Nousevan auringon maa - Japani 19.-29.3., 31.3.-10.4., 1.-11.11.2022

Tokio (4 yötä) - Hiroshima (1 yö) - Kioto (4 yötä)

Kiertomatkalla Japanin hienostunut perinnekulttuuri ja maan pitkä historia kohtaavat nykypäivän modernin, pilvenpiirtäjien kehystämän urbaanin sykkeen. Temppelit, puutarhat ja historialliset kaupunginosat kiehtovat siinä, missä ainutlaatuinen ruoka ja luotijunatkin. Nousevan auringon maa tarjoaa kokeneemmallekin matkailijalle uutta ja ihmeellistä nähtävää ja koettavaa!

 

Asiantuntijan matkassa 

Järvelä Aleksi

Järvelä Aleksi, asiantuntijaopas

Helsingin yliopistosta valmistunut Japanin buddhalaisuuteen ja kirjallisuuteen keskittynyt kulttuurin tutkija. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa 
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

3 886 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Matkaohjelma
1. päivä  19.3., 31.3.
Finnairin suora lento Tokioon.

2. päivä 20.3.,1.4.
Tokio
Saavutaan Tokioon  aamulla. Kuljetus hotelliin, jonne saavutaan iltapäivällä. Yhteinen illallinen. (A,P)

3. päivä 
T
okio, Asakusa Senso -temppeli
Lähtö lentoasemalta Tokion vanhalle Shitamachi-alueelle, joka Edo-kaudella tunnettiin erityisesti eläväisenä alueena. Alue on vielä säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. (L)

4. päivä
Modernia Japania ja Keisarillinen palatsi
Aamulla vieraillaan Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Meiji-keisarille omistettu pyhättö on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja pyhätöllä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Tutustutaan myös Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä vilkkuvat mainosvalot ja musiikkivideot valtavilla videotauluilla. Lounaan jälkeen vierailu Tokion keisarillisella palatsilla, jossa sijaitsi ennen kaupunkia dominoinut Edon linna. Palatsin itäiseen siipeen on jäänyt talteen lukuisia pienempiä rakennuksia ja palatsialueen puutarha, josta vierailija saa hyvän käsityksen linnan loistosta shogunien aikakaudella. Japanin keisari asuu palatsialueen suljetussa läntisessä siivessä, jota vierailijat pääsevät ihailemaan sisältä vain keisarin syntymäpäivänä ja uudenvuodenpäivänä.. (A, L)

5. päivä
Fuji-vuori, Hakonen pyhättö ja Ashijärvi
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Fuji-vuorta, jota ihaillaan lähellä sijaitsevasta idyllisestä japanilaiskylästä, Oshino Hakkaista, josta avautuvat kauniit maisemat Fujille. Matka jatkuu Hakoneen. Edo-kaudella (n. 1600 – 1860) kaupungissa sijaitsi yksi Tokioon johtavien pääteiden tarkastuspisteistä, ja kaupungin merkitys Japanin historiassa näkyy hyvin mm. Hakonen pyhätössä, jossa matkalaiset kävivät rukoilemassa ennen matkalle lähtöään. Käydään myös kylpemässä kuuluisassa japanilaisessa Yumoton onsen-alueella (kuumat lähteet). Lounas retken aikana.  (A, L)

6. päivä
Hiroshimaan
Lähtö aamiaisen jälkeen Shinkansen -luotijunalla Hiroshimaan. Perillä lounas, ja tutustuminen atomipommimuseoon ja rauhanpuistoon. Kaupungin keskellä sijaitsevassa puistossa on nähtävillä useita muistomerkkejä, rauhanmuseo sekä lähes atomipommin tuhon jäljiltä säilynyt rakennus, jota tänä päivänä kutsutaan atomipommikupoliksi. (A, L)

7. päivä
Miyajiman saari
Matka jatkuu Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle. Saari on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhätöstä ja pyhätön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhättö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan pyhättö nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan, ja laskuveden aikaan se laskeutuu takaisin paalutuksilleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhättö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula. Saari on täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Lisäksi saari sijaitsee Japanin sisämerellä, ja näkymät saarella sijaitsevan vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat. Lounas ennen junamatkaa Kiotoon. Ennen pääkaupungin siirtämistä Tokioon Kioto ehti olla pääkaupunkina noin 1100 vuotta, ja kaupunki onkin pullollaan kulttuuriaarteita. (A, L)

8. päivä
Kinkaku-temppeli, bambulehto
Aamiaisen jälkeen lähtö Arashiyaman kuuluisalle bambulehdolle. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Vierailu myös Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Käydään myös Adashino-nenbutsu temppelillä katsomassa 8 000 buddhalaista patsasta sekä historiallisessa Saga Toriimoton alueella. Lounas retken aikana. (A, L)

9. päivä

Nijô’n linna, teeseremonia
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti kuuluisaa Nijô’n linnaa, jossa Japania hallinneet shogunit asuivat 200 vuoden ajan. Jäljellä ovat vielä alkuperäiset tornit, muurit ja portti. Linnan erikoisuutena on käytävien ”satakielilattiat”. Ne vikisevät kun niiden päällä kävelee. Laulavien lattioiden tarkoitus oli suojella asukkaita salamurhaajilta. Lounaan jälkeen tutustutaan japanilaiseen teeseremoniaan. Teeseremonia on osa perinteikästä japanilaista kulttuuria, sen keskeisimmän sisällön voi tiivistää neljään käsitteeseen: harmonia, kunnioitus, puhtaus ja mielenrauha. Nähdään myös Fushimi Inari Taishan, jossa tuhannet oranssit portit reunustavat vuorelle johtavaa polkua. Lopuksi vielä tutustutaan japanilaiseen sakeen Sake-museossa. (A,L)

10. päivä
Kioto
Tänään on vapaapäivä. Halukkaat voivat kuitenkin tutustua tähän kauniiseen kaupunkiin asiantuntijaoppaamme vinkkejä noudattaen. (A)

11. päivä
Paluu Suomeen
Aamiaisen jälkeen lähtö lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulut (sitoumuksetta)
19.3.  Helsinki - Tokio 17.30 - 10.00+1 Finnair
29.3..Osaka -Helsinki 09 Finnair 10.45 - 14.40

31.3.  Helsinki - Tokio 17.45.-09.10 +1 Finnair
10.4..Osaka -Helsinki 10.45 - 14.40 Finnair

Syksyn lennot vahvistamme joulukuussa 2021


Majoitus
Hotelli Shinbashi Atagoyama Tokyu REI ***hotel, Tokio tai vastaava
Keskitasoinen hotelli
Hotelli Sunroute Hiroshima *** , Hiroshima tai vastaava
Keskitasoinen hotelli
Hotelli Urbian hotel Kyoto Nijo Premium *** , Kioto  tai vastaava
Keskitasoinen hotelli


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Hinta perustuu 18.12.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.