Nousevan auringon maa - Japani 8.-19.11.2023, 5.-18.4.2024

syksy: Tokio (4 yötä) - Hiroshima (1 yö) - Kioto (4 yötä) - Osaka

kevät: Tokio (5 yötä) - Hiroshima (1 yö) - Kioto (5 yötä) - Osaka 

Kiertomatkalla Japanin hienostunut perinnekulttuuri ja maan pitkä historia kohtaavat nykypäivän modernin, pilvenpiirtäjien kehystämän urbaanin sykkeen. Temppelit, puutarhat ja historialliset kaupunginosat kiehtovat siinä, missä ainutlaatuinen ruoka ja luotijunatkin.

Oranssit torii-portit Fushimi Inari-taishan pyhäkössä Kiotossa, satakielilattiat shogunien linnassa, temppelisaari Miyajima ja kaunis Fuji - nousevan auringon maa tarjoaa kokeneemmallekin matkailijalle uutta ja ihmeellistä nähtävää ja koettavaa! 

Asiantuntijan matkassa 

Järvelä Aleksi

Järvelä Aleksi, asiantuntijaopas

Helsingin yliopistosta valmistunut Japanin buddhalaisuuteen ja kirjallisuuteen keskittynyt kulttuurin tutkija. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa 
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

3 996 €  syksy 12 päivää
4 996 €  kevät 14 päivää


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 8.11. 
Finnairin yölento Tokioon lähtee Helsinki-Vantaalta illansuussa.Matka alkaa viihtyisästi Non-Schengen loungessa, jossa tarjolla on virvokkeita ja pientä purtavaa.

2. päivä 9.11.
Tokio
Saapuminen Tokioon iltapäivällä, kuljetus hotelliin. Yhteinen päivällinen. (P)

3. päivä 10.11.
Tokio, Asakusa Senso -temppeli
Aamiaisen jälkeen lähdetään Tokion vanhalle Shitamachi-alueelle, joka Edo-kaudella tunnettiin erityisen eläväisenä alueena. Alue on säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. Yhteinen lounas, jonka jälkeen lähdetään tutstumaan Odaiban saarella sijaitsevaan Kansallinen innovaatioiden ja tulevaisuuden tekniikan museoon (Miraikan). Vapaa-aikaa ennen paluuta hotelliin. (A,L)

4. päivä 11.11.
Modernia Japania ja keisarillinen palatsi
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Tokion keisarillisella palatsilla, missä sijaitsi kaupunkia aiemmin dominoinut Edon linna. Palatsin itäiseen siipeen on jäänyt talteen lukuisia pienempiä rakennuksia sekä palatsialueen puutarha, missä vierailija saa hyvän käsityksen linnan loistosta shogunien aikakaudella. Japanin keisari asuu edelleen palatsialueen suljetussa läntisessä siivessä. Vierailijoita päästetään ihailemaan sitä sisältä vain keisarin syntymäpäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Vieraillaan myös Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu ja Meiji-keisarille omistettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Se on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja siellä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Tutustutaan myös Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä vilkkuvat mainosvalot ja musiikkivideot valtavilla videotauluilla. Lounas retken aikana. (A,L)

5. päivä 12.11.
Kaunis Fuji, kuumat lähteet
Aamiaisen jälkeen lähdetään päiväretkelle. Vierailu Fujin vuoren maailmanperintökeskuksessa. Siellä voi oppia lisää Fujin vuoresta, sen historiasta,kulttuuriperinnöstä ja nykypäivästä. Jatketaan matkaa Oshino Hakkan kylään, ja ihaillaan Fuji-vuoren suuntaan avautuvia kauniita maisemia (säävaraus). Jatketaan Hakoneen, jossa Edo-kaudella (noin 1600-1860) sijaitsi yksi Tokioon johtavien pääteiden tarkastuspisteistä. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti kylpylöistään. Tutustutaan Hakonen pyhäköön ennen kylpyhetkeä Yumoton kuumien lähteiden (onsen) alueella. Paluu hotelliin. Lounas retken aikana. (A,L)

6. päivä 13.11.
Vaikuttava Hiroshima
Aamiaisen jälkeen on vuorossa Shinkansen-luotijunamatka Hiroshimaan. Täsmällisyydestään ja nopeudestaan tunnettu junalinja on miellyttävä tapa matkustaa Japanissa. Yli 800 km matka sujuu mukavasti noin neljässä tunnissa. Yhteinen lounas Hiroshimassa.Lounaan jälkeen nähdään atomipommin kupoli, joka on Hiroshiman kaupungin symboli ja säilytetty ennallaan siitä lähtien, kun pommi pudotettiin kaupunkiin toisen maailmansodan aikana. Kupoli on osa rauhanpuistoa, ja se sijaitsee lähellä rauhanmuistomerkkiä. Kupoli on ulkopuolella, joten vierailijat voivat kävellä sen ympäri ja ottaa kuvia. Shukkeien-puisto on japanilainen perinteinen puutarha, joka on tunnettu erityisesti maisema-arkkitehtuuristaan ja kauniista lampistaan. Puisto tarjoaa miellyttävän paikan rentoutumiseen ja virkistymiseen kaupungin vilinästä. Hiroshiman linna puolestaan oli alunperin rakennettu 1500-luvulla ja se on yksi Japanin kuuluisimmista linnarakennelmista. Se kuitenkin tuhoutui atomipommin räjähdyksessä toisen maailmansodan aikana ja se rakennettiin uudelleen vasta 1950-luvulla. Nykyään linna toimii museona, joka kertoo Hiroshiman historiasta ennen ja jälkeen pommin pudotuksen.Yöpyminen Hiroshimassa(A,L)

7. päivä 14.11.
Temppelisaari Miyajima, kohti kaunista Kiotoa
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle, joka on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhäköstä ja pyhäkön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhäkkö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan se nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan ja laskuveden aikaan laskeutuu takaisin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhäkkö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula, vaan saari on myös täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Maistele momiji-manju -leivoksia, vaahteranlehden mallisia tattaririisikakkuja, tai osta uskomusten mukaan onnea tuova riisikauha! Yhteinen lounas. Jatketaan junalla Kiotoon, joka ehti toimia pääkaupunkina noin 1100 vuotta ennen kuin pääkaupunki siirrettiin Tokioon. Kaupunki on pullollaan kulttuuriaarteita. Siirtyminen hotellille, majoittuminen. (A,L)

8. päivä 15.11.
Kultainen temppeli, Arashiyaman bambulehto
Vierailu Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Vieraillaan myös Ryoanji Temppelissä, joka on tunnettu rauhallisesta ja kauniista kivipuutarhastaan. Puutarhassa on 15 erikokoista kiveä, jotka on asetettu siten, että ne eivät koskaan ole samassa linjassa. Kivien asettelun merkitystä ei kuitenkaan tiedetä varmasti, ja se on jättänyt puutarhan tulkinnan yksilön omalle mielikuvitukselle. Temppelissä on useita muita nähtävyyksiä, kuten kaunis vesipuutarha ja historiallinen teeseremoniatalo. Lounas paikallisessa ravintolassa. Paluumatkalla vieraillaan Adashino Nenbutsuji-temppelissä joka on kuuluisa sen tuhansista patsaista, joissa on Buddhan nimi kaiverrettuna. Temppeliä pidetään paikkana, jossa muistellaan kuolleita ja rukoillaan heidän puolestaan. Lopuksi käydään Arashiyaman kuuluisassa bambulehdossa. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Paluu hotelliin. (A,L)

9. päivä 16.11.
Nijōn linna, kimono-show
Aamiaisen jälkeen lähdetään maistelemaan japanilaista sakea. Matka jatkuu Nijōn linnaan, jota shogunit asuttivat vuoden ajan. Jäljellä ovat alkuperäiset muurit, tornit ja vallihaudat sekä kaunis puutarha. Nijon linnan erikoisuus ovat käytävien ”satakielilattiat”: kun lattialla kävelee, se vikisee. Laulavien lattioiden tarkoitus oli suojella asukkaita salamurhaajilta. Lounas paikallisessa ravintolassa. Jatketaan matkaa šintolaiseen Fushimi Inari-taishan pyhättöalueelle. Tunnuksenomaista Fushimi Inarin alueelle ovat sen tuhannet oranssit torii-portit sekä temppelirakennukset, jotka ovat todella näyttäviä. Retken päätteeksi vieraillaan Nishijinin tekstiilialueella, perehdytään japanilaiseen tekstiilinvalmistuksen historiaan ja nähdään kimono-show. (A,L)

10. päivä 17.11.
Vapaapäivä
Viimeinen päivä Kiotossa, asiantuntijaoppaamme antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon. (A)

11. päivä 18.11.
Osakan linna ja Umeda Sky Building
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja lähdetään vielä tutustumaan ennen lentoa Osakan linnaan ja 173 metriä korkeaan näköalatorniin, Umeda Sky Buildingiin, jonka näköalatasanteelta on upeat näkymät kaupunkiin. Ajo lentokentälle ja paluumatka Suomeen. (A)

12. päivä 19.11.
Saapuminen Helsinkiin varhain aamulla.

Japani 5.-18.4.2024

1. päivä 5.4.
Finnairin yölento Tokioon lähtee Helsinki-Vantaalta illansuussa. Matka alkaa viihtyisästi Non- Schengen loungessa, jossa tarjoillaan virvokkeita ja pientä purtavaa.
.
2. päivä 6.4.
Tokio
Saapuminen Tokioon iltapäivällä, kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen päivällinen. (P)

3. päivä 7.4.
Tokio, Asakusa Senso -temppeli
Aamiaisen jälkeen lähdetään Tokion vanhalle Shitamachi-alueelle, joka Edo-kaudella tunnettiin erityisen eläväisenä alueena. Alue on säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. Yhteinen lounas, jonka jälkeen lähdetään tutustumaan Odaiban saarella sijaitsevaan Kansallinen innovaatioiden ja tulevaisuuden tekniikan museoon (Miraikan). Vapaa-aikaa ennen paluuta hotelliin. (A,L)

4. päivä 8.4.
Modernia Japania ja keisarillinen palatsi
Aamiaisen jälkeen vieraillaan vieraillaan Tokion keisarillisella palatsilla, missä sijaitsi kaupunkia aiemmin dominoinut Edon linna. Palatsin itäiseen siipeen on jäänyt talteen lukuisia pienempiä rakennuksia sekä palatsialueen puutarha, missä vierailija saa hyvän käsityksen linnan loistosta shogunien aikakaudella. Japanin keisari asuu edelleen palatsialueen suljetussa läntisessä siivessä. Vierailijoita päästetään ihailemaan sitä sisältä vain keisarin syntymäpäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Vieraillaan myös Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu ja Meiji-keisarille omistettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Se on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja siellä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Tutustutaan myös Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä vilkkuvat mainosvalot ja musiikkivideot valtavilla videotauluilla. Lounas retken aikana. (A,L)

5. päivä 9.4.
Kaunis Fuji, kuumat lähteet
Aamiaisen jälkeen lähdetään päiväretkelle. Vierailu Fujin vuoren maailmanperintökeskuksessa. Siellä voi oppia lisää Fujin vuoresta, sen historiasta,kulttuuriperinnöstä ja nykypäivästä. Jatketaan matkaa Oshino Hakkan kylään, ja ihaillaan Fuji-vuoren suuntaan avautuvia kauniita maisemia (säävaraus).Jatketaan Hakoneen, jossa Edo-kaudella (noin 1600-1860) sijaitsi yksi Tokioon johtavien pääteiden tarkastuspisteistä. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti kylpylöistään. Tutustutaan Hakonen pyhäköön ennen kylpyhetkeä Yumoton kuumien lähteiden (onsen) alueella. Paluu hotelliin. Lounas retken aikana. (A,L)

6. päivä 10.4.
Vapaapäivä
Viimeinen päivä Tokiossa, asiantuntijaoppaamme antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon. (A)

7. päivä 11.4.
Vaikuttava Hiroshima
Aamiaisen jälkeen on vuorossa Shinkansen-luotijunamatka Hiroshimaan. Täsmällisyydestään ja nopeudestaan tunnettu junalinja on miellyttävä tapa matkustaa Japanissa. Yli 800 km matka sujuu mukavasti noin neljässä tunnissa. Yhteinen lounas Hiroshimassa.Lounaan jälkeen nähdään atomipommin kupoli, joka on Hiroshiman kaupungin symboli ja säilytetty ennallaan siitä lähtien, kun pommi pudotettiin kaupunkiin toisen maailmansodan aikana. Kupoli on osa rauhanpuistoa, ja se sijaitsee lähellä rauhanmuistomerkkiä. Kupoli on ulkopuolella, joten vierailijat voivat kävellä sen ympäri ja ottaa kuvia. Shukkeien-puisto on japanilainen perinteinen puutarha, joka on tunnettu erityisesti maisema-arkkitehtuuristaan ja kauniista lammistaan. Puisto tarjoaa miellyttävän paikan rentoutumiseen ja virkistymiseen kaupungin vilinästä. Hiroshiman linna puolestaan oli alunperin rakennettu 1500-luvulla ja se on yksi Japanin kuuluisimmista linnarakennelmista. Se kuitenkin tuhoutui atomipommin räjähdyksessä toisen maailmansodan aikana ja se rakennettiin uudelleen vasta 1950-luvulla. Nykyään linna toimii museona, joka kertoo Hiroshiman historiasta ennen ja jälkeen pommin pudotuksen. Yöpyminen Hiroshimassa. (A,L)

8. päivä 12.4.
Temppelisaari Miyajima, kohti kaunista Kiotoa
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle, joka on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhäköstä ja pyhäkön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhäkkö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan se nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan ja laskuveden aikaan laskeutuu takaisin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhäkkö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula, vaan saari on myös täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Maistele momiji-manju -leivoksia, vaahteranlehden mallisia tattaririisikakkuja, tai osta uskomusten mukaan onnea tuova riisikauha! Yhteinen lounas. Jatketaan junalla Kiotoon, joka ehti toimia pääkaupunkina noin 1100 vuotta ennen kuin pääkaupunki siirrettiin Tokioon. Kaupunki on pullollaan kulttuuriaarteita. Siirtyminen hotellille, majoittuminen. (A,L)

9. päivä 13.4.
Kultainen temppeli, Arashiyaman bambulehto
Vierailu Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Vieraillaan myös Ryoanji Temppelissä, joka on tunnettu rauhallisesta ja kauniista kivipuutarhastaan. Puutarhassa on 15 erikokoista kiveä, jotka on asetettu siten, että ne eivät koskaan ole samassa linjassa. Kivien asettelun merkitystä ei kuitenkaan tiedetä varmasti, ja se on jättänyt puutarhan tulkinnan yksilön omalle mielikuvitukselle. Temppelissä on useita muita nähtävyyksiä, kuten kaunis vesipuutarha ja historiallinen teeseremoniatalo. Lounas paikallisessa ravintolassa. Paluumatkalla vieraillaan Adashino Nenbutsuji-temppelissä joka on kuuluisa sen tuhansista patsaista, joissa on Buddhan nimi kaiverrettuna. Temppeliä pidetään paikkana, jossa muistellaan kuolleita ja rukoillaan heidän puolestaan. Lopuksi käydään Arashiyaman kuuluisassa bambulehdossa. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Paluu hotelliin. (A,L)

10. päivä 14.4.
Nijōn linna,Fushimi Inarin oranssit torii-portit
Aamiaisen jälkeen lähdetään maistelemaan japanilaista sakea. Matka jatkuu Nijōn linnaan, jota shogunit asuttivat vuoden ajan. Jäljellä ovat alkuperäiset muurit, tornit ja vallihaudat sekä kaunis puutarha. Nijon linnan erikoisuus ovat käytävien ”satakielilattiat”: kun lattialla kävelee, se vikisee. Laulavien lattioiden tarkoitus oli suojella asukkaita salamurhaajilta. Lounas paikallisessa ravintolassa. Jatketaan matkaa šintolaiseen Fushimi Inari-taishan pyhättöalueelle. Tunnuksenomaista Fushimi Inarin alueelle ovat sen tuhannet oranssit torii-portit sekä temppelirakennukset, jotka ovat todella näyttäviä. (A,L)

11.-12. päivä 15.4.-16.4.
Vapaapäivä
Viimeiset päivät Kiotossa, asiantuntijaoppaamme antaa vinkkejä vapaapäivien viettoon. (A)

13. päivä 17.4.
Osakan linna ja Umeda Sky Building
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja lähdetään vielä tutustumaan ennen lentoa Osakan linnaan ja 173 metriä korkeaan näköalatorniin, Umeda Sky Buildingiin, jonka näköalatasanteelta on upeat näkymät kaupunkiin. Ajo lentokentälle ja paluumatka Suomeen. (A)

14. päivä 18.4.
Saapuminen Helsinkiin varhain aamulla.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
8.11. Helsinki - Tokio Haneda 17.55 - 14.25+1 Finnair
18.11. Osaka - Helsinki          23.25 - 05.30+1 Finnair
 
Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
5.4. Helsinki - Tokio Haneda 18.30 - 13.50+1 Finnair
17.4. Osaka - Helsinki          22.25 - 05.30+1 Finnair


Majoitus
Tokyo Toranomon Tokyu REI Hotel ***hotel, Tokio tai vastaava, 4 yötä
Keskitasoinen hotelli
Hiroshima Tokyu REI  *** , Hiroshima tai vastaava, 1 yö
Keskitasoinen hotelli
Hotelli Urban hotel Kyoto Nijo Premium *** , Kioto  tai vastaava, 4 yötä
Keskitasoinen hotelli


Majoitus 2024
Hotel Monterey Hanzomon, Tokio ***+, Tokio tai vastaava, 5 yötä
Keskitasoinen hotelli
Hiroshima Tokyu REI  *** , Hiroshima tai vastaava, 1 yö
Keskitasoinen hotelli
Hotelli Urban hotel Kyoto Nijo Premium *** , Kioto  tai vastaava, 5 yötä
Keskitasoinen hotelli

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 650 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Hinta perustuu 5.4.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.