Kaunis Amalfin rannikko ja Rooma 17.-22.10.2018, 12.-17.4.,19.-24.4. ja 26.4.-1.5.2019

Rooma - Napoli (retki) - Sorrento (3 yötä) - Capri (retki) - Positano, Amalfi, Ravello (retki) - Pompeji (retki) - Rooma (2 yötä)

Kaunis Amalfin rannikko ja Rooma tulevat tutuksi tällä matkalla. Sorrentosta tehdään kierros Amalfin alueelle, joka on yhtä suurta paratiisia viinitarhoineen, appelsiini- ja sitruunalehtoineen. Nähdään myös ihastuttava rinteeseen rakennettu Positanon kaupunki, käydään Ravellossa Villa Rufolon puutarhassa ja Caprilla tutustutaan Axel Munthen huvilaan. Matkalla käydään myös Pompejin rauniokaupungissa. Roomassa tutustutaan antiikin Roomaan ja Tivolin kaupungissa Villa d’Esteen.

Asiantuntijan matkassa 

Grönqvist Marja

Grönqvist Marja, Asiantuntijaopas

Asunut yli 20 vuotta Sorrentossa, ja ollut aina paikallisopas. Hän tuntee Amalfin rannikon ja Caprin hurmaavan saaren sekä Pompejin rauniot kuin omat taskunsa. ...

Romu Päivi

Romu Päivi, Asiantuntijaopas

Rooman paikallisopas, joka on työskennellyt alueella jo lähes 30 vuotta.  Päivi Romu suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja hänen asiantuntemu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 490 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 17.10.,12.4,19.4.,26.4.
Napoli ja Sorrento

Lento Helsingistä Roomaan, missä on vastassa suomenkielinen opas. Lähdetään bussilla kohti Sorrentoa (n. 270 km, 4-5 tuntia). Matkalla panoramakierros laulujen Napolissa, missä nähdään mm. San Carlon suuri ooppera, katedraali ja Piazza Plebisciton aukio kuninkaallisine palatseineen. Majoittuminen Sorrentossa ja päivällinen hotellissa. (P)

2. päivä 18.10.,13.4.,20.4.,27.4.
Capri ja Axel Munthen huvila
Aamiaisen jälkeen lähdetään kokopäiväretkelle kauniille Caprin saarelle. Saarikierroksella käydään myös kukkulan rinteellä sijaitsevassa Anacaprissa, jossa tutustutaan Axel Munthen ihanalla paikalla sijaitsevaan San Michelen huvilaan. Paluu Sorrentoon ja päivällinen hotellissa. (A, P)

3. päivä 19.10., 14.4.,21.4.,28.4.
Positano, Amalfi ja Ravello
Aamiaisen jälkeen lähdetään kuvankaunista reittiä Positanoon, Amalfiin ja Ravelloon. Alue on yhtä suurta paratiisia viinitarhoineen, appelsiini- ja sitruunalehtoineen. Kävelykierros Positanossa, jonka jälkeen jatketaan edelleen Amalfiin ja kiemuraista tietä ylös Ravelloon, missä vieraillaan Villa Rufolon puutarhassa. Paluu Sorrentoon ja päivällinen hotellissa. (A, P)

4. päivä 20.10.,15.4.,22.4.,29.4.
Pompeji ja Rooma
Aamiaisen jälkeen lähdetään Roomaan. Matkalla tutustutaan Pompejin kaupunkiin, joka hautautui tuhkaan Vesuvius-tulivuoren purkautuessa vuonna 79jKr. Majoittuminen Roomassa, päivällinen. (A, P)

5. päivä 21.10.,16.4.,23.4.,30.4.
Antiikin Rooma ja Tivolin Villa d’Este
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävellen ja julkisilla kulkuneuvoilla Capitolium-kukkulalle, josta upeat näkymät Forum Romanumille ja keisareiden asuinkukkulalle Palatinukselle. Kävellään keisariforumeiden läpi Colosseumille ja kuullaan hurjista gladiaattoritaisteluista. Jatketaan bussilla Tivolin keskiaikaiseen kaupunkiin (n. 30 km), jossa nautitaan lounas viineineen hurmaavassa Sibilla ravintolassa, jonka puutarhassa on kaksi antiikin temppeliä. Kävely satojen suihkulähteiden renessanssipuutarhassa Villa d’Estessa sekä itse villassa, jonka seiniä ja kattoja peittävät upeat freskot. Paluu Roomaan. Ilta vapaata aikaa. (A, L)

6. päivä 22.10.,17.4.,24.4.,1.5.
Rooma
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiseen Roomaan tutustumiseen ennen lähtöä lentokentälle. (A)

Muutokset mahdollisia retkien järjestyksessä.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05 +1 Finnair


Majoitus
17.-20.10.2018
Zi'Teresa ****, Sorrento,
3 yötä. Keskitasoinen hotelli Sorrenton keskustassa, 10 min. kävelymatka Piazza Tasso -aukiolle. Hotellissa on 57 huonetta, ravintola, baari, WiFi. Huoneissa on ilmastointi, hiustenkuivain, TV, tallelokero, WiFi, puhelin.
12.-15.4., 19.-22.4., 26.-29.4.
Michelangelo ****, Sorrento
, 3 yötä. Keskitasoinen hotelli Sorrenton keskustassa. Hotellissa on 121 huonetta, kaksi ravintolaa, baari, WiFi. Huoneissa on ilmastointi, minibaari, puhelin, hiustenkuivain, tallelokero, TV, WiFi.
20. - 22.10.2018, 15.-17.4., 22.-24.4., 29.4.-1.5.
Best Roma ****, Rooma, 2 yötä. Keskitasoinen hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Roomassa, lähellä Porta Maggiore -aukiota. Hotellissa on pieni vastaanottotila ja aamiaishuone. Rakennus on vanha, jossa on 27 erikokoista huonetta ja ravintola. Huoneissa on puhelin, WiFi, ilmastointi, TV, hiustenkuivain, minibaari, tallelokero. Muutamiin huoneisiin sisäänkäynti kadun puolelta.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 € (pieni 1h-huone)
• ruokajuomat

Muutokset mahdollisia retkien järjestyksessä.


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

30.6.2018 mennessä tehtyihin valmismatkasopimuksiin sovelletaan 30.6.2018 saakka voimassa ollutta valmismatkalakia (1079/1994) ja Yleisiä Valmismatkaehtoja (30.6.2009) sekä Lomalinjan Lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat saatavilla myös toimistoistamme. 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkalla on runsaasti kävelyä ja maasto on epätasaista. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.