Skotlannin kiertomatka 4.-8.9.2020

SKOTLANTI - EDINBURGH – YLÄMAA
Upea matka Skotlannin huikeisiin maisemiin kaupunkeja katsellen, tarinoita kuunnellen ja viskiä maistellen.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Ritvanen Maarit

Ritvanen Maarit, asiantuntijaopas

Britanniassa yli 10 vuotta asunut ja laajasti matkustellut ammattikääntäjä. Intohimona kielet ja kulttuurit, mutta tietää vähän kaikesta, tr ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Edinburghista alkaen

1 496 € syksy

 

 

 


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 4.9.
Floors Castlen linna ja Rosslynin kappeli
Lento Edinburghiin, jossa suomenkielinen opas on vastassa. Jatketaan lentokentältä aaltoilevista kukkuloista ja vehreistä maisemista kuuluisalle Bordersin rajaseudulle. Vieraillaan upeassa Floors Castlen linnassa, joka on Skotlannin suurin, edelleen asuttu yksityiskoti. Roxburghe -suvun omistuksessa olevassa linnassa Yorkin Herttua prinssi Andrew kosi aikoinaan Sarah Fergusonia. Linnan taidekokoelma on vertaansa vailla ja kauniin muotopuutarhan lisäksi alueella on viehättävä 1,5 hehtaarin suuruinen muuripuutarha. Linnassa mahdollisuus myös nauttia kevyttä lounasta omatoimisesti. Ennen majoittumista hotelliin Edinburghissa poiketaan keskiajalta peräisin olevaan Rosslynin  kappeliin, joka on ehkä nykyisin parhaiten tunnettu elokuvan ” Da Vinci-koodi” filmauksista. Majoittuminen ja yhteinen illallinen alkuillasta. (P)

2.päivä 5.9
Edinburgh ja Royal Britannia huvijahti, skottilainen ilta
Aamiaisen jälkeen tutustutaan viehättävään Edinburghiin kaupunkikiertoajelun merkeissä. Vieraillaan kierroksen aikana Royal Britannian kuninkaallisella huvijahdilla. Royal Britannia jahti kuljetti kuningasperheen jäseniä yksityisillä ja virallisilla vierailuilla vuosikymmenten ajan. Tällä aluksella mm. Kuningatar Elizabeth II ja Prinssi Philip vierailivat Suomessa presidentti Kekkosen vieraina. Iltapäivä on vapaata omaa ohjelmaa - ostoksia tai gallerioita varten. Illalla nautitaan illallinen skottilaisesta musiikista ja tanssista samalla nauttien.  (A,P)

3.päivä 6.9.
Ylämaa, Falkirk
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Skotlannin kauneimmalle alueelle, Ylämaahan. Alkumatkasta pysähdytään Falkirkissa, jossa ihastellaan 30 metriä korkeita hevosenpäämonumentteja.  Kauniit vetehishevoset eli skotlantilaisittain kelpiet olivat taiteilija Andy Scottin patsashankkeen innoituksen lähde. Matka jatkuu kohti Loch Lomond –vuoristojärveä, jonka äärellä pidetään lyhyt valokuvaustauko. Ajetaan läpi kauniin Trossachsin kansallispuiston ennen saapumista illansuussa maaseutuhotelliin Loch Kinloch Rannoch-järven rannalla. Omatoiminen lounastauko Callenderin pienessä kylässä, jota pidetään porttina Ylämaahan.
Illallinen hotellissa. (A,P)

4.päivä 7.9.
Inverness
Aamiaisen jälkeen tutustutaan upeista maisemistaan tunnettuun Ylämaahan. Pysähdytään viehättävään Fort Augustuksen kylään. Täällä on yksi monista Caledonian kanavan sulkuporteista. Ajetaan kuuluisan Loch Ness -järven rantoja myötäillen Ylämaan pääkaupunkiin, Invernessiin, jossa aikaa nauttia omatoiminen myöhäinen lounas tai tehdä vaikkapa ostoksia. Paluumatka hotelliin taittuu halki karun Cairncormsin kansallispuiston läpi. Yhteinen illallinen hotellissa. (A,P)

5.päivä 8.9.
Viskitislaamo

Aamiaisen jälkeen otetaan matkatavarat ja jätetään Ylämaan rauhalliset maisemat. Matkalla lentokentälle pysähdytään Blair Athollin viskitislaamossa, jossa tutustutaan viskin valmistamisen saloihin ja tietysti myös nautitaan tätä jaloa ainetta. Mahdollisuus tuliaisostoksiin tislaamon myymälässä. Täältä jatketaan kohti etelää ja pysähdytään pienessä ja viehättävässä Dunkeldin kaupungissa. Jatketaan vielä etelämmäksi kohti Perthin kaupunkia, jossa pidetään omatoiminen lounastauko. Tauon jälkeen jatketaan suoraan Edinburghin lentokentälle. Lento Helsinkiin. (A)
ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

4.-8.9.
Helsinki – Edinburgh 08.10 – 09.00 Finnair
Edinburgh – Helsinki 18.00 – 22.30 Finnair


Holiday Inn Edinburgh City West, Edinburgh, 2 yötä 
Moderni keskitason hotelli sijaitsee noin 2,5 km  Princess Street ostoskadulta, hiukan ydinkeskustan ulkopuolella. Hotellissa on 101 tilavaa ja siistiä huonetta. Huoneissa on mukavuuksien lisäksi hiustenkuivaaja, tv, puhelin ja teen- ja kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisiin tiloihin kuuluu Junction ravintola, baari ja 5 kokoustilaa. 

The Macdonald Loch Rannoch Hotel, Kinloch Rannoch, 2 yötä
Keskitason hotelli sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Loch Rannochin tuntumassa, 250 hehtaarin alueella maaseudun suojassa.
Hotellissa on 49 hyvin varustettua huonetta, viihtyisä baari, ravintola, sekä kuntosali ja vapaa ajan keskus.Lisämaksusta
• yhden hengen huone 340 €

 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 26.9.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.