Normandian helmet ja Jerseyn saari 19.-24.4., 31.8.-5.9.2023

Normandian maakunta tarjoaa vaihtelevia rannikko- ja maaseutumaisemia sekä upeita historiallisia kohteita. Nämä maisemat ovat inspiroineet monia taiteilijoita, mm. Claude Monet´ta.
 
Matkan aikana tutkitaan benediktiinimunkkien rakentaman luostarisaaren salaisuuksia, tutustutaan 1800-luvulla perustettuun Deauvillen kylpyläkaupunkiin ja nautitaan normandialaisen keittiön monipuolisista herkuista - unohtamatta paikallista omenasiideriä ja siitä tislattua Calvadosta, josta Hemingwaykin piti. Vierailut Jerseyn saarella ja Claude Monet'n kotitalossa Givernyssä kruunaavat matkan.

Asiantuntijan matkassa 

Massiah Pirkko

Massiah Pirkko, asiantuntijaopas

Vuosikymmeniä Ranskassa asunut virallinen opas, joka on perehtynyt erityisesti taidehistoriaan ja ranskalaiseen kulttuuriin. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 886 € kevät 2023
1 996 € syksy 2023


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä
Rouen - Etretat - Le Havre 19.4.,31.8.
Ajo historialliseen Roueniin, jossa kävelyretki vanhassa keskustassa, tutustuminen keskiaikaiseen tuomiokirkkoon, Notre Dame de Roueniin, jonka julkisivua Claude Monet on kuvannut lukuisissa maalauksissaan. Kävelykierroksen varrella nähdään keskiaikaisia puuristikkotaloja ja tori, jossa Jeanne d'Arc poltettiin roviolla
Matka jatkuu kohti  Etretat'n viehättävää satamakaupunkia, jonka rantakalliot Claude Monet ja monet muut taiteilijat ovat maalanneet. Nähdään myös Arsene Lupinin kirjoittajan Maurice Leblancin talo. Lounas päivän aikana. Majoitutaan Le Havren viehettävään kaupunkiin (A,L)

2.päivä 20.4.,1.9.
Le Havre- Honfleur- Deauville  - Saint Malo
 Matka jatkuu Honfleurin romanttiseen satamakaupunkiin, jossa vierailu Ranskan vanhimmassa puukirkossa Sante Catherinessa. Käynti calvados-tilalla, jossa maistiaiset. Yhteinen lounas. Matka jatkuu kohti Deauvillea, 1800-luvulla perustettua kylpyläkaupunkia, joka on aina ollut Pariisin "herrasväen"  paratiisi . Matka jatkuu St. Maloon, jossa yövytään kaksi yötä. (A,L)

3.päivä 21.4.,2.9.
Jerseyn saari
Aamiainen. Lähtö lautalla kohti Jerseyn saarta. Veroparatiisinakin tunnetulla saarella on historiallisesti tärkeä asema jo sijaintinsa vuoksi Englannin kanaalissa, Ranskan ja Britannian välimaastossa. Lounas ja kiertoajelu saarella, jonka jälkeen on tunne, kuin olisi piipahtanut ulkomailla ja täysin toisenlaisessa omaperäisessä, mutta mielenkiintoisessa kulttuurissa. Paluu laivalla St Maloon.(A,L)

4.päivä 22.4.,3.9.
Mont Saint Michelin luostari, St Malo- Jersey- St Malo
Aamiaisen jälkeen pieni kierros St.Malon kaupungista ennen ajoa luostarisaarelle. Benediktiinimunkkien keskiajalla pienelle kallioiselle saarelle rakentamaa luostaria kutsutaan "ihmeeksi" la Merveille ja se on jo vuosia ollut Unescon kulttuuriperintölistalla. Nautitaan lounas, jonka jälkeen omaa aikaa tutkia luostarisaaren salaisuuksia ja tehdä ostoksia. Ajo Caeniin, jossa yövytään kaksi yötä. (A,L)

5.päivä 23.4.,4.9.
Normandian maihinnousurannikko,- Caen - maihinnousuranniikko - Bayeux  - Caen
Aamiainen. Lähtö kohti maihinnousurannikkoa. Liittoutuneiden maihinnousu 06.06.1944 oli ratkaiseva tapahtuma toisen maailmansodan aikana. Käynti Arromanche'n maihinnousumuseossa. Matka jatkuu Omaha Beachille ja Amerikkalaisten hautausmaalle, jonka jälkeen ajo kohti Bayeux´n kaupunkia. Lounas ennen tutustumista 1000-luvulla kudottua "kuningatar Matildan kudonnaista". Seinävaate kertoo historialliset tapahtumat Normandian herttuan Wilhelmin Englannin valloituksesta ja hänen kruunauksestaan Englannin kuninkaaksi. Paluu Caeniin. (A,L)

6. päivä 24.4.,5.9.
Giverny, Monet'n puutarha ja kotitalo, Caen- Giverny -  lentokenttä
Aamiaisen jälkeen lähdetään Givernyn kylään, Claude Monet`n taloon. Impressionisti Claude Monet asui Givernyssä vuodesta 1883. Hän rakennutti kotiinsa ihastuttavan itämaisen vesipuutarhan, jota voi vielä tänäkin päivänä ihastella. Täällä hän maalasi kaikkein kuuluisimpia maalauksiaan, kuten Vesililjat-sarjan ja Sillan, joihin hän käytti mallina omaa puutarhaansa. Lumoava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounas Givernyssä. Ajo lentoasemalle, josta lento Suomeen. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Pariisi  07.35 - 09.40 Finnair
Pariisi - Helsinki  19.00 - 22.55 FinnairMercure Le Havre Centre Bassin du Commerce ****, Le Havre, 19.4. 1 yö
Siisti hotelli lähellä kaupungin keskustaa.Huoneissa tallelokero, hiustenkuivaaja, TV, ilmainen wifi, vedenkeitin.  Hotellissa ravintola ja baari.

Ibis le Havre***, 31.8. 1 yö
Turistiluokan hotelli keskustassa.
Huoneissa ilmainen Wifi, TV, kirjoituspöytä. Hotellissa buffet-aamiainen, baari.

Ibis St.Malo Plage ***,  St. Malo 2 yötä
Turistiluokan hotelli lähellä rantaa. Huoneissa ilmainen Wifi, TV, kirjoituspöytä. Hotellissa buffet-aamiainen, baari.

Best Western plus le modern, Caen**** 2 yötä
Hotelli sijaitsee Caenin keskustassa. Huoneissa tallelokero, hiustenkuivaaja, TV, ilmainen wifi, vedenkeitin. Hotellissa buffet-aamiainen ja baari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.