Hei, lähdetään Vietnamiin!

Hei, lähdetään Vietnamiin!

Kategoria: Asiantuntijaoppaat Kaukomatka
Lisätty: heinäkuu 25, 2013

Hei, lähdetään Vietnamiin! Se on syksyn suosikkipaikka, joten kannattaa varata pikaisesti, muutkin haluavat sinne nyt!

Viime helmikuussa kiertelimme jo kahden ryhmän kanssa tässä upeassa maassa, joka monen mielestä on kuin Thaimaa aikoinaan, täällä hymy vielä tulee todella sydämestä ja vietnamilaiset saavat meidät tuntemaan itsemme toivotuiksi vieraiksi.

Pääsemme jo alkumatkasta tutustumaan vietnamilaiseen palveluun, sillä lennämme Vietnam Airlinesin komeilla Boeing 777 / Airbus 330 –koneilla Euroopasta Hanoihin ja taas Saigonista Eurooppaan.

Mikä täällä sitten saa meidät viihtymään?

Noh, kautta maailman kuulu ruoka on tietysti erinomaista – sitä pidetään maailman terveellisimpänä, sillä se perustuu luonnollisiin raaka-aineisiin, suurelta osalta kalaan ja meren antimiin; se ei ole liian tulista, vaan kevyttä ja maukasta. Öljyä ja rasvoja käytetään vähän ja ne korvataan vihanneksilla ja lempeillä mausteilla. Niinkin yksinkertainen ruokalaji kuin kevätkääryle, maistuu täällä sen kotimaassa aivan erilaiselta kuin meilläpäin. Matkoillamme on täysihoito, syömme aamulla hotellissa eurooppalaisen aamiaisen ja kaksi muuta ateriaa herkuttelemme vietnamilaisella.

Vietnamissa Vietnamilainen ateria

Toinen tärkeä asia on maisemien uskomaton kirjo. Näillä matkoillamme ne vaihtelevat UNESCOn Maailmanperinnön luetteloonsa kirjaamasta satumaisesta Halong Baysta Hanoin historiallisiin muistomerkkeihin, Hoi Anin pittoreskiin vanhaankaupunkiin (sekin kuuluu UNESCOn listalle!), Mekong-joen rehevään suistoalueeseen ja Ho Chi Minhin (Saigon) upeisiin ranskalaistyylisiin bulevardeihin.

Liikumme hyvillä turistibusseilla vuorilla, laaksoissa ja rehevien viljelmien ympäröimissä maalaismaisemissa, risteilemme laivalla Halong Bayn lahdella, erilaisilla veneillä Mekongin suistossa ja sotien kärsimystä pystymme aistimaan Cu-Chin tunneleilla, joihin Vietkongin sissisoturit kätkeytyivät.

Vietnamissa Cu-Chi tunnelit

Jotta ehdimme viikossa nähdä mahdollisimman paljon, lennämme välit Hanoi-Danang ja Danang-Ho Chi Minh, kumpikin pätkä kestää runsaan tunnin. Näemme ja koemme maan historiaa ja kulttuuria, mutta myös asukkaiden arkista elämää, joka meitä kaikkia kiinnostaa. Kuvattavaa riittää vaikka millä mitalla ja maisemat saavat taatusti naapurit kateellisiksi. Muistakaa ottaa tarpeeksi muistikortteja mukaan, toki niitä saa myös paikan päällä, mutta ei aina juuri silloin kun niitä tarvitaan.

Vietnamissa veneellä Vietnamissa

Hotellit ovat kaikki korkealuokkaisia, sijaitsevat keskeisillä paikoilla ja tarjoavat kaikki nykyajan mukavuudet, tulette yllättymään mitä kaikkea mm. Hanoin Nikko-hotellimme tarjoaa.

Kaiken kruunaavat kuitenkin itse vietnamilaiset! Edellinen sukupolvi kärsi vuosikymmeniä jatkuneesta sotimisesta, mutta uusi, nuori sukupolvi katsoo tulevaisuuteen kirkkain silmin, on kiinnostunut maahan tulevista vieraista ja haluaa nostaa omia elinehtojaan naapurien tasolle.

Vietnamissa Vietnamilainen tyttö

Autoja ei ole vielä yksityiskäytössä niin paljon kuin muissa Aasian maissa, mutta mopoja on! Niitä on satoja tuhansia ja niillä pörräävät niin nuoret kuin vanhatkin, näkymä on aivan uskomaton, se täytyy nähdä ennen kuin sen uskoo.

Olen itse kierrellyt monessa Aasian maassa, mutta mielestäni Vietnam on kyllä niistä ykkönen. Tule sinäkin kokemaan Vietnam – jos tulet avoimin mielin, et varmasti tule pettymään.

Terveisin

Lauri L. matkanjohtaja