Normandian helmet ja Jerseyn saari 21.-26.4.2022

Normandian maakunta tarjoaa vaihtelevia rannikko- sekä maaseutumaisemia, historiallisia kohteita sekä liittoutuneiden maihinnousurannikon toisen maailmansodan ajoilta. Normandialaisessa keittiössä käytetään monipuolisia herkkuja juustoista omenatorttuihin unohtamatta paikallista omenasiideriä sekä siitä tislattua Calvadosta, josta Hemingwaykin piti.

Maisemat ovat inspiroineet monia taiteilijoita, kuten Claude Monet´ta, jonka kotitalossa vieraillaan.  Käynti Jerseyn saarella kruunaa matkan.

Asiantuntijan matkassa 

Massiah Pirkko

Massiah Pirkko, asiantuntijaopas

Vuosikymmeniä Ranskassa asunut virallinen opas, joka on perehtynyt erityisesti taidehistoriaan ja ranskalaiseen kulttuuriin. ...

Rajander Leila

Rajander Leila, asiantuntijaopas

Ranskan valtion virallinen opas, kielten opettaja, tulkki ja kääntäjä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 596 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 21.4.
Claude Monet´n innoittamia maisemia

Lento Pariisiin. Ajo historialliseen Roueniin, jossa kävelyretki vanhassa keskustassa, tutustuminen keskiaikaiseen tuomiokirkkoon, Notre Dame de Roueniin, jonka julkisivua Claude Monet on kuvannut lukuisissa maalauksissaan. Kävelykierroksen varrella nähdään keskiaikaisia puuristikkotaloja ja tori, jossa Jeanne d'Arc poltettiin roviolla. Yhteinen lounas yhdessä Ranskan vanhimmista majataloista. Matka jatkuu kohti Etretat’n viehättävää satamakaupunkia, jonka rantakalliot Claude Monet ja monet muut taiteilijat ovat maalanneet. Nähdään myös Arsene Lupinin kirjoittajan Maurice Leblancin talo. Päivä päättyy Le Havren satamakaupunkiin, jossa majoittuminen. (L)

2.päivä 22.4.
Normandian maihinnousurannikko
Aamiainen. Lähtö kohti maihinnousurannikkoa. Liittoutuneiden maihinnousu 06.06.1944 oli ratkaiseva tapahtuma toisen maailmansodan aikana. Käynti Arromanche'n maihinnousumuseossa, lounas. Matka jatkuu Omaha Beachille ja Amerikkalaisten hautausmaalle, jonka jälkeen ajo kohti Bayeux´n kaupunkia, jossa ihaillaan 1000-luvulla kudottua "kuningatar Matildan kudonnaista". Seinävaate kertoo historialliset tapahtumat Normandian herttuan Wilhelmin Englannin valloituksesta ja hänen kruunauksestaan Englannin kuninkaaksi. Koska myöhäinen majoittuminen, illallinen nautitaan hotellissa, (A,L,I)

3. päivä 23.4.
Jerseyn saari
Aamiainen. Lähtö bussilla kohti Granvillen pientä satamakaupunkia, josta jatko laivalla kohti Jerseyn saarta. Veroparatiisinakin tunnetulla saarella on historiallisesti tärkeä asema jo sijaintinsa vuoksi Englannin kanaalissa, Ranskan ja Britannian välimaastossa. Lounas ja kiertoajelu saarella, jonka jälkeen on tunne, kuin olisi piipahtanut ulkomailla ja täysin toisenlaisessa omaperäisessä, mutta mielenkiintoisessa kulttuurissa. Paluu laivalla Granvilleen ja sieltä bussilla Caeniin. (A,L)

4. päivä 24.4.
Mont Saint Michelin luostari
Aamiaisen jälkeen lähtö luostarisaarelle. Benediktiinimunkkien keskiajalla pienelle kallioiselle saarelle rakentamaa luostaria kutsutaan "ihmeeksi" la Merveille ja se on jo vuosia ollut Unescon kulttuuriperintölistalla. Nautitaan lounas, jonka jälkeen omaa aikaa tutkia luostarisaaren salaisuuksia ja tehdä ostoksia. Paluu Caeniin. (A,L)

5. päivä 25.4.
Deauville, ”herrasväen” paratiisi, siideri-ja juustomaistajaiset
 Matka jatkuu Honfleurin romanttiseen satamakaupunkiin, jossa vierailu Ranskan vanhimmassa puukirkossa Sante Catherinessa. Yhteinen lounas. Matka jatkuu kohti Deauvillea, 1800-luvulla perustettua kylpyläkaupunkia, joka on aina ollut Pariisin "herrasväen"  paratiisi.  Käynti siideri ja calvados-tilalla, jossa maistiaiset. Majoittuminen. (A,

6. päivä 26.4.
Giverny, Monet'n puutarha ja kotitalo
Aamiaisen jälkeen lähdetään Givernyn kylään, Claude Monet`n taloon. Impressionisti Claude Monet asui Givernyssä vuodesta 1883. Hän rakennutti kotiinsa ihastuttavan itämaisen vesipuutarhan, jota voi vielä tänäkin päivänä ihastella. Täällä hän maalasi kaikkein kuuluisimpia maalauksiaan, kuten Vesililjat-sarjan ja Sillan, joihin hän käytti mallina omaa puutarhaansa. Lumoava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounas Givernyssä. Ajo lentoasemalle, josta lento Suomeen. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Pariisi  07.35 - 09.40 Finnair
Pariisi - Helsinki  19.00 - 22.55 Finnair

 


Majoitus
Mercure Le Havre Centre Bassin du Commerce ****, Le Havre, 1 yö. Siisti hotelli, huoneissa
kylpyhuone ja sat. TV sekä ilmastointi. Hotellissa ravintola ja baari.

Mercure Caen Cote De Nacre***, 4 yötä. Siisti hotelli kaupungin laidalla. Matkaa keskustaan n. 4 km.Huoneissa ilmastointi ja sat.TV sekä kylpyhuone. Ravintola ja baari. Hotelli on savuton.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 280 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.