Skotlannin kiertomatka 5.-9.9.2018

SKOTLANTI - EDINBURGH – YLÄMAA
Upea matka Skotlannin huikeisiin maisemiin kaupunkeja katsellen, tarinoita kuunnellen ja viskiä maistellen.

Asiantuntijan matkassa 

Jukarainen Sirpa

Jukarainen Sirpa, Asiantuntijaopas

Lontoon kaupungin virallinen opas vuodesta 1999. Erityisalaa ovat Lontoon lisäksi opastetut kiertomatkat Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Irlannissa. Lisämausteena ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Edinburghista alkaen

1 386 € 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä Edinburghin kaupunki ja linna, 5.9.
Lento Edinburghiin, jossa suomenkielinen opas on ryhmää vastassa. Jatketaan lentokentältä suoraan Edinburghin kaupunkiin, jossa tehdään kaupunkikierros. Edinburgh on jaettu keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin ja kauniiseen, 1700-luvun uuteen kaupunkiin, jotka molemmat kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupunki on rakennettu Ateenan ja Rooman tapaan monen kukkulan kupeeseen, ja yhdellä niistä seisoo vuosisatoja kaupungin turvallisuudesta huolehtinut Edinburghin linna. Tutustuminen  mahtavaan  Edinburghin linnaan. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. (P)

2.päivä Rosslyn kappeli, 6.9.
Aamiaisen jälkeen puolipäiväretki Edinburghin lähellä olevaan pikkukylään, jossa on Da Vinci koodin tunnetuksi tekemä Rosslyn kappeli. Kirjan mukaan Pyhä Malja oli jossain vaiheessa piilotettuna tähän kappeliin. Jotkut ovat sita mieltä, että näin on vieläkin. Rosslyn Chapelin rakennustyöt aloitettiin 1466 ja se on täynnä symbolisia veistoksia ja vapaamuurareitten omia symboleita. Kappelin valmistumiseen kului yli 40 vuotta ja lopputuloksena oli mitä ihmeellisemmät veistostyöt niin kappelin sisä- kuin ulkopuolellakin. Rosslynilla on pitkäaikaiset yhteydet Knights Templar eli temppeliritarikuntaan, joka perustettiin jo ristiretkien aikana. 1300-luvulla ritarit näet pakenivat Skotlantiin ja nimenomaan Rosslyniin. Paluu Edinburghiin. Iltapäivä on vapaata omaa ohjelmaa - ostoksia tai gallerioita varten. Yhteinen illallinen hotellissa. (A, P)

3.päivä Glamis Castle, Edradourin viskitislaamo, 7.9.
Aamiaisen jälkeen lähdetään maaseudulle, edesmenneen kuningataräiti Elisabetin lapsuudenkoti Glamis Castleen, missä hän vietti paljon aikaa ollessaan Yorkin herttuatar. Hänen ja Yrjö VI:n nuorin tytär, Margaret, syntyi Glamisin linnassa. Linna on nähtävyys, joka perustettiin 1100-luvulla metsästyslinnaksi, mutta laajennettiin nykyiseen mittavaan kokoonsa jo 400 vuotta sitten. Omatoiminen lounastauko. Matka jatkuu tunnettuun Edradour-viskitislaamoon Pitlochryyn. Tämä Skotlannin pienin tislaamo on yksi viehättävimmistä ja myös ainoa, jossa mallasviskiä valmistetaan vanhanaikaisesti ”käsin”. Edradourin viski on ainutlaatuista sekä laadultaan että tekotavoiltaan. Majoittuminen ja yhteinen illallinen Invernessissä. (A, P)
 
4.päivä Loch Ness, Glencoen laakso, 8.9.
Aamiaisen jälkeen ajetaan Loch Ness-järvelle. Valokuvaustauko ennen kuin jatketaan rantatietä kohti viehättävää Fort Augustuksen kylää, jossa on yksi monista Caledonian kanavan sulkuporteista. Omatoiminen lounastauko. Jatketaan matkaa mitä kauneimpien maisemien kautta yhteen Skotlannin sekä historiallisesti että maisemallisesti vaikuttavimpaan paikkaan, Glengoen laaksoon, klaanisotien surulliseen taistelupaikkaan. Matkan aikana kuullaan Skotlannin historian merkittävimmistä tapahtumista. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. (A, P)

5.päivä Glasgow, Falkirk, kotimatka, 9.9.
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Edinburghin lentokenttää ja vietetään viimeinen, mielenkiintoinen päivän Skotlannissa! Ajo Glasgown kaupunkiin, missä tutustutaan  kaupungin keskustaan ja mm.  Merchant City alueeseen, joka oli aikoinaan rikkaitten kauppiaitten asuinaluetta, mutta on nyt kehitetty iltaelämän keskukseksi.Omatoiminen lounastauko, jonka jälkeen jatketaan lyhyen ajomatkan päähän Falkirkin kuntaan, jossa on kaksi ihmettä: Falkirk Wheel ja Kelpies-patsaat. Falkirk Wheel on venehissi, joka yhdistää Forth Clyde- ja Unionkanavat toisiinsa. Kanavien korkeusero on huikeat 35 metriä. Lähellä sijaitsevat Kelpies-patsaat ovat 30 metrin korkuisia upeita hevospatsaita. Valokuvaustauko. Täältä ajetaan Edinburghin lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Edinburgh 08.10 – 08.50 Finnair
Edinburgh – Helsinki 19.45 – 00.25 +1 Finnair


5.-7.9. Holiday Inn Edinburgh City West, Edinburgh
Moderni keskitason hotelli sijaitsee noin 2,5 km  Princess Street ostoskadulta, hiukan ydinkeskustan ulkopuolella. Hotellissa on 101 tilavaa ja siistiä huonetta. Huoneissa on mukavuuksien lisäksi hiustenkuivaaja, tv, puhelin ja teen- ja kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisiin tiloihin kuuluu Junction ravintola, baari ja 5 kokoustilaa. 

7.-8.9. BW Inverness Palace Hotel
Keskitasoinen keskustahotelli Ness-joen varrella.  Huoneita 88, joissa kaikissa mukavuudet, tv, puhelin, sekä yleisissä tiloissa ravintola, baari ja hyvin varustettu vapaa-ajankeskus uima-altaineen ja saunoineen.

8.-9.9. Loch Long Hotel, Arrochar
Rauhallinen metsän ympäröimä hotelli, jossa on 82 turistiluokan huonetta. Huoneissa on tv, hiustenkuivaaja, teen- ja
kahvinkeittovälineet sekä ilmainen WiFi. Yleisissä tiloissa on baari ja ravintola. Tässä yksityisessä pienessä hotellissa on erittäin ystävällinen henkilökunta.
 

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €

 

 


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 29.9.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.