Downton Abbeyn idyllinen Englanti 15.-18.8.2021

Mielenkiintoinen matka vehreisiin englantilaisiin maalaismaisemiin, idyllisiin pieniin kyliin ja upeisiin puutarhoihin. Sokerina pohjalla vierailu upeassa Highcleren kartanossa, jossa filmattiin Downton Abbey televisiosarja.

Asiantuntijan matkassa 

Kinos Ville

Kinos Ville, asiantuntijaopas

Englannin tuntija, joka on asunut Brittein saarilla jo vuosia eri paikoissa, tällä hetkellä Lontoossa. Ville Kinoksella on vankka tuntemus ja tietämys Englannin ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat,  kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Lontoosta alkaen

1 198 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 26.7., 15.8.
Turvillen pikkukylä, Downton Abbeyn kuvauskohteita, Burfordin pikkukylä – Unescon suojelukohde
Lento Lontooseen. Ajetaan noin tunnin matka idylliseen Turville -kylään, jossa on filmattu suomessakin esitettyä sarjaa Dibleyn Kirkkoherra ja elokuvia 101 Dalmatialaista, Ylpeys ja Ennakkoluulo sekä Chitty Chitty Bang Bang. Pidetään lyhyt tauko. Iltapäivällä tullaan Cotswold  -alueelle, joka tunnetaan kauniista pienistä kylistään. Lounas Burfordin pikkukylässä, joka on yksi Unescon suojelukohteista. Ajetaan Bramptonin pikkukylään, jonka kirkossa filmattiin sarjaa. Jatketaan läheiseen maatilamuseoon, Cogges Farmiin, jossa puolestaan filmattiin maatalokohtaukset. Museo on mielenkiintoinen jo itsessään vaikka sarjaa tai elokuvaa ei olisi nähnytkään. Majoittuminen hotelliin. Yhteinen illallinen. (A,L,P)

2. päivä, 27.7., 16.8.
Hidcote Manorin ja Sudeleyn linnan puutarhat
Aamiaisen jälkeen lähtö viehättävään Bourton-on-the Water kylään, jonka keskellä virtaa rauhallinen Windrushjoki. Matka jatkuu Sudeleyn linnaan, jonka puutarhat ovat erityisen upeat.  Linnan vanhaan kirkkoon on haudattu Henrik VIII:n viimeinen aviopuoliso, Catharine Parr. Sudeleyn linnan puutarha on linnan 1000 -vuotisen kuninkaallisen historian inspiroima. 10 pientä puutarhaa sulautuu saumattomasti yhteen valtavalla alueella.  Iltapäivällä siirrytään Stratford-upon-Avoniin, jossa on omaa aikaa niin ostoksille kuin piipahtamiseen Shakespearen syntymäkotiin tämän pienen kaupungin keskustassa ja omatoimiseen lounaasen. Matka jatkuu kuuluisaan lainehtivien kukkuloitten keskellä olevaan Hidcote Manor puutarhaan, jossa on maan parhaimpana pidetty kartanopuutarha. Tämä puutarha on todellinen taiteellinen kokemus ja kiistämättä yksi maan vaikuttavimmista. Täällä on myös mielenkiintoinen Ha Ha –aita. Paluu hotelliin, jossa illallinen. (A,P)

3. päivä, 28.7., 17.8.
Oxford, Thacham tai Newbury
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Oxfordia, joka tunnetaan parhaiten komisario Morsen ja Lewisin televisiosarjoista. Tehdään kävelykierros kaupungin sydämessä ja kuullaan miten Oxfordin yliopisto toimii ja miksi se on vieläkin yksi maan parhaimmista. Lounastauko. Matka jatkuu Lacockin kylään, jossa on filmattu ”Ylpeys ja ennakkoluulot” elokuvaa, samoin kuin Downton Abbey -sarjaa. Kylän katulamputtomat kadut vievät satavuotta ajassa taaksepäin. Lähdetään kohti Newburya (heinäkuun lähtö) tai Thachamia (elokuun lähtö), jossa yövytään. Matkalla lyhyt jaloittelutauko Marlborough´n kylässä, jossa Cambridgen herttuatar Kate kävi koulua. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. (A,P)

4. päivä, 29.7., 18.8.
Highclere Castle
Aamiaisen jälkeen lähdetään lähellä olevalle Highcleren aateliskartanolle. Highclere Castle ei ole vain kaunis, vaan myös lämpöisen ystävällinen koti. Kartanon omistaa Carnarvonin kreivi ja kreivitär. Linna on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi siitä, että siellä filmattiin suosittu televisiosarja Downton Abbey. Monet huoneista, joita kierroksella nähdään, ovat tuttuja tästä sarjasta. Nimenomaan olohuone ja ruokahuone tuovat mieleen Maggie Smithin esittämän kreivitäräidin, kun hän narisevalla äänellään komentaa sukulaisiaan. Upeat maisemat alueella ovat maan parhaimpana pidetyn maisemapuutarhojen suunnittelijan Capability Brownin käsialaa. Vierailun jälkeen nautitaan tyypillinen englantilainen pubilounas, fish & chips, lähellä olevassa pubissa ennen bussikuljetusta lentokentälle. Lento Helsinkiin. (A, L)
ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Lontoo – Helsinki 18.20 – 23.10 Finnair


Majoitus
26.-28.7., 15.-17.8. Oxford Witney Hotel ****, Witney, 2 yötä
Moderni hyvätasoinen hotelli, joka on rakennettu vanhaan tyyliin paikallisesta kivestä. Hotellissa on 87 huonetta, joissa on tv, hiustenkuivaaja ja teen-ja kahvinkeittovälineet sekä tallelokero. Huoneissa ja yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Baarin ja ravintolan lisäksi hotellissa on vapaa-ajankeskus uima-altaineen ja saunoineen.

28.7.-29.7.  The Mercure Newbury Elcot Park Hotel****, Newbury, 1 yö
Moderni hyvätasoinen maaseutuhotelli 1800-luvun rakennuksessa. Ympärillä 6 ha puisto. Talon alkuperäinen omistaja on tunnettu runoilija Percy Shelley. 73 huonetta, joissa TV, ilmainen WiFi, teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja. Huoneita on itse talossa sekä piha-alueella olevassa tallirakennuksessa. Hotellissa baari ja ravintola.

16.-17.8. Regency Park Hotel****, Thatcham , 1 yö
Rauhallisella alueella viiden eekkerin puutarhan ympäröimä neljän tähden hotelli lähellä moottoriteitä M3 ja M4. 108 tilavaa ja modernia huonetta.  Hotellissa ravintola ja vapaa-ajankeskus, jossa mm. Sauna ja uima-allas. Huoneissa perusmukavuudet, tv, silitysvälineet, hypoallergiset tyynyt ja peitot, tallelokero sekä maksuton wi-fi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €  

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 26.8.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.