28.5.2024
Hurtigruten-risteily Lomalinja

Hurtigruten-risteily pohjoisesta etelään

2.–9.6.2024, 18.–25.6.2024, 16.–23.7.2024, 27.7.–3.8.2024, 7.–14.8.2024, 18.–25.8.2024, 9.–16.9.2024

 • Ikisuosikit
 • Kiertomatkat
 • Risteilyt

Hurtigruten – maailman kaunein merimatka Kirkkoniemestä Bergeniin

Hurtigruten-risteilyllä matkataan kiireettömästi ja ihaillaan Norjan rannikon kaunista luontoa. Eri vuodenajat luovat omat, ainutlaatuiset puitteensa ihmeitä täynnä olevalle matkalle. Kesällä auringonvaloa riittää napapiirin pohjoispuolella vuorokauden ympäri. Rannat, vuonot, vuoret ja lahdet kylpevät säihkyvässä auringonvalossa ja raikkaassa pohjoisessa ilmassa. Syksyllä nautitaan ruska-ajan kirkkaista väreistä, raikkaasta ilmasta ja kauniista maisemista. Hintaan sisältyy monipuolinen retkiohjelma sekä täysihoito risteilyn ajan!

Hurtigruten on Norjan rannikkopaikkakuntia yhdistävä laivareitti, joka on jo vuodesta 1893 lähtien kuljettanut matkustajia, rahtia ja postia satamiensa välillä. Maailman kauneimmaksi merimatkaksi tituleerattu reitti kulkee Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin, lähtöjä eri laivoilla on päivittäin. Pohjoisesta etelään laivamatka kestää 5 vuorokautta ja matkan varrelle osuu 31 satamaa. Useimmat pysähdykset ovat vain lyhyitä piipahduksia. Matkaan sisältyvät retket ovat suunniteltu pysähdyksiin sopiviksi. Osassa lähtö- ja paluupaikka ovat toisistaan poikkeavat.

asiantuntijaopas Markku Juustovaara, Tanja-Maria Nyman tai Riitta Niemenmaa

 • Ei
 • Ei
 • Norjan kruunu Euro

Valitse lähtöpäivä


Ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Erityisateriapyynnöt ovat aina vain toiveita, emmekä voi taata niitä matkaan sisältyville ryhmäruokailuille. Mikäli tarvitsette terveydellisistä, uskonnollisista tai eettisistä syistä johtuen erityisaterian (gluteeniton, laktoositon, kasvisruoka, kala-allergia, pähkinäallergia), ilmoitattehan siitä jo matkavarausta tehdessänne tai viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa. Paikan päällä ei ole mahdollista tehdä muutoksia ruokailuihin. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta emme voi taata saatavuutta. Mikäli Teillä on jokin lääkitys ruoka-aineallergiaan, suosittelemme ehdottomasti sen mukaan ottamista.

Matkareitti

Helsinki – Ivalo – Kirkkoniemi – Tromssa – Lofootit – Napapiiri – Trondheim – Bergen – Helsinki

Matkaehdot

Matkan maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
– 59 – 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
– 30 – 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
– 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.09.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15. Kohteissa on runsaasti käveltävää ja retkillä on tiukka aikataulu sekä retkibusseihin on korkeita askelmia. Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa ja normaalia liikuntakykyä.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Varaa matka


Asiakkaiden kokemuksia

 • Risteily, jota ei voi sanoin kuvata. Se pitää kokea. Kodikas laiva, henkilökunnalla uskomattoman hyvä työilmapiiri. Kaikki huomioivat toisiaan ja laivan asiakkaita.Ruusuja oppaallemme Liisa Hämäläiselle. Laivalla ei ollut kelloja näkyvissä, se auttoi unohtamaan kiireen. Aktiviteetteja oli Hurtigruten-laivayhtiön puolesta jokaiselle jotakin. Keskiyön kirkkokonsertti oli mukava lisäyllätys.

 • Oppaamme Marja Rantanen oli täyskymppi: ystävällinen ja aina valmis auttamaan. Hän käänsi päiväohjelmat suomalaiselle porukalle ja piti infoja. Hän oli nähnyt vaivaa suomentaessaan koko reitin paikkakuntien kuvaukset.

 • Kaikki järjestelyt (bussi- ja lentomatkat, itse risteily sekä retket) toimivat loistavasti. Erityiskiitos kattavasta ennakkoinformaatiosta pari viikkoa ennen matkaa. Ohjeistus pukeutumistyylistä oli todella hyödyllinen. Ryhmän koko oli yhdelle oppaalle sopiva ja opas tunsi matkakohteen hyvin.