Aarno Cronvallin matkassa: Veronan Oopperajuhlat 17. - 20.8., 24. - 27.8.2018 ja 28. - 31.8.2018

Unohtumattomat oopperaillat Arenalla
17. - 20.8. Nabucco ja Aida
24. - 27.8. Carmen ja Verdi Opera Night*
28. - 31.8. Aida ja Sevillan parturi

* Verdi Opera Night sisältää aarioita Rigolettosta, Il Trovatoresta ja La Traviatasta

Veronan Oopperajuhlat ovat yksi Euroopan tärkeimmistä kesän musiikkitapahtumista. Oopperaillat avoimessa amfiteatterissa Veronan historiallisessa keskustassa ovat uskomaton kokemus! Matkalla käydään myös Verdin kotiseudulla ja Franciacortan kuohuviinialueella. Mahdollisuus myös tehdä päiväretki ihanalle Gardajärvelle.

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, Asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Niinimäki Eliisa

Niinimäki Eliisa, Asiantuntijaopas

Yli 30 vuotta Italiassa asunut opas, joka on ollut koko elämänsä matkailualalla. Erinomainen italialaisen kulttuurin ja elämäntavan tuntemus. Eliisan syd&a ...

Asiakkaamme suosittelevat

Aarno Cronvall ja Eliisa Niinimäki olivat erittäin asiantuntevia. Alustukset ennen oopperoita olivat mielenkiintoisia ja pitivät kuulijat otteessaan aivan loppuun saakka. Kaikki retket olivat hyvin järjestettyjä ja niiden aikana nautitut lounaat erittäin maukkaita. Tämä oopperamatka jää ikuisesti mieleeni kokonaisuutensa ja tietysti upean Aida-oopperan johdosta. Eeva-Liisa

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot Finnairin reittivuoroilla
• lentokenttäkuljetukset
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• oopperaliput Nabucco tai Carmen sekä Aida (numeroidut permantopaikat, Poltrona)
• ohjelman mukaiset ateriat (3 x aamiainen, 3 x lounas)
• suomalaisen paikallisoppaan ja asiantuntijaoppaan palvelut matkan aikana

1 598 €

1. päivä     
Verdin kotiseutu ja saapuminen Veronaan
Lento Milanoon, jossa on suomalainen opas vastassa. Lähtö bussilla kohti Po-joen laaksoa ja Giuseppe Verdin kotiseutua (n. 180 km). Roncolessa nähdään ulkoapäin Verdin syntymäkoti ja Sant’ Agatassa vieraillaan Villa Verdissä. Villa on säilytetty alkuperäisessä kalustuksessa ja sitä ympäröi kaunis puisto, jonka Verdi itse suunnitteli. Lounaan jälkeen jatketaan matkaa Veronaan (n. 135 km). Ilta vapaa, Veronan tunnelmalliset kadut kutsuvat iltakävelylle.

2. päivä
Veronan kävelykierros, ooppera Nabucco tai Carmen
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Veronaan opastetulla kävelykierroksella. Aloitetaan Piazza Bralta, kaupungin sydämestä, missä sijaitsee roomalaisten rakentama amfiteatteri, oopperafestivaalien esityspaikka. Keskiaikaiset kauniit palatsit Piazza Erbellä, Scala-suvun palatsit ja tunnelmallinen kotikirkko sekä Rooman valtakunnan ajan nähtävyydet kertovat Veronan pitkästä historiasta. Shakespeare sijoitti Romeon ja Julian tapahtumat Veronaan, niinpä kierroksella nähdään sekä Julian parveke että Romeon kotitalo. Lounaan jälkeen vapaata. Aarno Cronvallin alustus illan oopperasta. Esitys Arenalla alkaa klo 20.45 (18.8. Nabucco, 25.8. Carmen). 

3. päivä
Vapaapäivä Veronassa tai retki Gardajärvelle, ooppera Aida
Aamiainen. Tänään on aikaa tutustua Veronaan omin päin tai lähteä lisämaksulliselle retkelle Gardajärvelle, yhdelle Italian kauneimmista järviseuduista. Maisemat ovat monipuoliset, etelässä järvi on monta kilometriä leveä, pohjoisessa jylhät vuoret hallitsevat maisemaa. Luonto on äärettömän kaunista; täällä viihtyvät sypressit, palmut, oliivipuut, sitruspuut, oleanterit ja ihmeköynnökset. Järven ympärillä on pieniä maalauksellisia kyliä ja Scala-suvun aikoinaan rakentamia linnoja. Päivän aikana käydään mm. Sirmionessa, nähdään huvila, jossa Maria Callas asui Italian vuosinaan. Järven pohjoispäässä Rivassa pidetään lounastauko. Osa matkaa taitetaan järvilaivalla ihaillen maisemia järveltä käsin. Paluu Veronaan noin klo 17. Aarno Cronvallin alustus illan oopperasta. Aida ooppera alkaa Arenalla klo 20.45.

4. päivä
Franciacortan viinialue
Aamiainen. Lähtö kohti Milanoa (n. 160 km). Matkan varrella lounas Franciacortan viinialueella olevalla yksityisellä viinitilalla. Franciacorta on kuuluisa etenkin samppanjamenetelmällä valmistetusta kuohuviinistään, jota kutsutaan Bollicineksi. Käydään tilan viinikellarissa ja kuullaan viinin valmistuksesta. Kuljetus lentokentälle ja iltalento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano  08.00 – 10.05
Milano – Helsinki  19.00 – 22.55


Hotelli
17. - 20.8.2018 ja 28. - 31.8.2018
Giberti ****
Sijainti Veronan keskustassa, Arenan ja Porta Nuova -aseman välillä. Täysin uusitut, tyylikkäät huoneet, joissa on wifi, ilmastointi, TV. Huonepalvelu 24 h. Aamiaisen voi nauttia kesällä hotellin ulkoterassilla.

24. - 27.8.2018
Firenze ****

Sijainti Veronan keskustassa, noin 500 m Piazza Bra’lta. Viihtyisä, nykyaikainen hotelli, jossa vastaanotto, yleinen oleskelutila, internet-nurkkaus ja baari. Runsas buffet-aamiainen. Hissi. Huoneissa ilmastointi, minibaari, TV, hiustenkuivaaja.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 € (17.-20.8. ja 28.-31.8.), 400 € (24.-27.8.)
• Gardajärven retki, sis. lounaan 150 €
Retkivaraukset etukäteen. Retki toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10.