Napolista Salernoon: Etelä-Italian unohdetut aarteet 10.-17.6.2024

Napoli - Bari - Crispiano - Alberobello - Martina Franca - Locorotondo - Lecce - Ostuni - Sassi di Matera - Salerno - Napoli

Sukella Etelä-Italian sydämeen ja lumoudu sen kaupungeista, historiallisista aarteista ja rikkaasta kulttuuriperinnöstä!

Lähdetään Napolin sykkivästä sydämestä kohti rannikkoa etelään Bariin. Löydetään Alberobellon ainutlaatuiset trullitalot, annetaan Ostunin valkoisten rakennusten häikäistä, ihastutaan Leccen barokkiarkkitehtuuriin, koetaan Sassi di Materan kallioon hakatut kodit ja nautitaan Salernon merellisestä tunnelmasta.

Asiantuntijan matkassa 

Suominen Piia

Suominen Piia, asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

2 296 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.6.
Napoli
Aamulento Napoliin, missä opas ryhmää vastassa. Kuljetus keskustaan. Pizzan, sfogliatellan (leivonnainen, joka on usein täytetty sitruunalla, maustetulla ricottajuustolla tai makeilla täytteillä) ja espressokahvin maistelu. Omatoimisen lounaan jälkeen tehdään pieni kävelykierros ennen kuljetusta Bariin (matka noin 250 km). Yhteinen päivällinen ja yöpyminen Barissa. (P)

2. päivä, 11.6.
Bari, Adrianmeren aarteiden äärellä
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kaupungin historialliseen ytimeen kävellen. Barin vanhakaupunki on kuin labyrintti kapeita kujia ja katuja, jotka ovat täynnä historiaa ja kulttuuria. Se on paikka, jossa voi tuntea todellisen Etelä-Italian tunnelman ja nauttia sen viehätyksestä. Vieraillaan San Nicolan basilicassa, joka tunnetaan arkkitehtuuristaan, kävellään keskiaikaisten muurien vierellä ja ihaillaan Adriatian merinäköalaa. Lounas omatoimisesti. Iltapäivällä ihastellaan arkkitehtuuria Piazza Mercantilella ja aistitaan tämän historiallisen torin tunnelmaa. Tutustutaan myös Barin vaikuttavaan katedraaliin ja sen kauniiseen ympäristöön. Ajo Crispianoon, jossa yövytään seuraavat neljä vuorokautta. Yhteinen päivällinen ja yöpyminen. (A,P)

3. päivä, 12.6. 
Trullien taikaa - retki Alberobelloon, Martina Francaan ja Locorotondoon
Aamiaisen jälkeen ajetaan Alberobelloon, joka on kuuluisa ainutlaatuisista trullitaloistaan. Trullit ovat pienten, yksikerroksisten rakennusten ryhmiä, joilla on kartiomainen katto ja usein kivinen rakenne. Jatketaan maistelemaan paikallisia herkkuja. Gianni-kokki toivottaa kaikki tervetulleiksi ja tarjoilee maistiaisia. Osallistutaan orecchiette-kokkaustunnille, jonka jälkeen nautitaan maistuva pastalounas. Lounaan jälkeen jatketaan Martina Francaan, joka tunnetaan erityisesti barokki- ja rokokooarkkitehtuuristaan. Vilkkailla kaduilla ja kujilla voi nähdä monimutkaisia kiviportaaleja, aukkoja ja patsaita, jotka kaikki yhdessä luovat kaupungin ainutlaatuisen ilmapiirin. Paluumatkalla Bariin pysähdytään vielä idylliseen Locorotondoon. Historiallisen keskustan rakennukset, usein kukkien koristamat, luovat postikortin arvoisen näkymän. Belvederen näköalapaikalta avautuu kaunis näkymä ympäröivään Valle d'Itria -laaksoon. Päivän päätteeksi maistellaan vielä paikallisia viinejä. Päivällinen ja yöpyminen Crispianon hotellissa. (A,L,P)

4. päivä, 13.6.
Barokkiaarteet, Lecce ja Apulian valkoinen kaupunki, Ostuni
Aamiaisen jälkeen ajetaan Lecceen, jota kutsutaan etelän Firenzeksi sen upean barokkiarkkitehtuurin vuoksi. Vieraillaan Santa Crosen Basilikassa Piazza del Duomolla, tutkitaan viehättäviä katuja historiallisessa keskustassa ja ihaillaan rakennusten yksityiskohtia. Omatoimisen lounaan jälkeen jateketaan Ostuniin, joka on tunnettu "Valkoisena kaupunkina" sen kimaltelevien valkoisten rakennusten vuoksi. Ostuni tarjoaa vierailijoilleen häikäisevän yhdistelmän historiaa, arkkitehtuuria ja Välimeren charmia. Vanhankaupungin huipulta avautuu upea näkymä oliivilehtoihin ja kimaltelevalle Välimerelle. Paluu Crispianoon, yhteinen päivällinen. (A,P)

5. päivä, 14.6.
Sassi di Matera - kivikaupungin kutsu
Aamiaisen jälkeen ajetaan Sassi di Materaan. Syvällä Italian Basilicata-alueen sydämessä on paikka, joka kertoo tarinaa, joka ulottuu tuhansien vuosien päähän. Tämä ainutlaatuinen Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva kaupunki, joka on kaiverrettu kallioon ja jokirotkoon, on yksi maailman vanhimmista jatkuvasti asutetuista asutuksista. Kävellään kapeilla kujilla ja ihastellaan ainutlaatuista arkkitehtuuria ja muinaisia kallioon hakattuja rakenteita. Lounas omatoimisesti. Lounasajan jälkeen vieraillaan Materan katedraalissa, joka sijaitsee Civitan kallion päällä ja jonka edestä avautuu henkeäsalpaava näkymä Sassi di Materan kallioon hakattuihin taloihin ja laaksoon, joka ulottuu aina Gravinajokeen saakka. Paluu Crispianoon, yhteinen päivällinen. (A,P)

6. päivä, 15.6.
Salerno - Amalfin rannikon piilotettu helmi
Aamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet ja matka jatkuu kohti Salernoa (noin 270 km).
Salernon historiallinen keskusta on täynnä kapeita kujia, keskiaikaisia rakennuksia ja eloisia piazzoja. Lungomare Trieste, pitkä merenrantapromenadi, tarjoaa hienot näkymät Salernon lahdelle. Vieraillaan Saint Matthewn katedraalissa, keskiaikaisen arkkitehtuurin mestariteoksessa, jossa on normannilaisia ja arabialaisia vaikutteita, sekä Saint George -kirkossa, joka rakennettiin keskiajalla ja on yksi Salernon vanhimmista kirkoista. Illaksi matka jatkuu Napoliin (55km), jossa yöpyminen ja yhteinen päivällinen. (A,P)

7. päivä, 16.6.
Napoli - elämyksiä ikuisen auringon alla
Aamiaisen jälkeen aloitetaan päivä  Piazza del Plebiscito -aukiolta, yhdeltä Napolin suurimmista aukioista. Ihaillaan kuninkaallista palatsia, San Francesco di Paola -kirkkoa sekä upeaa Vesuvius-tulivuoren siluettia taustalla sekä nähdään Euroopan vanhin toiminnassa oleva oopperatalo. Omatoimisen lounaan jälkeen vieraillaan San Gregorio Armenolla, kadulla, joka on tunnettu käsityöläiskaupoistaan, jotka valmistavat jouluasetelmia. Se on eloisa alue, jolla on rikas taiteellinen perinne. Vieraillaan myös Via Toledon varrella, yhdellä Napolin pääostoskaduista ja ihmetellään historiallisen arkkitehtuurin ja modernien liikkeiden yhdistelmää. Paluu hotellille, vapaa-aikaa. Yhteinen päivällinen ja yöpyminen Napolissa. (A,P)

8. päivä, 17.6.
Aamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet ja siirrytään Napolin lentokentälle. Lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Napoli 07.15 - 09.45 Finnair
Napoli - Helsinki 10.35 - 14.50 Finnair


Majoitus
Parco Dei Principi Hotel Congress & SPA, Bari, 1 yö 10.-11.6.
Hotelli sijaitsee Barin laitamilla. Hotellissa on ravintola, uima-allas, sauna ja baari. Huoneissa on TV, tallelokero, ilmastointi ja hiustenkuivaaja.
Hotel Parco delle Querce, Crispiano, 4 yötä, 11.-15.6.
Elegantti hotelli sijaitsee kaupungin ulkopuolella, kauniin puutarhan keskellä. Hotellissa on baari, ravintola ja kaksi uima-allasta. Huoneissa on TV, tallelokero, ilmastointi ja hiustenkuivaaja.
Kulttuurihotelli Villa Capodimonte, Napoli, 2 yötä, 15.-17.6.
Hotelli sijaitsee Napolin laitamilla kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät Napolinlahdelle. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.