Sikke Sumarin matkassa - Ruokamatka keväiselle Gardajärvelle 7.-11.4. ja 11.-15.4.2019

Italialaista ruokaa rakkaudella

Ruokamatkalle Sikke Sumarin kanssa!

Gardajärven lumoavat maisemat, kuvankauniit kylät, pienet putiikit, italialaiset juustot, viinit, oliiviöljyt, pasta, risotto, limoncello, tiramisu... Siinä monta syytä lähteä ruokamatkalle, joka haastaa kaikki aistit! Siken kokkikoulussa opitaan italialaisen ruoanvalmistuksen saloja, saadaan kallisarvoisia vinkkejä ja käydään intohimoisia keskusteluja niin ruoasta kuin italialaisesta kulttuurista, aina suurella rakkaudella.

Asiantuntijan matkassa 

Sumari Sikke

Sumari Sikke, TV-kokki, ruokakirjailija

Televisiosta tuttu kokki on suuri Italian ja italialaisen ruoan ystävä. ...

Nakari Jaana

Nakari Jaana, Asiantuntijaopas

Gardajärvellä sijaitsevan Villa Arcadion omistaja ja emäntä, joka on asunut Italiassa 40 vuotta toimien matkailualalla, ja vuodesta 2006 Villa Arcadiossa. ...

Lukijamatka

Kotiliesi

Kotiliesi

Kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyvä Kotiliesi on Suomen ensimmäinen naisten- ja kodin lehti; jo vuodesta 1922 se on tehnyt naisten arjesta parempaa. Monipuolisen ja laaduk ...

Asiakkaamme suosittelevat

Yksi parhaimmista matkoista, jossa olen ollut. Hyvin järjestetty ja hyvät oppaat. Näimme paljon aitoa Italiaa, jota ei olisi muuten turistina nähnyt. -Jade

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • 2 x viininmaistajaiset ja oliiviöljynmaistajaiset
  • ruoanvalmistusta Sikke Sumarin opastuksella
  • Villa Arcadion omistaja Jaana Nakarin opastus

1 398 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 7.4., 11.4.
Franciacortan viinit, saapuminen Gardajärvelle

Saapuminen Milanon kentälle aamulennolla. Ajetaan bussilla Franciacortaan tutustumaan Italian omaan kuohuviiniin. Maistellaan ihanaa kuplajuomaa lounaan kera ja käväistään myös viinikellarissa tutustumassa sen valmistukseen. Majoitutaan upeaan Villa Arcadioon ja nautitaan tervetulomaljat viiniköynnösten alla hotellin terassilla. Pienen lepohetken tai ympäristökierroksen jälkeen maistuu Chef Daviden valmistama kolmen ruokalajin illallinen. (L, P)
 
2. päivä, 8.4., 12.4.
Risoton valmistusta Siken kanssa, viini- ja oliiviöljytilavierailu

Monipuolisen aamiaisen jälkeen tutustutaan Siken kanssa risoton valmistuksen saloihin ja syödään yhdessä lounas Villa Arcadion kauniilla terassilla. Iltapäivällä patikoidaan tunnin verran (halukkaille kuljetus) uskomattoman kauniin luonnon halki Cominciolin viini-ja oliiviöljytilalle maistelemaan ja katsomaan, miten oliiveista puristuu sitä kultaista nektaria, jota ilman italialainen keittiö ei olisi se, mikä se on. Illalla lähdetään halukkaiden kanssa Porto di Porteseen maistelemaan ohuenohueksi 'venytettyä' pizzaa, joka vie kielen mennessään. (A, L)
 
3. päivä, 9.4., 13.4.
Veneretki Isola del Gardalle
Runsas aamiainen sulatellaan kävelemällä Porto di Porteseen, josta lähdetään veneretkelle Isola del Gardalle. Reilun kilometrin pituinen ja 160 metriä leveä saari sijaitsee 250 metrin päässä mantereesta. Vieraillaan hurmaavassa puutarhassa ja uusgoottilais-venetsialaistyylisessä huvilassa, jonka terassilla nautitaan aperitiivit pikkusuolaisen kera. Paluu retkeltä Salòon. Iltaa vietetään Villa Arcadiossa maukkaan illallisen äärellä. (A, P)
 
4. päivä, 10.4., 14.4.
Ostosaikaa Salòssa, pastan valmistusta Siken kanssa

Aamiaisen jälkeen kävellään Salòn pittoreskiin kaupunkiin. Omaa aikaa pikkuputiikkeihin tutustumiseen. Laukku, kengät tai cashmirneule saattaa tarttua mukaan. Lounas omatoimisesti. Iltapäivällä ratkaistaan Siken kanssa pastan keittämisen mysteeri ja valmistetaan makoisa kastike paikallisista aineksista. Jälkiruoaksi tehdään tietysti tiramisua. Illalla nautitaan runsas illallinen, jonka valmistamiseen olemme itse osallistuneet. (A, P)
 
5. päivä, 11.4., 15.4.
Elegantti Bergamo, kotimatka

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähtö kohti Bergamon kaunista kaupunkia, johon tutustutaan kävellen. Kaunis Piazza Vecchia on vanhankaupungin historiallinen sydän. Yhteinen läksiäislounas ennen Malpensan lentokentälle ajoa. Iltalento Helsinkiin. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Milano  08.00 - 10.05
Milano - Helsinki  19.00 - 22.55


Hotelli
Hotel Villa Arcadio ****
Oliivipuiden, metsien ja kukkien ympäröimä Villa Arcadio sijaitsee ihastuttavalla Salòn kukkulalla, 2,5 km päässä Salòn keskustasta. Hotellilta, joka aikoinaan oli luostari, on näköala Gardajärvelle. Huoneissa on TV, langaton internet, kylpytakit ja tossut. Hotellissa on uima-allas ja sauna.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 230 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.