Reinin risteily Amsterdamista Baseliin 14.-21.5.2024

Amsterdam - Arnhem - Köln - Koblenz - Mainz - Strasbourg - Basel - Zürich 

Risteile kanssamme Euroopan legendaarisimmalla joella, Reinillä!

Matkustetaan läpi kauniiden viinialueiden, maisemista ja hyvästä ruuasta nauttien. Retkillä tutuiksi tulevat monet keskiaikaiset kaupungit. Amsterdamin lisäksi vieraillaan myös viehättävässä Haarlemin kaupungissa ihailemassa sen kapeita kujia ja historiallisia rakennuksia, Colmarin keskiaikaisessa kaupungissa kohteena on dominikaanisessa nunnaluostarissa sijaitseva Unterlinden-museo. 

Tutustu myös Reinin risteilyyn Amsterdamista Strasbourgiin 28.4.-4.5.2024!

Asiantuntijan matkassa 

Rinnekangas Arja

Rinnekangas Arja, asiantuntijaopas

Filosofian tohtori ja joogaopettaja, joka on asunut ja työskennellyt lähes 20 vuotta eri puolilla Saksaa sekä Espanjan Baskimaassa. Kulttuurialalla toimivan Arjan sy ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen hytissä
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ruokajuomat ja tervetulococktail
  • satamamaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 696 €/hlö ikkunallisessa hytissä pääkansi (A2)
2 996 €/hlö ikkunallisessa hytissä ylin kansi (LUX2)
3 396 €/hlö yhden hengen ikkunallisessa hytissä pääkansi (A2)
3 596 €/hlö yhden hengen ikkunallisessa hytissä ylin kansi (LUX2)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 14.5.2024
Saapuminen Amsterdamiin
Lento Amsterdamiin. Ajo Amsterdamiin keskustaan, jossa omatoiminen lounas ja omaa aikaa vaikka museoissa käyntiin. Majoittuminen laivalle. Ennen illallista nautitaan cocktailit laivan päällystön esittäytyessä. (P)

2. päivä, 15.5.2024
Timanttihiomo ja Haarlem

Aamiaisen jälkeen tutustutaan Amsterdamin nähtävyyksiin kiertoajelulla sekä vieraillaan timanttihiomossa. Laivalla nautitun lounaan jälkeen lähdetään Spaarne-joen varrella sijaitsevaan Haarlemiin ja perehdytään sen historiaan ja arkkitehtuuriin. Illallinen laivalla. (TH)

3. päivä, 16.5.2024
Arnhemin ulkoilmamuseo

Aamiainen ja lounas laivalla. Laiva saapuu Xanteniin. Tehdään bussiretki Arnhemin viehättävään ulkoilmamuseoon, joka on kuin entisajan hollantilaiskylä tuulimyllyineen ja sievine taloineen. Paluu laivalle, illallinen. (TH)

4. päivä, 17.5.2025
Köln, Koblenz

Matka jatkuu kohti Kölniä. Tehdään kävelykierros vanhankaupungin mielenkiintoisille kujille ja aukioille. Risteily jatkuu Koblenziin. Illallisen jälkeen kävellään katsomaan Wilhelm I:n muistopatsasta kahden joen, Moselin ja Reinin kohtaamispaikalla. (TH)

5. päivä, 18.5.2024
Kauneinta Reiniä ja Mainz
Tästä alkaa romantiikan ajan runoilijoiden kilvan ylistämä Reinin kaunein osa linnoineen, kirkkoineen ja viehättävine kylineen. Iltapäivällä saavutaan Mainziin, missä opastettu kävelykierros ja vierailu Gutenberg-museossa. Paluu laivalle, illallinen. (TH)

6. päivä, 19.5.2025
Strasbourg
Aamupäivä risteillään kauniissa maisemissa viiniviljelmien keskellä. Strasbourgiin saavutaan iltapäivällä, jolloin laiva seilaa pikkukanavien kautta varustamon omaan satamaan. Lounas laivalla ja opastettu kierros kaupungilla, ensin bussilla EU-kaupunginosassa ja myöhemmin kävellen vanhassakaupungissa. Gaalaillallinen laivalla. (TH)

7. päivä, 20.5.2024
Breisach, Colmar ja Unterlinden-museo
Aamiaisen jälkeen omaa aikaa tutustua pieneen Breisachiin, jonka kaupunkikuvaa hallitsee romaaninen Pyhän Tapanin katedraali. Viininmaistelua. Lounaan jälkeen tehdään retki Colmarin kauniiseen keskiaikaiseen kaupunkiin ja vieraillaan Unterlinden-museossa, joka perustettiin jo vuonna 1849 1200-luvulta peräisin olevaan dominikaaniseen nunnaluostariin. Illallinen laivalla. (TH)

8. päivä, 21.5.2024
Kotimatka

Aamiaisen jälkeen saavutaan Baseliin, jossa tehdään kävellen kierros ennen ajoa Zürichiin. Lyhyt kaupunkikierros ja lounas omatoimisesti ennen siirtymistä lentokentälle. (A)

Matkaohjelma sitoumuksetta. Viime kädessä kapteeni päättää laivalla aikataulusta, ja myös joskus satamapaikat vaihtelevat. Oppaamme laivalla tiedottaa näistä muutoksista.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Amsterdam 08.10 - 09.45 Finnair
Zürich - Helsinki        19.10 - 22.50 FinnairLaiva
M/S Symphonie on rakennettu vuonna 1997 ja uudistettu 2017. Se on 110 metriä pitkä ja 11,4 metriä leveä. Laivassa on 55 hyttiä ja tilaa 106 matkustajalle. Laivalla on loungebaari, jossa tanssilattia, ruokasali, baari, tilava aurinkokansi aurinkotuoleilla, matkamuistomyymälä, ilmastointi ja WiFi. Laiva-ateriat: buffet-aamiainen, lounas ja illallinen tarjoillaan useimmiten pöytiin. Ruokajuomat sisältyvät matkan hintaan, erikoisviineistä/viskeistä yms sekä hintavimmista drinkeistä voidaan periä lisämaksu. Poikkeuksista kerrotaan tarkemmin laivan ohjelmassa paikan päällä. Huom! Laiva on savuton.

Hytit
Kaikissa hyteissä on suihku ja wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV ja tallelokero. Laivan virta on 220 V. Hyteissä on wifi, joka toimii rajoitetusti.

A-hytit sijaitsevat pääkannella ja niissä on kaksi isoa ikkunaa. Hytit ovat 10 m2.
A-yhden hengen hytti
sijaitsee pääkannella, ikkuna.
LUX-hytit
sijaitsevat yläkannella ja niissä on ranskalainen parveke ja iso ikkuna. Hytit ovat 10 m2.
LUX-yhden hengen hytti
sijaitsee yläkannella, ikkuna ja ranskalainen parveke.

Palvelumaksut
Palvelumaksut (tipit) laivan henkilökunnalle eivät kuulu matkan hintaan. Suositus on 8 €/hlö/päivä ja ne maksetaan laivalla viimeisenä matkapäivänä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.