Nousevan auringon maa - Japani 19.-28.3.2019

Tokio - Fuji - Hiroshima - Kioto
Kiertomatkalla Japanin hienostunut perinnekulttuuri ja maan pitkä historia kohtaavat nykypäivän modernin, pilvenpiirtäjien kehystämän urbaanin sykkeen. Temppelit, puutarhat ja historialliset kaupunginosat kiehtovat siinä, missä ainutlaatuinen ruoka ja luotijunatkin. Nousevan auringon maa tarjoaa kokeneemmallekin matkailijalle uutta ja ihmeellistä nähtävää ja koettavaa!Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat lennot
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (8 x aamiainen, 7 x lounas)
• ohjelman mukaiset retket
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

3 298 €

1.päivä
Finnairin suora lento Tokioon.

2.päivä
Tokio, Asakusa Senso -temppeli

Lähtö lentoasemalta Tokion vanhalle Shitamachi-alueelle, joka Edo-kaudella tunnettiin erityisesti eläväisenä alueena. Alue on vielä säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. Tutustuminen myös Shinjukun hallintorakennuksen pilvenpiirtäjään, lounas ennen hotelliin majoittumista

3.päivä
Modernia Japania ja Keisarillinen palatsi
Aamulla vieraillaan Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Meiji-keisarille omistettu pyhättö on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja pyhätöllä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Tutustutaan myös Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä vilkkuvat mainosvalot ja musiikkivideot valtavilla videotauluilla. Lounaan jälkeen vierailu Tokion keisarillisella palatsilla, jossa sijaitsi ennen kaupunkia dominoinut Edon linna. Palatsin itäiseen siipeen on jäänyt talteen lukuisia pienempiä rakennuksia ja palatsialueen puutarha, josta vierailija saa hyvän käsityksen linnan loistosta shogunien aikakaudella. Japanin keisari asuu palatsialueen suljetussa läntisessä siivessä, jota vierailijat pääsevät ihailemaan sisältä vain keisarin syntymäpäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Museolta suunnataan Uenon puistoon, joka tunnetaan lukuisista kirsikkapuistaan.

4.päivä
Fuji-vuori, Hakonen pyhättö ja Ashi-järvi
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Fuji-vuorta, jota ihaillaan lähellä sijaitsevasta idyllisestä japanilaiskylästä, Oshino Hakkaista, josta avautuvat kauniit maisemat Fujille. Matka jatkuu Hakoneen. Edo-kaudella (n. 1600 – 1860) kaupungissa sijaitsi yksi Tokioon johtavien pääteiden tarkastuspisteistä, ja kaupungin merkitys Japanin historiassa näkyy hyvin mm. Hakonen pyhätössä, jossa matkalaiset kävivät rukoilemassa ennen matkalle lähtöään. Satoja vuosia vanhat seetrit ympäröivät pyhätölle johtavaa tietä, joka kulkee kuvankauniin Ashijärven viertä pitkin. Käydään myös järvellä ihailemassa Fuji-vuoren näkymää, mikäli sää sen sallii. Lounas retken aikana.

5.päivä
Hiroshimaan
Lähtö aamiaisen jälkeen Shinkansen -luotijunalla Hiroshimaan. Perillä lounas, ja tutustuminen atomipommimuseoon ja rauhanpuistoon. Kaupungin keskellä sijaitsevassa puistossa on nähtävillä useita muistomerkkejä, rauhanmuseo sekä lähes ainut atomipommin tuhon jäljiltä säilynyt rakennus, jota tänä päivänä kutsutaan atomipommikupoliksi.

6.päivä
Miyajiman saari
Matka jatkuu Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle. Saari on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhätöstä ja pyhätön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhättö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan pyhättö nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan, ja laskuveden aikaan se laskeutuu takaisin paalutuksilleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhättö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula. Saari on täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Lisäksi saari sijaitsee Japanin sisämerellä, ja näkymät saarella sijaitsevan vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat. Lounas ennen junamatkaa Kiotoon. Ennen pääkaupungin siirtämistä Tokioon Kioto ehti olla pääkaupunkina noin 1100 vuotta, ja kaupunki onkin pullollaan kulttuuriaarteita

7.päivä
Kioto
Tänään on vapaapäivä. Halukkaat voivat kuitenkin tutustua tähän kauniiseen kaupunkiin asiantuntijaoppaamme vinkkejä noudattaen.

8. päivä
Kinkaku-temppeli, bambulehto
Aamiaisen jälkeen lähtö Arashiyaman kuuluisalle bambulehdolle. Bambumetsikön halki kulkeva tie vie kulkijan taianomaiseen maisemaan, jossa voi tuntea kuinka japanilaiset tarinat ja legendat heräävät henkiin. Vierailu myös Kioton valokuvatuimmalla kohteella, Kultaisella paviljongilla. Peilityynen järven pinnasta heijastuva kolmikerroksinen temppeli oli alun perin mahtavan Ashikaga-suvun yksityinen huvila, joka 1300-luvulla muutettiin zen-temppeliksi. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Paluu Kioton ytimeen, vanhalle keisarin palatsille, jossa Japanin keisari asui aina vuoteen 1869 asti. Majesteetilliset palatsirakennukset ja puutarhat tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden saada tuntumaa siitä ylellisestä elämästä, jota Japanin keisarit viettivät menneinä vuosisatoina. Lopuksi käydään Nishijinin tekstiilialueella, joka tunnettiin vielä toiseen maailmansotaan asti Japanin tekstiilimekkana. Perehdytään japanilaiseen tekstiilinvalmistuksen historiaan ja nähdään kimono-show. Lounas retken aikana.

9.päivä
Kiyomizun temppeli, Ninenzakan käsityöpuodit
Aamiaisen jälkeen vieraillaan vuonna 778 perustetulla Kiyomizun temppelillä. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtäkään naulaa. Kiyomizulta jatketaan temppelin vieressä sijaitsevalle Ninenzakan ja Sannenzakan alueelle. Alue on säilyttänyt erinomaisesti perinteisen kiotolaisen ilmapiirin: vanhat machiya-tyyliset talot pienine käsityöpuoteineen reunustavat vuoren rinteillä kiemurtelevia kujia tarjoten vierailijalle näkymän menneeseen Kiotoon. Itäisiltä vuorilta suunnataan Šintolaiseen Fushimi Inari-taisha pyhäkköalueelle. Tunnuksenomaista Fushimi Inarin alueelle ovat sen tuhannet oranssit portit (torii) sekä temppelirakennukset, jotka ovat todella näyttävä näky. Lopuksi käydään Nishiki torialueella ihmettelemässä runsasta ruokatarjontaa.

10.päivä
Paluu Suomeen
Aamiaisen jälkeen lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

 

 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki – Tokio 17.30 – 10.00+1
Osaka – Helsinki 11.45 – 15.10 


Hotellit
Tokio: Shinbashi Atagoyama Tokyu REI hotel tai vastaava
Keskitasoinen hotelli

Hiroshima: Hotel Sunroute Hiroshima tai vastaava
Keskitasoinen hotelli

Kioto:Urbian hotel Kyoto Nijo Premium tai vastaava
Keskitasoinen hotelli


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €