Normandian helmet ja Jerseyn saari 22.-27.4. ja 22.-27.9.2019

Normandian maakunta tarjoaa vaihtelevia rannikko- sekä maaseutumaisemia, historiallisia kohteita sekä liittoutuneiden maihinnousurannikon toisen maailmansodan ajoilta. Normandialaisessa keittiössä käytetään monipuolisia herkkuja juustoista omenatorttuihin unohtamatta paikallista omenasiideriä sekä siitä tislattua Calvadosta, josta Hemingwaykin piti. Normandian maisemat ovat inspiroineet monia taiteilijoita, kuten Claude Monet´ta, jonka kotitalossa vieraillaan. Kirjailija Gustave Flaubert'n kuuluisimman romaanin Madame Bovaryn tapahtumat sijoittuvat Normandiaan. Käynti Jerseyn saarella kruunaa matkan.

Asiantuntijan matkassa 

Massiah Pirkko

Massiah Pirkko, Asiantuntijaopas

Vuosikymmeniä Ranskassa asunut virallinen opas, joka on perehtynyt erityisesti taidehistoriaan ja ranskalaiseen kulttuuriin. ...

Rajander Leila

Rajander Leila, Asiantuntijaopas

Ranskan valtion virallinen opas, kielten opettaja, tulkki ja kääntäjä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 490 € 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 22.9., 22.4.
Claude Monet´n innoittamia maisemia

Lento Pariisiin. Ajo historialliseen Roueniin, jossa kävelyretki vanhassa keskustassa, tutustuminen keskiaikaiseen tuomiokirkkoon, Notre Dame de Roueniin, jonka julkisivua Claude Monet on kuvannut lukuisissa maalauksissaan. Kävelykierroksen varrella nähdään keskiaikaisia puuristikkotaloja ja tori, jossa Jeanne d'Arc poltettiin roviolla. Yhteinen lounas yhdessä Ranskan vanhimmista majataloista. Matka jatkuu kohti Etretat’n viehättävää satamakaupunkia, jonka rantakalliot Claude Monet ja monet muut taiteilijat ovat maalanneet. Nähdään myös Arsene Lupinin kirjoittajan Maurice Leblancin talo. Päivä päättyy Le Havren satamakaupunkiin, jossa majoittuminen. (L)

2.päivä 23.9., 23.4.
Deauville, ”herrasväen” paratiisi, siideri-ja juustomaistajaiset
Aamiaisen jälkeen kiertoajelu Le Havressa, jonka keskusta tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa. Uudelleen rakennettu keskus on tänä päivänä Unescon kulttuuriperintölistalla. Ranskalaisten arvostama elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki kuvasi ”le Havre” –filminsä juuri kyseisessä kaupungissa. Matka jatkuu Honfleurin romanttiseen satamakaupunkiin, jossa vierailu Ranskan vanhimmassa puukirkossa Sante Catherinessa. Yhteinen lounas. Matka jatkuu kohti Deauvillea, 1800-luvulla perustettua kylpyläkaupunkia, joka on aina ollut Pariisin "herrasväen"  paratiisi.  Käynti siideritilalla siideriä ja juustoja maistelemassa. Majoittuminen Caenin kaupunkiin. (A,L)

3.päivä 24.9., 24.4.
Wilhelm Valloittajan jalanjäljillä, Normandian maihinnousurannikko
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Bayeuxin kaupunkia. Matkalla nähdään Wilhelm Valloittajan linna ja Abbey aux Hommes –luostarikirkko, jossa on hänen hautansa. Bayeuxin kaupungissa ihaillaan 1000-luvulla kudottua "kuningatar Matildan kudonnaista". Liki 70 metrinen seinävaate kertoo historialliset tapahtumat Normandian herttuan Wilhelmin Englannin valloituksesta ja hänen kruunauksestaan Englannin kuninkaaksi. Matka jatkuu maihinnousurannikolle. Liittoutuneiden maihinnousu Normandian rannikolle 06.06.1944 oli ratkaiseva tapahtuma toisen maailmansodan aikana. Käynti Arromanche'n maihinnousumuseossa, josta matka jatkuu Omaha Beachille ja Amerikkalaisten hautausmaalle. Lounas päivän aikana. (A,L)

4.päivä 25.9., 25.4.
Mont Saint Michelin luostari
Aamiaisen jälkeen lähtö luostarisaarelle. Benediktiinimunkkien keskiajalla pienelle kallioiselle saarelle rakentamaa luostaria kutsutaan "ihmeeksi" la Merveille ja se on jo vuosia ollut Unescon kulttuuriperintölistalla. Nautitaan lounas, jonka jälkeen omaa aikaa tutkia luostarisaaren salaisuuksia ja tehdä ostoksia. Paluu Caeniin. (A,L)

5.päivä 26.9., 26.4.
Jerseyn saari
Aamiainen. Lähtö bussilla kohti Granvillen pientä satamakaupunkia, josta jatko laivalla kohti Jerseyn saarta. Veroparatiisinakin tunnetulla saarella on historiallisesti tärkeä asema jo sijaintinsa vuoksi Englannin kanaalissa, Ranskan ja Britannian välimaastossa. Lounas ja kiertoajelu saarella, jonka jälkeen on tunne, kuin olisi piipahtanut ulkomailla ja täysin toisenlaisessa omaperäisessä, mutta mielenkiintoisessa kulttuurissa. Paluu laivalla Granvilleen ja sieltä bussilla Caeniin. (A,L)

6.päivä 27.9., 27.4.
Giverny, Monet'n puutarha ja kotitalo
Aamiaisen jälkeen lähdetään Givernyn kylään, Claude Monet`n taloon. Impressionisti Claude Monet asui Givernyssä vuodesta 1883. Hän rakennutti kotiinsa ihastuttavan itämaisen vesipuutarhan, jota voi vielä tänäkin päivänä ihastella. Täällä hän maalasi kaikkein kuuluisimpia maalauksiaan, kuten Vesililjat-sarjan ja Sillan, joihin hän käytti mallina omaa puutarhaansa. Lumoava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounas Givernyssä. Ajo lentoasemalle, josta lento Suomeen. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Pariisi  07.35 - 09.40 Finnair
Pariisi - Helsinki  19.00 - 22.55 Finnair


Majoitus

22.-23.4., 22.-23.9.2019
Mercure Le Havre Centre Bassin du Commerce ****, Le Havre, 1 yö

23.-27.4.2019
Novotel Caen Côte de Nacre ****, Caen, 4 yötä

23.-27.9.2019
Mercure Caen Cote De Nacre ****, Caen, 4 yötä 

Hotellit ovat hyviä keskitasoisia hotelleja hieman Caenin keskustan ulkopuolella, 10 min. bussimatkan päässa keskustasta.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 280 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.