15.6.2024

Andien aarteet: Peru, Bolivia ja Titicacajärvi

6.–18.4.2025

 • Kaukomatkat
 • Kerran elämässä
 • Kiertomatkat
 • Uutuudet

Matka Andien vuoristoon vie unohtumattomalle seikkailulle Perun ja Bolivian kiehtovaan historiaan, kulttuuriin ja luontoon.

Matka alkaa Liman historiallisesta keskustasta ja jatkuu Cuscoon sekä Pyhään laaksoon ennen legendaarisen Machu Picchun raunioille saapumista. Titicacajärven ainutlaatuinen kauneus ja salaperäisyys avautuu Auringon saarella, joka tarinoiden mukaan tunnetaan inkojen alkuperäisenä syntypaikkana. Auringonnousu lähes 4000:ssä metrissä on upea kokemus!

 • Ei
 • Kyllä
 • Perun sol Bolivian boliviano

Valitse lähtöpäivä


Ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Erityisateriapyynnöt ovat aina vain toiveita, emmekä voi taata niitä matkaan sisältyville ryhmäruokailuille. Mikäli tarvitsette terveydellisistä, uskonnollisista tai eettisistä syistä johtuen erityisaterian (gluteeniton, laktoositon, kasvisruoka, kala-allergia, pähkinäallergia), ilmoitattehan siitä jo matkavarausta tehdessänne tai viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa. Paikan päällä ei ole mahdollista tehdä muutoksia ruokailuihin. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta emme voi taata saatavuutta. Mikäli Teillä on jokin lääkitys ruoka-aineallergiaan, suosittelemme ehdottomasti sen mukaan ottamista.

Matkareitti

Lima – Cusco – Pisac – Maras Moray – Ollantaytambo – Machu Picchu – Puno -Titicacajärvi – Copacabana – Auringon saari (Isla del Sol) – Lima

Matkaehdot

Matkan maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
– 59 – 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
– 30 – 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
– 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 28.5.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 10.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen. Oleskelu korkealla vuoristossa (Cusco n. 3400 m, Puno ja Titicaca n. 3800 m) ja ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja ym, jotka useimmissa tapauksissa menevät ohi 24-48 tunnin sisällä. Korkeasta verenpaineesta kärsivien ja sydänsairauksia sairastavien on parasta kysyä neuvoa, miksi suosittelemme keskustelua kotilääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksenne kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Matkalla kävellään paljon (myös rappuja), mikä edellyttää hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovi liikuntarajoitteisille.

Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia ja riskiryhmillä vuosittainen influenssarokote. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.

Malariariski on olemassa osassa maata. Kysy tarvittaessa lisää lääkäriltä tai hoitajalta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista.

Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen-otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Varaa matka