Sikke Sumarin matkassa: ruokamatka Gardajärvelle 13.-17.4., 22.-26.4., 20.-24.10., 25.-29.10.2023

Italialaista ruokaa rakkaudella

Gardajärven lumoavat maisemat, kuvankauniit kylät, pienet putiikit, italialaiset juustot, viinit, oliiviöljyt, pasta, risotto, limoncello, tiramisu... Siinä monta syytä lähteä ruokamatkalle, joka haastaa kaikki aistit! Siken kanssa opitaan italialaisen ruoanvalmistuksen saloja, saadaan kallisarvoisia vinkkejä ja käydään intohimoisia keskusteluja niin ruoasta kuin italialaisesta kulttuurista, aina suurella rakkaudella.

Asiantuntijan matkassa 

Sumari Sikke

Sumari Sikke, tv-kokki, ruokakirjailija

Televisiosta tuttu kokki on suuri Italian ja italialaisen ruoan ystävä. ...

Nakari Jaana

Nakari Jaana, asiantuntijaopas

Gardajärvellä sijaitsevan Villa Arcadion omistaja ja emäntä, joka on asunut Italiassa 40 vuotta toimien matkailualalla, ja vuodesta 2006 Villa Arcadiossa. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Yksi parhaimmista matkoista, jossa olen ollut. Hyvin järjestetty ja hyvät oppaat. Näimme paljon aitoa Italiaa, jota ei olisi muuten turistina nähnyt. -Jade

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sis. 2 x viininmaistajaiset, 1 x oliiviöljynmaistajaiset
  • ruoanvalmistusta Sikke Sumarin opastuksella
  • Villa Arcadion omistaja Jaana Nakarin opaspalvelut 

1 996 € kevään lähdöt

2 096 € syksyn lähdöt


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 13.4., 22.4.,20.10.,25.10.
Franciacortan viinit, saapuminen Gardajärvelle
Aamulento Milanoon. Ajetaan bussilla Franciacortaan tutustumaan Italian omaan kuohuviiniin. Maistellaan ihanaa kuplajuomaa lounaan kera ja käväistään myös viinikellarissa tutustumassa sen valmistukseen. Saavutaan Salòn kaupunkiin ja majoitutaan upeaan Villa Arcadioon. Nautitaan tervetulomaljat viiniköynnösten alla hotellin terassilla. Pienen lepohetken tai ympäristökierroksen jälkeen maistuu kokin valmistama kolmen ruokalajin illallinen. (L,P)

2. päivä 14.4., 23.4.,21.10.,26.10.
Risoton valmistusta Siken kanssa, Salòn vanha kaupunki ja Porto Portesen pizzat
Monipuolisen aamiaisen jälkeen tutustutaan Siken kanssa risoton valmistuksen saloihin ja nautitaan lounas yhdessä Villa Arcadion kauniilla terassilla. Iltapäivällä patikoidaan alas Gardajärven rannalle Salòn pittoreskiin vanhaankaupunkiin, jossa mahdollisuus ostoksiin kaupungin pienissä putiikeissa. Laukku, kengät tai kashmirneule saattaa tarttua mukaan. Illalla lähdetään halukkaiden kanssa Porto di Porteseen maistelemaan ohuenohueksi venytettyä pizzaa, joka vie kielen mennessään (omakustanteinen). (A,L)

3. päivä 15.4.,24.4.,22.10.,27.10.
Veneretki Gargnanoon
Runsas aamiainen sulatellaan kävelemällä Salon rantaan, josta lähdetään veneretkelle Gargnanon kaupunkiin. Vieraillaan mielenkiintoisesti rakennetulla sitruunatilalla ja maistellaan tilan omaa Limoncelloa, jota on myös mahdollisuus hankkia tuliaiseksi kotiin. Vieraillaan myös juustolassa, tutustutaan mozzarellan valmistuksen saloihin ja nautitaan juusto- ja leikkeletarjoilusta viineineen. Veneretken jälkeen paluu Salòon, jossa voi vielä halutessaan viettää hetken ennen Villa Arcadiossa nautittavaa maukasta illallista. (A,P)

4. päivä 16.4., 25.4.,23.10.,28.10.
Lealin viinitila ja kokkausta Siken kanssa
Aamiaisen ja uima-altaaseen pulahduksen jälkeen kävellään kolmen kilometrin päähän hyvistä viineistään ja oliiviöljyistään tunnetulle Lealin maatilalle ja maistellaan tilan tuotteita. Iltapäivällä ratkaistaan Siken kanssa pastan keittämisen mysteeri ja valmistetaan makoisa kastike paikallisista aineksista. Jälkiruoaksi tehdään tietysti tiramisua. Illalla nautitaan runsas illallinen, jonka valmistamiseen olemme itse osallistuneet. (A,P)

5. päivä 17.4., 26.4.,24.10.,29.10.
Elegantti Bergamo  
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähtö kohti Bergamon kaunista kaupunkia, johon tutustutaan kävellen. Kaunis Piazza Vecchia on vanhankaupungin historiallinen sydän. Yhteinen läksiäislounas ennen Malpensan lentokentälle ajoa. Iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano 08.00 - 10.05 Finnair
Milano - Helsinki 19.00 - 22.55 Finnair


Hotelli
Hotel Villa Arcadio ****
Oliivipuiden, metsien ja kukkien ympäröimä Villa Arcadio sijaitsee ihastuttavalla Salòn kukkulalla, 2,5 km päässä Salòn keskustasta. Hotellilta, joka aikoinaan oli luostari, on näköala Gardajärvelle. Huoneissa on TV, langaton internet, kylpytakit ja tossut. Hotellissa on uima-allas ja sauna.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 290 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalla kävellään paljon, maastossa on ylä- ja alamäkiä.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta, mutta seuraamme matkustusohjeistuksia ja maahanpääsyvaatimuksia tiiviisti ja tiedotamme niistä asiakkaillemme aina lähempänä matkan lähtöpäivää. Linkit maakohtaisten viranomaisten sivuille löydätte tästä kartasta Tietoja päivitetään myös ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ja Suomen edustustojen tiedotteisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.