Mummun matkassa: Lasten Rooma 19.-22.10.2023

Rooma isoäidin kanssa! Luvassa on jännittävä matka eurooppalaisen kulttuurin juurille. Vatikaani, keisarit ja antiikin roomalaisten elämä, avautuvat kiehtovina tarinoina. Yhteisillä aterioilla päästään tutustumaan lähemmin italialaiseen ruokakulttuuriin. Myös aikuiselle matka tarjoaa kulttuurihistoriallista nähtävää!

Asiantuntijan matkassa 

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Romu Päivi

Romu Päivi, asiantuntijaopas

Rooman paikallisopas, joka on työskennellyt alueella jo lähes 30 vuotta.  Päivi Romu suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja hänen asiantuntemu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• majoitus ohjelmassa mainitussa hotellissa kahden/kolmen hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• ohjelman mukaiset retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelmassa mainittu polkupyörien vuokraus ja piknik Villa Borghesen puistossa
• opaspalvelut Roomassa
• asiantuntija Riitta Niemenmaan palvelut koko matkan ajan

1 376 € / aikuinen
1 336 € / lapsi 2–15 v. kahden hengen huoneessa
1 298 € / lapsi 2–15 v. kolmen hengen huoneessa tai neljän hengen huoneessa 2 aik. kanssa


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 19.10.
Rooman ihanimmat nähtävyydet
Lento Roomaan, missä on vastassa asiantuntijaopas Päivi Romu. Ennen hotelliin majoittumista tehdään lyhyt Rooman kiertoajelu, jolloin nähdään kaupungin päänähtävyydet bussista käsin. Majoittuminen hotelliin. Yhteinen lounas. Vapaata aikaa.  (L)

2. päivä, 20.10.
Antiikin Rooma, Colosseum, San Clementen kirkko
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Colosseumiin ja kuullaan tarinoita gladiaattoreiden ja villieläinten taisteluista. Käydään lisäksi San Clementen kirkossa, jonka alla on antiikin Rooma ja maaginen Mithran temppeli sekä salaperäisesti soliseva vesi roomalaisessa talossa. Retkipäivä päättyy yhteiseen lounaaseen.  Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. (A, L)

3. päivä, 21.10.
Pietarinkirkko ja piknik Villa Borghesen puistossa
Aamiaisen jälkeen lähdetään Vatikaaniin tutustumaan Pietarinkirkkoon. Kiivetään ylös Michelangelon 500 vuotta sitten suunnittelemaan kupoliin ja ihaillaan näköalaa yli ikuisen Rooman. Iltapäivällä ajellaan polkupyörillä Villa Borghesen puistossa. Pyöräilyn lomassa nautitaan piknik. Yhteinen iltaruokailu pizzeriassa. (A, P)

4. päivä, 22.10.
Maanalainen Rooma, katakombit
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Puolen päivän jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja lähdetään mielenkiintoiselle retkelle maanalaiseen Roomaan. Tutustumiskohteena on jännittävät Calliston katakombit. Bussikuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)


Retkiohjelman kuljetus 2. ja 3. päivänä julkisilla kulkuvälineillä. Ikäsuositus yhdeksästä ikävuodesta ylöspäinateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.45 - 10.10 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 - 00.05+1 Finnair


Hotelli Mediterrao hotel Rome
Hyvätasoinen ja viihtyisä keskustahotelli, jolla hyvä sijainti Via Cavourin varrella lähellä Terminiä.
Värikkäästi sisustetuissa huoneissa on parivuoteet, sat. tv, wifi, tallelokero, minibaari.
Kolmen/neljän hengen huoneissa parivuode ja kaksi lisävuodetta.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 240 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.