Aarno Cronvallin matkassa: Veronan Oopperajuhlat 11.-14.8. ja 18.-21.8.2021

Veronan Oopperajuhlat on yksi kesän tärkeimmistä musiikkitapahtumista Euroopassa. Oopperaillat avoimessa amfiteatterissa Veronan historiallisessa keskustassa ovat uskomaton kokemus! Matkan aikana vieraillaan Verdin kotiseudulla sekä Franciacortan kuohuviinialueella ja lisämaksusta ehtii myös päiväretkelle ihanalle Gardajärvelle.

Unohtumattomat oopperaillat Arenalla
12.8 Aida
13.8 Nabucco, lisämaksullinen

19.8 La Traviata
20.8 Nabucco, lisämaksullinen

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Niinimäki Eliisa

Niinimäki Eliisa, asiantuntijaopas

Eliisa on asunut Italiassa yli 30 vuotta ja työskennellyt kaikki nämä vuodet matkailun parissa - oppaana eri puolilla Italiaa ja matkatoimistossa suunnitellen ryhm&a ...

Asiakkaamme suosittelevat

Aarno Cronvall ja Eliisa Niinimäki olivat erittäin asiantuntevia. Alustukset ennen oopperoita olivat mielenkiintoisia ja pitivät kuulijat otteessaan aivan loppuun saakka. Kaikki retket olivat hyvin järjestettyjä ja niiden aikana nautitut lounaat erittäin maukkaita. Tämä oopperamatka jää ikuisesti mieleeni kokonaisuutensa ja tietysti upean Aida-oopperan johdosta. Eeva-Liisa

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• oopperalippu (Aida 12.8./La Traviata 19.8., numeroidut permantopaikat, Poltrona)
• suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelut

1 396 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 11.8., 18.8.
Verdin kotiseutu, saapuminen Veronaan
Lento Milanoon, suomalainen opas on vastassa. Lähtö bussilla kohti Pojoen laaksoa ja Giuseppe Verdin kotiseutua (n. 180 km). Lounaan jälkeen tutustutaan Verdin elämään. Nähdään ulkoapäin Verdin syntymäkoti Roncolessa ja vieraillaan Villa Verdissä Sant’ Agatassa. Villa on säilytetty alkuperäisessä kalustuksessa ja sitä ympäröi kaunis puisto, jonka Verdi itse suunnitteli. Jatketaan Veronaan (n. 135 km). Ilta vapaa, Veronan tunnelmalliset kadut kutsuvat iltakävelylle. (L)

2. päivä, 12.8., 19.8.
Veronan kävelykierros, oopperailta
Opastettu kävelykierros. Aloitetaan Veronan sydämestä, Piazza Bralta, missä sijaitsee roomalaisten rakentama amfiteatteri, oopperafestivaalien esityspaikka. Keskiaikaiset kauniit palatsit Piazza Erbellä, Scala-suvun palatsit ja tunnelmallinen kotikirkko sekä Rooman valtakunnan ajan nähtävyydet kertovat Veronan pitkästä historiasta. Shakespeare sijoitti Romeon ja Julian tapahtumat Veronaan, niinpä kierroksella nähdään sekä Julian parveke että Romeon kotitalo. Lounaan jälkeen vapaata. Aarno Cronvallin alustus illan oopperasta. Esitys Arenalla alkaa klo 20.45 (12.8. Aida, 19.8. La Traviata). (A, L)

3. päivä, 13.8., 20.8.
Vapaapäivä Veronassa tai retki Gardajärvelle, oopperailta
Päivä aikaa tutustua Veronaan omin päin tai lähteä retkelle Gardajärvelle (lisämaksu). Maisemat ovat monipuoliset, etelässä järvi on monta kilometriä leveä, pohjoisessa jylhät vuoret hallitsevat maisemaa. Luonto on äärettömän kaunista; täällä viihtyvät sypressit, palmut, oliivipuut, sitruspuut, oleanterit ja ihmeköynnökset. Järven ympärillä on pieniä maalauksellisia kyliä ja Scala-suvun aikoinaan rakentamia linnoja. Sirmionessa nähdään huvila, jossa Maria Callas asui Italian vuosinaan. Lounas nautitaan järven pohjoispäässä Rivassa. Osa matkaa taitetaan järvilaivalla ihaillen maisemia. Paluu Veronaan noin klo 17. Aarno Cronvallin alustus illan oopperasta. Esitys Arenalla alkaa klo 20.45 (Nabucco lisämaksusta). A, lisämaksullisella retkellä L

4. päivä, 14.8., 21.8.
Franciacortan viinialue
Lähtö kohti Milanoa (n. 160 km). Lounas Franciacortan viinialueella yksityisellä viinitilalla. Alue on kuuluisa etenkin samppanjamenetelmällä valmistetusta kuohuviinistään. Käydään tilan viinikellarissa ja kuullaan viinin valmistuksesta. Kuljetus Milanon lentokentälle. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano  08.00 – 10.05 Finnair
Milano – Helsinki  19.00 – 22.55 Finnair


Hotelli
Giberti ****
Sijainti Veronan keskustassa, Arenan ja Porta Nuova -aseman välillä. Täysin uusitut, tyylikkäät huoneet, joissa on WiFi, ilmastointi, TV. Huonepalvelu 24 h. Aamiaisen voi nauttia kesällä hotellin ulkoterassilla.
 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 150 €
• Nabucco-ooppera 126 €
• Gardajärven retki, sis. lounaan 150 €
Retkivaraukset etukäteen. Retki toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.