Eteläisen Amerikan ja Antarktiksen risteily 1.-18.2.2024

Buenos Aires, Argentiina - Ushuaia, Argentiina  - Kap Horn, Chile - Schollaert Channel, Etelämanner - Paradise Bay, Etelämanner - Gerlachen salmi, Etelämanner - Elefanttisaari, Eteläiset Shetlandinsaaret - Port Stanley, Falklandinsaaret - Puerto Madryn, Argentiina - Montevideo, Uruguay - Buenos Aires, Argentiina

Risteilyllä Buenos Airesista Ushuaiaan, Tulimaahan ja Kap Hornin kautta Etelämantereelle läsnä ovat latinalainen kulttuuri, upea luonto ja alueen runsas eläimistö. Tangoa Buenos Airesissa, gauchojen huikeita taidonnäytteitä pampalla, arkkitehtonisia kontrasteja Montevideossa - Eteläisen Amerikan risteilyllä näet ja koet paljon!

Etelämantereen kesäkausi marraskuusta maaliskuuhun on parasta risteilyaikaa, ja helmikuussa mahdollisuudet myös valaiden näkemiselle ovat korkeimmillaan. Risteilyn aikana alueen luontoon ja ainutlaatuisiin maisemiin tutustutaan pääosin laivalta käsin. Merimatkojen aikana aluksella järjestetään myös monipuolisia ja mielenkiintoisia englanninkielisiä asiantuntijaluentoja. Lomalinjan lisämaksulliset, suomenkieliset, retket ovat mahdollisia Buenos Airesissa, Tulimaassa ja Montevideossa.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• 1 yön majoitus kahden hengen huoneessa Buenos Airesissa
• 14 yön risteily parvekkeellisessa kahden hengen hytissä (2V)
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• Classic-juomapaketti laivalla
• laivan palvelumaksut ja wifi laivalla
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

7 279 €/hlö kahden hengen huone/hytti
10 579 €/hlö yhden hengen huone/hytti


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 1.2.2024
Lento lähtee
Iltalento Helsingistä Amsterdamin kautta kohti Buenos Airesia. 

2. pvä, 2.2.2024
Buenos Aires
Saapuminen Buenos Airesiin, missä opas ryhmää vastassa. Kiertoajelun aikana ajetaan mm. pitkin Avenida 9 de Juliota, maailman leveintä katua ja nähdään La Bombonera, Maradonan kotistadion. Kierrokseen sisältyy myös Evitan hautausmaa Recoletan hienostokaupunginosassa ja La Boca, boheemi ja värikäs satamakorttelialue, joka on tangon kehto. Kiertoajelun aikana yhteinen lounas. Myöhemmin iltapäivällä siirtyminen hotellille, majoittuminen ja omaa aikaa. Mahdollisuus osallistua Lomalinjan lisämaksulliseen tangoshow -illalliseen. (A,L)

3. päivä 3.2.2024
Buenos Aires
Aamiainen ja huoneidenluovutus. Puolen päivän jälkeen lähdetään satamaan, missä laivaannousu. Lounas ja yhteinen illallinen laivalla. (TH)

4. päivä – 7. päivä, 4.-6.2.2024
Meripäivä
Kolme kokonaista meripäivää aikaerosta toipumiseen. Aikaa nauttia laivan tarjoamista palveluista, kylpylästä, uima-altaista, viihteestä ja maittavista aterioista. (TH)

8. päivä, 7.2.2024
Ushuaia, Argentiina
Ushuaia on maailman eteläisin kaupunki ja sijaitsee Argentiinan Tulimaassa Beagle-kanaalin rannalla. Portugalilainen tutkimusmatkailija Ferdinand Magellan oli ensimmäinen, joka kiersi laivalla Etelä-Amerikan kärjen vuonna 1520. Aluksensa kannelta hän näki rannoilla intiaanien nuotiotulet ja tästä innostuneena risti koko saaren Tierra del Fuegoksi, Tulimaaksi. Ushuaian sijainti on ainutlaatuinen ja sitä ympäröivät vuoret, jäätiköt, metsät ja meri. Tänne päättyy myös Alaskasta tuleva 17 000 kilometriä pitkä Panamericana valtatie. Buenos Airesista matkaa kertyy 3242 kilometriä. Vaikka kaupunkia kutsutaan maailmanlopuksi, löytyy sieltä paljon argentiinalaista elämäniloa, kahviloita ja ravintoloita. Sen satama on erittäin tärkeä Kap Hornin kautta kulkeville aluksille. Lisämaksullinen retki Tierra Del Fuego - Tulimaan Kansallispuisto. (TH)

9. päivä, 8.2.2024
Kap Horn, Chile
Risteily jatkuu upeissa maisemissa. Kap Horn on Etelä-Amerikan eteläisin kärki, joka sijaitsee Tulimaa -saaristossa Chilelle kuuluvalla Isla de Hornos -nimisellä saarella. Kap Hornin, saaren uloimmaisen kärjen kiertäminen oli suurille purjelaivoille vaarallinen koettelemus, sillä arktiset myrskyt ja tyrskyt koituivat monen laivan tuhoksi. Risteillään Kap Hornin ympäristössä - saarta ei kierretä, vaan pysähdytään sen edustalle katsomaan. Kap Hornin näkeminen on monelle suuri elämys, joka houkuttelee valtamerten ihailijoita ympäri maailmaa. (TH)

10. päivä, 9.2.2024
Schollaert Channel, Etelämanner
Etelänapamantereen pohjoisosassa sijaitseva Schollaertin salmi erottaa Anversin ja Brabantin saaret. Reitin löysi belgialainen retkikunta vasta 1800-luvun lopussa. Upeissa maisemissa voi nähdä alueen eläimistöä, pingviinejä ja hylkeitä. Palmersin saariston suurimmalla saarella, Anvers Islandilla, sijaitseva Mount Parry- vuori kohoaa ylväästi 2,5 kilometrin korkeuteen yli jäätiköiden ja lumisten huippujen. Maisemat sinisessä meressä lipuvine jäävuorineen ovat unohtumattomat. Kohteessa ei ole maihinnousua. (TH)

Paradise Bay, Etelämanner
Paradise Bay oli aikoinaan valaanpyytäjien suosiossa, kunnes kaupallinen pyynti kiellettiin 1980-luvulla. Sen rannalla sijaitsivat myös Argentiinan ja Chilen tutkimusasemat 1950-60 -luvuilla. Säästä riippumatta Paradise Bayn lumoavat maisemat ovat kuin toisesta maailmasta. Massiiviset sinivalkoiset jäävuoret, valaat, hylkeet ja rannoilla laumoittain näkyvät pingviinit sekä jylhät Rojak Peakin, Bryde Peakin vuorten huiput sekä Petzvalin jäätikkö tarjoavat huikeita valokuvauskohteita ja jättävät ikuisen muiston. Kohteessa ei ole maihinnousua. (TH)

Gerlachen salmi, Etelämanner
Gerlachen salmi erottaa Palmerin saariston Etelämantereen niemimaasta. Se on yksi parhaista paikoista tarkkailla valaita sekä jäävuoria, ja aluetta pidetäänkin yhtenä mantereen kauneimmista. Salmen leveys vaihtelee 10–50 kilometrin välillä ja pituutta sillä on lähes 200 kilometriä. Kohteessa ei ole maihinnousua. (TH)

11. päivä, 10.2.2024
Elefanttisaari, Eteläiset Shetlandsaaret
Asumattoman, jäänpeittämän ja vuoristoisen Elefanttisaaren löysi brittiläinen tutkimusretkeilijä vuonna 1820. Karttoihin saari merkittiin seuraavana vuonna venäläisten tutkimusmatkaajien toimesta. Tälle saarelle juuttui kuukausiksi kuuluisa irlantilainen tutkimusmatkaaja Sir Ernst Shackleton miehistöineen, jouduttuaan hylkäämään aluksensa jäätilanteen vuoksi vuonna 1914. Nykyään saarella vierailee vain tiedemiehiä ja luonnontieteilijöitä, ainoina asukkeina ovat pingviinit ja hylkeet. Kohteessa ei ole maihinnousua. (TH)

12. päivä 11.2.2024
Meripäivä (TH)

13. päivä, 12.2.2024
Port Stanley, Falkandinsaaret
Falklandinsaarten asukkaista, joita on vajaa 3000, suurin osa asuu pääkaupunki Stanleyssä (2 100 as.) Saaret tulivat tunnetuksi vuoden 1982 Falklandin sodan aikana. Sitä ennen saaret toimivat laivojen korjaussatamana ja valaanpyyntikeskuksena. Nykyisin suurimmat työllistäjät ovat valtio ja turismi. Kaupungin katedraali ja Falklandinsaarten museo ovat kaupungin merkittävimmät nähtävyydet. Gypsy Covessa, noin 6 km Stanleystä, voidaan tavata pingviinejä luonnossa. Retket kaupungin ulkopuolelle luontoon keskittyvätkin pingviineihin, lintuihin ja vuoden 1982 sodan taistelupaikkoihin. Laiva ankkuroituu kaupungin edustalle ja maihinnousu tapahtuu yhteysaluksilla. (TH)

13. päivä, 13.2.2024
Meripäivä (TH)

14. päivä, 14.2.2024  
Puerto Madryn

15. päivä, 15.2.2024
meripäivä

16. päivä, 16.2.2024. 
Montevideo
Vuonna 1726 perustettu Montevideo on täynnä arkkitehtonisia kontrasteja. Erityisen viehättävä on vanhakaupunki markkinoineen. Montevideo sijaitsee Rio de La Platan eli Hopeajoen suulla, joka yhdistyy Atlantin valtamereen. Aluksi kaupunki oli vain pieni sotilastukikohta, mutta se on kehittynyt merkittäväksi satamakaupungiksi ja liikekeskukseksi. Siellä on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa asukasta. Lisämaksullinen Lomalinjan Montevideo Highlights -kiertoajelu. (TH)

17. päivä, 17.2.2023
Buenos Aires, maatilavierailu, Argentiinan pampa ja gauchot
Aamiaisen jälkeen maihinnousu. Suunnataan Argentiinan tasangolle, pampalle, joka levittäytyy runsaat tuhat kilometriä Buenos Airesin ympärille. Pampaksen vehreällä tasangolla laiduntaa yli 50 miljoonaa nautaa, eikä olekaan ihme, että alue on tunnettu gauchojen eli argentiinalaisten  ”cowboysien” kotina. Vieraillaan isolla maatilalla, estancialla, jossa nähdään esitys gauchojen huikeista taidoista. Estancialla tarjotaan myös tyypillinen argentiinalainen grillilounas.  Myöhään iltapäivällä palataan Buenos Airesiin ja Ezeizan lentokentälle. Yölento Pariisiin. (A,L)

18. päivä, 18.2.2024
Koneenvaihto Pariisissa ja jatkolento Helsinkiin, jonne saavutaan myöhään illalla. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
1.2. Helsinki - Amsterdam 18.10 - 19.50 KLM
1.2. Amsterdam - Buenos Aires 21.35 - 07.25+1 KLM
17.2. Buenos Aires - Pariisi 22.45 - 15.45+1 Air France
18.2. Pariisi - Helsinki 19.30 - 23.35 Air France


Buenos Aires, 1 yö - hotelli vahvistetaan lähempänä matkan ajankohtaa

Celebrity ECLIPSE, 12 yötä
Celebrity Eclipse aloitti liikennöinnin 2010 ja se on remontoitu vuonna 2015. Solstice-luokan alukset ovat Celebrity Cruisesin suurimmat ja uusimmat, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota sisustukseen. Celebrity Cruises –varustamon päämäärä on ollut tarjota luksusta aluksen suuren ravintola-, viihde- ja aktiviteettitarjonnan avulla. Osa palveluista on tarjolla lisämaksusta. Aluksen sydän on yhdeksän kannen korkuinen atrium, jonka keskivaiheilla keinahtelee elävä puu. Laivassa on kymmenen ravintolaa. Ateriointi neljässä niistä sisältyy risteilylippuun, muissa maksetaan erillinen kattausmaksu.
Hytit Majoitus parvekkeellisissa kahden hengen hyteissä (2V), hyttien koko 18 m2, parvekkeen koko 5 m2.


Lisämaksulliset retket
Buenos Aires tangoshow ja illallinen 2.2.2024, hinta tiedusteltaessa

Tierra del Fuego - Tulimaan kansallispuisto 7.2.2024, 135 €
Puolipäiväretkellä Ushuaista tutustutaan Tulimaan kansallispuistoon ja nautitaan upeista maisemista: kirkkaista järvistä ja majesteettisesta Mount Susana -vuoresta. Pysähdytään Ensenada Lahdessa ja Roca-järven rannalla. Retken jälkeen mahdollisuus jäädä tutustumaan Ushuaian kaupunkiin.  
Montevideo Highlights -kiertoajelu 16.2.2024, 75 €
Kiertojaelun aikana tutustutaan Montevideon tärkeimpiin nähtävyyksiin: eduskuntataloon, päätoriin ja vanhaankaupunkiin, joka on mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa, arkkitehtuuria ja nykykulttuuria. Monet vanhankaupungin rakennuksista on kunnostettu ja ne toimivat nykyään tyylikkäinä kahviloina, kauppoina ja gallerioina. Myös kaupungin satama on hiljattain uudistettu.  Täällä voi kohdata hurmaavien ravintoloiden lisäksi myös taitavia katutaiteilijoita ja –muusikoita. Kierros päättyy satama-alueelle, mutta halutessaan retkeltä voi jäädä suoraan kaupungin kauppakaduille ja palata laivalle omatoimisesti. 

Lisämaksullisten retkien minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 8.2.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi, jonka tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.