Ihmeellinen Islanti 6.-10.6., 25.-29.7., 17.-21.10. ja 22.-26.12.2018

Hurmaava Islanti on vastakohtien saari: tulta ja jäätä, mustaa ja valkoista, modernia kaupunkielämää ja entisaikojen kyliä. Tällä matkalla nautiskellaan Blue Lagoonin lämpimästä vedestä, ihastellaan kuumia lähteitä ja Gullfossin mahtavia putouksia sekä tutustutaan maailman pohjoisimpaan pääkaupunkiin, Reykjavikiin.

 

Asiantuntijan matkassa 

Kjaernested Borgthor

Kjaernested Borgthor, Asiantuntijaopas

Borgþór Kjærnested on toiminut oppaana jo yli 35 vuotta. Hän on asunut Suomessa 17 vuotta ja toiminut mm. radiotoimittajana. ...

Aspelund Fridrik

Aspelund Fridrik, Asiantuntijaopas

Islantilainen opas, joka on innostunut erityisesti luonnosta ja historiasta.  Opiskellut metsänhoitoa Helsingissä 1988-1994. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot Icelandairin reittivuoroilla turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat* (4 x aamiainen, 1 x lounas )
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut retkillä ja kuljetuksilla

1 186 €   25.-29.7., 17.-21.10.
1 386 €   6.-10.6., 22.-26.12.

*6.-10.6. ja 22.-26.12. 4 x aamiainen, 1 x lounas, 1 x illallinen


 

1. päivä
Sininen laguuni
Suora iltapäivälento Reykjavikiin, jossa opas ryhmää vastassa. Kuljetus keskellä laavakenttää sijaitsevaan Blue Lagoon –kylpylään. Tämä geoterminen kylpylä tarjoaa ihanan rentoutushetken päivän matkustuksen jälkeen. Laguunin mineraalipitoinen vesi on n. 35-asteista ja väriltään turkoosinsinistä. Kylpyläkäynnin jälkeen kuljetus Reykjavikiin ja majoittuminen.

2. päivä
Reykjavikin kaupunkikierros
Aamiaisen jälkeen lähdetään kaupunkikierrokselle, jonka aikana tutustutaan maailman pohjoisimman pääkaupungin nähtävyyksiin, keskustaan ja ympäröiviin alueisiin. Nähdään mm. Hallgrimin kirkko, Pohjola-talo ja kansallismuseo. Tutustutaan Reykjavikin muutoksista kertovaan näyttelyyn ja tehdään kävelykierros keskikaupungilla. The Pearlin tasanteelta avautuu upea näköala yli Reykjavikin. Kierroksen päätteeksi käydään vielä tutustumassa Laugardalurin geotermiseen alueeseen. Iltapäivä ja ilta vapaa omatoimiselle tutustumiselle tai lisämaksulliselle valasretkelle.

LISÄRETKI: Valasretki, kesto n. 3 h
Iltapäivällä lähdetään oppaan johdolla Atlantin valtamerelle. Näissä vesissä asuu mm. ryhä- ja lahtivalaita, pyöriäisiä ja valkokuonodelfiinejä. Sääolosuhteet voivat olla vaihtelevia, joten suosittelemme lämmintä vaatetusta. Säävaraus, valashavaintoja ei taata.

3. päivä*
Kultainen kierros
Aamiaisen jälkeen lähdetään Kultaiselle kierrokselle Islannin maaseudulle. Kierroksen aikana ihmetellään maasta pulppuavaa kuumaa vettä Haukadalurin geotermisessä laaksossa ja nähdään Islannin ainoa toimiva geysir, Strokkur. Ihaillaan Gullfossin putousten jylinää ja tutustutaan Þingvellirin kansallispuiston alueeseen, Islannin historialliseen sydämeen. Alueen upea hautavajoama on muodostunut Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen ajautuessa hitaasti erilleen. Lounas päivän aikana.

4. päivä
Vapaapäivä
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Islannin etelärannikolle.

LISÄRETKI: Etelärannikon seikkailu, kesto n. 11 h
Retken aikana nähdään jäätiköitä, vesiputouksia, mustia laavarantoja ja jyrkänteitä. Mahdollisuus seistä syöksyvän Seljalandsfossin vesiputouksen takana ja ihailla pieniä kyliä, joita ympäröivät korkeat lintujen suosimat jyrkänteet. Lounas päivän aikana.

5. päivä
Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

*Joulumatkalla 22.-26.12. aattoillallinen lähiravintolassa. Mahdollisuus osallistua omatoimisesti jouluyön messuun, esim. Hallgrimin kirkko klo 23.30 (messu islanninkielinen). 6.-10.6. matkalla yhteinen illlallinen hotellilla.

 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Reykjavik 15.35 – 16.00
Reykjavik – Helsinki 07.30 – 13.50

joulumatka
Helsinki – Reykjavik 14.20 – 15.55
Reykjavik – Helsinki 07.30 – 12.55


Hotellit
Centerhotel Midgardur*** Pääostoskatu Laugavegurilla sijaitseva viihtyisä hotelli. 43 valoisaa huonetta, joissa minibaari, tallelokero, wifi.
6.-10.6. Centerhotel Arnarhvoll*** Pohjoismaiseen tyyliin sisustettu viehättävä hotelli keskeisellä sijainnilla, aivan Harpan konserttitalon vieressä. Ylimmän kerroksen ravintolasta panoraamanäkymä Reykjavikiin.


Lisämaksusta:
• yhden hengen huone 290 €, 6.-10.6. 590 €, 25.-29.7. 390 €
• valasretki 125 €
• etelärannikon seikkailu 190 €, 22.-26.12. 260 €

Lisämaksulliset retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Säävaraus.