15.6.2024

Aarno Cronvallin matkassa: Veronan Oopperajuhlat

15.–18.8.2024, 29.8.–1.9.2024

 • Ikisuosikit
 • Kulttuurimatkat
 • Lukijamatkat
 • Taide- ja musiikkimatkat

Veronan Oopperajuhlat on yksi kesän tärkeimmistä musiikkitapahtumista Euroopassa. Oopperaillat avoimessa amfiteatterissa Veronan historiallisessa keskustassa ovat uskomaton kokemus!

Vuosi 2024 on omistettu Giacomo Puccinille, jonka kuolemasta tulee kuluneeksi 100 vuotta. Matkan aikana nautitaan kahdesta eri oopperaesityksestä, joista toinen on aina Giacomo Puccinin säveltämä. Puccini tunnetaan viimeisenä merkittävänä italialaisena oopperasäveltäjänä, jonka teoksissa yltiöromanttinen ilmaisu yhdistyy realistisiin aiheisiin ja eksotiikkaan.

Majoittuminen on aivan Veronan keskustassa, vain kävelymatkan päässä areenalta. Lisämaksullisella retkellä on mahdollisuus vierailla myös viehättävässä Sirmionessa Gardajärvellä.

Unohtumattomat oopperaillat Arenalla:
13.6. lähdöllä: Aida ja Turandot
15.8. lähdöllä: Tosca ja Carmen  – Suomen Kuvalehden lukijamatka
29.8. lähdöllä: Tosca ja Sevillan parturi

 • Ei
 • Ei
 • Euro

Valitse lähtöpäivä


Ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Erityisateriapyynnöt ovat aina vain toiveita, emmekä voi taata niitä matkaan sisältyville ryhmäruokailuille. Mikäli tarvitsette terveydellisistä, uskonnollisista tai eettisistä syistä johtuen erityisaterian (gluteeniton, laktoositon, kasvisruoka, kala-allergia, pähkinäallergia), ilmoitattehan siitä jo matkavarausta tehdessänne tai viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa. Paikan päällä ei ole mahdollista tehdä muutoksia ruokailuihin. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta emme voi taata saatavuutta. Mikäli Teillä on jokin lääkitys ruoka-aineallergiaan, suosittelemme ehdottomasti sen mukaan ottamista.

Matkaehdot

Matkan maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
– 59 – 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
– 30 – 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
– 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. 

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Muut lisätiedot

Oopperaesittelyt
Aida  Arena di Veronassa on esitetty oopperajuhlien perustamisesta lähtien joka vuosi Giuseppe Verdin ooppera Aida. Etiopialaisen orjan ja egyptiläisen kuninkaan tytär Amneris rakastaa myös Radamesta ja tuntee suurta epäluuloa orjatartaan Aidaa kohtaan. Amneriksen mustasukkaisuus, pelko ja epätoivoinen rakkaus siivittää oopperaa, jonka taivaallisen kaunis musiikki luo kontrastin papiston julmuudelle ja etiopialaisten joukkojen sotavankien joukossa olevalle Aidan isälle, kuningas Amonasrolle. Musiikin suurta juhlaa, loistavaa balettitanssia, upeita joukkokohtauksia ja suuria elämyksiä.

Turandot oli Puccinin viimeinen ooppera, ja jäi kesken hänen kuolemansa takia. Franco Alfano teki Puccinin muistiinpanojen pohjalta oopperan loppudueton. Kiinalainen prinsessa Turandot lupaa ottaa puolisoksi kosijan, joka ratkaisee Turandotin hänelle esittämät kolme arvoitusta. Kukaan ei ole vielä onnistunut ja väärin vastanneet teloitetaan. Tuntematon prinssi Calaf ihastuu Turandotin kauneuteen ja haluaa ratkaista arvoitukset. Hän onnistuu ja draama saa uuden käänteen. Turandotin raivoavaa epätoivoa, Calafin isän, vallasta syöstyn Tataarien kuninkaan Timurin iloa ja surua sekä hänen palvelijattarensa Liun uskollista ja uhrautuvaa rakkautta Calafia kohtaan. Melodisen musiikin ja väkevän draaman voimaa. Kuuluisa tenoriaaria Nessun dorma saa aina tunteet pintaan Areenalla. Huippuooppera!

Tosca Kuuluisan oopperalaulajan Floria Toscan ja taidemaalari Mario Cavaradossin rakkaustarina, jonka Rooman julma poliisipäällikkö Scarpia tuhoaa. Hän himoitsee Toscaa ja vangituttaa Cavaradossin. Tämä Roomassa yhden vuorokauden aikana tapahtuva draama vie mukanaan jo alkutahdeista lähtien. Scarpian loputon julmuus ja häikäilemättömyys tuntuu niin tutulta nykyaikana. Loistavia aarioita, duettoja ja joukkokohtauksia. Cavaradossin tenoriaaria ”E Luvecan la Stelle” ennen loppukohtausta saa kyyneleet silmiin. Scarpian Toscalle lupaamaa valeteloitusta ei tapahdu vaan Cavaradossi teloitetaan oikeasti. Julma tarina, mutta ah, niin upeaa musiikkia!

Carmen on yksi maailman suosituimmista oopperoista, eikä syyttä. Musiikki on nerokasta. Alkusoitto avaa jo aistit. Aariat, duetot ja kuorokohtaukset soivat ja elävät. Mielessään voi hyräillä tuttuja melodioita. Sevillassa nuori mustalaisnainen Carmen on tupakkatehtaassa töissä ja sotilaat ihailevat tehtaan naisia heidän tullessaan tauolle ulkoilmaan. Siitä alkaa draama. Seurataan tiiviisti Carmenin ja korpraali Don Josén suhteen kehittymistä. Maalaistyttö Micaela on Don Josén rakastettu, mutta Carmen hurmaa täysin korpraalin. Micaela jää taustalle ja muodostaa dramaturgisesti oivan vastakohdan Carmenille. Carmen on jättänyt Don Josén ja uusi rakkaus on tulossa. Kuuluisa härkätaistelija Escamillo ei voi vastustaa Carmenia. Carmen vie ja viettelee, toimii omien lakiensa mukaan, uhmaa kuolemaa, jonka näkee korteista ennustaessaan tulevan. Verevää draamaa ja musiikkia sekä toinen toistaan tutumpia melodioita. Tälläkin oopperalla on tuttuun tapaan traaginen loppu. Loistava yhdistelmä hyvin kirjoitettua draamaa ja täydellistä musiikkia.

Sevillan parturi, italiaksi ”Il barbiere di Siviglia” on Gioachino Rossinin säveltämä ooppera, joka sai ensi-iltansa vuonna 1816. Koominen ooppera kertoo nuoren kreivi Almavivan pyrkimyksistä voittaa kauniin Rosinan rakkaus. Hän turvautuu moniin valepukuihin ja juoniin, usein yhdessä ovelan parturi Figaron kanssa. Ooppera on tunnettu leikkisistä aarioistaan ja se on yksi maailman useimmin esitetyistä oopperoista.


 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Varaa matka


Asiakkaiden kokemuksia

 • Matka oli monessa mielessä todella hieno, lyhyeen aikaan saatu paljon mahtumaan ja hotelli oli erinomainen. Eliisa Niinimäki on aivan loistava ja asiantunteva sekä avulias ja ystävällinen opas. Aarno Cronvallin esitykset olivat asiantuntevia ja mielenkiintoisia.