän Jaakobin uskotaan aikoinaan saapuneen. Yöpyminen ja illallinen. (A, P)

6. päivä, 9.9.,15.4.
Padrón – Santiago de Compostela (25 km)
Aamiaisen jälkeen alkaa matkan viimeinen vaelluspäivä. Siirrytään meren läheisyydestä sisämaahan kohti Santiago de Compostelan kaupunkia. Kuljetaan keskiaikaista tietä pitkin Rocha Vellan, Santomilin ja Amanecidan kautta Santiago de Compostelaan. Noudetaan yhdessä pyhiinvaellustodistukset, jonka jälkeen siirrytään hotelliin. Illallinen hotellissa. (A, P)

7. päivä, 10.9.,16.4.
Päivä Santiago de Compostelassa
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kävellen Santiago de Compostelan vanhaankaupunkiin opastetulla kierroksella (n. 90 min). Pyhiinvaeltajien messu alkaa katedraalissa klo 12.00. Santiagoon saapuneiden pyhiinvaeltajien kansallisuudet mainitaan messussa. Loppupäivä vapaata. Illalla yhteinen illallinen. (A, P)

8. päivä, 11.9.m17.4.
Kotimatka
Aamiainen hotellissa. Kuljetus Porton kentälle, josta lento Frankfurtin kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - München 06.15 - 07.45 Lufthansa
München - Porto 08.25 - 10.20 Lufthansa
Porto - Frankfurt 15.30 - 19.10 Lufthansa
Frankfurt - Helsinki 21.30 - 00.50 +1 Lufthansa

 

 


Majoitus
Tui, hotelli Colon Tuy***, 1 yö
Porrino, hotelli Parque Porriño** tai Redondela Antolin ***,1yö
Pontevedra, hotelli Rias Bajas**, 1yö
Caldas de Rei, hotelli Sena**, 1yö
Padron, hotelli Scala **, 1yö
Gelmirez *** huhtikuu ja Compostela**** syyskuu 2 yötä

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 240 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 18.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.