Erilainen Umbria 23.-28.4., 22.-27.5.2024

Rooma – Bolsena – Montegabbione – Orvieto – Gubbio – Spoleto – Terni – Assisi – Viterbo – Bomarzo – Rooma

Lähde tutustumaan Italian vihreään sydämeen, monipuoliseen Umbriaan!

Matkan aikana kuljetaan Isä Matteon tutkimuksia -tv-sarjan jalanjäljillä Gubbiossa ja Spoletossa, vieraillaan Franciscus Assisilaisen kotikaupungissa ja hänen perustamassaan La Scarzuolan luostarissa, nähdään upea Cascata delle Marmore -vesiputous sekä tutustutaan kahteen erityislaatuiseen puutarhaan. Lisäksi maistellaan paikallisia herkkuja ja nautitaan mm. Orvieton kuuluisista viineistä. Aikaa jää myös omiin tutkimusretkiin, sillä majoitus on koko matkan ajan Bolsenan historiallisessa kaupungissa, joka on ollut asutettu jo etruskien aikana. 

Asiantuntijan matkassa 

Kaskinen Mervi

Kaskinen Mervi, asiantuntijaopas

Ura oppaana Italiassa on alkanut jo 1980-luvulla, ja maa on vuosien varrella tullut tutuksi pohjoisesta etelään. Mervi on erityisen kiinnostunut taiteesta sekä histo ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

1 656 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 23.4.,22.5.
La Scarzuola
Lento Roomaan, josta jatketaan matkaa bussilla La Scarzuolaan. Tarinan mukaan Franciscus Assisilainen perusti La Scarzuolan luostarin vuonna 1218. Nykyisen kaltaiseksi luostari muotoutui 1500-luvulla, kun Marschianon kreivit rakennuttivat kirkon Franciscuksen kunniaksi. Vuonna 1956 avantgardistinen arkkitehti Tomaso Buzzi osti luostarin rakennuttaakseen sen viereen suunnittelemansa ihannekaupungin meditointipolkuineen ja teattereineen. Ennen majoittumista hotelliin viehättävässä Bolsenan kaupungissa maistellaan vielä paikallisia viinejä. Päivällinen. (P)

2. päivä, 24.4.,23.5.
Orvieto ja viininmaistajaiset

Tutustuminen tuhkakivestä muotoutuneiden jyrkänteiden harjalla sijaitsevaan Orvietoon, joka aikoinaan oli ensimmäisten asukkaidensa etruskien keskuspaikka. Kaupungin vanhoilta muureilta on kauniit näkymät alla levittäytyvään vehreään laaksoon. Kävelykierroksen aikana tutustutaan myös Orvieton katedraaliin, Duomoon, jonka seiniä koristavat niin sisä- kuin ulkopuolellakin valkoiset ja mustanvihreät vaakaraidat. Katedraalin rakentaminen alkoi 1290, mutta työn valmistumiseen kului yli 200 vuotta. Duomo on kuitenkin kuuluisin mestarimaalarien Fra Angelicon ja Luca Signorellin taidonnäytteistä San Brizion kappelissa. Orvietossa kun ollaan, maistellaan päivän aikana myös viinejä. Lounas retken aikana(A,L)

3. päivä, 25.4.,24.5.
Gubbio ja Spoleto, Isä Matteon maisemissa
Gubbio on yksi Italian suurimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Kävelykierroksella tutustutaan tähän Isä Matteon tutkimuksista tuttuun idylliseen kaupunkiin ja vieraillaan Palazzo Ducalessa ja Gubbion katedraalissa. Isä Matteon jalanjäljissä siirrytään toiseen vanhaan kaupunkiin, Spoletoon. Roomalaisaikana kaupunki tunnettiin nimellä Spoletium ja varhaisen maininnan mukaan tämä siirtokunta perustettiin vuonna 241 eaa. Kaupunkiin tutustutaan kävellen ja vieraillaan keskustaa hallitsevassa Santa Maria Assuntan katedraalissa. Lounas retken aikana. (A,L)

4. päivä, 26.4.,25.5.
Assisi
Ajo Umbrian kauniiden maisemien halki Assisiin, johon tutustaan kävelykierroksella. Piispa Rufino käännytti Assisin kristinuskoon vuonna 238. Vuonna 1181 kaupungissa syntyi Giovanni Francesco di Bernardone, joka tunnetaan paremmin nimellä Franciscus Assisilainen. Tämä varakkaan perheen poika koki kääntymyksen pyhiinvaellusmatkalla Roomaan ja omisti sen jälkeen elämänsä köyhien ja eläinten auttamiselle ja hänen perustamansa fransiskaaniveljeskunta noudattaa edelleen ajatusta köyhyydessä elämisestä ja toisten auttamisesta. Kävelykierroksella vieraillaan myös Pyhän Franciscuksen basilikassa, joka on entisöity entiseen loistoonsa vuoden 1997 tuhoisan maanjäristyksen jäljiltä. Päivän aikana maistellaan paikallisia juustoja.Lounas retken aikana. (A)

5. päivä, 27.4.,26.5.
Terni ja Cascata delle Marmore
Roomalaisaikana perustettu Terni tunnetaan 1800-luvulla perustettujen terästehtaiden ansiosta Italian teräskaupunkina. Kaupunkia kutsutaan myös rakastavaisten kaupungiksi, sillä Pyhä Valentinus syntyi Ternissä ja toimi täällä myös piispana. Kuuluisin nähtävyys on Cascata delle Marmore – vesiputous, jossa vesi pulppuaa vehreiden puiden ja pensaiden lomasta pitkin korkeaa ja jyrkkää rinnettä. Ensimmäinen putous luotiin jo 270 eaa kun Velinojoen soistuneita rantoja haluttiin kuivattaa. Nykyisen muotonsa putous sai vuonna 1787 alkaneissa korjauksissa. 1800-luvulla Ternin terästeollisuus alkoi hyödyntää putousta. Päivällinen. (A,P)

6. päivä, 28.4.,27.5.
Parco dei Mostri
Ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoa Helsinkiin tutustutaan vielä mielikuvitukselliseen Parco dei Mostri -puutarhaan. Bomarzon herttua Pier Francesco Orsini perusti tämän omalaatuisia veistoksia pursuavan vehreän puutarhan 1500-luvun puolessa välissä. (A)

Kaikki retket ovat kokopäiväretkiä, lähtö aamiaisen jälkeen ja paluu noin klo 19.00.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05+1 Finnair


Majoitus
Hotel Royal, Bolsena ***, 5 yötä tai vastaava

Keskitasoinen hotelli Bolsenan laitamalla, Bolsenajärven tuntumassa. Hotellissa uima-allas, ja baari. Huoneissa parveke, TV, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja ja ilmainen WiFi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.