Nousevan auringon maa - Japani 19.-28.3. ja 31.3.-9.4.2019

Tokio (3 yötä) - Hiroshima (1 yö) - Kioto (4 yötä)

Kiertomatkalla Japanin hienostunut perinnekulttuuri ja maan pitkä historia kohtaavat nykypäivän modernin, pilvenpiirtäjien kehystämän urbaanin sykkeen. Temppelit, puutarhat ja historialliset kaupunginosat kiehtovat siinä, missä ainutlaatuinen ruoka ja luotijunatkin. Nousevan auringon maa tarjoaa kokeneemmallekin matkailijalle uutta ja ihmeellistä nähtävää ja koettavaa!

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa 
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjemassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

3 298 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Matka 19.3.- 28.3.2019
1.päivä, 19.3.
Finnairin suora lento Tokioon.

2.päivä, 20.3.
Tokio, Asakusa Senso -temppeli

Lähtö lentoasemalta Tokion vanhalle Shitamachi-alueelle, joka Edo-kaudella tunnettiin erityisesti eläväisenä alueena. Alue on vielä säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. Tutustuminen myös Shinjukun hallintorakennuksen pilvenpiirtäjään, lounas ennen hotelliin majoittumista. (L)

3.päivä, 21.3.
Modernia Japania ja Keisarillinen palatsi
Aamulla vieraillaan Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Meiji-keisarille omistettu pyhättö on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja pyhätöllä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Tutustutaan myös Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä vilkkuvat mainosvalot ja musiikkivideot valtavilla videotauluilla. Lounaan jälkeen vierailu Tokion keisarillisella palatsilla, jossa sijaitsi ennen kaupunkia dominoinut Edon linna. Palatsin itäiseen siipeen on jäänyt talteen lukuisia pienempiä rakennuksia ja palatsialueen puutarha, josta vierailija saa hyvän käsityksen linnan loistosta shogunien aikakaudella. Japanin keisari asuu palatsialueen suljetussa läntisessä siivessä, jota vierailijat pääsevät ihailemaan sisältä vain keisarin syntymäpäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Museolta suunnataan Uenon puistoon, joka tunnetaan lukuisista kirsikkapuistaan. (A, L)

4.päivä, 22.3.
Fuji-vuori, Hakonen pyhättö ja Ashijärvi
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Fuji-vuorta, jota ihaillaan lähellä sijaitsevasta idyllisestä japanilaiskylästä, Oshino Hakkaista, josta avautuvat kauniit maisemat Fujille. Matka jatkuu Hakoneen. Edo-kaudella (n. 1600 – 1860) kaupungissa sijaitsi yksi Tokioon johtavien pääteiden tarkastuspisteistä, ja kaupungin merkitys Japanin historiassa näkyy hyvin mm. Hakonen pyhätössä, jossa matkalaiset kävivät rukoilemassa ennen matkalle lähtöään. Satoja vuosia vanhat seetrit ympäröivät pyhätölle johtavaa tietä, joka kulkee kuvankauniin Ashijärven viertä pitkin. Käydään myös järvellä ihailemassa Fuji-vuoren näkymää, mikäli sää sen sallii. Lounas retken aikana. (A, L)

5.päivä, 23.3.
Hiroshimaan
Lähtö aamiaisen jälkeen Shinkansen -luotijunalla Hiroshimaan. Perillä lounas, ja tutustuminen atomipommimuseoon ja rauhanpuistoon. Kaupungin keskellä sijaitsevassa puistossa on nähtävillä useita muistomerkkejä, rauhanmuseo sekä lähes ainut atomipommin tuhon jäljiltä säilynyt rakennus, jota tänä päivänä kutsutaan atomipommikupoliksi. (A, L)

6.päivä, 24.3.
Miyajiman saari
Matka jatkuu Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle. Saari on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhätöstä ja pyhätön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhättö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan pyhättö nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan, ja laskuveden aikaan se laskeutuu takaisin paalutuksilleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhättö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula. Saari on täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Lisäksi saari sijaitsee Japanin sisämerellä, ja näkymät saarella sijaitsevan vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat. Lounas ennen junamatkaa Kiotoon. Ennen pääkaupungin siirtämistä Tokioon Kioto ehti olla pääkaupunkina noin 1100 vuotta, ja kaupunki onkin pullollaan kulttuuriaarteita. (A, L)

7.päivä, 25.3.
Kioto
Tänään on vapaapäivä. Halukkaat voivat kuitenkin tutustua tähän kauniiseen kaupunkiin asiantuntijaoppaamme vinkkejä noudattaen. (A)

8. päivä, 26.3.
Kinkaku-temppeli, bambulehto
Aamiaisen jälkeen lähtö Arashiyaman kuuluisalle bambulehdolle. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Vierailu myös Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Paluu Kioton ytimeen, vanhalle keisarin palatsille, jossa Japanin keisari asui aina vuoteen 1869 asti. Majesteetilliset palatsirakennukset ja puutarhat tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden saada tuntumaa siitä ylellisestä elämästä, jota Japanin keisarit viettivät menneinä vuosisatoina. Lopuksi käydään Nishijinin tekstiilialueella, joka tunnettiin vielä toiseen maailmansotaan asti Japanin tekstiilimekkana. Perehdytään japanilaiseen tekstiilinvalmistuksen historiaan ja nähdään kimono-show. Lounas retken aikana. (A, L)

9.päivä, 27.3.
Kiyomizun temppeli, Ninenzakan käsityöpuodit
Aamiaisen jälkeen vieraillaan vuonna 778 perustetulla Kiyomizun temppelillä. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtäkään naulaa. Kiyomizulta jatketaan temppelin vieressä sijaitsevalle Ninenzakan ja Sannenzakan alueelle. Alue on säilyttänyt erinomaisesti perinteisen kiotolaisen ilmapiirin: vanhat machiya-tyyliset talot pienine käsityöpuoteineen reunustavat vuoren rinteillä kiemurtelevia kujia tarjoten vierailijalle näkymän menneeseen Kiotoon. Itäisiltä vuorilta suunnataan šintolaiseen Fushimi Inari-taisha pyhättöalueelle. Tunnuksenomaista Fushimi Inarin alueelle ovat sen tuhannet oranssit portit (torii) sekä temppelirakennukset, jotka ovat todella näyttävä näky. Lopuksi käydään Nishiki torialueella ihmettelemässä runsasta ruokatarjontaa. (A, L)

10.päivä, 28.3.
Paluu Suomeen
Aamiaisen jälkeen lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A)

Matka 31.3.-9.4.2019

1.päivä 31.3.
Finnairin suora lento Osakaan.

2.päivä 1.4.
Kioto
Saapuminen aamulla Osakaan. Ajo Kiotoon. Kiotossa nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa ja noustaan Kyoto Toweriin, josta avautuvat hyvät näkymät kaupunkiin. Matka jatkuu Heian-pyhättöön, joka on 1895 rakennettu kopio alkuperäisestä Kiotossa sijainneesta keisarin palatsista. Yöpyminen Kiotossa. (L)

3.päivä 2.4.
Kioto
Tänään on vapaapäivä. Halukkaat voivat kuitenkin tutustua tähän kauniiseen kaupunkiin asiantuntijaoppaamme vinkkejä noudattaen. (A)

4.päivä 3.4.
Kiyomizun temppeli, Ninenzakan käsityöpuodit
Aamiaisen jälkeen vieraillaan vuonna 778 perustetulla Kiyomizun temppelillä. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtäkään naulaa. Kiyomizulta jatketaan temppelin vieressä sijaitsevalle Ninenzakan ja Sannenzakan alueelle. Alue on säilyttänyt erinomaisesti perinteisen kiotolaisen ilmapiirin: vanhat machiya-tyyliset talot pienine käsityöpuoteineen reunustavat vuoren rinteillä kiemurtelevia kujia tarjoten vierailijalle näkymän menneeseen Kiotoon. Itäisiltä vuorilta suunnataan šintolaiseen Fushimi Inari-taisha pyhättöalueelle. Tunnuksenomaista Fushimi Inarin alueelle ovat sen tuhannet oranssit portit (torii) sekä temppelirakennukset, jotka ovat todella näyttävä näky. Lounas paikallisessa ravintolassa. (A,L)

5.päivä 4.4.
Kinkaku-temppeli, bambulehto
Aamiaisen jälkeen lähtö Arashiyaman kuuluisalle bambulehdolle. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Vierailu myös Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Paluu Kioton ytimeen, vanhalle keisarin palatsille, jossa Japanin keisari asui aina vuoteen 1869 asti. Majesteetilliset palatsirakennukset ja puutarhat tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden saada tuntumaa siitä ylellisestä elämästä, jota Japanin keisarit viettivät menneinä vuosisatoina. Lopuksi käydään Nishijinin tekstiilialueella, joka tunnettiin vielä toiseen maailmansotaan asti Japanin tekstiilimekkana. Perehdytään japanilaiseen tekstiilinvalmistuksen historiaan ja nähdään kimono-show. Lounas retken aikana. (A, L)

6.päivä 5.4.
Hiroshima ja Miyajiman saari
Lähtö aamiaisen jälkeen Shinkansen -luotijunalla Hiroshimaan. Perillä lounas, ja tutustuminen atomipommimuseoon ja rauhanpuistoon. Kaupungin keskellä sijaitsevassa puistossa on nähtävillä useita muistomerkkejä, rauhanmuseo sekä lähes ainut atomipommin tuhon jäljiltä säilynyt rakennus, jota tänä päivänä kutsutaan atomipommikupoliksi. Matka jatkuu Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle. Saari on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhätöstä ja pyhätön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhättö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan pyhättö nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan, ja laskuveden aikaan se laskeutuu takaisin paalutuksilleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhättö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula. Saari on täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Lisäksi saari sijaitsee Japanin sisämerellä, ja näkymät saarella sijaitsevan vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat. Lounas ennen paluuta Hiroshimaan. (A, L)

7.päivä 6.4.
Tokioon

Lähtö aamiaisen jälkeen Shinkansen -luotijunalla Tokioon. Lounaan jälkeen vierailu Tokion keisarillisella palatsilla, jossa sijaitsi ennen kaupunkia dominoinut Edon linna. Palatsin itäiseen siipeen on jäänyt talteen lukuisia pienempiä rakennuksia ja palatsialueen puutarha, josta vierailija saa hyvän käsityksen linnan loistosta shogunien aikakaudella. Japanin keisari asuu palatsialueen suljetussa läntisessä siivessä, jota vierailijat pääsevät ihailemaan sisältä vain keisarin syntymäpäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Tutustuminen vielä Ginzan alueeseen ennen hotelliin majoittumista. (A,L)

8.päivä 7.4.
Tokio, Asakusa Senso -temppeli
Lähtö Tokion vanhalle Shitamachi-alueelle, joka Edo-kaudella tunnettiin erityisesti eläväisenä alueena. Alue on vielä säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. Käynti Tokio-museossa ennen lounasta.Lounaan jälkeen vierailu Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Meiji-keisarille omistettu pyhättö on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja pyhätöllä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Tutustutaan myös Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä vilkkuvat mainosvalot ja musiikkivideot valtavilla videotauluilla.(A,L)


9..päivä 8.4.
Fuji-vuori, Hakonen pyhättö ja Ashijärvi
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Fuji-vuorta, jota ihaillaan lähellä sijaitsevasta idyllisestä japanilaiskylästä, Oshino Hakkaista, josta avautuvat kauniit maisemat Fujille. Matka jatkuu Hakoneen. Edo-kaudella (n. 1600 – 1860) kaupungissa sijaitsi yksi Tokioon johtavien pääteiden tarkastuspisteistä, ja kaupungin merkitys Japanin historiassa näkyy hyvin mm. Hakonen pyhätössä, jossa matkalaiset kävivät rukoilemassa ennen matkalle lähtöään. Satoja vuosia vanhat seetrit ympäröivät pyhätölle johtavaa tietä, joka kulkee kuvankauniin Ashijärven viertä pitkin. Käydään myös järvellä ihailemassa Fuji-vuoren näkymää, mikäli sää sen sallii. Lounas retken aikana. (A, L)

10.päivä, 9.4.
Paluu Suomeen
Aamiaisen jälkeen lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
19.-28.3.
Helsinki – Tokio 17.30 – 10.00+1
Osaka – Helsinki 11.45 – 15.10
31.3.-9.4.
Helsinki - Osaka 17.25 - 8.55+1
Tokio - Helsinki  11.00  15.00

 


Majoitus 19.-28.3.2019
20. - 23.3. hotelli Shinbashi Atagoyama Tokyu REI ***hotel, Tokio Vahvistuut
Keskitasoinen hotelli

23. - 24.3. hotelli Sunroute Hiroshima *** , Hiroshima Vahvistunut
Keskitasoinen hotelli

24. - 28.3. hotelli Urbian hotel Kyoto Nijo Premium *** , Kioto  Vahvistunut
Keskitasoinen hotelli

Majoitus 31.3.-9.4.2019
1.- 5.4.. hotelli Urbian hotel Kyoto Nijo Premium *** , Kioto Vahvistunut
Keskitasoinen hotelli

5.-6.4. Hotel Hokke Club Hiroshima *** tai vastaava, Hiroshima Vahvistunut
Keskitasoinen hotelli

6.-9.4. hotelli Shinbashi Atagoyama Tokyu REI ***hotel, Tokio Vahvistunut
Keskitasoinen hotelli

 

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille pitkien kävelymatkojen ja portaiden vuoksi.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 16.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Retkien aikana kävellään paljon, joten matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle matkustajalle.