15.6.2024

Klassinen Wien – oopperaa ja kulttuuria

14.–17.11.2024

 • Kaupunkimatkat
 • Kulttuurimatkat
 • Taide- ja musiikkimatkat
 • Uutuudet

Wien on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään. Kaupungin ikoniset oopperatalot, kuten maailmankuulu Valtionooppera ja viehättävä Volksoper, tarjoavat unohtumattomia musiikkielämyksiä klassisen oopperan ystäville!

Tutustutaan monipuolisesti Wienin nähtävyyksiin, maistellaan viinejä Klosterneuburgin luostarissa ja nautitaan kahdesta oopperasta, Madama Butterflysta ja Taikahuilusta. Ooppera-asiantuntija Aarno Cronvall johdattaa oopperoiden saloihin omaan kiehtovaan tapaansa. Matkan aikana on mahdollisuus vierailla myös Wienin upeilla joulutoreilla.

 • Ei
 • Ei
 • Euro

Valitse lähtöpäivä


Ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Erityisateriapyynnöt ovat aina vain toiveita, emmekä voi taata niitä matkaan sisältyville ryhmäruokailuille. Mikäli tarvitsette terveydellisistä, uskonnollisista tai eettisistä syistä johtuen erityisaterian (gluteeniton, laktoositon, kasvisruoka, kala-allergia, pähkinäallergia), ilmoitattehan siitä jo matkavarausta tehdessänne tai viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa. Paikan päällä ei ole mahdollista tehdä muutoksia ruokailuihin. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta emme voi taata saatavuutta. Mikäli Teillä on jokin lääkitys ruoka-aineallergiaan, suosittelemme ehdottomasti sen mukaan ottamista.

Matkaehdot

Matkan maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
– 59 – 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
– 44 – 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
– 30 – 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
– 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Muut lisätiedot

Madama Butterfly
Giacomo Puccini, Wienin Valtionooppera
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta säveltäjä Giacomo Puccinin kuolemasta. Koko sivistynyt maailma muistaa italialaisen oopperan unohtumattomien melodioiden mestaria. Madama Butterfly kiehtoi Puccinia, kun hän näki Lontoossa v. 1900 samannimisen teatteriesityksen. Puccinin  suosikkilibretistit Luigi Illica ja Giuseppe Giacosa kirjoittivat oopperalibreton, joista Puccini teki neljä versiota. Viimeisin on vuodelta 1907.

Libretto kertoo amerikkalaisen laivaston luutnantti Pinkertonin ja japanilaisen geishan Cio-Cio Sanin (Madama Butterfly) suhteesta ja sen tapahtumat sijoittuvat Nagasakiin.  Ooppera kertoo eri kulttuureista ja on musiikin suurta juhlaa alusta loppuun surullisesta tarinastaan huolimatta.

Taikahuilu
W.A. Mozart, Volksopera
Mozartin ooppera Taikahuilu sai  kantaesityksensä hänen johdollaan Wienissä vain noin kaksi kuukautta ennen hänen kuolemaansa. Emanuel Schikanederin eri teksteistä kokoama libretto on tavallaan laulunäytelmä ja saksaksi sitä kutsutaankin myös Singspieliksi. Taikahuilu on oopperoiden kestosuosikki ja tarjoaa upeita aarioita, duettoja ja kuorokohtauksia. Mozartin jumalainen musiikki kehystää tarinan suureksi elämykseksi.


 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Varaa matka