Downton Abbeyn idyllinen Englanti 3.–6.8.2018

Viehättävä, rauhallinen matka vehreisiin englantilaisiin maalaismaisemiin, sen pieniin kyliin ja upeisiin puutarhoihin. Viimeisenä päivänä antoisa vierailu Highclere kartanoon, jossa filmattiin Downton Abbey televisiosarja.

Asiantuntijan matkassa 

Jukarainen Sirpa

Jukarainen Sirpa, Asiantuntijaopas

Lontoon kaupungin virallinen opas vuodesta 1999. Erityisalaa ovat Lontoon lisäksi opastetut kiertomatkat Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Irlannissa. Lisämausteena ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukaiset ateriat ( 3 x aamiainen , 2 x lounas, 3 x illallinen)
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Lontoosta alkaen

1 198 €

 

1. päivä
Greys Courtin kartanoalueen puutarhat, Downton Abbeyn kuvauskohteita, Burfordin pikkukylä – Unescon suojelukohde
Lento Lontooseen Heathrow´n lentokentälle, jossa suomenkielinen opas on vastassa. Ajo viehättävään Henley-on-Thames kaupunkiin, jonka lähellä on Greys Courtin yksityisen perheen omistamat tiilimuuripuutarhat, joissa kasvaa perinneruusuja, pioneja, koristeellinen keittiöpuutarha ja 1800-luvun wisteriakuja. Täällä filmattiin muutama kuvauskohta tunnettuun Downton Abbey sarjaan. Matka jatkuu Cotswold  -alueelle, joka tunnetaan lainehtivista kukkuloistaan ja kauniista pienistä kylistään, joissa talojen rakennusaineena on käytetty keltaista hiekkakiveä. Vieraillaan Burfordin pikkukylässä, joka on yksi Unescon suojelukohteista. Yhteinen lounas paikallisessa pubissa, jonka jälkeen poiketaan Bamptonin pikkukylään, jossa filmattiin Downton Abbeyn kyläkohtauksia. Täällä on kirkko, missä pidettiin Downton Abbeyn hautajaisia ja häitä.  Jatketaan kylän lähellä olevaan maatilamuseoon, Cogges Farmiin, jossa puolestaan filmattiin maatalokohtaukset. Museo on mielenkiintoinen jo itsessään vaikka filmiä ei olisikaan nähnytkään. Majoittuminen maaseutuhotelliin. Yhteinen illallinen.

2. päivä
Hidcote Manorin ja Sudeleyn linnan puutarhat
Aamiaisen jälkeen lähtö viehättävään Bourton-on-the Water kylään, jonka keskellä virtaa rauhallinen Windrushjoki. Matka jatkuu Sudeleyn linnaan, jonka puutarhat ovat erityisen upeat.  Linnan vanhaan kirkkoon on haudattu Henrik VIII:n viimeinen aviopuoliso, Catharine Parr. Sudeley linnan puutarha on linnan 1000 -vuotisen kuninkaallisen historian inspiroima. 10 pientä puutarhaa sulautuu saumattomasti yhteen tällä yli 5 hehtaarin alueella. Sudeley hoitaa puutarhansa luonnonmukaisilla tavoilla ja ottaa osaa tieteelliseen tutkimustyöhön.  Iltapäivällä siirrytään Stratford-upon-Avoniin, jossa on omaa aikaa niin   ostoksille kuin piipahtamiseen Shakespearen syntymäkotiin tämän pienen kaupungin keskustassa. Aikaa omatoimiseen lounaaseen. Matka jatkuu kuuluisaan lainehtivien kukkuloitten keskellä olevaan Hidcote Manor puutarhaan, jossa on maan parhaimpana pidetty kartanopuutarha. Puutarhan on luonut Lawrence  Johnston yli 70 vuotta sitten.    Puutarha on jaettu “huoneisiin”, joissa kasvaa eri vuoden aikana erilaiset kasvit, usein niin, että huoneet on jaettu väreittäin. Tämä puutarha on todellinen taiteellinen kokemus ja kiistämättä yksi maan vaikuttavimmista. Täällä on myös mielenkiintoinen Ha Ha –aita.  Nykyinen omistaja on National Trust säätiö, joka jo itsessään on mielenkiintoinen aihe. Paluu hotelliin, jossa illallinen.

3. päivä
Oxford, Newbury
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Oxfordia, joka tunnetaan parhaiten komisario Morsen ja Lewisin televisiosarjoista. Tehdään kävelykierros kaupungin sydämessä ja kuullaan miten Oxfordin yliopisto toimii ja miksi se on vieläkin maan parhaimpia yliopistoja. Omatoiminen lounastauko. Matka jatkuu Laycockin kylään, jossa on filmattu ”Ylpeys ja ennakkoluulot” elokuvaa, samoin kuin osia Harry Pottereista. Kylän katulamputtomat kadut vievät satavuotta ajassa taaksepäin. Lähdetään kohti Newburya, jossa yövytään. Matkalla lyhyt jaloittelutauko Marlborough´n kylässä, joka tuli tunnetuksi siitä, että Cambridgen herttuatar Kate kävi koulua täällä. Majoittuminen ja illallinen hotellissa.

4. päivä
Highclere Castle
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja lähdetään lähellä olevalle Highcleren aateliskartanolle. Highclere Castle on kaunis ja lämpöisen ystävällinen koti, jonka omistaa Carnarvonin kreivi ja kreivitär. Linna on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi siitä, että siellä filmattiin suosittu televisiosarja Downton Abbey. Monet huoneista, joita kierroksella nähdään, ovat tuttuja tästä sarjasta. Nimenomaan olohuone ja ruokahuone tuovat mieleen Maggie Smithin esittämän kreivitäräidin, kun hän narisevalla äänellään komentaa sukulaisiaan. Upeat maisemat alueella ovat maan parhaimpana pidetyn maisemapuutarhojen suunnittelijan Capability Brownin käsialaa. Tyypillinen englantilainen pubilounas, fish & chips, lähellä olevassa pubissa ennen bussikuljetusta lentokentälle. Lento Helsinkiin.

Pidätämme oikeuden vaihtaa Highclere vierailun Windsorin linnan vierailuun, jos Highclere on filmausten vuoksi kiinni.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Lontoo – Helsinki 18.05 – 23.00 Finnair


Hotellit
Oxford Witney Hotel, Witney (2 yötä)
Moderni 4* hotelli, joka on rakennettu vanhaan tyyliin paikallisesta kivestä. Hotellissa on 87 huonetta, joissa on tv, hiustenkuivaaja ja teen-ja kahvinkeittovälineet sekä tallelokero. Huoneissa ja yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Baarin ja ravintolan lisäksi hotellissa on vapaa-ajankeskus uima-altaineen ja saunoineen.
The Mercure Newbury Elcot Park Hotel, Newbury (1 yö)
Moderni 4* maaseutuhotelli 1800-luvun rakennuksessa. Ympärillä 6 ha puisto. Talon alkuperäinen omistaja on tunnettu runoilija Percy Shelley. 73 huonetta, joissa TV, ilmainen WiFi, teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja. Huoneita on itse talossa sekä piha-alueella olevassa tallirakennuksessa. Hotellissa baari ja ravintola.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €