25.6.2024

Idyllinen Toscana

11.–16.9.2024, 18.–23.9.2024, 9.–14.10.2024, 8.–13.4.2025, 23.–28.4.2025, 9.–14.5.2025

 • Ikisuosikit
 • Kiertomatkat
 • Kulttuurimatkat

Toscana (Italia) tarjoaa taideaarteita, keskiaikaisia kaupunkeja ja romanttisia viinilaaksoja: muurien ympäröimä Lucca ja Pisan kalteva torni, Chiantin viinilaaksot, Siena, San Gimignano, Firenze ja Uffizin taideaarteet – koe samalla matkalla monta upeaa kohdetta!

Majoittuminen on koko matkan ajan terveyskylpylöistään tunnetun Montecatini Termen alueella, josta tehdään päiväretkiä lähialueille.

Asiantuntijaopas Leena Knuuttila tai Mervi Kaskinen

 • Ei
 • Ei
 • Euro

Valitse lähtöpäivä


Ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Erityisateriapyynnöt ovat aina vain toiveita, emmekä voi taata niitä matkaan sisältyville ryhmäruokailuille. Mikäli tarvitsette terveydellisistä, uskonnollisista tai eettisistä syistä johtuen erityisaterian (gluteeniton, laktoositon, kasvisruoka, kala-allergia, pähkinäallergia), ilmoitattehan siitä jo matkavarausta tehdessänne tai viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa. Paikan päällä ei ole mahdollista tehdä muutoksia ruokailuihin. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta emme voi taata saatavuutta. Mikäli Teillä on jokin lääkitys ruoka-aineallergiaan, suosittelemme ehdottomasti sen mukaan ottamista.

Matkareitti

Rooma – Orvieto – Montecatini – Lucca – Pisa – Firenze – Siena – San Gimignano – Chianti – Rooma

Matkaehdot

Matkan maksu- ja peruutusehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
– 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
– 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
– 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Varaa matka


Asiakkaiden kokemuksia

 • Kiitoksia tulee paljon: Lomalinjassa näyttää suunnitellun huolellisesti matkakokonaisuudet, kaikissa vaiheissa asiat rullasivat erinomaisesti. Arvostimme Finnairin suoraa lentoa. Ja mikä parasta kulttuurimatkan onnistumisen kannalta: Mervi Kaskinen on legendaarinen opas, kulttuurin ja taiteen laaja tietämys historialliseen tietoon liitettynä, sekä Italian yhteiskunnan ja talouden tietoja, myös nykypäivästä, taitavasti, huumorilla kivasti sävytettynä. Koko ryhmä oli kulttuuriteemasta kiinnostunutta, todella mukavaa seuraa. Sääkin suosi, ei yhtään sadepäivää, hellettä 30 astetta. Nautimme täysillä lomastamme, kiitos!

 • Opas Leena Knuuttila on ihan huippuhyvä, tietää paljon, osaa kertoa kiinnostavalla ja hauskalla tavalla ja hoitaa oppaat tehtävät erinomaisesti!

 • Hotelli oli hyvä ja aamiainen erinomainen. Kaiken kaikkiaan viikko oli todella ihana ja sujui hyvin sekä sääkin helli meitä. Retket olivat mukavia ja sopivan pituisia. Leenan kertomistyyli kiva. Oli tosi kiva kuunnella häntä ja hän jaksoikin paljon kertoa meille. Myös Lomalinjaan olen hyvin tyytyväinen. Aina olen saanut hetkessä vastauksen, kun olen jotain kysynyt. Kiitos!