Kaunis Amalfin rannikko ja Rooma 17.-22.10.2018

Rooma - Napoli - Sorrento - Capri - Positano - Amalfi - Ravello - Pompeji - Rooma

Kaunis Amalfin rannikko ja Rooma tulevat tutuksi tällä matkalla. Sorrentosta tehdään kierros Amalfin alueelle, joka on yhtä suurta paratiisia viinitarhoineen, appelsiini- ja sitruunalehtoineen. Nähdään myös ihastuttava rinteeseen rakennettu Positanon kaupunki, käydään Ravellossa Villa Rufolon puutarhassa ja Caprilla tutustutaan Axel Munthen huvilaan. Matkalla käydään myös Pompejin rauniokaupungissa. Roomassa tutustutaan Antiikin Roomaan ja Tivolin kaupungissa Villa d’Esteen.

Asiantuntijan matkassa 

Grönqvist Marja

Grönqvist Marja, Asiantuntijaopas

Asunut yli 20 vuotta Sorrentossa, ja ollut aina paikallisopas. Hän tuntee Amalfin rannikon ja Caprin hurmaavan saaren sekä Pompejin rauniot kuin omat taskunsa. ...

Romu Päivi

Romu Päivi, Asiantuntijaopas

Rooman paikallisopas, joka on työskennellyt alueella jo lähes 30 vuotta.  Päivi Romu suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja hänen asiantuntemu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat (5 x aamiainen, 4 x illallinen, 1 x lounas)
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 490 €

1. päivä
Napoli ja Sorrento

Lento Helsingistä Roomaan, missä on vastassa suomenkielinen opas. Lähdetään bussilla kohti Sorrentoa (n. 270 km, 4-5 tuntia). Matkalla panoramakierros laulujen Napolissa, missä nähdään mm. San Carlon suuri ooppera, katedraali ja Piazza Plebisciton aukio kuninkaallisine palatseineen. Majoittuminen Sorrentossa ja illallinen hotellissa.

2. päivä
Capri ja Axel Munthen huvila
Aamiaisen jälkeen lähdetään kokopäiväretkelle kauniille Caprin saarelle. Saarikierroksella käydään myös kukkulan rinteellä sijaitsevassa Anacaprissa, jossa tutustutaan Axel Munthen ihanalla paikalla sijaitsevaan San Michelen huvilaan. Paluu Sorrentoon ja illallinen hotellissa.

3. päivä
Positano, Amalfi ja Ravello
Aamiaisen jälkeen lähdetään kuvankaunista reittiä Positanoon, Amalfiin ja Ravelloon. Alue on yhtä suurta paratiisia viinitarhoineen, appelsiini- ja sitruunalehtoineen. Kävelykierros Positanossa, jonka jälkeen jatketaan edelleen Amalfiin ja kiemuraista tietä ylös Ravelloon, missä vieraillaan Villa Rufolon puutarhassa. Paluu Sorrentoon ja illallinen hotellissa. 

4. päivä
Pompeji ja Rooma
Aamiaisen jälkeen lähdetään Roomaan. Matkalla tutustutaan Pompejin kaupunkiin, joka hautautui tuhkaan Vesuvius-tulivuoren purkautuessa vuonna 79jKr. Majoittuminen Roomassa, illallinen.

5. päivä
Antiikin Rooma ja Tivolin Villa d’Este
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävellen ja julkisilla kulkuneuvoilla Capitolium-kukkulalle, josta upeat näkymät Forum Romanumille ja keisareiden asuinkukkulalle Palatinukselle. Kävellään keisariforumeiden läpi Colosseumille ja kuullaan hurjista gladiaattoritaisteluista. Jatketaan bussilla Tivolin keskiaikaiseen kaupunkiin (n. 30 km), jossa nautitaan lounas viineineen hurmaavassa Sibilla ravintolassa, jonka puutarhassa on kaksi antiikin temppeliä. Kävely satojen suihkulähteiden renessanssipuutarhassa Villa d’Estessa sekä itse villassa, jonka seiniä ja kattoja peittävät upeat freskot. Paluu Roomaan. Ilta vapaata aikaa.

6. päivä
Rooma
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiseen Roomaan tutustumiseen ennen lähtöä lentokentälle.

Muutokset mahdollisia retkien järjestyksessä.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05 +1


Hotellit
13.-18.4. ja 19.-24.4. Michelangelo, Sorrento Hyvätasoinen hotelli Sorrenton keskustassa. Hotellissa on 121 huonetta, kaksi ravintolaa, baari, WiFi. Huoneissa on ilmastointi, minibaari, puhelin, hiustenkuivain, tallelokero, TV, WiFi.
17.-22.10. Zi'Teresa, Sorrento Viihtyisä hotelli Sorrenton keskustassa, 10 min. kävelymatka Piazza Tasso -aukiolle. Hotellissa on 57 huonetta, ravintola, baari, WiFi. Huoneissa on ilmastointi, hiustenkuivain, TV, tallelokero, WiFi, puhelin.
Best Roma, Rooma Hyvätasoinen hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Roomassa, lähellä Porta Maggiore -aukiota. Hotellissa on 27 huonetta, ravintola. Huoneissa on puhelin, WiFi, ilmastointi, TV, hiustenkuivain, minibaari, tallelokero.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 € (pieni 1h-huone)
• ruokajuomat

Muutokset mahdollisia retkien järjestyksessä.