Aarno Cronvallin matkassa: Veronan Oopperajuhlat 16. - 19.8., 23. - 26.8. ja 27. - 30.8.2019

Unohtumattomat oopperaillat Arenalla
16. - 19.8. La Traviata ja Aida
23. - 26.8. Carmen ja Aida
27. - 30.8. Aida ja Tosca

Veronan Oopperajuhlat ovat yksi Euroopan tärkeimmistä kesän musiikkitapahtumista. Oopperaillat avoimessa amfiteatterissa Veronan historiallisessa keskustassa ovat uskomaton kokemus! Matkalla käydään myös Verdin kotiseudulla ja Franciacortan kuohuviinialueella. Mahdollisuus myös tehdä päiväretki ihanalle Gardajärvelle.

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, Asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Niinimäki Eliisa

Niinimäki Eliisa, Asiantuntijaopas

Yli 30 vuotta Italiassa asunut opas, joka on ollut koko elämänsä matkailualalla. Erinomainen italialaisen kulttuurin ja elämäntavan tuntemus. Eliisan syd&a ...

Asiakkaamme suosittelevat

Aarno Cronvall ja Eliisa Niinimäki olivat erittäin asiantuntevia. Alustukset ennen oopperoita olivat mielenkiintoisia ja pitivät kuulijat otteessaan aivan loppuun saakka. Kaikki retket olivat hyvin järjestettyjä ja niiden aikana nautitut lounaat erittäin maukkaita. Tämä oopperamatka jää ikuisesti mieleeni kokonaisuutensa ja tietysti upean Aida-oopperan johdosta. Eeva-Liisa

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• oopperaliput (numeroidut permantopaikat, Poltrona)
• suomalaisten asiantuntijaoppaitten palvelut


1 658 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 16.8., 23.8., 27.8.    
Verdin kotiseutu ja saapuminen Veronaan
Lento Milanoon, suomalainen opas on vastassa. Lähtö bussilla kohti Po-joen laaksoa ja Giuseppe Verdin kotiseutua (n. 180 km). Nähdään ulkoapäin Verdin syntymäkoti Roncolessa ja vieraillaan Villa Verdissä Sant’ Agatassa. Villa on säilytetty alkuperäisessä kalustuksessa ja sitä ympäröi kaunis puisto, jonka Verdi itse suunnitteli. Lounaan jälkeen jatketaan Veronaan (n. 135 km). Ilta vapaa, Veronan tunnelmalliset kadut kutsuvat iltakävelylle. (L)

2. päivä, 17.8., 24.8., 28.8.
Veronan kävelykierros, oopperailta
Aamiaisen jälkeen opastettu kävelykierros Veronassa. Aloitetaan Piazza Bralta, kaupungin sydämestä, missä sijaitsee roomalaisten rakentama amfiteatteri, oopperafestivaalien esityspaikka. Keskiaikaiset kauniit palatsit Piazza Erbellä, Scala-suvun palatsit ja tunnelmallinen kotikirkko sekä Rooman valtakunnan ajan nähtävyydet kertovat Veronan pitkästä historiasta. Shakespeare sijoitti Romeon ja Julian tapahtumat Veronaan, niinpä kierroksella nähdään sekä Julian parveke että Romeon kotitalo. Lounaan jälkeen vapaata. Aarno Cronvallin alustus illan oopperasta. Esitys Arenalla alkaa klo 20.45 (17.8. La Traviata, 24.8. Carmen, 28.8. Aida). (A, L)

3. päivä, 18.8., 25.8., 29.8.
Vapaapäivä Veronassa tai retki Gardajärvelle, oopperailta
Aamiainen. Päivä aikaa tutustua Veronaan omin päin tai lähteä retkelle Gardajärvelle, yhdelle Italian kauneimmista järviseuduista (lisämaksu). Maisemat ovat monipuoliset, etelässä järvi on monta kilometriä leveä, pohjoisessa jylhät vuoret hallitsevat maisemaa. Luonto on äärettömän kaunista; täällä viihtyvät sypressit, palmut, oliivipuut, sitruspuut, oleanterit ja ihmeköynnökset. Järven ympärillä on pieniä maalauksellisia kyliä ja Scala-suvun aikoinaan rakentamia linnoja. Päivän aikana käydään mm. Sirmionessa, nähdään huvila, jossa Maria Callas asui Italian vuosinaan. Lounastauko pidetään järven pohjoispäässä Rivassa. Osa matkaa taitetaan järvilaivalla ihaillen maisemia. Paluu Veronaan noin klo 17. Aarno Cronvallin alustus illan oopperasta. Esitys Arenalla alkaa klo 20.45 (18.8. Aida, 25.8. Aida, 29.8. Tosca) (A, lisämaksullisella retkellä L)

4. päivä, 19.8., 26.8., 30.8.
Franciacortan viinialue
Aamiainen. Lähtö kohti Milanoa (n. 160 km). Lounas Franciacortan viinialueella yksityisellä viinitilalla. Franciacorta on kuuluisa etenkin samppanjamenetelmällä valmistetusta kuohuviinistään, jota kutsutaan Bollicineksi. Käydään tilan viinikellarissa ja kuullaan viinin valmistuksesta. Kuljetus Milanon lentokentälle. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki – Milano  08.00 – 10.05
Milano – Helsinki  19.00 – 22.55


Hotelli
16. - 19.8. ja 27. - 30.8.2019
Giberti ****
Sijainti Veronan keskustassa, Arenan ja Porta Nuova -aseman välillä. Täysin uusitut, tyylikkäät huoneet, joissa on wifi, ilmastointi, TV. Huonepalvelu 24 h. Aamiaisen voi nauttia kesällä hotellin ulkoterassilla.

23. - 26.8.2019
Firenze ****

Sijainti Veronan keskustassa, noin 500 m Piazza Bra’lta. Viihtyisä, nykyaikainen hotelli, jossa vastaanotto, yleinen oleskelutila, internet-nurkkaus ja baari. Runsas buffet-aamiainen. Hissi. Huoneissa ilmastointi, minibaari, TV, hiustenkuivaaja.
 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 € (16. - 19.8. ja 27.-30.8.19), 400 € (23.-26.8.19)
• Gardajärven retki, sis. lounaan 150 €
Retkivaraukset etukäteen. Retki toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10.


Matkaehdot

Asiakkaan tulee maksaa matkan perushintaan sisältyvät oopperaliput ennakkomaksun yhteydessä. Ennakon suuruus on kokonaisuudessaan 400 €/hlö. Peruutustapauksessa lippujen osuutta ei palauteta.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.